Toulouse – Dijon 2:2 (kon.) | Marseille – Remeš 0:0 (kon.) | Rennes – Štrasburk 1:4 (kon.)
Bordeaux – PSG 2:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 02.12.2018, 21:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ligue 1 má na programu šlágr tohoto kola, ve kterém hostí Bordeaux hvězdné PSG. Jasným favoritem je celek z Paříže, ale uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
     
    Girondins Bordeaux FC mělo špatný vstup do sezony, nedařilo se mu a nebodovalo, ale nyní už je to mnohem lepší. Domácí celek už má 17 bodů a nachází se na dvanácté pozici, ale cílem tohoto týmu jsou ještě o něco vyšší příčky. Z posledních tří kol domácí vybojovali tři body, třikrát za sebou remizovali a dnes by chtěli přibrzdit hvězdného soupeře, což ale bude hodně složité.

    Paris Saint-Germain FC je zatím suverénní, až neskutečně suverénní. Hostující celek má po 14ti kolech plný počet bodů, takže má 42 bodů, skóre 46:7 a je samozřejmě na první pozici, kde má už náskok 13 bodů a navíc dnešní zápas k dobru, neskutečné. V dresu PSG řádí hlavně trojice Cavani, Neymar a Mbappé, tak uvidíme, co předvedou dnes.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Bordeaux – PSG 0:1
    PSG – Bordeaux 6:2
    Bordeaux – PSG 0:3
    Bordeaux – PSG 1:4
    PSG – Bordeaux 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Palencia, Koundé, Pablo, Sabaly – Plašil, Otávio, Sankharé – Karamoh, Briand, Kamano.
    Náhradníci: Poussin – Jovanović, Poundjé, Lerager, Kalu, de Préville, Cornelius.

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Kehrer, Silva (C), Nsoki – Dani Alves, Marquinhos, Draxler, Bernat – Di María, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Buffon – Kimpembe, Verratti, Cavani, Choupo-Moting, Nkunku, Diaby.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas patnáctého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Dlouhý pas měl najít Kamana, ale místo toho se poprvé zapojil do hry Alphonse Aréola.
     
    2
    Draxlera fauloval u středové čáry Otávio. Hosté si ale balonu dlouho neužili. Přihrávka směřující na Mbappého byla snadno zblokována Julesem Koundém.
     
    3
    Marquinhos si vyměnil míč s Nsokim. Následně Nsoki hledal Mbappého, ale první souhra teenagerů nevyšla podle představ trenéra PSG Thomase Tuchela.
     
    4
    Neymar okamžitě zrychlil hru přihrávkou na levou stranu, kde byl Bernat. Španělský krajní obránce ale upadl po lehkém kontaktu, hlavní rozhodčí nepískal a tak mohli jít do útoku domácí.
     
    5
    Karamoh se sice hnal za balonem co to jen šlo, ale na prudkou přihrávku neměl šanci dosáhnout. Bordeaux se přece jen ještě udrželo u balonu, ale do vápna už se domácí nedostali.
     
    6
    Nebezpečná souhra Kamana s Briandem. Druhý jmenovaný byl na hranici vápna, ale kolem něj se zjevila hned dvojici obránců PSG. Balon se jen lehce došoural s Aréolovi.
     
    7
    Neymar si na levé straně pohrál s Otáviem, následně přihrával přes celou šířku na Mbappého. Mladík v útoku PSG si ale pomohl při postupu do vápna faulem.
     
    8
    Palenciův průnik byl ukončen ihned po přechodu středové čáry. Otávio ale ještě získal míč pro Bordeaux, Briandova přihrávka na Karamoha byla nepřesná.
     
    9
    Dani Alves se snad vůbec poprvé potkal s balonem v dnešním zápase. Po spolupráci s Draxlerem dloubal míč do vápna Marquinhos, ale Mbappé i Neymar byli pokrytí.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka větší šanci nepřinesla. Sabaly utržil od Alvese pořádně tvrdé dohrání. Po odpískání faulu ale měli domácí potíže s rozehrávkou a vše musel vyřešit až Koundé dlouhým nákopem.
     
    11
    Aréola musel zasahovat! Bernat prohrál hlavičkový souboj s Briandem, který parádně umístil hlavičku k tyči, ale balon neměl potřebnou razanci. Pětadvacetiletý brankář PSG byl u své tyče včas.
     
    12
    Palencia vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Karamoh se vydal za balonem, ale před napadajícím útočníkem Bordeaux byl mnohem dříve u míče Nsoki, který si ještě vypomohl přihrávkou k Aréolovi.
     
    13
    Alphonse Aréola vyzval k útoku na pravé straně hrajícího Alvese. Zkušený Brazilec ale neměl místo u postranní čáry a tak musel přihrával jen zpět ke stoperské trojici.
     
    14
    Fanoušci Bordeaux zapálil světlice za brankou PSG. Dým je tak hustý, že hlavní rozhodčí musel na několik okamžiků přerušit hru.
     
    15
    Už se znovu hraje. Od Kehrera putoval míč k Bernatovi. Na levém kraji si pomohl přihrávkou na Neymara, ale ten dva protihráče neukličkoval.
     
    16
    Draxlerovi se povedlo vypíchnout míč ještě na útočné polovině. Neymar dokázal po trávníku poslat míč do malého vápna, ale před Mbappém zasáhl skvěle Koundé. Navíc mladý útočník hostujícího celku zahrál rukou.
     
    17
    Draxlerovi tentokrát utekl míč za postranní lajnu. Balon byl ale ještě tečován Palenciou a tak mohlo rozehrávat hostující fotbalisté. Di María na dlouhou Neymarovu přihrávku nedosáhl ani ve skluzu.
     
    18
    Alvesova přihrávka nebyla z nejpřesnějších a už to vypadalo, že by se domácí mohli hnát do protiútoku, ale hned za půlící lajnou poslal podobně mizerný pas i Sankharé.
     
    19
    Sergi Palencia byl pod tlakem, ale i tak dokázal po trávníku najít Plašila. Bývalá opora české reprezentace následně přenesla hru na levou stranu, kde propadl Alves. Brazilského hráče ale dokázal zastoupit v obraně Kehrer.
     
    20
    Po dvaceti minutách prvního poločasu měli domácí k dispozici rohový kop. Sankharé sice centroval jen do středu vápna, ale jako první byl u balonu Thiago Silva.
     
    21
    Mbappému se podařilo získat balon v těsné blízkosti vápna soupeře. Marquinhos následně našel Di Maríu, ale po sraženém centru se dostal k míči už pouze Costil.
     
    22
    Di María vybídl ke spolupráci Alvese. Jihoamerická souhra ale skončila přetaženou přihrávkou brazilského hráče. Benoit Costil už mohl míč pustit za brankovou lajnu.
     
    23
    Koundé si v rozehrávce pomohl přihrávkou na Costila. Domácí se následně přesunuli až těsně před vápno PSG. Briand byl sice faulován, ale domácí nedokázali ponechanou výhodu proměnit v přesnou střelu.
     
    24
    Kehrer našel na pravé straně Alvese, do hry se zapojil také Marquinhos. Následně je faulován Dani Alves a hra se po rozehrávce přesune ještě blíže k domácí brance.
     
    25
    Lídr Ligue 1 stále nikam nespěchá. Plašilovi se podařilo získat balon, poté ale přihrával ke Karamohovi nepřesně Palencia a bylo po nadějném zárodku akce Bordeaux.
     
    27
    Hostům chybí více pohybu. Mbappé sice dokázal udržet balon ve středu pole, ale poté ho už neměl komu předat. Bordeaux se s klidem přesunulo do obranných pozic.
     
    28
    PSG se i nadále drží na útočné polovině. Před Kamanem hrál aktivně směrem dopředu Alves, ale ten už nedokázal oslovit svého spoluhráče z brazilského reprezentace Neymara.
     
    29
    Mbappé byl dohrán přesně na půlící lajně Pablem. Hostující útočník se sice svalil na trávníku, ale po odpískání faulu už je zpět připraven pokračovat v zápase.
     
    30
    Ani půlhodina hry nepřinesla vážnější situace před jednou z branek. Karamoh nyní pořádně prohnal Nsokiho se Silvou, následnou zpětnou přihrávkou ale spoluhráče nenašel.
     
    31
    Bernatův centr z levé strany neměl šanci na úspěch. Costil si s přehledem došel pro vysoký balon a sebral ho do rukavic. V pokutovém území byl pouze osamocený Di María.
     
    32
    Domácí teď vytáhli napadání až k Aréolovi. Bernat na levé straně ztratil míč, ale Bordeaux nedokázalo situaci proměnit ani v zakončení.
     
    33
    Obrovská šance PSG! Neymar skvěle předložil míč Di Maríovi, kterému se ale nepodařilo lépe zpracovat míč a po lehkém zdražení následně pálil jen vedle levé tyče.
    33. Ángel Di María zazdil zatím největší šanci zápasu
     
    34
    Thilo Kehrer udeřil v souboji do obličeje Sabalyho. Kromě žlutého trestu se domácí také mohou přesunout do těsné blízkosti Aréolovy branky.
     
    34
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG se ujímá vedení! Hostům se podařilo vykombinovat pravou stranu, Mbappé předal míč Alvesovi, který parádně našel v pokutovém území volného NEYMARA. Brazilského útočníkovi sice míč nesedl na kopačku úplně ideálně, ale přece jen ho dokázal dopravit do sítě.
    34. NEYMAR - 0:1

     
    36
    Celá situace se ještě přezkoumává u videa. Mbappé byl totiž v momentu Neymarovy střely v ofsajdovém postavení.
     
    38
    Vše je potvrzeno. PSG jde do vedení po brance Neymara. Po více než čtyřech minutách se tak může pokračovat ve hře.
     
    39
    PSG i po vstřelené brance pokračuje v útočné aktivitě. Po Alvesovi se udržel u balonu i Marquinhos, ale poté už neměl Nsoki potřebnou přesnost.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Bordeaux dlouhé minuty vzdorovalo tlaku PSG, ale nyní je v problémech. Plašil ztratil míč v nebezpečném prostoru, ale Mbappého klička v pokutovém území neunikla Pablovi.
     
    41
    Také Kehrer se provinil proti pravidlům. Rozběhnutého Kamana dokázal zastavit ještě na polovině trávníku. PSG se bleskově vrátilo k balonu, ale Mbappého přihrávka k Neymarovi neprošla.
     
    43
    Neymar dokázal dostat míč podruhé do sítě! Mbappé ale až příliš dlouho čekal s přihrávkou a brazilský útočník se mezi tím dostal do ofsajdového postavení.
    43. Neymarův gól z ofsajdu
     
    44
    Karamoh sice upadl těsně před vápnem PSG, ale hlavní rozhodčí se rozhodl hru nepřerušovat. Hosté s klidem odvrátili balon od Aréolovy Branky.
     
    45
    PSG pokračuje v útočení. Alves vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, do kombinace se zapojil Kehrer i Marquihos, ale právě Marquinhosovi je pískán faul na Plašila.
     
    45+1
    Mbappé dokázal najít na pravé straně rozběhnutého Di Maríu. V šestnáctce se nebál nebezpečného zákroku Pablo, který ukopl balon od kopaček argentinského hráče.
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+3
    Ángel Di María teď až příliš překombinoval útočnou akci. Místo snazší přihrávky do vápna volil oslovení Neymara, který nebyl v úplně ideálním postavení.
     
    45+4
    PSG se mohlo radovat z druhé branky. Po spolupráci většiny útočných es hostujícího celku se dostal do zakončení Di María. Ten táhlou střelou našel jen vzdálenější tyč.
    45+4. Di Maríova rána do tyče

     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. O poznání spokojeněji odcházejí do šaten hostující hráči, kteří vedou na trávníku Bordeaux 1:0.

    PSG se dlouho nemohlo prosadit k jediné střele. Útočnou smršť ale odstartoval Ángel Di María, který ale ještě osamocen před brankáře neuspěl. Hned o několik minut později se po akci Alvese prosadil střelou z první Neymar. Gól dlouho ještě zkoumal videorozhodčí, ale nakonec šlo PSG do vedení. V závěru první půle už to bylo na jednu branku. Neymar následně pálil do sítě, ale jen z ofsajdu, ještě před hvizdem poté napálil Di María tyč.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou polovinu dnešního utkání rozehrál ze středového bodu Kylian Mbappé. Hosté se sami zahnali až k Aréolovi, který nakonec musel odkopávat.
     
    47
    Kamano si chtěl vyšlápnout na Alvese. Nakonec se ale od něj míč odrazil za postranní lajnu. Hosté rychle rozehráli, ale Mbappé znovu na útočné polovině zvolnil.
     
    48
    Před Draxlera putoval míč na levou straně, kde se pohyboval Nsoki. Bernat nakonec posílal balon do vápna, ale před Mbappém dokázal zasáhnout Jules Koundé.
     
    50
    Sankharé sice kroutil míč do vápna, ale jako jediný se dostal k hlavičce Nsoki. Devatenáctiletý obránce PSG nedostal informaci, že je sám a poslal míč do bezpečí za brankovou lajnu.
     
    51
    Po rozehrávce rohového kopu bylo před Aréolou pořádně horko. Ke střele se připravoval také Plašil, ale balon až k brankáři hostujícího celku neprošel. Sankharé nakonec fauluje Marquinhose.
     
    52
    Domácí fotbalisté rozehráli druhou polovinu zápasu rozhodně aktivněji jak tu první. Otávio si vyměnil míč s Plašilem, následně centroval Palencia, ale našel je Nsokiho.
     
    53
    Plašil si pomohl v bránění Neymara lehkým přidržením za dres. Hlavní rozhodčí sice odpískal faul, ale pro českého záložníka se to obešlo bez žlutého trestu.
     
    54
    Kamano obral o balon velezkušeného Silvu. Následně přistrčil přihrávku proti noze Karamohovi, který ale z prvního doteku pálil jen vedle pravé tyče.
     
    55
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux je odměněno aktivní hrou ve druhém poločase vyrovnávací brankou! Po rychlém postupu po pravé straně vedl míč Kamano. Poté posílal míč pod sebe, Sankharé ještě pustil balon na hranici vápna, odkud dokázal JIMMY BRIAND s přehledem zakončit.
    55. Jimmy BRIAND - 1:1
     
    57
    Domácí jsou najednou plní energie. Karamoh znovu přetlačil v souboji o míč Nsokiho, poté už ale nepřihrával tak přesně jako u vyrovnávací branky.
     
    58
    Ke slovu se dostává ve druhém poločase také PSG. Draxler posunul míč na pravou stranu, kde ale poslal míč jen za postranní lajnu Bernat.
     
    59
    Neymar opouští trávník a míří rovnou do útrob stadionu. Místo brazilského útočníka přichází do hry Choupo-Moting.
     
    60
    Po hodině hry je stav zápasu srovnán. Bordeaux zlepšeným výkonem po změně stran hraje s jasným lídrem Ligue 1 vyrovnanou partii.
     
    61
    Jimmy Briand je po vstřelené brance při chuti. Ze střední vzdálenosti se pokusil ohrozit Aréolu, ale míč se od jeho kopačky dostal jen vysoko nad břevno.
     
    62
    Marquinhos spolupracoval ve středu pole s Draxlerem. Hostům zatím příliš nefunguje ve druhém poločase útočná hra. Nyní odvracel před Mbappém míč do bezpečí Pablo.
     
    63
    Ángel Di María kroutil míč od rohového praporku přímo do branky. V malém vápně se balonu nikdo nedotkl a ten tak nakonec prolétl kolem vzdálenější tyče do zámezí.
     
    64
    Mbappé oslovil přihrávkou po trávníku Bernata. Španělský obránce centroval sice do vápna, ale míč přeletěl daleko mimo šestnáctku. Na následný pas nedosáhl Choupo-Moting.
     
    65
    Kamano dokázal získat míč, poté ale pálil Sankharé pouze sám do sebe. Po ztrátě musel faulovat ve středu pole Palencia za žlutou kartu, aby zastavil snahu hostů.
     
    66
    Francois Kamano skvěle obelstil na levé straně Alvese. Následně ale přihrával nepřesně na Karamoha. Akce Bordeaux skončila ztrátou před vápnem.
     
    67
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    KYLIAN MBAPPÉ sice posílá PSG znovu do vedení po nádherné přihrávka Draxlera. Ihned poté ale ukazoval na střídačku, že bude muset předčasně střídat. To je pro PSG dnes již druhá ztráta po Neymarovi.
    67. Kylian MBAPPÉ - 1:2
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Dani Alves, přichází Marco Verratti.
     
    69
    Překvapivě ale Mbappé zatím pokračuje v zápase. Zjevně šlo pouze o krátkou křeč, kterou se podařilo vyřešit hned na trávníku.
     
    70
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jaroslav Plašil, přichází Samuel Kalu.
     
    71
    Karamoh zkusil ohrozit hostující branku ze střední vzdálenosti. Dvacetiletý Francouz minul Aréolovu branku jen o několik decimetrů, Aréola se sice natahoval po balonu, ale poté ruce stáhl.
     
    72
    Di María zasekl míč, připravil si ho na levačku jak je jeho zvykem, ale z ideální pozice tentokrát napálil pouze břevno. Benoit Costil byl naprosto bez šance.
    72. Ángel Di María dnes podruhé napálil brankovou konstrukci
     
    74
    Kehrer byl pod tlakem dvou napadajících hráčů, ale dokázal se z nepříjemné situace vyměnit. Následně vybojoval pro PSG rohový kop Bernat.
     
    75
    Verratti zkoušel po svém příchodu na trávník najít dloubáčkem Mbappého ve vápně. Mladý útočník byl ale odstaven od balonu tělem Pabla.
     
    75
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Sergi Palencia, přichází Maxime Poundjé.
     
    76
    PSG pokračuje v držení balonu na útočné polovině. Od Nsokiho putoval balon k Draxlerovi. Na pravé straně měl spoustu prostoru Kehrer, ale o centr do vápna se nepokusil.
     
    77
    Choupo-Moting vyzval ke střele Kehrera. Z podobného místa jako před malou chvílí Di María, ale krajní obránce Pařížanů mířil o poznání hůře.
     
    78
    Bordeaux přitlačilo hostující tým do vápna. Karamoh ale ztratil míč v nebezpečném prostoru a do útoku se naopak hnali hráči PSG. Choupo-Motingovi je pískán faul.
     
    79
    Marco Verratti zcela zbytečně zajel skluzem do Karamoha. Útočník Bordeaux zůstává na hrací ploše a Veratti je potrestán žlutou kartou.
     
    80
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Andreas Cornelius.
     
    81
    Samuel Kalu centroval do pokutového území z místa přestupku. Na přední tyči zasáhl balon pouze Jimmy Briand, který však do sítě nezamířil a hosté tak mohou rozehrávat od své branky.
     
    82
    Cornelius se mohl uvést na trávníku brankou. Po parádní přihrávce Otávia se střídající útočník uvolnil ve vápně kolem Marquinhose, který se ale ještě dokázal vrátit do souboje a míč odvrátil nad branku.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Choupo-Moting pálil z hranice šestnáctky po přistrčení z pravé strany jen těsně nad břevno domácí branky.
     
    83
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Christopher Nkunku.
     
    84
    Choupo-Moting v další šanci. Po přihrávce do pokutového území byl Choupo-Moting hladovější po balonu než Pablo. Následně se srazil s Costilem, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    85
    Mbappé si tentokrát nerozuměl s nabíhajícím Nkunkem. Hosté ale ještě zůstali u balonu ve střední části trávníku. Teď už se nikam neženou.
     
    86
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux i podruhé v zápase srovnává stav! Maxime Poundjé si poradil na levém kraji s Bernatem. V pokutovém území dokázal předskočit Thiaga Silvu ANDREAS CORNELIUS. Na umístěnou hlavičku si Aréola ještě sáhl, ale míč už z branky vyrazit nedokázal.
    86. Andreas CORNELIUS - 2:2
     
    87
    Domácí jsou nyní nažhaveni na závěrečné minuty. Po přihrávce Brianda se dopustil faulu na Marquinhose Kamano. PSG se zadarmo dostává k balonu.
     
    88
    Bordeaux se snaží přidat třetí branku. Sankharé sice neměl příliš místa ke střele, ale přece jen se pokusil najít prostor u vzdálenější tyči. O dva metry minul Aréolovu branku.
     
    89
    Juan Bernat se na levé straně nedokázal uvolnit před Sabalyho a tak to hosté zkusili z pravé strany. Domácí ale s klidem získali míč a poté už se provinil útočným faulem Nkunku.
     
    90
    Po dlouhém nákopu Benoita Costila udrželi domácí míč na útočné polovině. Samuel Kalu posílal míč do vápna znovu na Corneliuse, ale ten byl tentokrát strážen o poznání lépe.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Pařížané měli k dispozici rozehrávku rohového kopu. Po centru Draxlera hlavičkoval Choupo-Moting, ale ani po přistrčení Mbappého se míč do sítě nepodíval.
     
    90+3
    Francois Kamano dlouho držel míč u rohového praporku, nakonec mu ale balon utekl za brankovou čáru a tak mohou hosté ještě jeden útok podniknout.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a PSG poprvé v aktuálním ročníku Ligue 1 ztrácí body. Z Bordeaux si svěřenci Thomase Tuchela odvážejí bod za remízu 2:2.

    PSG se dlouho nemohlo prosadit k jediné střele. Útočnou smršť ale odstartoval Ángel Di María, který ještě osamocen před brankářem Costilem neuspěl. Hned o několik minut později se po akci Alvese prosadil střelou z první Neymar. Gól dlouho ještě zkoumal videorozhodčí, ale nakonec šlo PSG do vedení. V závěru první půle už to bylo na jednu branku. Neymar následně pálil do sítě, ale jen z ofsajdu, ještě před hvizdem poté napálil Di María tyč. Po změně stran dokázal po parádním vstupu do druhého poločasu srovnat Jimmy Briand. Následně musel hrací plochu pro zranění opustit Neymar. Po hodině hry však poslal PSG znovu do vedení Kylian Mbappé, který zužitkoval skvělou přihrávku Draxlera. V závěrečné desetiminutovka se Bordeaux nadechlo k tlaku a výsledkem bylo srovnání po hlavičce střídajícího Andrease Cornelia.

    Více než hodinu zápasu odehrál v dresu Bordeaux také šestatřicetiletý český záložník Jaroslav Plašil
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12. (23:00:15)

    Vít Schück

    Branky: 55. Briand (Kamano), 86. Cornelius (Poundjé) – 34. Neymar (Dani Alves), 67. Mbappé (Draxler)

    Karty:   65. Palencia (BOR) – 34. Kehrer (PSG), 79. Verratti (PSG)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Palencia (75. Poundjé), Koundé, Pablo, Sabaly – Plašil (70. Kalu), Otávio, Sankharé – Karamoh (80. Cornelius), Briand, Kamano.
    Náhradníci: Poussin – Jovanović, Poundjé, Lerager, Kalu, de Préville, Cornelius.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Kehrer, Silva (C), Nsoki – Dani Alves (68. Verratti), Marquinhos, Draxler, Bernat – Di María (83. Nkunku), Mbappé, Neymar (59. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Buffon – Kimpembe, Verratti, Cavani, Choupo-Moting, Nkunku, Diaby.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot
    thejrc.org