Aves – Nacional 2:3 (kon.) | Portimonense – Tondela 3:2 (kon.) | Chaves – Guimarães 0:1 (kon.)
Boavista – Porto 0:1 (kon.)
konec
Portimonense SC
3:2 (3:1)
CD Tondela
Neděle 02.12.2018, 16:00 • Estádio Municipal de Portimão • Portugalská Primeira Liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:19. (17:52:39)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Portimonense, které porazilo svého soupeře poměrem 3:2. Druhý poločas nám nabídl celkem vyrovnanou podívanou, přičemž se hostující celek nadechoval po vyrovnávací brance, avšak tu se nakonec nepodařilo vsítit. Koncovka zápasu nám nabídla slušné šance pro domácí celek, avšak fanoušci na stadionu se už žádné branky nedočkali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vypadá to, že o vítězi utkání je rozhodnuto. Hosté se nemohou dostat na dostřel opačné svatyně.
     
    90+2
    Na zemi zůstal ležet jeden z domácích hráčů, na nic vážného to ale nevypadá. I tak se jednalo o faul, Portimonense zůstane u balónu.
     
    90+1
    Za obranu soupeře si nabíhal hostující Mendes, avšak se nakonec jednalo o ofsajdové postavení. K rozehrávce se staví brankář Ferreira.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí stále drží hubené vedení, naopak Tondele se výrazně krátí čas.
     
    88
    Carlos chtěl u postranní čáry vybojovat rohový kop, což se mu nakonec podařilo. Rozehrávka nakrátko přinesla ofsajdu, Ramos spěchá s odkopem.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Hélder Tavares (CD Tondela).
     
    85
    Tak pozor! V hlavičkovém souboji fauloval hostující Tómané, který tak vyfasoval druhou žlutou kartu, hosté budou dohrávat v desíti.
     
    85
    Mohlo být rozhodnuto! Hostující obrana si nepohlídala Nakadžimu, který uháněl sám na brankáře, jenomže míč poslal pouze do levé konstrukce.
     
    85
    Následný rohový kop přeci jenom přinesl zakončení, na přední tyči se do něj natlačil Dener, který ale nemířil vůbec přesně.
     
    84
    Navíc do pokutového území zavítal střídající Carlos, který zkoušel ještě centrovat. Míč ale trefil pouze Icara, od kterého se odrazil za brankovou čáru.
     
    83
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Lucas Fernandes.
     
    82
    Po kratší době přišel nedovolený zákrok, o který se postaral napadající Bruno. Portimonense tak má k dispozici standardní situaci.
     
    81
    Nakonec se na pravé straně dostal k centru Tavares, který ale našel pouze prostor, ve kterém se nacházel Ferreira, jenž s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    80
    Tondela se po chvilce opět dostala před pokutové území soupeře, jenomže tam číhá val protihráčů. Hosté to budou mít ještě hodně složité.
     
    79
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Sergio Peña, přichází Cristián Arango.
     
    78
    Střídající Tabata se pokoušel zastihnout nakopávaný balón, jenomže před ním včas zakročil Costa, který poslal míč pouze za postranní čáru.
     
    77
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Tabata.
     
    76
    Joaozinho operoval s míčem na vlastní polovině, následně se do kombinace zapojil také brankář Ramos, který ihned roztáhl hru doleva.
     
    75
    Do zakončení se dostával hostující Tómané, který dokonce přehodil domácího brankáře, avšak za ním ho zastoupil obránce Possignolo.
     
    74
    Průniková přihrávka měla na pravém křídle najít křídelníka Xaviera, jenomže do dráhy letu míče vložil kopačku Fernandes, jenž zastavil akci soupeře.
     
    73
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Jhon Murillo, přichází Juan Delgado.
     
    70
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Jackson Martínez, přichází João Carlos.
     
    69
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut, Tondela pořádně přitápí soupeři. Ten se v posledních minutách soustředí na obranu.
     
    68
    Aby toho nebylo málo, tak se Xavierovi podařilo vybojovat i další standardku. Z mnohem lepší pozice centroval právě Xavier, který nenašel nikoho ze svých kolegů.
     
    67
    Na útočnou polovinu zavítal Xavier, který se u postranní čáry přetahoval u balón. Hlavní sudí uviděl drobný faul, který vytasil domácí Ewerton.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Ricardo Costa (CD Tondela).
     
    65
    Tondela najednou vycítila šanci na bodový zisk, hosté jsou v těchto momentech utkání aktivnější. Domácí rázem nemají pohodlný náskok.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Paulinho (Portimonense SC).
     
    63
    Ten plachtil k přední tyči, kde dokázal zasáhnout domácí Fernandes. Portimonense se snažilo uklidnit hru, což tak nějak zatím vychází.
    62. TÓMANÉ - 3:2
     
    62
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Je tu kontaktní branka! Domácí si pomohli dalším faulem, avšak soupeř rozehrál urychleně, což přineslo branku. Sám na bránu totiž pelášil forvard TÓMANÉ, jehož zakončení směřovalo pod tělem domácího brankáře.
     
    62
    Tondela si dokonce vypracovala rohový kop z pravé strany, které ale dokázal Ferreira vyrazit za sebe. To ale přinese další rohový kop.
     
    61
    Pochopitelně se jednalo o zakončení přímo na bránu, o které se postaral Peňa. Prudká rána směřovala pod břevno, kam přilétla rukavice Ferreiry.
     
    60
    Aby toho nebylo málo,tak přišel další nedovolený zákrok. Domácí Sá nezachytil pohyb jednoho z protihráčů, následovat bude standardka.
     
    59
    Manafá si nechtěl komplikovat život a raději spolupracoval s brankářem Ferreriou, který na druhé straně hledal Martíneze, jenž ale fauloval.
     
    58
    Nakonec se k míči postavil sám faulovaný, tedy Nakadžima. Jeho technická navštívenka proletěla kousek vedle šibenice, Ramos nemusel zasahovat.
     
    57
    Na útočnou polovinu zavítal Fernandes, který měl na levém křídle hodně času na centr, místo toho přihrával Nakadžimovi, který vybojoval přímý kop.
     
    56
    Hosté měli dokonce na starosti rohový kop, který skončil pouze na hlavě domácího Jadsona. Posléze se nepřesností prezentoval Murillo.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Sergio Peña (CD Tondela).
     
    54
    Po ní se do zakončení dostal zkušený Costa, jehož slabá rána nakonec skončila v náruči Ferreiry, který měl ale velké štěstí, že se nejednalo přesnější střelu.
     
    53
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Possignolo, který tak trochu zbytečně poslal k zemi Xaviera. Tondela má k dispozici standardku.
     
    52
    Na druhé straně se do operativní pozice dostal hostující Tavares, který posléze přihrával k pravé autové čáře, kde velmi dobře zasáhl Bruno.
     
    51
    Po rychlém protiútoku se do zakončení dostal domácí Paulinho, jehož pohotová rána nakonec skončila na horní konstrukci, Ramos se za pokusem pouze ohlédl.
     
    50
    O rozehrávku se postaral obránce Fernandes, který nekompromisním způsobem poslal míč na druhou stranu, kde zakročil pozorný Costa.
     
    49
    Tomane si dokázal pokrýt balón, posléze předával do strany na Bruna, který narazil pouze do Possignola. Domácí budou rozehrávat.
     
    48
    Hned v samotném úvodu vhazoval od levé autové čáry Joaozinho, který posléze přihrával ke středu hrací plochy, kde byl faulován Tavares.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Tómané (CD Tondela).
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned čtyři přesné trefy. Hned první útočná akce tohoto zápasu nám přinesla první branku, o kterou se postaral hostující Xavier. Posléze se do hry začal zapojovat také domácí celek, který rychle vyrovnal, následně pak přetavil vedení na svojí stranu. Portimonense je o poznání aktivnější, naopak hosté se snaží hrozit prostřednictví standardních situací.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Šoja NAKADŽIMA - 3:1
     
    45+1
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom je tu ještě jedna branka! Vše začalo nepovedenou rozehrávkou brankáře Ramose, po které se dostal k míči ŠOJA NAKADŽIMA, jehož nesmírně přesná rána směřovala pod břevno, kam se hostující brankář natahoval zcela marně.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Tondela měla k dispozici přímý kop z lukrativní pozice, obstřel branky nakonec skončil těsně nad horní konstrukcí.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Lucas Possignolo (Portimonense SC).
     
    44
    Rychlý protiútok domácích málem skončil třetí brankou! Nakadžima přihrával do tandemu na Martíneze, který pravačkou úplně minul bránu.
     
    43
    Centrem z první to zkoušel Tavares, který ale našel pouze rukavice brankáře. Ferreira si dal s rozehrávkou načas, nakonec odkopl na druhou stranu.
     
    40
    Na levou stranu si sbíhal Xavier, kterého celkem důrazným způsobem odstavil od míče Jadson. Portimonense zakládá rychlou protiakci.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Na druhou stranu zavítal domácí Nakadžima, který si úprk podél autové čáry nakonec rozmyslel. Místo toho přenesl hru na druhou stranu.
     
    37
    Posléze se do vzduchu natlačil hostující Icaro, který ale nedokázal přehlavičkovat protihráče. Tondela je v posledních vteřinách o něco aktivnější.
     
    36
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Bruno Monteiro, přichází Jorge Fernandes.
     
    35
    Na druhé straně jsme sledovali standardní situaci z velké vzdálenosti. K míči se postavil záložník Tavares, který centroval do náruče brankáře.
     
    34
    Do vzdušného prostoru se dostával domácí Possignolo, kterému se ale nepodařilo přesně hlavičkovat. Ramos tak nemusel zasahovat.
     
    33
    Paulinhovi se u postranní čáry podařilo pokrýt míč, jenomže jeho kolega Manafá se nedostal ani k centru. Domácí i přesto zůstávají u balónu.
     
    32
    O kombinaci se staral domácí obránce Jadson, jehož hned první přihrávka skončila na kopačce protihráče, který nedokázal založit protiakci.
     
    31
    Ferreira musel opět jednat urychleně, napadal ho totiž celkem nenápadný Tomane. Domácí brankář nakonec stihl ukrýt míč do své náruče.
     
    30
    Manafá si vyzkoušel autové vhazování od pravé postranní čáry, krátce poté ale skončil na zemi Martínez, hlavní sudí neváhal ani chvíli.
    29. Jackson MARTÍNEZ - 2:1
     
    29
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Domácí se poprvé v utkání dostávají do vedení! Přihrávka za obranu směřoval na JACKSONA MARTÍNEZE, který si navedl míč na levou nohu a poté střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Ramose.
     
    28
    Nyní se k výkopu od své branky dostal brankář Ferreira, který dalekonosným pasem našel Ewertona, který chytře prodlužoval za sebe.
     
    24
    Joaozinho měl velké starosti s napadajícím Paulinhem, nakonec se druhý jmenovaný prezentoval faulem, hosté tak budou rozehrávat.
     
    23
    Nepovedeným nákopem se prezentoval hostující brankář Ramos, který poslal míč daleko do zámezí. Domácí se tak dostanou k autu.
     
    22
    Na druhé straně hrací plochy se Tondela dostala k centru do pokutového území, který ale dokázal snadným způsobem odklidit Possignolo.
     
    21
    Dalekonosný nákop měl směřovat ns Denera, ten zkoušel ještě patičkou přeposlat míč na kolegu, jenomže ten s tímto záměrem nepočítal.
     
    20
    Portimonense zkusilo zaútočit podél autové čáry, nicméně tam si obrannou povinnost splnil hostující Murillo, který ale fauloval Nakadžimu.
     
    19
    Ewerton měl kolem sebe celkem dostatek prostoru, nicméně i přesto se mu nepodařilo oslovit Martíneze, kterého předskočil Icaro.
     
    18
    Stále ten stejný obrázek. Portimonense se snaží pomalou kombinací uspat svého soupeře, který se ani moc nepokouší napadat rozehrávku.
     
    17
    Poté musel hodně rychle jednat Manafá, kterého u postranní čáry napadala přesila protihráčů. Proto následovala přihrávka až k Ferreirovi.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Bruno Monteiro (CD Tondela).
     
    15
    Ihned po rozehrávce přišla ztráta míče, po které se domácí celek dostal k zdlouhavé kombinaci na vlastní polovině, kde se i nadále pohybuje.
     
    14
    Zatím sledujeme celkem ofenzivní podívanou, která nám nabídla už dvě branky. Doufejme, že se bude v podobném duchu pokračovat.
    13. PAULINHO - 1:1
     
    13
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Je tu vyrovnávací branka! K rozehrávce pokutového kopu se postavil PAULINHO, který zkusil zakončit k levé tyči, kam se vydal také Ramos, který si na míč i přesto sáhl.
    13. Penaltový zákrok.
     
    13
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    12
    Do pokutového území se prohnal domácí Paulinho, který ale nic moc nebezpečného nevymyslel. Bude z toho autové vhazování pro domácí.
     
    11
    Logicky tak přišel další volný kop, opět se jednalo o prudký centr přímo do pokutového území. Jako první se k němu dostal domácí Sá.
     
    10
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl domácí zadák Jadson, který u postranní čáry poslal k zemi Costu, jenž se ještě nyní válí na zemi.
     
    9
    O pár vteřinek později si s míčem zahrál brankář Ramos, který ho ihned poslal na druhou stranu hrací plochy, kde vybojoval aut Monteiro.
     
    8
    Na opačné straně jsme rovněž sledovali volný kop, na který si pokoušel naběhnout zkušený Costa, kterému se nepodařilo kloudně hlavičkovat.
     
    7
    Poprvé se musel činit také hostující brankář Ramos, který celkem v poklidu pohlídal zakončení v podání Martíneze. Hra se stěhuje na druhou stranu.
     
    6
    Po sražené ráně následoval rohový kop, po kterém skončil na zemi Martínez. Nyní se o faul nejednalo, hlavní sudí musel přerušit hru.
     
    5
    Portimonense mělo k dispozici standardní situaci, která se kroutila směrem do branky. Nakonec jí z malého vápna dokázal odhlavičkovat Icaro.
     
    4
    Na zemi skončil obránce Manafá, naopak nedovoleným zákrokem se provinil Joaozinho, který byl v souboji o balón příliš pozdě.
     
    3
    Na opačné straně se dostal ke kulatému nesmyslu Fernandes, který raději poslal přihrávku ke středu hrací plochy, kde se pohyboval Ewerton.
     
    2
    To je pro domácí hráče určitě velký šok, hned první útočná akce soupeře skončila brankou. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
    1. António XAVIER - 0:1
     
    1
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Tak to byla skutečně hodně rychlá branka! Hosté započali první útočnou akci, na pravém křídle se Murillo dostal k přízemnímu centru, který tak trochu kostrbatě dopravil míč do sítě naběhnuvší ANTONIO XAVIER.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Manafá, Jadson, Possignolo, Rú. Fernandes – Dener, Ewerton, Pedro Sá, Paulinho – Jackson Martínez, Nakadžima.
    Náhradníci: Stojišić – Hackman, Tabata, Vítor Tormena, João Carlos, L. Fernandes, Wellington.

    CD Tondela: C. Ramos – D. Bruno, Ri. Costa, Icaro, Joãozinho – Murillo, H. Tavares, B. Monteiro, A. Xavier – Tómané, Peña.
    Náhradníci: P. Silva – Arango, Delgado, Jaquité, J. Mendes, J. Fernandes, Reis.

    Rozhodčí: Ferreira – Maia, Fernandes.
     
    CD Tondela

    Na druhé straně se nachází Tondela, která má podobné starosti. Tento celek momentálně okupuje čtrnáctou pozici, nicméně od sestupového pásma ho dělí pouze lepší skóre. Tondela doposud získala pouze devět bodů, z deseti odehraných zápasů zvítězila pouze ve dvou případech. Poslední vítězství přišlo v předminulém kole, ve kterém Tondela překvapivě uspěla na půdě Feirense, kde zvítězila poměrem 4:2. Tondela má na hřištích soupeře za sebou už čtyři zápasy, doposud získala čtyři body. Jediné vítězství přišlo právě proti Feirense, naopak jediná remíza přišla proti Avesu.
     
    Portimonense SC

    Fotbalisté Portimonense zatím předvádějí celkem kolísavé výkony, které momentálně stačí na jedenáctou pozici. Portimonense má na svém kontě jedenáct bodů, nicméně náskok na sestupové pásmo je pouze dvoubodové. Domácí celek dnešního utkání už dva zápasy v řadě nevyhrál, poslední vítězství přišlo před více než měsícem, tehdy Portimonense zdolal na hřišti soupře Nacional poměrem 1:0. Portimonense se v tabulce domácích zápasů řadí do horní poloviny tabulky, konkrétněji na devátou pozici. Navíc na svém stadionu neprohrálo už čtyři zápasy v řadě, naposledy tomu bylo proti Boavistě.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Portimonense SC a CD Tondela.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky: 13. Paulinho (pen.), 29. Jackson Martínez, 45+1. Nakadžima – 1. A. Xavier, 62. Tómané

    Karty:   44. Possignolo (POO), 64. Paulinho (POO) – 16. B. Monteiro (TND), 47. Tómané (TND), 55. Peña (TND), 66. Ri. Costa (TND), 86. H. Tavares (TND)   85. Tómané (TND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:19.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Manafá, Jadson, Possignolo, Rú. Fernandes – Dener, Ewerton (83. L. Fernandes), Pedro Sá, Paulinho (77. Tabata) – Jackson Martínez (70. João Carlos), Nakadžima.
    Náhradníci: Stojišić – Hackman, Tabata, Vítor Tormena, João Carlos, L. Fernandes, Wellington.

    CD Tondela: C. Ramos – D. Bruno, Ri. Costa, Icaro, Joãozinho – Murillo (73. Delgado), H. Tavares, B. Monteiro (36. J. Fernandes), A. Xavier – Tómané, Peña (79. Arango).
    Náhradníci: P. Silva – Arango, Delgado, Jaquité, J. Mendes, J. Fernandes, Reis.

    Rozhodčí: Ferreira – Maia, Fernandes
    thejrc.org