RB Lipsko – Mönchengladbach 2:0 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 1:2 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
Neděle 02.12.2018, 18:00 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třináctého kola německé Bundesligy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Eintrachtem Frankfurt a Wolfsburgem!
     
    Eintracht Frankfurt

    Domácí tým měl hrůzostrašný start do sezóny. V superpohárovém utkání nejprve vyfasoval od mnichovského Bayernu debakl 0:5 a o pár dní později senzačně nestačil na regionálního soupeře v rámci DFB Pokal. V úvodních pěti ligových kolech následně vyhrál jen jednou, nicméně domácí výhra 4:1 nad Hannoverem vše otočila o sto osmdesát stupňů. Frankfurt je od 26. září v lize neporažen a ztratil pouze dva body za venkovní remízu 1:1 s Norimberkem. Momentálně Frankfurt drží sérii tří výher v řadě, když postupně porazil 3:0 Stuttgart, 3:0 Schalke a 3:1 Augsburg. K tomu musíme přičíst i výborné výsledky v Evropské lize, kde Eintracht z pěti zápasů pětkrát vyhrál, před pár dny doma smetl 4:0 francouzské Marseille. Svěřenci trenéra Hüttera jsou v Bundeslize na čtvrtém místě, od druhého Mönchengladbachu je přitom dělí tříbodový rozdíl.
     
    VfL Wolfsburg

    S výkony Wolfsburgu v Dolním Sasku spokojenost rozhodně nepanuje. Tamní „Die Wölfe“ v předchozích dvanácti kolech uhráli jen patnáct bodů za čtyři výhry a tři remízy. V osmnáctičlenné tabulce jim před dnešními zápasy patřilo desáté z místo, přičemž od úplného chvostu je dělí jen šest bodů. Svěřenci dvaapadesátiletého kouče Bruna Labbadii se minulý víkend představili vlastním fanouškům v utkání proti Lipsku, které díky gólu Roussillona vyhráli 1:0. Napravili tím předchozí dvě porážky 1:2 s Hannoverem a 0:1 s vedoucím Dortmundem. V souvislosti s Wolfsburgem nejde nezmínit jeho velké starosti se zdravím hráčů. Z různých důvodů je nejistý start u kompletní jedenáctky hráčů, mezi kterými jsou i Maximian Arnold, John Brooks, Ignacio Camacho, Admir Mehmedi a Wout Weghorst, jenž je s pěti góly nejlepším týmovým střelcem.
     
    Vzájemné zápasy

    20.01.2018 Wolfsburg – Frankfurt 1:3
    26.08.2017 Frankfurt – Wolfsburg 0:1
    06.05.2017 Frankfurt – Wolfsburg 0:2
    17.12.2016 Wolfsburg – Frankfurt 1:0
    24.01.2016 Frankfurt – Wolfsburg 3:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Russ (C), Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes, Rebić, de Guzmán, Kostić – Haller, Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Gaćinović, Hrgota, Salcedo, Stendera, Willems.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Arnold, Mehmedi, Rexhbecaj – Ginczek, Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Guilavogui, Malli, Steffen, Uduokhai, Verhaegh.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Stein.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v kompletně černých dresech.
     
    3
    Situaci čtyři na čtyři vyřešil Jović přihrávkou doleva na Kostiće, který vystřelil přes rychle se blížícího obránce, ale branku Casteelse o nějaký ten kus netrefil.
     
    4
    Dlouhý nákop na útočníky Wolfsburgu domácí hráči vyřešili a poradili si také s rozehrávkou během aktivního napadání.
     
    5
    Hosté opatrně rozehrávali z vlastní poloviny. Nikdo si ale netroufl poslat míč dopředu a dokonce si zahrál i brankář Casteels.
     
    6
    A dalších několik přihrávek až na domácího gólmana, který se nechtěl dostat pod tlak a raději už odpálil balón do středového kruhu.
     
    7
    Kostić udržel míč proti několika soupeřům v rohu hřiště a získal pro Eintracht premiérový rohový kop.
     
    8
    Jonathan de Guzmán zleva odcentroval, ale jeden z hostů prudký míč odhlavičkoval zpět za postranní čáru.
     
    9
    William vysokou nohou netrefil míč, ale tělo Rebiće. Stalo se tak před pokutovým územím, takže se bude konat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    10
    John Anthony Brooks několik desítek vteřin promlouval do duše hlavního arbitra. Tomu došla trpělivost a ukázal mu žlutou kartu.
     
    11
    Rebić posunul míč trochu dál od vápna na de Guzmána, jenže ten napálil jenom zeď, která zůstala pevná. Pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    11
    Kostić rozehrál na krátko a odcentroval až s menším zpožděním. Casteels balón sebral a dostal ho na půlku hřiště, kde Fernandes zezadu fauloval Roussilliona za žlutou kartu.
     
    12
    Hra je zatím hodně rozkouskovaná. Další nedovolený zákrok byl odpískán Hallerovi, nicméně znovu se tak stalo jen ve středu pole.
     
    13
    Rebič roztáhl doleva na Kostiće, jenž centroval z okraje pokutového území, ovšem Luka Jović na míč o kousek nedosáhl.
     
    14
    Kostić na levé straně odcentroval přes Williama lehce do druhé vlny, ze které přiběhl de Guzmán. Jeho střela bez přípravy vypadala nepovedeně, ale nakonec skončila až na levé tyči Casteelsovy brány!
    14. Jonathan de Guzmán (FRN)
     
    15
    Frankfurt je v posledních minutách rozhodně aktivnějším týmem. Potvrdit to může i z dalšího nařízeného rohu.
     
    16
    De Gumán zleva centroval hned dvakrát v řadě, ale obranná formace Wolfsburgu v obou případech zafungovala bezchybně.
     
    18
    Vlci trochu uklidnili hru. Při rozehrávce se dostali pod značný tlak napadajících soupeřů a nechybělo moc, aby jim míč nechtěně odevzdali.
     
    19
    Na prosincové poměry se hraje v naprosto ideálních fotbalových podmínkách. Teploměr ukazuje něco přes deset stupňů a není se tak co divit, že frankfurtský stadion je velmi sympaticky zaplněn.
     
    21
    Oba týmy teď často ztrácí míč a do hry se tak dostávají hlavně brankáři. Trappovi se rozehrávka moc nepovedla a daroval Wolfsburgu autové vhazování.
     
    22
    William vhodil míč na nejbližšího protihráče, narázečka se však nepovedla a tentokrát budou vhazovat domácí.
     
    23
    Sébastien Haller byl chvíli v překdlonu. Rozhodčí se na něj šel podívat, ale neodhalil žádný vážnější problém. Znovu tak vhazuje Kostić.
     
    24
    Mehmedi nevyřešil rychlý brejk čtyř hráčů nejlépe, dobíhající obránce jeho finální pas z pravé strany vykopl mimo šestnáctku.
     
    25
    Tradiční spolupráce mezi centrujícím Rebićem a Jovićem. Hlavičkové zakončení ale postrádalo přesnost a Casteels z klidu rozehrává.
     
    26
    Jeden z hostů zůstal ležet na zádech. Jeho spoluhráči ale vyrazili do rychlého útoku a málem otevřeli skóre! Weghorst roli nejlepšího střelce Wolfsburgu nepotvrdil, po zaseknutí na pravou nohu obstřelil Russe a napálil břevno!
    26. Wout Weghorst (WOF)
     
    27
    Makoto Hasebe stihl odehrát míč před Weghorstem, jenž šel do skluzu a jednoznačně fauloval. Míč pro vlky.
     
    28
    A dokonce to bylo za žlutou kartu. Wout Weghost si na další zákroky bude muset dát velký pozor.
     
    30
    Po několika soubojích ve středu hřiště Fernandes zajel do jednoho ze soupeřů, se kterým se dostal do menší rozmíšky. Vše se tentokrát obešlo bez karet.
     
    31
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Hosté se v jednatřicáté minutě dostávají do vedení! Velkou měrou to zavinila špatná rozehrávka Eintrachtu, po které Gintzek vyslal pas na úplně volného volného ADMIRA MEHMEDIHO a ten levačkou zamířil přesně na zadní tyč.
    31. Admir MEHMEDI - 0:1
     
    33
    Hráči si ve velké tlačenici okolo středové čáry nic nedarují. Často tak je k vidění dost nepohledný boj plný odrazů.
     
    34
    Emoce nejsou jen na hřišti, ale také u střídaček. Po menší výměně názoru dostal žlutou kartu náhradní brankář Wolfsburgu Pavao Pervan.
     
    35
    Rexhbecaj zahrál metr vedle vlastního vápna rukou. Frankfurt může zahrozit ze standardní situace z levé strany.
     
    36
    Jonathan de Guzmán asi zkoušel překvapit přímou střelou, ovšem tu poslal několik metrů nad břevno Casteelsovy brány.
     
    38
    Danny da Costa se zatím do hry moc nedostává. Teď se snažil prosadit proti dvoučlenné přesile, ale ta u pravé autové čáry doprovodila míč do zámezí.
     
    39
    Na stejném místě byl zdvojený také Ante Rebić, který sice dokázal odcentrovat, ale v pokutovém území našel jenom nohy stoperské trojce.
     
    40
    Casteels dlouho váhal s odkopem od branky, který nasměroval do autu. Škodolibá radost domácího publika pak přešla kvůli rychlé ztrátě míče po autu Kostiće.
     
    41
    Hlavní rozhodčí Stegemann si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Hráči mu život rozhodně neusnadňují, naposledy musel řešit faul de Guzmána.
     
    42
    Frankfurt vytáhl napadání až do pokutového území, do kterého dostal malou domů gólman Casteels a tentokrát bezchybně vykopl míč do klidnějších vod.
     
    43
    Admir Mehmedi měl nohu až moc vysoko a byla mu odpískaná nebezpečná hra. Domácí tým ihned po rozehrávce o balón znovu přišel.
     
    44
    Sébastien Haller si nepohlídal své postavení a pomezní sudí měl poměrně snadný úkol při odhalování jeho ofsajdu.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+1
    Makoto Hasebe nestihl převzít da Costovu přihrávku uvnitř kolbiště. Wolfsburg vhazoval, ale hned poté se musel stáhnout kvůli faulu Yannicka Gerhardta.
     
    45+2
    Ante Rebić odcentroval do souboje, který vyzněl lépe pro obranu Wolfsburgu. Pro vysoký míč si doběhl Casteels, kterého Rebić zbytečně dohrál a vyslechl si za to slovní varování.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, který nabídl hlavně urputný boj o každý metr hřiště. Kromě spousty faulů a nepřesností však bylo k vidění i pár šancí a jedna vstřelená branka. De Guzmán a na druhé straně Weghorst pálili jen do brankové konstrukce, a tak v 31. minutě otevřel skóre až hostující Admir Mehmedi. Wolfsburg tak jde do kabiny s jednogólovým náskokem a je na dobré cestě k tomu, aby ukončil domácí neporazitelnost.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, takže na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    47
    Daniel Ginczek inkasoval nějaký úder do žeber a potřeboval několik desítek vteřin dlouhé ošetření. Nic by mu ale nemělo bránit v pokračování ve hře.
     
    48
    Rebić pokračuje v posílání centrovaných balónů Před Casteelsem však měl k dispozici jenom Luku Joviće, jenž se přes obránce k hlavičce neprobil.
     
    49
    Opět byl Jović adresátem centru a jen na milimetry na něj nedosáhl. Po jednom z faulů ho hledal Jonathan de Guzmán.
     
    50
    Rychlá akce Wolfsburgu porušila pravidlo o ofsajdu. Dopředu se tak znovu ženou domácí hráči v černých dresech.
     
    51
    Williamův dobrý cent letěl před Weghorsta. Ten se snažil co nejvíce předklonit, aby na něj dosáhl, ale znovu se tak nestalo.
     
    52
    De Guzmán měl před sebou dálnici volného prostoru vedoucí až k brance. Místo střely roztáhl hru doprava, kde byl centr da Costy sražen na roh.
     
    53
    Účinnost centrovaných balónů je na straně Eintrachtu hodně mizerná. De Guzmán obstaral další dva rohové kopy, ale nic z nich nevytěžil.
     
    54
    Ginczek v plném běhu nahrával na Wouta Weghorsta. Tento úmysl vystihl dobře postavený Russ a také Wolfsburg si vyzkouší rohový kop.
     
    55
    Rozehrávka na krátko pro Roussillona, který zleva posadil balón na hlavu Brookse. Jeho zakončení proletělo metr nad břevnem Trappovy brány.
     
    56
    Casteels skvělým výkopem našel Weghorsta, který dával míč doleva na Mehmediho. Ten vyslal ze své levačky něco mezi centrem a střelou a brankáře Trappa nijak neohrozil.
     
    57
    Gélson Fernandes si počínal nedovoleně u postranní čáry a je z toho hostující standardní situace z pravé strany.
     
    58
    Eintracht na několik pokusů nedostal míč pryč z pokutového území. Naštěstí pro něj si ani hosté nebyli schopni připravit pozici na zakončení.
     
    59
    Jérôme Roussillon promarnil situaci na odkryté levé straně, přihrávku pod sebe poslal jen k několika protihráčům, kteří nenechali Trappa ve štychu.
     
    60
    William skluzoval před Kostićem a nenechal ho pořádně odcentrovat. Pod několikatisícovým kotlem fanoušků Frankfurtu se bude konat další roh.
     
    61
    Ani z tohoto mráčku nezaprší. Tradiční rozehrávač Jonathan de Guzmán odcentroval poslal centr přesně do Casteelsových rukavic.
     
    62
    Stále Eintracht sype do vápna jeden centr za druhým. Nemá je však kdo zachytávat, což byl problém i v případě pasu z pravého křídla.
     
    63
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gélson Fernandes, přichází Mijat Gaćinović.
     
    63
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jonathan de Guzmán, přichází Jetro Willems.
     
    64
    Evan N´Dicka přečetl Weghorstovu přihrávku za obranu a ve skluzu odehrál balón do zámezí. Můžeme se tak těšit na další kop od praporku.
     
    65
    Jenže výsledek byl stejný, jako na druhé straně. Příliš vysoký centr proletěl nad hlavami všech a skončil až za koncovou čarou.
     
    66
    Rebić ustál souboj a pronikl do pokutového území. Skluzující Robin Knoche jeho střílený centr zastavil rukou, ale penalta se k nelibosti publika nekoná.
     
    67
    První dotek s míčem pro Jetra Willemse, jehož dlouhý nákop letěl k zadní tyči, nicméně u ní včasně zakročil zatím jistě chytající Casteels.
     
    68
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Vlci dělají důležitý krok k vítězství! Rexhbecaj poslal asi nejlepší centr celého zápasu, zleva našel na zadní tyči úplně volného DANIELA GINCZEKA a ten prvním dotykem sklepl míč do sítě. Všemu předcházela laciná a nebezpečná ztráta od Gačinoviće, kvůli které byla obrana Eintrachtu naprosto rozhozená.
    68. Daniel GINCZEK - 0:2
     
    70
    Další zkažená přihrávka z domácích kopaček. Mijat Gačinović poslal míč do autu a domácí publikum už začíná být hodně nervózní.
     
    71
    Protiakce Wolfsburgu skončila v úplném zárodku kvůli ofsajdu. Na druhé straně neúspěšně přihrával do vápna Rebič a míč se vrátil až k Trappovi.
     
    72
    Vynikající obranný zákrok Williama, jenž doklouzal pod nohy Kostiće a právě od něj šel míč do autu, takže se bude jen vykopávat.
     
    73
    Slušná možnost Frankfurtu! Ante Rebić udělal rychlou přešlapovačku a ze sedmnácti metrů pálil pod horní tyč. Casteels reflexivně zareagoval a vyškrábl prudkou šíji na roh!
    73. Ante Rebić (FRN)
     
    74
    Z něj vznikly před hostující brankou další zmatky, jedna strana nemohla míč odkopnout do bezpečí a druhá zase pořádně vystřelit, takže se na čistém kontu Koena Casteelse nic nezměnilo.
     
    75
    Makoto Hasebe hlavou narazil do zpevněného Rexhbecaje. Po rychlém ošetření nakopával Rebić do náruče gólmana.
     
    76
    Eintracht nechal vzadu hodně pootevřená dvířka, kterými prošel Mehmedi. Gerhardtova následná střela však byla sražená.
     
    77
    Přenesení hry na pravou stranu vůbec nevyšlo. Da Costu balón o velký kus přeletěl a Wolfsburg bude vhazovat z prostoru vedle vlastní šestnáctky.
     
    78
    Domácí aktivně napadali a usilovali o zisk balónu. Gaćinović to na křídle ale přehnal a nedovoleně strčil do Roussillona.
     
    79
    Rebić posílal míč na bližší tyč, u které bojoval Haller, jenže vlčí defenziva dostala balón na rohový kop.
     
    80
    Casteels vyrazil Gačinovićův centr jenom před sebe, ale žádná dorážka z toho nebyla. Ofenzivní akce Eintrachtu nicméně pokračuje.
     
    81
    Hasebe rozdal balón doleva, odkud přilétl přesný centr na nohu Mijata Gaćinoviće. Ten se opřel do střely z voleje, ovšem ji umístil do místa, které pokrýval Casteels.
     
    82
    Po zákroku hostujícího gólmana vznikla v pokutovém území poměrně velká strkanice, ze které odešli ze žlutou kartou Marco Russ a Jérôme Roussillon.
     
    83
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Daniel Ginczek, přichází Ohis Felix Uduokhai.
     
    84
    Gaćinović dlouho váhal a jeho narážečku na da Costu nejbližší protihráč vystihl. Frankfurt se vrátil na vlastní půlku a Hasebe tam balón ztratil.
     
    85
    Hasebe dělal společnost Roussillonovi a nenechal ho na levém křídle nic vymyslet. Vlci tak zařadili zpátečku a vrátili se ke Casteelsovi.
     
    86
    Mijat Gaćinović je po svém nástupu hodně vidět. Teď si došel pro faul a Eintracht bude moci rozehrávat z nějakých třiatřiceti metrů.
     
    87
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpátky ve hře! Haller vyběhl za obrannou linii a sklepl nákop od Jetra Willemse přesně k LUKU JOVIĆOVI, který už to měl poměrně snadné, protože ho při střele z malého vápna vůbec nikdo neobtěžoval.
    87. Luka JOVIĆ - 1:2
     
    89
    Elvis Rexhbecaj v přerušené hře nakopl balón do nic netušícího Kostiće a po zásluze za to dostal žlutou kartu.
     
    90
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Josuha Guilavogui.
     
    90+1
    Nějaký ten čas Frankfurtu na vyrovnání ještě zbývá! Nad rámec druhého poločasu je přidána celá pětiminutovka.
     
    90+2
    Willems byl dobře pokrytý a musel si vyměnit míč s da Costou. Následný nákop postrádal razanci i přesnost a obrana Wolfsburgu ho zneškodnila.
     
    90+3
    Filip Kostić si připravil střelu z levého okraje pokutového území. Zaplněné tribuny tlačily balón do sítě, jenže nakonec proletěl kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    90+3
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází Renato Steffen.
     
    90+4
    Filip Kostić z posledních sil zabral na levém křídle. Zezadu jej kosou sestřelil Gerhardt, jenž proti udělené žluté kartě nemohl vůbec nic namítat.
     
    90+5
    Jenom to zahučelo! Těžko říct, jestli Rebić zkoušel přímo ohrozit branku, nebo se jednalo o nástřel k zadní tyči, kterou ke smůle Eintrachtu nezavíral nikdo v černém.
     
    90+6
    Hlavní sudí nechtěně zablokoval přihrávku da Costy a pomohl tím Wolfsburgu, který šel do rychlého protiútoku. Weghorstovu střelu z úhlu Trapp vyrazil na roh a tím asi celý zápas skončí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Frankfurt byl na domácím hřišti favoritem, nicméně z očekávané herní převahy si moc vyložených šancí nevytvořil. Jedinou střelu na branku v první půli měli hosté, postaral se o ni Mehmedi a trochu překvapivě poslal Wolfsburg do vedení. Vlci po změně stran znovu hlavně bránili, ale když se dostali ke své druhé střele, tak opět udeřili zásluhou Ginczeka. Eintracht se prosadil až v závěru, kdy ze standardky skóroval Jović, ovšem na vyrovnání se už Eintracht nezmohl. Wolfsburg tak ukončil domácí neporazitelnost a posunul se na osmou příčku, zatímco Frankfurt klesl na místo páté.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:9.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (20:45:53)

    Michal Břuchanský

    Branky: 87. Jović (Haller) – 31. Mehmedi (Ginczek), 68. Ginczek (Rexhbecaj)

    Karty:   11. G. Fernandes (FRN), 82. Russ (FRN) – 10. Brooks (WOF), 28. Weghorst (WOF), 34. Pervan (WOF), 82. Roussillon (WOF), 89. Rexhbecaj (WOF), 90+4. Gerhardt (WOF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Russ (C), Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes (63. Gaćinović), Rebić, de Guzmán (63. Willems), Kostić – Haller, Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Gaćinović, Hrgota, Salcedo, Stendera, Willems.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Arnold, Mehmedi (90. Guilavogui), Rexhbecaj (90+3. Steffen) – Ginczek (83. Uduokhai), Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Guilavogui, Malli, Steffen, Uduokhai, Verhaegh.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Stein
    thejrc.org