Real Betis – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Girona – Atlético 1:1 (kon.) | Barcelona – Villarreal 2:0 (kon.)
Alavés – Sevilla 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:0 (1:0)
Villarreal CF
Neděle 02.12.2018, 18:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:16. (20:20:53)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. První dějství nám nabídlo celkem nezáživnou podívanou, nicméně domácí se přeci jenom dostali do vedení. Druhé dějství začalo lépe pro Villarreal, který si vytvořil sympatický nápor. Postupem času se ale začala probouzet také Barcelona, která nakonec vstřelila druhou branku, která byla zároveň tou poslední. Katalánci se tak vracejí do čela tabulky, nicméně doposud vedoucí Sevilla má své utkání k dobru.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Už to vypadalo, že Alba poběží sám na bránu, nakonec se jako první dostal k míči brankář Asenjo. Hostující brankář si posléze poradil se střelou Messiho.
     
    90+2
    Barcelona zahrávala standardní situaci od pravé autové čáry. Messi si počkal na náběh Dembélého, po jehož centru ještě vracel míč před branku Malcom.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Alfonso Pedraza (Villarreal CF).
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Na hrací ploše to začíná vřít. Vše začalo hodně ostrým zákrokem v podání Fornalse, který zezadu skolil k zemi Busquetse. Posléze se několik protihráčů začalo pošťuchovat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Žlutá ponorka by chtěla utkání zdramatizovat, stále se to ale nedaří.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Daniel Raba.
    87. Carles ALEÑÁ - 2:0
     
    87
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Opět se v plném světle ukázala Messiho genialita, která vyslala do samostatného úniku CARLESE ALEÑU, který píchl do míče, jenž skončil za Asenjem. Nádherná fotbalová akce v podání domácích!
     
    86
    Messimu to dneska moc nejde, což dokumentovala předchozí přihrávka na Malcoma, kterou přečetl Gaspar. Na druhé straně musel zakončení blokovat Piqué.
     
    85
    Momentálně se nehraje, neboť se v bolestech svíjí na zemi Dembélé, kterého nešetrně dohrál Pedraza. I tento zákrok se obešel bez žluté karty.
     
    84
    Dembélému se podařilo vybojovat rohový kop, pro Barcelonu už jedenáctý. I tentokráte jsme sledovali rozehrávku nakrátko, načež Malcoma hlavička skončila na horní síti.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo před deset minut. Stále platí, že jsme viděli jedinou branku, Barcelona je v posledních vteřinách hodně pasivní.
     
    82
    Střídající Ekambi se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do akce svého celku, ten ale dokázal pokrýt Busquets, jenž odrazil míč do bezpečí.
     
    81
    Alba hýřil aktivitou na levém křídle, odkud opět hledal Messiho, kterého velmi dobře střežil González. Villarreal se ale daleko s míčem nedostal.
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Malcom.
     
    80
    Poprvé v dnešním utkání se výrazně připomněl Coutinho, který to zkoušel tradičním obstřelem k zadní tyči, míč ale skončil několik čísel vedle branky.
     
    79
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Gerard Moreno, přichází Karl Toko Ekambi.
     
    78
    Ter Stegen tak nemusel zasahovat, místo toho se sám ujal rozehrávky od své branky. Jednalo se o přízemní přihrávku na naběhnuvšího Lengleta.
     
    77
    Villarreal opět zvýšil aktivitu, přičemž se za obranu dostával Bacca, který se pokusil zahrozit z velkého úhlu. Střela v pádu ale skončila pouze na boční síti.
     
    73
    Do kombinace se zapojila kompletní obrana hostujícího celku, poté to Cáseres zkoušel překvapivou kolmicí, kterou ale dokázal zastavit Busquets.
     
    72
    Na druhé straně hrací plochy se Villarrealu podařilo vybojovat autové vhazování, které si vzal na starost dnes nenápadný obránce Gaspar.
     
    71
    Albas i hned dvakrát narazil s Coutinhem, který postupoval do pokutového území, kde se ale ocitl na zemi. Akce pokračovala, jenomže Messi trefil protihráče.
     
    70
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Carles Aleñá.
    70. Cazorla mířil kousek nad branku.
     
    70
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Cazorla, který svůj pokus poslal kousek nad branku. Ter Stegen nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    69
    Tohle by už mohlo být nebezpečné. Vidal před pokutovým územím zajel do Chukwuezeho, hosté si tak budou moci přichystat přímý kop z velmi dobré vzdálenosti.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    68
    Alba už je zpět na hrací ploše, Villarreal tak mohl zahrávat standardku. Cazorla nadýchaným centrem hledal Ruize, který v souboji proti Piquému neuspěl.
     
    67
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Carlos Bacca.
     
    66
    Mezitím se u středového kruhu dostal k míči hostující Cazorla, kterému uskočil balón daleko od nohy. Poté si ale nedovoleným zákrokem pomohl Rakitić.
     
    65
    S Albou to nevypadá moc dobře, nehraje se už více než minutu. Domácí obránce odkulhal za postranní čáru, zřejmě se bude střídat.
     
    64
    Fornals si hodil míč na svojí silnější nohu, i tak se míč dostal vysoko nad horní konstrukci. Mezitím upadl na zem Alba, ke kterému přispěchali lékaři.
     
    63
    Cáseres předvedl už druhý ostrý zákrok, nicméně ani tentokráte nevyfasoval žlutou kartu. To se pochopitelně nelíbí domácímu celku, který protestuje.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry, Barcelona stále drží hubené vedení. Žlutá ponorka se ale ve druhém poločase zlepšila, rozhodně nic není ztracené.
     
    61
    Na pravé straně si obrannou povinnost splnil Pedraza, který za sebe nepustil přihrávku na Semeda. I tak bude domácí celek vhazovat.
     
    60
    Posléze se na zemi ocitl celkem nevýrazný Coutinho, avšak o faul se nejednalo. Aby toho nebylo málo, tak Dembélé centroval mimo dosah Vidala.
     
    59
    Další útočný výpad táhl Messi, který na levém křídle našel volného Albu, jehož střílená nabídka směřovala před Asenja, kde na poslední chvíli zasahoval González.
     
    58
    Tohle se Barceloně vůbec nepovedlo. Rakitić si myslel, že Vidal poběží na levou stranu, avšak stal se pravý opak. Přihrávka chorvatského záložníka proto skončila v zámezí.
     
    57
    Moc nescházelo k tomu, aby se Moreno prohnal kolem Piquého. Nakonec jsme sledovali pouze rohový kop, který skončil na hlavě právě Piquého.
     
    56
    Sledujeme celkem poklidnou pasáž tohoto utkání. Změnit to chtěl hostující Cáseres, jehož tvrdou ránu dokázal zablokovat obětavý Lenglet.
     
    55
    K práci s míčem se dostal také ter Stegen, který rozehrál na jistotu do strany na Semeda. Po kratší době se domácí celek vydává na druhou stranu.
     
    54
    Hlavní sudí si k sobě zavolal hostujícího Morena, kterému ještě cosi vysvětloval. Zřejmě se jednalo o souboj s Piquém, při kterém domácí zadák použil ruce.
     
    53
    Vzorně se do obrany vrátil Vidal, který zezadu čistým způsobem obral o míč Chukwuezeho. Následně se dopředu řítil Messi, který skončil na zemi, o faul se ale nejednalo.
     
    52
    Posléze to individuálním způsobem zkoušel Chukwueze, který se dostal k hranici šestnáctky, kde mu přihrávku na Triguerose zablokoval Rakitić.
     
    51
    Pedraza si počkal na náběh Fornalse, který sváděl osobní souboj s Piquém. Jako vítěz odešel posledně jmenovaný, jenž ale přihrávkou našel pouze protihráče.
     
    50
    Na druhé straně se Villarreal dostal k přízemní kombinaci, která nepřinesla nic nebezpečného. I tak se hosté udrželi na útočné polovině.
     
    49
    Barcelona zahrávala hned dva rohové kopy, přičemž nebezpečnější byl ten druhý. K dalšímu centru se dostal Dembélé, který jen o kousek nenašel Rakitiće.
     
    48
    Hned v samotném úvodu měl brankář Asenjo hodně práce. Kroucená nabídka v podání Messiho směřovala na Vidala, nicméně ten míč vůbec netrefil.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Piqué. Dlouhou dobu jsme registrovali pouze jednu vyloženou šanci, a sice ze strany Villarrealu. Posléze se probudila také Barcelona, která se dostala do zaslouženého vedení. Barcelona se dokonce mohla dostat do vyššího vedení, proti byl brankář Asenjo, který stále drží svůj celek ve hře o body. I tak doufejme, že druhý poločas nabídne o něco atraktivnější podívanou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Poslední minuty nepřináší nic moc zajímavého, nicméně i nadále má více ze hry Barcelona. Žlutá ponorka se snaží vycházet ze zajištěné obrany.
     
    42
    Chukwueze si hodil míč kolem Piquého, načež opět skončil na zemi. I tentokráte se jednal o faul, Villarreal se konečně dostane na útočnou polovinu.
     
    41
    Alba se chtěl vydat podél autové čáry, tento záměr si nakonec rozmyslel, místo toho oslovil volného Piquého, který to zkouší přes pravou stranu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Z levé strany ho obstaral Coutinho, který rozehrál nakrátko na Messiho. Krátce poté přihrával pod sebe Alba, Messiho zakončení ale dokázal Asenjo vyrazit.
     
    38
    Na útočnou polovinu si to namířil Semedo, který se ale rozhodl počkat na podporu svých kolegů. Následně se Albovi podařilo vybojovat další rohový kop.
     
    37
    Tohle bude pro hostující celek opravdu složitý oříšek, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
    36. Gerard PIQUÉ - 1:0
     
    36
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Katalánci měli k dispozici rohový kop, který rozehrál Dembélé. Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, nicméně talentovaný Francouz se dostal k dalšímu, který hlavičkou umístil do brány GERARD PIQUÉ.
     
    35
    Piqué si rovněž nechtěl komplikovat život, proto zvolil zpětnou přihrávku na ter Stegena, který z jedničky oslovil vedle stojícího obránce Lengleta.
     
    34
    S míčem si pohrál také brankář Asenjo, který raději rozehrál po zemi do strany. Krátce poté to Gaspar zkoušel nákopem k půlící čáře, kde zasahoval Busquets.
     
    33
    Cazorla přenášel hru na pravou stranu, kde se pohyboval Trigueros. Ten si náramným způsobem zpracoval neposedný míč, poté přihrál vedle stojícímu Cáseresovi.
     
    32
    Až nyní se Barcelona dostala k slušnější šanci. Míč totiž proskákal až k Dembélému, který si přehodil míč na pravou nohu, jenomže poté trefil protihráče do nohy.
     
    29
    Ze vzdálenosti devětadvaceti metrů to Messi zkoušel přímo na bránu. Jeho rána se kroutila k levé tyči, kam se Asenjo dokázal včas přesunout.
     
    28
    Snad poprvé v dnešním utkání se otevřela hostující obrana, která opět faulovala Messiho. Argentinský ostrostřelec vybojoval další standardku.
     
    27
    Chukwueze měl kolem sebe dostatek prostoru, avšak k ničemu závratnějšímu se nepouštěl. Místo toho přišla příhra Gasparovi, kterému se nepovedlo přenést hru.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Álvaro González (Villarreal CF).
     
    26
    Hosté se po delší době podívali na útočnou polovinu, kde moc dlouho nevydrželi. Nicméně Busquets věnoval Albovi celkem nepovedenou přihrávku.
     
    25
    Žlutá ponorka odrazil další akci svého soupeře, nicméně i tak se Barcelona drží s míčem na útočné polovině. Messi se rozhodl spolupracovat s Coutinhem.
     
    24
    Nedůraz Cazorly mohl hrát do karet Dembélému, který zkoušel štěstí zpoza pokutového území. Technická střela ale směřovala přímo doprostřed branky.
     
    23
    Akce opět putovala po levém křídle, kde si Alba tentokráte nevěřil na centr do pokutového území. Následně přišlo přenesení hry na pravou stranu hrací plochy.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Domácí mají výraznou územní převahu, avšak jediná vyložená šance přišla ze strany Villarrealu.
     
    21
    Nyní měl Alba na levém křídle hodně času na centr, ten ale proletěl pokutovým územím. K němu se jako první dostal obránce Pedraza.
     
    20
    Domácí se dostali k další zdlouhavé kombinaci, která málem přinesla nepřesnou přihrávku v podání Semeda, včas ale zakročil Busquets.
     
    19
    Žlutá ponorka rozehrála volný kop urychleně, což ale k ničemu nevedlo. Na druhé straně si to mezi přesilu protihráčů namířil Dembélé, který o míč nepřišel.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Clément Lenglet (FC Barcelona).
     
    17
    Coutinhovi se nepovedla narážečka s Albou, posléze na zemi skončil Chukwueze, který si vymodlil standardní situaci. Uvidíme, zda se bude žlutit.
     
    16
    Balón proti noze obdržel Rakitić, který zkoušel štěstí zhruba ze třiceti metrů, jeho rána se nakonec snesla kousek vedle pravé tyče.
     
    15
    Tady se zřejmě mohlo opět žlutit. Messimu se povedl manévr kolem Cáserese, který protihráče ještě dohrál. Nakonec se to obešlo bez kartónku.
    14. Moreno nevyzrál na ter Stegena.
     
    14
    Obrovská šance pro Villarreal! Lenglet tak dlouho váhal s odehráním míče, až se za jeho záda dostal Moreno, který trefil pouze ter Stegena.
     
    14
    Bylo tomu skutečně tak, technická navštívenka narazila pouze do zdi, od které se odrazil za brankovou čáru. Už čtvrtý rohový kop pro Barcelonu.
     
    13
    Tohle by mohlo být nebezpečné. Jeden z hostů faulovak kousek od pokutového území, Messi si zřejmě vyzkouší přímou střelu z volného kopu.
     
    12
    Na pravém křídle se opět dostal k centru Semedo, který tentokráte trefil Ruize. Následoval třetí rohový kop pro domácí, Messi našel hlavu Busquetse, který hlavičkoval mimo dosah spoluhráčů.
     
    11
    Žlutou kartu dostává Víctor Ruiz (Villarreal CF).
     
    11
    Žlutá ponorka se zatím marně dostává k míči, naopak domácí rozjíždějí další kombinaci plnou přihrávek. V tuto chvíli se u balónu zjevil Busquets.
     
    10
    První práce také pro Asenja. González odhlavičkoval míč pouze k Messimu, jehož střela levačkou skončila u Asenja, který jí vyrazil pouze vedle sebe.
     
    9
    Ve vlastním pokutovém území dobře zasáhl hostující Ruiz, který za sebe nepustil Coutinha. Barcelona ale i nadále okupuje útočnou polovinu.
     
    8
    Katalánci měli k dispozici úvodní rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Posléze si Messi tak dlouho naváděl míč ke střele, až nakonec vůbec nevypálil.
     
    7
    Rakitić si celkem zahrával v nebezpečném prostoru, napadající Moreno ho nakonec fauloval. Prvně jmenovaný se sám chopil rozehrávky volného kopu.
     
    6
    U postranní čáry se ještě pokoušel zachytit míč Semedo, nakonec se mu to ale nepovedlo. K autovému vhazování se tedy staví hostující Pedraza.
     
    5
    První práce pro ter Stegena. Chukwueze se po pravé straně prohnal až ke střílené nabídce, která skončila v náruči domácího brankáře.
     
    4
    Po pravém křídle se vydal Dembélé, který si na hranici šestnáctky chtěl vybrat Messiho, u kterého stála přesila protihráčů. Nakonec se Asenjo dostane k odkopu.
     
    3
    Hned v úvodu se Barcelona dostala ke své klasické kombinace, do které se zapojila také útočná řada. Momentálně má míč na kopačce Piqué.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arturo Vidal – O. Dembèlé, Messi (C), Coutinho.
    Náhradníci: Pena – Brandáriz, Malcom, Denis Suárez, Munir, Aleñá, Miranda.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Trigueros, Cáseres – Chukweze, Fornals, Cazorla – G. Moreno.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, J. Costa, Morlanes, Ra. Funes Mori, Raba, Nahuel.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba.
     
    Villarreal CF

    Na druhé straně se nachází Villarreal, který rovněž nepodává zrovna dobré výkony. Tradiční účastník pohárové Evropy se momentálně nachází až na šestnácté pozici, přičemž ho od sestupového pásma dělí jen tři body. Žlutá ponorka zřejmě našla trochu zlepšený herní rytmus, neprohrála už ve třech zápasech v řadě. V minulém kole dokonce potřetí v sezóně zvítězila, na domácím stadionu si totiž poradila s Betisem poměrem 2:1. Hostující tým dnešního utkání už tři venkovní zápasy nezvítězil, naposledy tomu tak bylo v zápase proti Bilbau, ve kterém zvítězil poměrem 3:0. Villarreal se rovněž trápí v ofenzívě, ta si ale drží průměr jedné vstřelené branky na utkání.
     
    FC Barcelona

    Na domácí straně stojí španělské Barcelona, které se v posledních týdnech moc nedaří. Katalánci přišli ve své domácí soutěži o první pozici, na kterou je sesadila Sevilla. Barcelona totiž nezvládla poslední dva ligové zápasy, přičemž nejprve na domácím stadionu podlehla Betisu poměrem 3:4, v minulém utkání proti Atléticu Madrid nakonec před nastaveným časem vyrovnala na konečných 1:1. Katalánský celek se nebývale trápí v obraně, která ze třinácti zápasů inkasovala už devatenáct branek. Barcelona rovněž nepodává dobré výkony na vlastním stadionu, v letošní ligové sezóny zde ztratila body už ve třech případech.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Barcelona a Villarreal CF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 36. Piqué (O. Dembèlé), 87. Aleñá (Messi)

    Karty:   18. Lenglet (BAR), 68. Alba (BAR) – 11. V. Ruiz (VLR), 26. Álvaro González (VLR), 90. Fornals (VLR), 90+1. Pedraza (VLR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:16.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arturo Vidal (70. Aleñá) – O. Dembèlé, Messi (C), Coutinho (80. Malcom).
    Náhradníci: Pena – Brandáriz, Malcom, Denis Suárez, Munir, Aleñá, Miranda.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Trigueros (67. Bacca), Cáseres – Chukweze, Fornals, Cazorla (88. Raba) – G. Moreno (79. Toko Ekambi).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, J. Costa, Morlanes, Ra. Funes Mori, Raba, Toko Ekambi.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba
    thejrc.org