Real Betis – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Girona – Atlético 1:1 (kon.) | Barcelona – Villarreal 2:0 (kon.)
Alavés – Sevilla 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:0 (1:0)
Villarreal CF
Neděle 02.12.2018, 18:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:16. (20:20:53)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. První dějství nám nabídlo celkem nezáživnou podívanou, nicméně domácí se přeci jenom dostali do vedení. Druhé dějství začalo lépe pro Villarreal, který si vytvořil sympatický nápor. Postupem času se ale začala probouzet také Barcelona, která nakonec vstřelila druhou branku, která byla zároveň tou poslední. Katalánci se tak vracejí do čela tabulky, nicméně doposud vedoucí Sevilla má své utkání k dobru.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Už to vypadalo, že Alba poběží sám na bránu, nakonec se jako první dostal k míči brankář Asenjo. Hostující brankář si posléze poradil se střelou Messiho.
     
    90+2
    Barcelona zahrávala standardní situaci od pravé autové čáry. Messi si počkal na náběh Dembélého, po jehož centru ještě vracel míč před branku Malcom.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Alfonso Pedraza (Villarreal CF).
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Na hrací ploše to začíná vřít. Vše začalo hodně ostrým zákrokem v podání Fornalse, který zezadu skolil k zemi Busquetse. Posléze se několik protihráčů začalo pošťuchovat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Žlutá ponorka by chtěla utkání zdramatizovat, stále se to ale nedaří.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Daniel Raba.
    87. Carles ALEÑÁ - 2:0
     
    87
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Opět se v plném světle ukázala Messiho genialita, která vyslala do samostatného úniku CARLESE ALEÑU, který píchl do míče, jenž skončil za Asenjem. Nádherná fotbalová akce v podání domácích!
     
    86
    Messimu to dneska moc nejde, což dokumentovala předchozí přihrávka na Malcoma, kterou přečetl Gaspar. Na druhé straně musel zakončení blokovat Piqué.
     
    85
    Momentálně se nehraje, neboť se v bolestech svíjí na zemi Dembélé, kterého nešetrně dohrál Pedraza. I tento zákrok se obešel bez žluté karty.
     
    84
    Dembélému se podařilo vybojovat rohový kop, pro Barcelonu už jedenáctý. I tentokráte jsme sledovali rozehrávku nakrátko, načež Malcoma hlavička skončila na horní síti.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo před deset minut. Stále platí, že jsme viděli jedinou branku, Barcelona je v posledních vteřinách hodně pasivní.
     
    82
    Střídající Ekambi se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do akce svého celku, ten ale dokázal pokrýt Busquets, jenž odrazil míč do bezpečí.
     
    81
    Alba hýřil aktivitou na levém křídle, odkud opět hledal Messiho, kterého velmi dobře střežil González. Villarreal se ale daleko s míčem nedostal.
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Malcom.

    David Suchý

    Branky: 36. Piqué (O. Dembèlé), 87. Aleñá (Messi)

    Karty:   18. Lenglet (BAR), 68. Alba (BAR) – 11. V. Ruiz (VLR), 26. Álvaro González (VLR), 90. Fornals (VLR), 90+1. Pedraza (VLR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:16.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arturo Vidal (70. Aleñá) – O. Dembèlé, Messi (C), Coutinho (80. Malcom).
    Náhradníci: Pena – Brandáriz, Malcom, Denis Suárez, Munir, Aleñá, Miranda.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Trigueros (67. Bacca), Cáseres – Chukweze, Fornals, Cazorla (88. Raba) – G. Moreno (79. Toko Ekambi).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, J. Costa, Morlanes, Ra. Funes Mori, Raba, Toko Ekambi.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba
    ocianews.com