AC Milán – Parma 2:1 (kon.) | Frosinone – Cagliari 1:1 (kon.) | Sassuolo – Udinese 0:0 (kon.)
Turín – Janov 2:1 (kon.) | Chievo – Lazio 1:1 (kon.) | AS Řím – Inter 2:2 (kon.)
konec
Frosinone Calcio
1:1 (1:0)
Cagliari Calcio
Neděle 02.12.2018, 15:00 • Stadio Benito Stirpe, Frosinone • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtrnáctého kola italské Serie A. Od patnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi domácím Frosinone a hosty z Cagliari!
     
    Frosinone Calcio

    Ligový nováček prožil hodně těžký vstup mezi italskou elitu. Na první vítězství si musel počkat až do devátého kola, ve kterém porazil Spal 3:0. Následně ještě remizoval 0:0 s Parmou a 1:1 s Fiorentinou a prodloužil sérii bez porážky na tři zápasy. Ta nicméně skončila minulý týden na stadionu milánského Interu, kde Frosinone nezpůsobilo žádné překvapení a prohrálo 0:3. Se sedmi body se před dnešními zápasy nachází na předposledním devátém místě, z něhož ztrácí na první nesestupovou pozici pět bodů. Hůře je na tom už jenom Chievo, se kterým se dělí o pozici nejhůře střílejícího týmu v soutěži, oba týmy mají na kontě jen deset branek.
     
    Cagliari Calcio

    Hosté vstupují do zápasu z lepší výchozí pozice a jsou považováni za mírného favorita i přesto, že ze sedmi venkovních zápasů dokázali vyhrát jen jednou proti Atalantě. Nutno však dodat že většinou hráli na stadionech silných soupeřů, zatímco doma narazili na kvalitativně podobné týmy a z šesti zápasů před vlastními fanoušky ani jednou neprohráli. Z posledních šesti ligových kol Cagliari nebodovalo jen proti Juventusu, jinak porazilo Boloňu s Chievem a alespoň bod vydolovalo proti Fiorentině, Spalu a minulý týden i proti Turínu. Ve dvacetičlenné tabulce se Cagliari nachází na třináctém místě a disponuje čtyřbodovým náskokem na sestupové pásmo.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy dlouhodobě působily v odlišných soutěžích. Jejich poslední vzájemné měření sil se uskutečnilo v srpnu 2013 v rámci národního poháru. Z těsné výhry 2:1 v prodloužení se tedy radovalo hostující Frosinone.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Frosinone Calcio: Sportiello – Goldaniga, Ariaudo, M. Capuano – F. Zampano, Chibsah, Maiello, Cassata, Beghetto – Ciofani (C), J. Campbell.
    Náhradníci: Iacobucci – Brighenti, Ciano, Crisetig, Ghiglione, Krajnc, Molinaro, Perica, Pinamonti, Salamon, Soddimo, Vloet.

    Cagliari Calcio: Cragno – Srna, Ceppitelli, Klavan, Ionita – Bradarić, Padoin (C), Barella – Pedro, Sau, Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Andreolli, Cerri, Cigarini, Dessena, Doratiotto, Faragò, Farias, Pajač, Pisacane, Romagna.

    Rozhodčí: Serra – De Meo, Vuoto.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují ve žlutých, zatímco hosté v modročervených dresech.
     
    2
    První nedovolený zákrok, jehož autorem se stal João Pedro. Na zemi se ve středu hřiště ocitl Lorenzo Ariaudo.
     
    3
    Filip Bradarić nepřesně přihrál k levé postranní čáře a poslal balón do autu, odkud ho vrátí Zampano.
     
    4
    Právě Zampano byl na pravé straně podražen skluzujícím Barellou. O faul se nejednalo, nicméně domácí budou kopat alespoň roh.
     
    5
    Hostující fotbalisté se bez potíží ubránili, sami s balónem daleko nedošli a už se musí opět bránit.
     
    6
    Zampanův centr letěl na hranici vápna, kde to těžkou hlavičkou zkoušel kapitán Ciofani, jenže Cragno ani v tomto případě nemusel nijak zasahovat.
     
    7
    João Pedro vyrazil vstříc domácí brance, ale těsně před pokutovým územím byl důrazným zákrokem čistě odzbrojen.
     
    8
    Campbell přenesl hru doleva, odkud centroval Beghetto, ale nenašel nikoho ve žlutém. Následoval protiútok Cagliari, ovšem hlavička Joãa Pedra neměla takovou rychlost, aby ji Sportiello nestihl zastavit.
     
    9
    Francesco Cassata zkusil střelu z uctivé vzdálenosti, jenže Cragnovu branku minul o několik metrů. Hra se opět stěhuje na druhou stranu.
     
    10
    Pavolettiho střela z přímočaré akce neprošla přes prvního protihráče. Cagliari přesto zůstává na útočné polovině.
     
    12
    Campbell zpomalil protiakci Frosinone, které se dobrovolně vrátilo z blízkosti soupeřovy šestnáctky až do hloubi vlastní půlky.
     
    13
    Srnův krátký nákop další z hostů prvním dotykem prodloužil do vápna, nicméně před Bradarićem stihl zasáhnout brankář Sportiello.
     
    14
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Domácí se ve čtrnácté minutě dostávají do vedení! Francesco Zampano hlavou sklepl dlouhý nákop z hloubi pole pod sebe na FRANCESCA CASSATU, jehož umístěná střela prošla mezi nohama obránce a natahující se Cragno na ni o kousek nedosáhl.
    14. Francesco CASSATA - 1:0
     
    17
    Frosinone opět kontroluje míč, ale tentokrát se hodně těžko prosazuje proti zformované obraně.
     
    18
    Po faulu na půlící čáře se kopalo proti brance Cragna, ale jeho spoluhráči tentokrát nedopustili ani náznak střelecké příležitosti.
     
    19
    Ta byla k vidění na druhé straně. Padoin předal míč Pedrovi, který si ho navedl na pravačku, jenomže zleva o velký kus minul bližší tyč.
     
    20
    Barellova prudká přihrávka po ose hřiště směřovala na tři hráče stojící na hraně šestnáctky. Ani jeden z nich se k balónu ale nedostal.
     
    21
    Leonardo Pavoletti byl faulován během zpracování míče a je z toho hodně nebezpečný přímý kop pro Cagliari. Míč leží přesně na vrcholku půlkruhu namalovaným před velkým vápnem.
     
    22
    O rozehrávku se postaral João Pedr, jenže o nějaký metr a půl přestřelil ze svého pohledu pravý horní roh Sportiellovy brány.
     
    23
    Joel Campbell se zastavil na rohu šestnáctky a všiml si poměrně volného Cassaty. Ten se pokusil dát svůj druhý gól, ale střela mu tentokrát absolutně nesedla.
     
    24
    Daniel Ciofani vyskakoval před Cragnovou brankou, ale na centr z pravého křídla o pár centimetrů nedosáhl.
     
    25
    Ještě jednou domácí kapitán Ciofani, které se tentokrát dostal k hlavičce po dobré práci Joela Campbella. Oblouček z jeho hlavy ale skončil nad břevnem.
     
    26
    Lorenzo Ariaudo vracel přetažený centr z levé strany do ohně. Jednomu z hráčů nevyšel pokus o nůžky, míč tak propadl k Ciofanimu a jeho další hlavičku Cragno dobrým zákrokem vyrazil!
    26. Daniel Ciofani (FRS)
     
    27
    Pavoletti promáchl při snaze vystřelit z voleje. Balón proletěl za něj, kde číhal Srna, ale tečovaná střela na branku Sportiella neletěla.
     
    28
    Marco Sau si rychlým zaseknutím na levé straně udělal prostor na střelu. Pravačkou sice trefil prostor mezi tyčemi, ale míč poslal přesně na Sportiella.
     
    29
    Menší nápor Cagliari je definitivně ukonce. Rozhodčí postřehli Ionitovo tahání dresu od Ramana Chibsaha.
     
    30
    Nicoló Barella dostal balónem přímo do obličeje a svalil se na trávník, kde k němu míří i realizační tým hostujícího klubu.
     
    31
    Hodně těžká střelecká pozice pro Campbella, který musel jít do nůžek po centru Daniela Ciofaniho. Cragnovu branku jimi o výrazný kus netrefil.
     
    32
    Francesco Cassata se snažil zpracovat vysoký míč a přitom si naskočil do Darija Srny, za což vyfasoval první žlutou kartu.
     
    33
    João Pedro zatím nehraje moc povedený zápas. Teď zvolil hodně naivní střelu z necelých třiceti metrů a míč se sotva došoural do Sportiellovy náruče.
     
    34
    Úvodní žlutá karta také na straně Cagliari. Za podražení Ciofaniho si ji zblízka prohlédl Luca Ceppitelli.
     
    35
    Cagliari to vzalo po pravé straně. Z centru na bližší tyč však neresultuje ani rohový kop.
     
    37
    Filip Bradarić po hostující ztrátě míče fauloval, když rukou trefil obličej jednoho za soupeřů. Znamená to pro něj absenci v příštím utkání proti AS Řím.
     
    38
    Snadný zákrok pro Marca Sportiella, který neměl sebemenší problém s dalekonosnou střelou Artura Ionity.
     
    39
    Simone Padoin se připravil na dlouhý aut z levé strany. Bohužel pro hosty poslal míč až do dlaní brankáře Sportiella.
     
    40
    Rychlá kombinace několik hostujících hráčů na hranici šestnáctky. Všechno zakončoval João Pedro nepřesným centrem na nabízející se spoluhráče.
     
    41
    Vznikl z toho rychlý brejk Frosinone. Dopředu se tlačil urostlý Campbell a Darijo Srna ho zastavil jen za cenu žluté karty.
     
    42
    Poněkolikáté to domácí zkoušeli sklepnutím před branku. Na zadní tyči tentokrát byl Edoardo Goldaniga, nicméně byl přistižen v ofsajdu.
     
    43
    João Pedro dostal přihrávku od Srny a okamžitě pálil z dálky. Balón byl v půli cesty tečován, ale Sportiello na to dokázal reagovat.
     
    44
    Joel Campbell nechtěl připustit ztrátu míče a hodně důrazným zákrokem šel po Pedrovi, kterého k velké nelibosti fanoušků fauloval.
     
    45
    Sau centroval z levého křídla, ovšem v pokutovém území nenašel žádného spoluhráče. Balón opět skončil u Marca Sportiella.
     
    45
    Francesco Zampano udělal několik nenápadných kroků a přiblížil se hostujícímu vápnu, zpoza kterého vystřelil a přízemní střelou jen těsně minul Cragnovu pravou tyč.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, ve kterém bylo o něco aktivnější domácí Frosinone. To se ve čtrnácté minutě ujalo vedení, když se prosadil Francesco Cassata. Jeho spoluhráči měli i několik dalších šancí, ty už gólem neskončily a do šaten se tak odchází za stavu 1:0 pro Frosinone.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    48
    Beghetto v souboji dvou třiatřicítek odcentroval přes Srnu. Campbell zkoušel střílet z voleje, který byl ztečován na rohový kop.
     
    49
    Domácí rozehráli na krátko, míč se dostal před šestnáctku k nohám Beghetta, který nenápadně vyslal prudkou ránu a Cragno se musel hodně rychle přesouvat k levé tyči, aby ji vyrazil.
    49. Andrea Beghetto (FRS)
     
    50
    Zampano vysouval Campbella, který zprava postupoval na Cragna, ale střele na zadní tyč dal naprosté minimum razance, takže ji hostující gólman snadno zastavil.
     
    51
    Centr Padoina domácí odklidili do bezpečí a po faulu na Lorenza Ariauda budou moci sami v poklidu rozehrávat.
     
    52
    Trochu ležérní bránění Frosinone umožnilo z dobré pozice pálit Pedrovi, který nebyl patnáct metrů od branky nikým obtěžován, ale střeně vůbec netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    54
    Nicoló Barella u půlící čáry povalil rozběhnutého Campbella a dostal žlutou kartu, kvůli které rovněž vynechá utkání příštího kola.
     
    55
    Barellův nákop letěl v moc velké výšce a prosvištěl nad hlavou Joãa Pedra, který autorovi přihrávky poděkoval i přesto, že putovala za koncovou čáru.
     
    56
    Po menší odmlce jsou u míče domácí, kteří dobývají zformovaný obranný blok jedenácti soupeřů.
     
    57
    Beghetto na rohu šestnáctky udělal přešlapovačku a hned poté otřel střelu o Srnu, čímž pro Frosinone získal výhodu rohového kopu.
     
    58
    Bránění Cagliari rozhodně nebylo bezchybné, jeden z domácích se snadno dostal k hlavičce, ale centr zleva přesměroval jen na Cragna.
     
    59
    Na hrací ploše zůstává ležet Marco Sau, kterému zezadu přišlápl nohu druhý hráč s pětadvacítkou na zádech – Marco Capuano.
     
    60
    Už pátá žlutá karta pro hosty. Pavoletti při čekání na centr ze standardní situace zasáhl do hlavy Cassatu a rozhodčím to neuniklo.
     
    61
    Samotná rozehrávka standardní situace byla hodně mizerná. Sportiello bude vykopávat a ještě předtím se bude konat první střídání.
     
    61
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Filip Bradarić, přichází Paolo Faragò.
     
    62
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Marco Sau, přichází Diego Farias.
     
    63
    Frosinone zahustilo prostor před vlastním vápnem. Celá jedenáctka byla na několika málo metrech a vytlačila hosty dál od Sportiella, kde došlo k faulu na Ciofaniho.
     
    64
    Pavoletti zády brance přijímal míč na hranici šestnáctky. Zezadu byl trochu přistrčen a byl tím ihned odzbrojen.
     
    65
    Diego Farias zprava centroval, Leonardo Pavoletti se tentokrát prodral k hlavičce, jenže ji neumístil dostatečně k tyči a Sportiello ji dokázal zlikvidovat.
    65. Leonardo Pavoletti (CAG)
     
    66
    Uteklo jen pár vteřin a domácí gólman musel opět zasahovat. Znovu na něj pálil Pavoletti, ale na stavu 1:0 pro Frosinone ani v tomto případě nic nezměnil. Sportiello výtečně pokryl horní polovinu branky.
     
    67
    Marco Sportiello potřeboval rychlé ošetření, po kterém útočili jeho spoluhráči, ale kromě centru do náruče Cragna nic nepředvedli.
     
    68
    Další akce už byla mnohem zajímavější! Raman Chibsah na konci rychlého útoku vystřelil přes Klavana a křižný pokus musel vyrážet k pravé tyči skákající Cragno.
     
    70
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Francesco Cassata, přichází Lorenzo Crisetig.
     
    70
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Joel Campbell, přichází Andrea Pinamonti.
     
    72
    V posledních vteřinách se hraje jenom v chůzi, útočné akce obou týmů tak byly určeny k záhubě.
     
    73
    Srna měl několik vteřin času na přípravu centru z pravé autové čáry. Míč přistál na hlavě Leonarda Pavolettiho a ten minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    75
    Začíná se hrát jen na jednu branku. Kombinační akce Cagiari však jsou zdlouhavé a dosti neúčinné.
     
    76
    Naopak domácí se zaměřují stále více jen na rychlé protiútoky. Po jednom z nich hlavičkoval Chibsah, ovšem Cragno nemusel zasahovat.
     
    77
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Zhruba čtvrthodinu před koncem je vyrovnáno na 1:1! Pavoletti vysvobodil míč ze zahuštěného prostoru a našel na hranici šestnáctky Joãa Pedra, který přihrál za obranu a DIEGO FARIAS sám před Sportiellem střelou ze skluzu nezaváhal.
    77. Diego FARIAS - 1:1
     
    79
    Hosté se chvíli po rozehrávce opět ujali míče a už znovu obléhají pokutové území až příliš pasivně hrajícího Frosinone.
     
    80
    Pavoletti s dalším svým spoluhráčem bojoval ve vápně o centr z pravé strany. Přes pohotově reagujícího Sportiella však ani jeden z nich míč do sítě nedostal.
     
    81
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Daniele Dessena.
     
    82
    Po faulu u pravé autové čáry hostující útočení pokračuje. Cagliari má rozhodně blíže případnému tříbodovému zisku.
     
    83
    Jeden z hostů ztratil míč na ose hřiště a vzešel z toho rychlý protiútok. Ten se postupně zpomaloval, až definitivně skončil kvůli nepřesnému centru z levé strany.
     
    84
    Další akci už muži ve žlutém zakončili. Daniel Ciofani to však měl přes nohu a Cragno relativně snadno zasáhl.
     
    85
    Raman Chibsah nabíral rychlost ve středu hřiště a zezadu byl faulován skluzujícím Barellou. Ten viděl druhou žlutou a zákonitě také červenou kartu!
    85. Červená karta po 2. žluté
     
    86
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Raffaele Maiello, přichází Camillo Ciano.
     
    87
    I v deseti se hosté drží na míči. Při útoku do plných ale mají situaci hodně stíženou a často sahají k přihrávkám dozadu.
     
    88
    Lehký faul na Diega Fariase v prostoru mezi střídačkami. Klavan posílal dopředu dlouhý nákop, ale defenziva Frosinone si s ním poradila.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu je přidáno celých pět minut!
     
    90+1
    Poslední minuty jsou hodně rozhárané, ani jednomu z týmů se nedaří rozjet kloudnou akci a míč velmi často putuje do autu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Diego Farias (Cagliari Calcio).
     
    90+3
    Cragno se úplně nedomluvil se svým obráncem a musel skákat pod nohy Pinamontiho. Trochu to zavánělo faulem, ale rozhodčí zůstali v klidu.
     
    90+4
    Po faulu vedle středového kruhu budou rozehrávat hosté. Moc času na rozhodnutí už ale nemají.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Frosinone si do druhé půle přeneslo jednobrankový náskok. Po změně stran se zaměřilo hlavně na bránění a to se mu v sedmasedmdesáté minutě vymstilo, protože na konečných 1:1 zaslouženě vyrovnal střídající Diego Farias. Oba týmy tedy po zásluze berou jenom bod, Frosinone tak zůstává předposlední a Cagliari třinácté.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 9:7. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (16:59:49)

    Michal Břuchanský

    Branky: 14. Cassata (F. Zampano) – 77. Farias (Pedro)

    Karty:   32. Cassata (FRS) – 34. Ceppitelli (CAG), 37. Bradarić (CAG), 41. Srna (CAG), 54. Barella (CAG), 60. Pavoletti (CAG), 90+2. Farias (CAG)   85. Barella (CAG)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 9:7. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
    Frosinone Calcio: Sportiello – Goldaniga, Ariaudo, M. Capuano – F. Zampano, Chibsah, Maiello (86. Ciano), Cassata (70. Crisetig), Beghetto – Ciofani (C), J. Campbell (70. Pinamonti).
    Náhradníci: Iacobucci – Brighenti, Ciano, Crisetig, Ghiglione, Krajnc, Molinaro, Perica, Pinamonti, Salamon, Soddimo, Vloet.

    Cagliari Calcio: Cragno – Srna, Ceppitelli, Klavan, Ionita (81. Dessena) – Bradarić (61. Faragò), Padoin (C), Barella – Pedro, Sau (62. Farias), Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Andreolli, Cerri, Cigarini, Dessena, Doratiotto, Faragò, Farias, Pajač, Pisacane, Romagna.

    Rozhodčí: Serra – De Meo, Vuoto
    thejrc.org