AC Milán – Parma 2:1 (kon.) | Frosinone – Cagliari 1:1 (kon.) | Sassuolo – Udinese 0:0 (kon.)
Turín – Janov 2:1 (kon.) | Chievo – Lazio 1:1 (kon.) | AS Řím – Inter 2:2 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
0:0 (0:0)
Udinese Calcio
Neděle 02.12.2018, 15:00 • MAPEI Stadium - Città del Tricolore (Reggio nell'Emilia) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16. (16:56:27)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a zápas Sassuola s Udinese tak končí bezbrankovou remízou.

    Sassuolo vstoupilo do utkání aktivněji, ale brankovou příležitost si ne a ne vypracovat. Nakonec dopravil míč do sítě po rohovém kopu Alfred Duncan, ale po konzultaci s videorozhodčím byl gól odvolán pro ofsajd. Udinese se v prvním poločase nedostalo do souvislejšího tlaku a Andrea Consigli nemusel ani jednou zasahovat. Také po změně stran byli aktivnější domácí, ale k výraznějšímu ohrožení Mussovy branky nedošlo. Consigli musel řešit jednu tvrdou ránu z větší vzdálenosti, ale míč za svá záda nepustil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ani rohový kop ve třetí minutě nastavení nebyl nebezpečný. Pokus od rohového praporku si pohlídal Musso včasným vyběhnutím.
     
    90+2
    Kevin Lasagna je po příchodu na trávník plný sil, dokázal se obhodit dva protihráče, ale ve snaze vybojovat si odpískání faulu upadl na zem. Hlavní rozhodčí ale nechává hru pokračovat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Berardi se nabídl spoluhráči do kombinace na pravé straně. Následně se právě kapitán Sassuola odhodlal odcentrovat, ale trefil jen soupeře před sebou.
     
    89
    V závěru druhé půle se vydali do útoku také hosté. Před Fofanu putoval míč k nohám Mandragory. Hosté se ale na útočné polovině příliš dlouho nezdrželi.
     
    88
    Ter Avest schytal pořádně tvrdý úder po kontaktu s Djuričićem. Toho ale hlavní rozhodčí nepotrestal, kartu dostává za příliš ostrou reakci Matri.
     
    87
    Berardiho zastavil Lasagna pouze za cenu faulu. Hlavní rozhodčí ale taktický faul tentokrát žlutou kartou neohodnotil.
     
    86
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Stefano Sensi, přichází Marcello Trotta.
     
    85
    Také Udinese rozehrávalo od rohového praporku. Na vysoký centr si ale počíhal Andrea Consigli a jistě míč stále do rukavic. Po rychlé rozehrávce se ale míč vrátil jen ke stoperům.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Domácí tým se sice držel dlouhou dobu ve vápně soupeře, ale střela přišla na druhé straně. Consigli musel vyrážet Fofanův pokus.
     
    82
    Udinese už se soustředí především na obranu. Nyní ale dokázal udržet míč Larsen a po lehkém kontaktu se sesunul k zemi. Hlavní rozhodčí píská faul proti domácím.
     
    81
    Domácí pokračují v držení balonu. Berardiho centr byl ale příliš vysoký, Matri by musel měřit minimálně jako basketbalista LeBron James.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Pol Lirola (US Sassuolo Calcio).
     
    79
    Teď už to vypadalo pro domácí opravdu nadějně. Matri si přebíral míč těsně na hranici vápna, ale na poslední chvíli se mu pod nohy sklouzl Nuytinck.
     
    78
    Sassuolo pokračuje v útočné snaze, ale obrana hostujícího celku nepouští Berardiho a spol. do střeleckých pozic. Nyní se akce domácího týmu zasekla u Larsena.
     
    77
    Ani rohový kop se ale Sassuolu úplně nevydařil. Hostující obrana s klidem pokryla Matriho s Djuričićem a velmi snadno získala míč pro sebe.
     
    76
    Berardi je jednoznačně nejaktivnějším hráčem na trávníku. Po narážečce s Rogériem právě druhý jmenovaný dostal k centru, který musel uklidit na rohový kop Pezzella.
     
    75
    Opět domácí nebyli daleko od velké šance. Berardi však zadrobil těsně před vápnem, poté poslal míč jen do souboje Matrimu a od něj putoval míč mimo tři tyče.
     
    74
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ignacio Pussetto, přichází Darwin Machís.
     
    73
    Ve středu pole dokázal zpracovat skákavý balon Sensi. Domácí se tlačili do útoku, ale po centru z levé strany se nebude rozehrávat ani rohový kop.
     
    72
    Berardi dostal v pokutovém území parádní přihrávku proti noze, ale skvěle se mu do cesty postavil bránící Nuytinck a Musso už měl se sraženou ránou méně starostí.
     
    70
    Sassuolo si vybojovalo další rohový kop. Míč si našel na přední tyči střídající Alessandro Matri, ale jeho hlavička jen těsně minula pravou stranu.
     
    69
    Udinese se po dlouhé době dostalo do těsné blízkosti domácí branky. Prudký centr musel odklízet z pokutového území až Marlon. Consigli stále čeká na první zákrok.
     
    68
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Federico Di Francesco, přichází Filip Djuričić.
     
    67
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Khouma Babacar, přichází Alessandro Matri.
     
    66
    I po rohovém kopu bylo před Mussem horko. Di Francesco byl výše než jeho strážce, ale k přesné hlavičce se nakonec nedostal. Musso dokázal míč sebrat ze země.
     
    65
    Ve vápně Udinese přituhuje. Po zpětné přihrávce měl příliš volného prostoru Babacar. Z prvního doteku ale trefil jen obránce před sebou, který tečoval ránu mimo tři tyče.
     
    64
    Berardi si skvěle pokryl míč po zpracování, následně vyzval ke spolupráci Babacara, ale než se balon vrátil k domácímu kapitánovi, tak už byl obsazen.
     
    62
    Po odraženém balonu musel být na pozoru Musso. Balon totiž zapadal přesně k přední tyči, ale argentinský brankář dokázal situaci ustát. Babacar se navíc provinil faulem.
     
    61
    Postupem času útočná aktivita Sassuola slábne. Hostující obrana zatím pevně drží bezbrankovou remízu. Berardi neuspěl s kličkou k ose trávníku.
     
    60
    I po hodině hry je stav zápasu nadále bezbrankový. Ve druhém dějství sice Sassuolo přidala v útočné aktivitě, ale Juan Musso ještě nemusel řešit složitější zákrok.
     
    58
    Snad poprvé ve druhém poločase se dostali také hráči Udinese na útočnou polovinu. Mandragora však přihrával na neobsazeného De Paula nepřesně.
     
    57
    Sassuolo se i nadále drží na útočné polovině. Nuytinck dokázal ale udržet na zádech Babacara a míč doputoval znovu až za brankovou lajnu.
     
    56
    Berardi se snažil u praporku přetlačit bránícího Troost-Ekonga, ale míč odjel za brankovou čáru právě od domácího kapitána. Juan Musso může rozehrávat od vlastní branky.
     
    55
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Valon Behrami, přichází Kevin Lasagna.
     
    54
    Ani roh ale domácím nevyšel. Sensi sice skončil po kontaktu na zemi, ale hlavní rozhodčí píská pouze útočný faul. Velké štěstí pro Udinese.
     
    53
    K rozehrávce se postavil sám Berardi. Míč prolétl až ke vzdálenější tyči, kde vyvinul tlak na obranu hosté Duncan. Domácí budou pokračovat rohovým kopem.
     
    52
    Giuseppe Pezzella zastavil Berardiho jen přidržením za dres. Kromě žlutého trestu budou domácí také zahrávat volný přímý kop.
     
    52
    Consigli se opět zapojil do rozehrávky. Domácí s přehledem přešli po levém kraji až do těsné blízkosti pokutového území, ale Duncanova rána skončila na obraně.
     
    51
    S aktivitou domácích hráčů se probudilo i publikum. Sensi se motal s míčem na pravé straně, ale proti Pezzellovi neuspěl v přímém souboji. Domácí ale zůstávají u balonu.
     
    50
    Rozběhnutého Pussetta musel zastavit jen za cenu faulu domácí Stefano Sensi. Hosté ale u balonu příliš dlouho nevydrželi a hra se tak přesunula před vápno Udinese.
     
    49
    Sassuolo vstupuje i do druhého dějství s větší chutí útočit. Behrami sice dokázal zpomalit domácí, ale po souhře Babacara s Di Francescem se předvedl Juan Musso.
     
    48
    Znovu byl v pohybu směrem vpředu Berardi. Domácí kapitán si chtěl obhodit před vápnem Nuytincka, ale ten se stačil otočit a ještě míč vypíchnout.
     
    47
    Druhou polovinu dnešního zápasu rozehráli ze středového kruhu domácí fotbalisté. Sensiho přihrávka však rozběhnutého Berardiho minula o dobré tři metry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    Nastavený čas je minulostí a první pětačtyřicetiminutovka končí bezbrankovým skóre.

    Sassuolo vstoupilo do utkání aktivněji, ale brankovou příležitost si ne a ne vypracovat. Nakonec dopravil míč do sítě po rohovém kopu Alfred Duncan, ale po konzultaci s videorozhodčím byl gól odvolán pro ofsajd. Udinese se v prvním poločase nedostalo do souvislejšího tlaku a Andrea Consigli nemusel ani jednou zasahovat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    S rohovým kopem se ale hostující obrana s klidem poradila. Na druhé straně se vydal daleko ze svého vápna Consigli a jen s výpomocí Marlona z toho nebyl průšvih v podobně ztráty balonu.
     
    45+2
    Domácím se podařilo znovu projít až těsně před vápno Udinese, ale jakoby se dál útočná esa bála. Di Francesco si neporadil s Pezzellou, ale vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45
    Ani tentokrát se po pádu Babacara nepíská. Hrotový útočník Sassuolo byl sice lehce přistrčen v pokutovém území Pezzellou, ale na penaltu to bylo podle mínění hlavního rozhodčího málo.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Pol Lirola. Na pravém kraji spolupracoval s kapitánem Berardim. Domácím se podařilo vykombinovat pravou stranu, ale Babacara zradila před vápnem stabilita.
     
    43
    Sassuolo rozehrávalo rohový kop. Balon však zamířil jen do středu vápna, kde byl připraven míč vyboxovat pohotovým způsobem Musso.
     
    42
    Ve středovém kruhu zůstal po lehkém kontaktu sedět Valon Behrami. Se švýcarským záložníkem to nevypadá nejlépe, ale po krátkém ošetření se zdá, že bude pokračovat ve hře.
     
    41
    Na levém kraji pelášil s míčem u nohy Bourabia. Po spolupráci s Rogériem však přišel obranný skluz Nuytincka, který odrazil míč do bezpečí za postranní lajnu.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Berardi sice skvěle uvolnil Di Francesca, domácí útočník ale dlouho otálel s přihrávkou zpět, až se k němu stačili obránci znovu stáhnout.
     
    38
    Ignacio Pussetto běžel jeden na jednoho směrem k brance. Nakonec ale zvolil ještě přihrávku pod sebe, která však ke smůle Udinese našla pouze vracejícího se Ferrarrho.
     
    37
    Mandragora vyvinul tlak na rozehrávajícího Marlona. Domácí stoper musel do rozehrávky zapojit i brankáře Consigliho. Nakonec vše pro Sassuolo dopadlo bez komplikací.
     
    36
    Bourabia sice prohrál hlavičkový souboj s Larsenem, ale následně se balon odrazil k domácím hráčům. Duncanova pobídka na Babacara nebyla z nejpřesnějších.
     
    35
    De Paul se dnešním druhým potrestaným hráčem. Berardi si skvěle podržel soupeře za sebou a to se nelíbilo De Paulovi, který si pomohl faulem.
     
    35
    K Babacarovi se odrazil míč po nepřesné střele Di Francesca. Také hrotový útočník Sassuola se pokusil ohrozit branku, ale trefil pouze obránce před sebou.
     
    34
    Ter Avest měl na levém kraji trochu volného prostoru. S Pezzellou spolupracoval ale jen do chvíle, než si pomohl faulem Behrami. Hosté velmi lacino přicházejí o balon.
     
    32
    Aktivní Bourabia se snažil napálit míč směrem na branku z uctivé vzdálenosti, ale nakonec se před něj postavil bránící Fofana a záložník Sassuolo zvolil raději přihrávku.
     
    31
    Udinese se dostává do situace z úplného úvodu zápasu, kdy se nemůže dostat k balonu. Sensi si vyměňoval přihrávky s Bourabiou, ale dále než za půlku se nedostal.
     
    30
    Půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. Duncan sice dostal míč do sítě, ale byl pískán ofsajd. Babacar se tentokrát snažil získat balon u středové čáry, ale byl opět faulován.
     
    29
    Sassuolo mělo k dispozici další rohový kop. Tentokrát už se domácí dostali k hlavičce, ale Babacarův pokud zamířil pouze vedle levé tyče hostující branky.
     
    28
    Berardi byl na pravé straně přistrčen Pezzellou a pískal se faul. Domácí bleskově rozehráli, ale i další útočnou akci zastavili hosté faulem.
     
    27
    Domácí teď vytáhli napadající hráče až téměř k vápnu soupeře. Nuytinck byl pod tlakem a tak raději zvolil dlouhou přihrávku na Pussetta. Ten byl ale jen v ofsajdu.
     
    26
    V pokutovém území Sassuola bylo pořádně horko. Prudký pas mířil na přesný tyč, Consigli se sice k balonu nedostal, ale pomohl mu bránící Marlon.
     
    25
    Udinese se po odvolané brance Sassuola tlačí více do útoku. Larsenova přihrávka přes celou šířku trávníku našla skvěle postaveného Ter Avesta. Nizozemec vybojoval pro hosty rohový kop.
     
    24
    Po krátké pauze se může pokračovat ve hře. Udinese se nadechovalo k útoku, ale nadějnou akci zazdil nepřesnou přihrávkou na Pussetta De Paul.
    22. Neuznaná branka domácího týmu pro ofsajd
     
    22
    Domácí pokračovali rozehrávkou rohového kopu. Na přední tyči dokázal sice vyhrál hlavičkový souboj Nuytinck. Následně přišla rána z hranice pokutového území a po několika tečích se balon dostal až na kopačku Alfreda Duncana, který z blízkosti překonal bezmocného Mussu.

    Hlavní rozhodčí dlouho čekal na výrok videa, a to po chvilce čekání potvrdilo ofsajd.
     
    21
    Z velkého úhlu se dokázal dostat ke střele Berardi. Míč ale neměl šanci dostat se do sítě. Po zisku pokračoval v útočné snaze Di Francesco a nakonec to byl Duncan, který ze střední vzdálenosti zaměstnal Mussu.
     
    20
    Ani dvacet minut větší ohrožení jedné z branek nepřineslo. Sassuolo ubralo na útočné snaze, ale hostující tým toho nemůže využít.
     
    19
    Behraniho udeřil ve střední části hřiště Di Francesco. Hostující kapitán se sesunul k zemi, ale po odpískání faulu už je zpět připraven pokračovat ve hře.
     
    18
    Ani hostům nevyšla jednoduchá přihrávka po trávníku. Larsen minul nabíhajícího Mandragoru o dobrých pět metrů. K balonu se tak dostali domácí.
     
    17
    Po přihrávce mezi obránce se rozběhl do útoku Khouma Babacar. Útočník Sassuola se ale o nadějnou akci připravil sám, když si doslova šlápl na balon.
     
    16
    Konec Berardiho akce obstaral nedůraznou střelou mimo tři tyče Babacar. Juan Musso ani tentokrát nemusel zasahovat.
     
    15
    Domácí uklidňují hru postupnou kombinací ve střední části trávníku. Od Sensiho míč putoval na pravé stranu, kde Berardi skvěle zpracoval, poté byl ale výrazně zbrzděn Fofanou.
     
    13
    Larsenův centr dokázala domácí obrana pouze odrazit na autové vhazování. Udinese se snažilo o další pobídku do pokutového území, ale Behrami nedal míč přesně k nohám De Paula.
     
    12
    Domácím nevyšla přechodová fáze. Berardi startoval na pravé straně na přihrávku Duncana, ale nepohlídal si ofsajdové postavení.
     
    11
    De Paul zbytečně dohrál po odpískání Berardiho. Domácí hráči i fanoušci si přáli žlutou kartou také pro něj, ale hlavní rozhodčí byl jiného názoru.
     
    10
    První desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Nyní mohli hosté rozehrávat volný přímý kop po faulu na Mandragoru, ale prudký pas do vápna zpracovala jen domácí obrana.
     
    9
    Udinese ale pokračují v aktivním postupu do útoku. Larsen si vyměnil míč na pravé straně s Mandragorou, ten byl ale následně faulován Sensim.
     
    8
    Až teď se Udinese dokázalo udržet u balonu. Na pravé straně postupoval směrem k brance Mandragora. Následný centr už ale před vápnem nezachytil Pussetto.
     
    7
    Po odraženém balonu zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Seko Fofana. Míč se ale od francouzského záložníka odrazil jen vysoko nad domácí branku.
     
    5
    Ferrari musel hasit po ztrátě ve středu pole nebezpečný protiútok. Nabíhajícího Pussetta srazil k zemi a je velmi brzy potrestán žlutou kartou.
     
    4
    Udinese se zatím nedaří na delší dobu udržet u balonu. Sensi stačil získat míč pro svůj tým, ale do útočení se Sassuolu příliš v úvodu zápasu nechce.
     
    3
    Domácí i nadále kombinují v blízkosti středové čáry. Nyní se snažil Berardi o spolupráci s Babacarem, ale hostující obránci dokázali balon vypíchnout.
     
    2
    Sassuolo vstoupilo do zápasu o něco aktivněji. Domácí se drží s balonem na útočné polovině a čekají na vhodný okamžik k útoku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtrnáctého kola nejvyšší italské soutěže Serie A tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Marlon, G. M. Ferrari, Rogério – Duncan, Sensi, Bourabia – D. Berardi, Babacar, Di Francesco.
    Náhradníci: Satalino, Pegolo – Magnanelli, Lemos, Djuričić, Matri, Peluso, Magnani, Trotta, Dell'Orco, Locatelli, Brignola.

    Udinese Calcio: Musso – Troost-Ekong, Nuytinck, Gi. Pezzella – Stryger Larsen, Behrami (C), Fofana, ter Avest – Mandragora, Pussetto, de Paul.
    Náhradníci: Scuffet, Nícolas – Opoku, Vizeu, Micin, Lasagna, Machís, Pontisso, D'Alessandro.

    Rozhodčí: Guida – Di Iorio, Caliari.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    17.03. 2018 Udinese – Sassuolo 1:2
    25.10. 2017 Sassuolo – Udinese 0:1
    19.02. 2017 Udinese – Sassuolo 1:2
    25.09. 2016 Sassuolo – Udinese 1:0
    20.03. 2016 Sassuolo – Udinese 1:1
     
    Udinese Calcio

    Udinese mělo v minulém ročníku velké problémy se sběrem bodů. Až dvěma vítězstvími v závěrečných dvou kolech si Udinese zajistilo příslušnost mezi italskou elitou v Serii A. Právě o důležité dvě výhry 1:0 se postaral v jednom případě Antonín Barák, ve druhém Seko Fofana.

    Do přípravy na nový ročník vstoupilo Udinese skvěle, poradilo si s ruskou Ufou i anglickým Leicesterem. Až v závěru přátelských zápasů dvakrát narazilo na německý Hannover a ve dvou zápasech prohrálo 1:5 a 1:2.

    Ani v nové sezoně Serie A se Udinese příliš nedaří. Na úvod sice zvítězilo 1:0 nad Sampdorií a 2:0 také nad Chievem, následně ale po zápase s Chievem nebodovalo Udinese naplno hned sedmkrát v řadě! Až před týdnem se aktuálně šestnáctý celek Serie A vytáhl na AS Řím, když se o jedinou branku postaral Rodrigo De Paul.
     
    US Sassuolo Calcio

    Sassuolo zakončilo minulou sezonu na konečném jedenáctém místě, na soupeře před sebou ale tým ztrácel mnoho bodů, naopak od sestupových příček Sassuolo bylo jen osm bodů.

    Před novým ročníkem Serie A se Sassuolo představilo ve dvou přípravných duelech. Nejprve rozstřílelo 11:0 Real Vicenza, když se dvěma góly blýskli Duncan, Berardi, Boateng i Babacar.

    Povedenou přípravu si přeneslo Sassuolo i do nové sezony italské ligy. V prvních šesti zápasech Sassuolo prohrálo pouze jednou a to navíc s mistrovským Juventusem. Následně se ale aktuálně osmý celek Serie A tabulkou propadá. Žádné body Sassuolo neuhrálo s AC Milán ani s Neapolí. V posledním kole navíc prohrálo se skvěle hrající Parmou 1:2.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje již čtrnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Sassuola, které před domácím publikem přivítá Udinese.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   5. G. M. Ferrari (SAS), 80. Lirola (SAS), 88. Matri (SAS) – 35. de Paul (UDI), 52. Gi. Pezzella (UDI)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Marlon, G. M. Ferrari, Rogério – Duncan, Sensi (86. Trotta), Bourabia – D. Berardi (C), Babacar (67. Matri), Di Francesco (68. Djuričić).
    Náhradníci: Satalino, Pegolo – Magnanelli, Lemos, Djuričić, Matri, Peluso, Magnani, Trotta, Dell'Orco, Locatelli, Brignola.

    Udinese Calcio: Musso – Troost-Ekong, Nuytinck, Gi. Pezzella – Stryger Larsen, Behrami (C) (55. Lasagna), Fofana, ter Avest – Mandragora, Pussetto (74. Machís), de Paul.
    Náhradníci: Scuffet, Nícolas – Opoku, Vizeu, Micin, Lasagna, Machís, Pontisso, D'Alessandro.

    Rozhodčí: Guida – Di Iorio, Caliari
    thejrc.org