Mladá Boleslav – Bohemians 1905 2:4 (kon.) | Dukla Praha – Příbram 3:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
FC Viktoria Plzeň
Pondělí 03.12.2018, 13:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • Juniorská liga – Čechy • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Sparty, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. I ve druhém dějství jsme sledovali velice bojovnou podívanou, která nabízela celou řadu osobních soubojů. Vyložených šancí jsme moc neviděli, i přesto byla směrem dopředu nebezpečnější Sparta, jenž se nakonec dočkala druhé branky, která byla zároveň tou poslední. Hosté se dnes marně dostávali za obranu soupeře, Kotek si tak moc práce nepřipsal. (14:51:09)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, Viktoria se stále nemůže dostat na dostřel Kotkovi.
     
    88
    Pavlíkova kolmice směřovala na Kepla, který ještě přihrával do strany. Následně před brankáře zamířil centr, který stačil odklidit domácí Burda.
     
    87
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Václav Dudl, přichází Martin Ambler.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Néstor Albiach, přichází Radim Prokopec.
     
    85
    Novotný načasoval svůj náběh za obranu, načež se dostal ke střele z velkého úhlu. Rána pravačkou směřovala vedle, Sváček nemusel zasahovat.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Sparta si v poklidu hlídá dvoubrankové vedení, naopak hostující celek je úplně neškodný.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lamine Traoré, přichází Jakub Sláma.
     
    82
    Nakonec se po pravé straně vydal Pihrt, který ale fauloval jednoho z protihráčů. Hra je opět přerušena, Sparta bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    81
    Albiach chtěl patičkou posunout míč za sebe, což se ale vůbec nepodařilo. K balónu se tak dostal hostující Jan Pek, který váhá s přihrávku do strany.
     
    80
    U postranní čáry jsme sledovali hodně ostrý zákrok v podání jednoho z hostů. Na nic vážného to nevypadá, mělo by se pokračovat ve hře.
     
    79
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Lukáš Provod, přichází Marek Patrovský.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Maksić, přichází Václav Penc.
     
    78
    Nyní nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Mezitím se autového vhazování ujal hostující Pavlík, který si okamžitě vybral kolegu Provoda.
     
    77
    Na pravém křídle ještě zabojoval o míč Traoré, který vybojoval autové vhazování. Po něm se ale nedostal k balónu naběhnuvší Cabadaj.
     
    77
    Žlutou kartu dostává David Kraml (FC Viktoria Plzeň).
     
    76
    Na druhé straně to Červak zkusil přihrávkou na Dudla, který mu míč okamžitě vrátil. Pražané se snaží zdlouhavou kombinací uspat soupeře.
     
    75
    Posléze se po pravé straně vydal Arzberger, který svojí přihrávku poslal pouze do nohy protihráče. Plzeň se tak ujme dalšího autového vhazování.
     
    74
    Brankář Sváček se ujal dalšího odkopu od své branky. Ten zamířil daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se ve vzduchu prosadil Kepl.
     
    72
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Kryštof Pavlík, přichází David Kraml.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Jan Pek (FC Viktoria Plzeň).
     
    69
    Nyní se směrem dopředu vydal Kepl, který zkoušel kolmicí najít naběhnuvšího kolegu Petra, jenomže do přihrávky vložil kopačku Červak.
     
    68
    Tohle bude pro hostující tábor hodně složitý úkol, prohrává totiž už o dvě branky. Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut.
    67. DUDL - 2:0
     
    67
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dostávají do dvoubrankového vedení! Albiach ve středu hrací plochy oklamal jednoho z protihráčů, posléze na levém křídle našel volného VÁCLAVA DUDLA, jehož rána levačkou směřovala mimo dosah Sváčka.
    67. Sváček měl plné ruce práce.
     
    67
    Tohle už volalo po gólu! Albiach přihrával vedle stojícímu Cabadajovi, jehož rána z místa směřovala k zadní tyči, kde Sváček vyrážel střelu do tyče.
     
    66
    Sparta nakonec měla k dispozici volný kop z levé strany. K míči se postavil Červak, jehož rozehrávka cvičeným signálem nepřinesla nic nebezpečného.
     
    65
    Po levém křídle se vydal domácí Dudl, jehož centr se otřel o kopačku bránícího protihráče, který odpálil míč daleko za postranní čáru.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále jsme viděli pouze jednu branku. Ve druhém poločase navíc stále čekáme na vyloženou šanci.
     
    63
    Následně se podél autové čáry vydal Maksić, který alespoň vybojoval autového vhazování. Domácí celek ale rozehrávku celkem odflákl.
     
    62
    Kotek si dával s rozehrávkou hodně načas, nakonec na levém křídle hledal Novotného, který ale v hlavičkovém souboji proti Pavlíkovi neuspěl.
     
    61
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet hostující Brož. Na scénu přispěchal také lékařský personál, který si vzal hráče do péče.
     
    60
    Novotný si dokázal hezkým způsobem pokrýt míč, záhy byl ale poslán na zem. Rychlá rozehrávka směřovala na Albiacha, po jehož přihrávce pálil do protihráče Hájek.
     
    59
    Burda za sebe nepustil prudkou přihrávku, následně se u středového kruhu zjevil u míče domácí Palečko, který byl vytlačen na vlastní polovinu.
     
    58
    V krátkém časovém sledu přišel další faul, tentokráte z hostující strany. Hlavní sudí byl i tentokráte velice bystrý, Kotek bude odkopávat.
     
    57
    Sváček obstaral další odkop od své branky, tenr směřoval kousek za středový kruh, kde si nedovoleným zákrokem loktem pomáhal Traoré.
     
    56
    Rychle z branky musel vystartovat brankář Sváček, který stačil odklidit míč před napadajícím Novotným. Pražané budou alespoň vhazovat.
     
    55
    Rychlonohý Dudl spěchal za volný míčem, jako první u něj byl pouze hostující Brož, který ho raději na jistotu odpálil za postranní čáru.
     
    54
    Na druhé straně si Albiach narazil s Traorém, načež prvně jmenovaný nebezpečně centroval na Novotného, kterému se nepodařilo kloudně zakončit.
     
    53
    Bucha si počkal na náběh kolegy Pavlíka, který se ale nedostal přes přehuštěný střed hrací plochy. Plzeň je i ve druhém poločase aktivnější.
     
    52
    Plzeň rozjela velice nadějný protiútok, který po levém křídle táhl Arzberger. On sám se k zakončení nedostal, poséze nezakončoval ani Kepl.
     
    51
    Brož neúnavně doháněl Dudla, který se nakonec ocitl na zeleném pažitu. Rozehrávku obstaral druhý jmenovaný, který přenášel hru na pravou stranu.
     
    50
    Posléze to hostujícímu celku nevyšlo kombinačně, míč se navíc ocitl za brankovou čárou. Kotek si tak přichystá odkop od své svatyně.
     
    49
    Viktoriáni si posléze došli pro nedovolený zákrok, o jehož rozehrávku se postaral Svoboda. Po jehož přihrávce se opět ocitl na zemi Hájek.
     
    48
    Hned v úvodu poločase k autovému vhazování dostal hostující Brož, který ještě musel chvíli čekat. V bolestech se svíjel na zemi domácí Palečko.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Petr Řezáč, přichází Jan Pek.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Petr, přichází Michal Bartůněk.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se v samotném úvodu postaral domácí Traoré. Posléze jsme sledovali velice bojovnou podívanou, která nabízela spíše řadu osobních soubojů. Oba týmy předváděly celkem vyrovnanou partii, přičemž hodně zlobila také Plzeň, která se sice dočkala branky, avšak hlavní sudí už předtím odpískal nedovolený zákrok. Sparta tak odchází do kabiny za příznivějšího stavu, který je zároveň hodně ošidný.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl vracející se Brož, Sparta bude rozehrávat z vlastní poloviny. K rozehrávce se staví brankář Kotek.
     
    43
    Ve vlastním pokutovém území to nekompromisně vyřešil Maksić, který dělovým odkopem poslal hrací předmět ven z hrací plochy.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Vadym Červak (AC Sparta Praha).
    40. Hosté vypálili daleko vedle brány.
     
    40
    Přímý kop se absolutně nepovedl, míč totiž plachtil hodně daleko vedle brány. Kotek nemusel zasahovat, naopak založil rychlý protiútok.
    39. Hosté vsítili branku, už předtím byl pískán faul.
     
    39
    Hosté se radovali ze vstřelené branky, avšak hlavní sudí už předtím odpískal faul. Místo branky se tak bude zahrávat přímý kop.
     
    38
    Na druhé straně jsme sledovali pohlednou standardku, po které se do šestnáctky dostal Pek, jehož zpětnou přihrávku zastavila obrana Sparty.
     
    37
    Posléze měl na pravém křídle hodně prostoru Burda, který se pokoušel najít osamoceného Novotného, před kterým ale zasahoval jeden z protihráčů.
     
    36
    Albiach se stáhl hluboko na vlastní polovinu, odkud přenášel hru na levou stranu. Tam operoval Cabadaj, kterému se centr rovněž moc nevydařil.
     
    35
    Novotný šikovně vyvezl míč z vlastní poloviny, až na útočnou. Tam si důrazně počínal Traoré, jehož centr ale odklidil jeden z protihráčů.
     
    35
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Kepl, přichází Lukáš Pihrt.
     
    34
    Přišel další nedovolený zákrok z domácí strany, po kterém se Plzeň dožadovala žlutého kartónku. Nakonec se to obešlo pouze s domluvou.
     
    33
    Na druhé straně se do zakončení dostával aktivní Arzberger, který nakonec trefil pouze jednoho z protihráčů. Kotek se opět dostane k míči.
     
    32
    Arzberger aktivně napadal rozehrávku soupeře, čímž donutil soupeře k rychlé rozehrávce. Po ní se Nestor dokázal k přihrávce, která prolétla vápnem.
     
    31
    Také brankář Kotek si vyzkoušel práci s míčem, posléze jsme sledovali dalekonosný nákop, který ale doplachtil mimo dosah forvarda Novotného.
     
    30
    Svoboda si nechtěl komplikovat život, proto do rozehrávky zapojil také brankáře Sváčka, který na míč ale nedosáhl, což nemuselo příliš vadit.
     
    29
    Na levé straně se nedovoleným zákrokem prezentoval jeden z domácích, posléz se k rozehrávce postavil hostující Brož, který trefil soupeře před sebou.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Ondřej Novotný (AC Sparta Praha).
     
    25
    Žlutou kartu dostává Marian Burda (AC Sparta Praha).
     
    24
    Autové vhazování mělo najít Petra, jenomže ten záměr moc nepochopil. To nemuselo tolik vadit, domácímu Palečkovi totiž uskočil míč za postranní čáru.
     
    23
    Sparta se usadila s míčem v blízkosti pokutového území, Traoré opět spolupracoval s Albiachem, do kombinace se zapojil také Cabadaj.
     
    22
    Traoré získal míč, načež přihrál vedle stojícímu Albiachovi, který to zkoušel velice pohotovým zakončením, se kterým si poradil brankář Sváček.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme viděli jedinou branku. Viktoria je nyní o něco aktivnější, naopak domácí čím dál více pasivnější.
     
    20
    Přihrávka šajtlí našla na levé straně Arzbergera, který si potáhl míč k šestnáctce, načež ale nedokázal oslovit ani jednoho z nabíhajících spoluhráčů.
     
    19
    U levé postranní čáry měl míč na kopačce hostující Řezáč, který raději přihrál ke svým kolegům v obraně. Plzeň to zkouší trpělivou kombinací.
    18. Novotný hlavičkoval doprostřed.
     
    18
    Na centrovanou nabídku si v pokutovém území naskakoval Novotný, jehož hlavička směřovala přímo doprostřed, kde se nacházel brankář Sváček.
     
    17
    Jeden z hostujících hráčů se prezentoval nedovoleným zákrokem, avšak soupeři nevyšla dalekonosná nabídka, která skončila až u Sváčka.
     
    16
    Centrovaná nabídka směřovala k přední tyči, kde ale zasáhl jeden z protihráčům. Hosté i nadále zůstávají u míče, konkrétněji to je Pek.
     
    15
    Kotek si připsal důležitý zákrok, kterým podržel svůj celek ve vedení. Následovat bude rohový kop, ke kterému přichází hned dvojice protihráčů.
     
    14
    Ve středu hrací plochy byl Cabadaj tak dlouho okopáván protihráčem, až byl odpískán nedovolený zákrok. Pražanům rychlá rozehrávka moc nevyšla.
     
    13
    Nakopávaný míč našel na levém křídle Cabadaje, který si ale nepohlídal ofsajdové postavení. Oko pomezního rozhodčího bylo velice přesné.
     
    12
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Pek, který ale vypálil vysoko nad branku. Kotek nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    11
    Míč se už ocitl za postranní čárou, hosté tak budou moci vhazovat. K autovému vhazování se staví Řezáč, který si dost možná vybere Buchu.
     
    10
    Přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kde číhal Traoré. Před ním ale zasáhl jeden z protihráčů, který poslal míč ke středovému kruhu.
     
    9
    Viktoria podnikla rychlý protiútok středem hrací plochy, jenomže dobře zasahoval Dudl, jenž odvrátil možné nebezpečí. Posléze fauloval Pavlík.
     
    8
    Posléze se do pokutového území ještě probíjel Provod, k ničemu nebezpečnému ale nedošlo. Také Kotek si vyzkouší rozehrávku od své branky.
     
    7
    Jenomže rozehrávka nebyla vůbec povedená, míč totiž nabral pořádnou výšku, načež skončil přímo u Sváčka, který okamžitě rozehrál do strany.
     
    6
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Brož, následovat bude standardní situace. Bude to z nějakých třiceti metrů od branky.
     
    5
    Palečko vybojoval rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Centr z levé strany srazil jeden z hostů, Sparta se tak dostane k autovému vhazování.
     
    4
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! V pokutovém území se dostal k míči LAMINE BABA TRAORÉ, jehož rána pravačkou se otřela o levou konstrukci, aby posléze skončila za bezmocným Sváčkem.
     
    4
    Bucha si počkal na náběh náběh Provoda, který obstaral první zakončení tohoto zápasu. Kotek byl připraven, míč sevřel do svých rukavic.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se domácí Maksić postaral o autové vhazování. Posléze se včas zorientoval hostující Azberger, který vyvezl balón.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Kotek – Červak, Maksić, Burda (C), Dudl, Palečko, Traoré, Cabadaj, Hájek, Albiach, Novotný
    Náhradníci: Penc, Tasić, Prokopec, Sláma, Ambler, Alhassan, Koleilat

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Brož, Kepl, Bucha, Arzberger, Provod, Petr, Řezáč, Svoboda, Pavlík (C), O. Pek
    Náhradníci: Novák – Pihrt, J. Pek, Kraml, Patrovský, Bartůněk

    Rozhodčí: Severýn – Fišer, Pfeifer.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Na opačné straně stojí Viktoria Plzeň, která naopak podává tak trochu kolísavé výkony. Viktoriáni se po šestnácti kolech nachází na průběžné sedmé pozici, což by v konečném součtu znamenalo část poražených. Plzeň se v posledních týdnech nepotýká s optimální formou, vyhrála totiž pouze jeden z posledních pěti zápasů. V minulém kole Viktoria nestačila na Duklu Praha, které na domácím stadionu podlehla poměrem 1:3. Plzeň se na hřištích soupeřů řadí do horní poloviny tabulky, přičemž z osmi venkovních zápasů zvítězila ve čtyřech případech. Plzeň se ale může odrazil od posledního zápasu, ve kterém porazila České Budějovice 3:1.
     
    AC Sparta Praha

    Fotbalisté Sparty letos předvádějí velice povedené výkony, které momentálně stačí na vedoucí pozici. Pražané mají na svém kontě 37 bodů, přičemž na druhou Mladou Boleslav mají náskok čtyř bodů. Domácí celek dnešního utkání letos prohrál pouze v jednom případě, další čtyři zápasy skončily nerozhodným výsledkem. Ten poslední se uskutečnil v minulém kole, ve kterém Sparta remizovala na hřišti Bohemians poměrem 1:1. Sparta je v tabulce domácích zápasů na vedoucí pozici, ze sedmi domácích zápasů hned šestkrát zvítězila, jediná ztráta bodů přišla v souboji proti Mladé Boleslavi, ve kterém se zrodila remíza.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 4. Traoré, 67. Dudl

    Karty:   25. Burda (SPA), 28. Novotný (SPA), 41. Červak (SPA) – 71. Pek (PLZ), 77. Kraml (PLZ)


    AC Sparta Praha: Kotek – Červak, Maksić (79. Penc), Burda (C), Dudl (87. Prokopec), Palečko, Traoré (83. Sláma), Cabadaj, Hájek, Albiach, Novotný (87. Ambler)
    Náhradníci: Penc, Tasić, Prokopec, Sláma, Ambler, Alhassan, Koleilat

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Brož, Kepl (35. Pihrt), Bucha, Arzberger, Provod (79. Patrovský), Petr (46. Bartůněk), Řezáč (46. J. Pek), Svoboda, Pavlík (C) (72. Kraml), O. Pek
    Náhradníci: Novák – Pihrt, J. Pek, Kraml, Patrovský, Bartůněk

    Rozhodčí: Severýn – Fišer, Pfeifer
    ocianews.com