NY Islanders – Winnipeg 1:3 (kon.) | Columbus – Calgary 6:9 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 6:3 (kon.)
Florida – Boston 5:0 (kon.) | Montreal – Ottawa 5:2 (kon.) | Detroit – Tampa 5:6 (1:2 po s.n.)
Buffalo – Toronto 3:4 (po pr.) | Vegas – Washington 5:3 (kon.) | Vancouver – Minnesota 2:3 (kon.)
Los Angeles – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Arizona Coyotes
Středa 05.12.2018, 04:40 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního nabitého programu NHL už je to všechno, děkujeme za pozornost. (07:32:10)
    NHL poznává novou brankářskou hvězdičku. Nezkušený Adin Hill při zranění Raanty a Kuempera září, Coyotes v jeho přítomnosti ještě neprohráli.
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 16:37.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Adin Hill (ARI) 25 zák., 1 gól, 96,2%
    2. Oliver Ekman-Larsson (ARI) 0+1
    3. Drew Doughty (LAK) 0+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 26 – 20 (8:7, 8:7, 10:6)
    Zablokované střely soupeře: 18 – 18
    Trestné minuty: 8 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/4
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 59% – 41%
    Bodyčky: 24 – 15.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou týmů s nejméně údernými útoky v soutěži podle očekávání nepřineslo žádnou divokou přestřelku. O zajímavé situace a dramatický závěr přesto nebyla nouze. Coyotes byli většinu zápasu pod tlakem, nicméně díky Crouseho gólu z oslabení a přesilovkového zásahu Nicka Schmaltze se ujali vedení 2:0. Třetí třetina byla hra na jednu branku, Kings tlačili na obranu Arizony a necelých šest minut před koncem zaslouženě snížili Alecem Martinezem. V čase 59:04 se ve Staples Center slavilo vyrovnání, jenomže Kopitarův zásah nemohl platit pro zřetelnou hru vysokou holí. Arizona tak ubránila výsledek 2:1 až do konce a slaví čtvrtou výhru v řadě. V Západní konferenci tím pádem poskočila před Edmonton na desáté místo a na play-off ztrácí už jen tři body. Los Angeles naopak nenavázalo na vítězství nad Carolinou a zůstává nejhorším mužstvem v lize.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Coyotes dostali puk do bezpečí. Archibald se ho snažil dojet a třeba ještě přihrát na Richardsona, což se mu nepodařilo, ale to už nic nemění na tom, že hosté zvítězí!
     
    59:42
    Doughtyho střela neprošla. Sražený puk skončil před pravým kruhem, odkud napřáhl Kopitar a kotouč zaplul do výstroje Adina Hilla!
     
    59:34
    Další oddechový čas, tentokrát pro střídačku Kings. Hlavní slovo si vzal asistent trenéra Marco Sturm. Vhazovat se bude po Hillově pravici.
     
    59:34
    Stepan po oddechovém času Arizony vyhodil puk za nikým nehlídanou branku. O icing se nejednalo a následovala dlouhá přihrávka, proti které vystartoval Hill a ponechal si puk ve výstroji .
    59:04 Anže Kopitar dosáhl vyrovnávající trefy po hře vysokou holí
     
    59:04
    Toffoliho ránu z vrcholku levého kruhu dostal do branky Kopitar vysokou holí. Velká radost hráčů i fanoušků tak byla předčesná!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:49
    Doughtyho ránu zablokoval Richardson. Pánik z obranného pásma střílel na prázdnou branku, ale pomalu rolující puk stihl dojet Kopitar.
     
    58:37
    Oesterle z těžké pozice vyhodil na další icing. Pětka Arizony vedená Bradem Richardsonem nestihla vystřídat a nadále zůstává na ledové ploše.
     
    58:27
    Zakázané uvolnění Arizony, která si nemohla vyžádat oddechový čas. Totéž neučinila ani domácí lavička, takže se rychle chystá vhazování u Hilla.
     
    58:01
    Pánik si stáhl puk na střed a zápěstím vystřelil jen kousek vedle Quickovy branky. Ta za pár okamžiků osiřela, Kings to zkouší v šesti!
     
    57:38
    Martinez se vydal do pravého kruhu, nepříliš prudká střela skončila u Leipsica a ten si na Hilla rovněž nepřišel.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 55. Martinez (Kopitar, D. Brown) – 19. Crouse (J. Archibald, Hjalmarsson), 26. Schmaltz (Ekman-Larsson, Keller)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Forbort, Martinez, Muzzin, Fantenberg, Phaneuf – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, J. Carter (A), Clifford – Luff, Kempe, Wagner – Amadio, N. Thompson, Leipsic.
    Arizona Coyotes: Hill (Pickard) – Connauton, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Chychrun, Oesterle, Goligoski – Keller, Schmaltz, Galchenyuk – Fischer, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Richardson, Kempe – J. Archibald, Cousins, Crouse.

    Rozhodčí: Dwyer, Rank – MacPherson, Miller

    Diváci: 17 203
    thejrc.org