NY Islanders – Winnipeg 1:3 (kon.) | Columbus – Calgary 6:9 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 6:3 (kon.)
Florida – Boston 5:0 (kon.) | Montreal – Ottawa 5:2 (kon.) | Detroit – Tampa 5:6 (1:2 po s.n.)
Buffalo – Toronto 3:4 (po pr.) | Vegas – Washington 5:3 (kon.) | Vancouver – Minnesota 2:3 (kon.)
Los Angeles – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Arizona Coyotes
Středa 05.12.2018, 04:40 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:04 Anže Kopitar dosáhl vyrovnávající trefy po hře vysokou holí
     
    59:04
    Toffoliho ránu z vrcholku levého kruhu dostal do branky Kopitar vysokou holí. Velká radost hráčů i fanoušků tak byla předčesná!
     
    58:01
    Pánik si stáhl puk na střed a zápěstím vystřelil jen kousek vedle Quickovy branky. Ta za pár okamžiků osiřela, Kings to zkouší v šesti!
    54:15 Alec MARTINEZ - 1:2
     
    54:15
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se konečně dočkali a výrazně dramatizují závěr třetí třetiny! Brown na pravém křídle přenechal kotouč Kopitarovi, který z úrovně koncové čáry našel před brankovištěm ALECA MARTINEZE a ten zblízka umístil puk k pravé tyči Adina Hilla. Defenzivní part úplně nezvládli vracející se Galchenyuk a Schmaltz. Asistence: Anže Kopitar, Dustin Brown.
     
    49:43
    Quick výtečnou rozehrávkou přes třicet metrů urychlil návrat Los Angeles do útočného pásma. Za obranným párem Coyotes pak zůstal zapomenutý Carter, jenže za levý beton urostlého Hilla kotouč nezasunul!
     
    49:02
    Převaha Kings bude pokračovat i v příštích vteřinách. Jakob Chychrun zasáhl vysokou holí Luffa a domácí budou moci snížit v přesilovce.
     
    36:12
    Derek Forbort měl čas a nemusel vyhazovat puk do bezpečí. Místo toho dostal do dobré šance Thompsona, jenž zvedal puk k pravé tyči, nicméně Hill se zaskvěl dalším vynikajícím zákrokem!
     
    35:19
    Hlavní rozhodčí Rank podruhé během krátké chvíle odrazil puk k hostujícím hráčům. Jeho parťák MacPherson na druhé straně viděl faul Cartera a je z toho přesilovka pro Coyotes.
    25:56 Nick SCHMALTZ - 0:2
     
    25:56
    Arizona právě vstřelila branku!
    Yotes využívají přesilovku a vedou o dva góly! Keller nezpracoval prudký křižný pas do levého kruhu, musel se pro puk vracet k mantinelu a od něj ho poslal na modrou čáru. Ekman-Larsson otočil doprava na NICKA SCHMALTZE a ten propálil Quicka, který o pár vteřin dříve přišel o hokejku. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Clayton Keller.
     
    24:25
    Krále podruhé zachránila branková konstrukce! Stepan skvěle vystřelil tahem z vrcholku pravého kruhu a napálil spojnici tyče a břevna.
     
    24:05
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Jake Muzzin – 2 min., sekání).
     
    24:05
    Kelelr nabral puk na bekhend a chytře vyslal do úniku Schmaltze. Ten byl seknut Muzzinem a i kvůli tomu v úniku na Quicka nevyzrál.
     
    20:00
    Chychrun byl zároveň s klaksonem zezadu tvrdě naražen na mantinel, pod kterým zůstal ležet. Nate Thompson dostal zasloužený trest za vražení a Coyotes tak zahájí druhou část v početní převaze.
    18:25 Lawson CROUSE - 0:1
     
    18:25
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes už pojedenácté v sezóně skórují v oslabení! Hill pravou nohou vykopl střelu Adriana Kempeho. Hjalmarsson okamžitě vyslal na zteč Archibalda, jenž přihrál za obranu LAWSONU CROUSEOVI. Ten byl faulován Phaneufem, ale bekhendem ještě stihl ťuknout do kotouče, jenž prošel mezi nohama Quicka za brankovou čáru. Asistence: Josh Archibald, Niklas Hjalmarsson.
     
    16:50
    Obránci Coyotes měli puk plně pod kontrolou. Mimo hru Brad Richardson zbytečně sekl Wagnera a oslabil hostující mužstvo.
     
    08:00
    Arizona si zahraje první přesilovku. Jonathan Quick po své rozehrávce atakoval Cousinse a dostal menší trest za hrubost. Trest odsedí Kyle Clifford.
     
    05:45
    Ekman-Larsson přihrával v obranném pásmu a namazal puk na domácí hokejky. Jeho chybu napravil Hill, který vychytal střelu Adriana Kempeho z mezikruží!
     
    00:13
    Coyotes získali puk díky aktivnímu forčekingu, Hinostroza ho zprava přihrál na Ekmana-Larssona ten hned pár vteřin po začátku trefil tyč!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 55. Martinez (Kopitar, D. Brown) – 19. Crouse (J. Archibald, Hjalmarsson), 26. Schmaltz (Ekman-Larsson, Keller)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Forbort, Martinez, Muzzin, Fantenberg, Phaneuf – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, J. Carter (A), Clifford – Luff, Kempe, Wagner – Amadio, N. Thompson, Leipsic.
    Arizona Coyotes: Hill (Pickard) – Connauton, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Chychrun, Oesterle, Goligoski – Keller, Schmaltz, Galchenyuk – Fischer, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Richardson, Kempe – J. Archibald, Cousins, Crouse.

    Rozhodčí: Dwyer, Rank – MacPherson, Miller

    Diváci: 17 203
    ocianews.com