Bordeaux – Saint-Étienne 3:2 (kon.) | Caen – Nîmes 1:2 (kon.) | Dijon – Guingamp 2:1 (kon.)
Lyon – Rennes 0:2 (kon.) | Nantes – Marseille 3:2 (kon.) | Remeš – Toulouse 0:1 (kon.)
Štrasburk – PSG 1:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
3:2 (1:1)
AS Saint-Étienne
Středa 05.12.2018, 19:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 pokračuje vloženým šestnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Bordeaux, které před domácím publikem přivítá Saint-Étienne.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Bordeaux si povedeným závěrem loňské sezony v Ligue 1 vybojovalo účast alespoň v předkolech Evropské ligy, kde si nejprve poradili s lotyšským Ventspils celkovým skóre 3:1. Ani Mariupol z Ukrajiny si ve třetím předkole na Bordeaux nepřišel a postup vydřel Jaroslav Plašil a další proti Gentu. V základní skupině si Bordeaux připsalo první vítězství až v domácím utkání proti pražské Slavii.

    V přípravných zápasech je cenná je pro Bordeaux výhra 2:1 nad sokem ze Saint-Étienne, když se o branky postarali Kamano a Tchouameni. Generálka však celku Jaroslava Plašila příliš nevyšla. Proti Unionu Berlín z druhé Bundesligy zachraňoval jen remízu 1:1 po hodině hry Koundé.

    V Ligue 1 zatím Bordeaux zaostává za úplným čelem soutěže. V patnácti kolech dokázal tým ve kterém dlouhá léta hraje i bývalý reprezentační záložník Jaroslav Plašil uhrál pouze osmnáct bodů. V posledních zápasech se Bordeaux daří sbírat body alespoň za nerozhodné výsledky, ve víkendovém zápase na domácím stadionu přerušilo rekordní vítěznou šňůru PSG remízou 2:2.
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne obhajuje z loňského ročníku Ligue 1 osmou pozici. Parádním závěrem se podařilo hráčům vytáhnout až téměř na místa zaručující evropské poháry, jen o skóre se to však nepodařilo a Saint-Étienne zůstalo za Bordeaux.

    V přípravě na novou sezonu si Saint-Étienne nevedlo zlo. Cenné jsou pro tým především vítězné zápasy proti Marseille nebo povedená generálka 3:0 s Nice.

    Do aktuálního ročníku vstoupilo Saint-Étienne výborně. První porážka přišla až v pátém kole, ještě navíc na trávníku bezkonkurenčního PSG 0:4. Také vyvedeným měsícem před reprezentační přestávkou se Saint-Étienne posunulo tabulkou vzhůru. Před dvěma koly ale v třaskavém derby nestačilo na Lyon 0:1, ve víkendovém zápase Saint-Étienne jasně přehrálo 3:0 Nantes.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    18.07. 2018 St. Etienne – Bordeaux 1:2
    06.05. 2018 St. Etienne – Bordeaux 1:3
    28.11. 2017 Bordeaux – St. Etienne 3:0
    05.05. 2017 St. Etienne – Bordeaux 2:2
    13.08. 2016 Bordeaux – St. Etienne 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Pablo, Koundé, Poundjé – Lerager, Otávio – Youssouf, Karamoh, Kamano – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Cornelius, de Préville, Jovanović, Palencia, Sankharé, Tchouaméni.

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Subotić, Kolodziejczak, Polomat – Selnaes, M'Vila – Salibur, Cabella, Diony – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Berić, M. Camara, Dioussé, Monnet-Paquet, Nordin, Saliba.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestnáctého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hráči rozehráli úvodní poločas ze středového kruhu. První nákop na polovinu Saint-Étienne nedokázal Briand zachytit na hrací ploše.
     
    2
    Také hostující celek se dostal s balonem na útočnou polovinu. Subotić přihrával na dlouhou vzdálenost a rozběhnutého Salibura nenašel.
     
    3
    Od Pabla putoval míč po trávníku k Leragerovi. Domácí ale v úvodu zápasu příliš do útoku nespěchají, spíše vyčkávají ve středu pole na vhodný okamžik.
     
    4
    Selnaes měl sice okolo sebe prostor k postupu do útoku, ale raději ještě přihrával zpět na obránce. Následně byl faulován Debuchy napadajícím Kamanem.
     
    5
    Youssouf Sabaly si narazil na pravé straně s Leragerem, poté ale už přišla domácí ztráta. Salibur rychle posílal balon do vápna, ale Chazrí byl obsazen Koundém.
     
    6
    Maxime Poudjé chyboval v rozehrávce, ale míč se se štěstím odrazil zpět k němu. Následně pálil z druhé strany Sabaly, ale hostujícího brankáře zachránila tyč!
    6. Youssouf Sabaly pálil z hranice vápna do tyče
     
    7
    Bordeaux je v úvodním minutách více na míči. Teď ale právě Sabaly zaváhal při zpracování a balon mu podjel pod kopačkou až za postranní čáru.
     
    8
    Salibur si narazil na pravé straně s Kamanem, ten byl sice zahnán až z brankové čáře, ale nakonec proti Pablovi dokázal vybojovat rohový kop.
     
    9
    Po centru od rohového praporku se dral k hlavičce Neven Subotić, ale míč jen lehce lízl. Z následné dohrávky se dostal Cabella s míčem až za brankovou lajnu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla lépe domácímu celku. Hned dva hráči nyní skončili na trávníku a to už nemohl hlavní rozhodčí ignorovat. Píská se faul domácích.
     
    11
    Saint-Étienne se tlačilo s balonem do prostoru před vápnem. Selnaes hledal stojícího Chazrího, tuniský útočník sice udržel obránce na zádech, ale ke střele se nepropracoval.
     
    12
    Tlak hostujícího celku pokračoval od rohového praporku. Chazrí tentokrát posílal míč na přední tyč, ale Diony se k hlavičce před Pabla nedostal. Následná rána Salibura prosvištěla kolem pravé tyče.
     
    13
    Rozehrávka domácího celku nyní vázne. Koundé sice našel Poundjého, ale ten pod tlakem odkopával jen k nohám hostující hráčů.
     
    15
    Ve středu pole byl faulován domácí Briand. Bordeaux ale rozehrávalo jen zpět k obráncům do kombinace. Hosté se s přehledem stačili vrátit na obranné pozice.
     
    16
    Pablo posílal jen hodně nepřesný pas na Youssoufa. Ani tentokrát nemusela hostující obrana řešit před vápnem složitější operace.
     
    17
    Yann Karamoh měl okolo sebe spoustu prostoru, ale akci nedokázal dotáhnout. Hned první přihrávkou odevzdal míč hostující obraně.
     
    17
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Saint-Étienne se dostává do vedení! Rémy Cabella zmátl na levé straně bránícího Sabalyho, následně milimetrovou přihrávkou našel zcela volného LOÏSE DIONYHO mezi obránci a útočník hostujícího celku už měl snadnou úlohu. Z blízkosti umístil míč nechytatelně pro Costila.
    17. Loïs DIONY - 0:1
     
    18
    Bordeaux se pokouší rychle odpovědět. Domácím ale odskakuje balon od kopaček. Karamoh nedokázal zpracovat přihrávku na deset metrů.
     
    19
    Naopak hosté jsou nyní při chuti. Salibur si narazil s Cabellou, následně ale už před Dionym sebral balon do rukavic na hranici vápna Benoit Costil.
     
    20
    Po dvaceti minutách vede Saint-Étienne v Bordeaux o jednu branku. Domácí byli sice aktivnější v prvních okamžicích, nastřelili tyč, ale nyní musí dotahovat.
     
    22
    Parádní souhra na pravé straně domácího celku. Sabaly prošel až téměř do vápna, poté chtěl ještě přihrávat pod sebe, ale to už mu sjel skluzem pod nohy Debuchy.
     
    23
    Míč se nakonec odrazil za koncovou lajnu od Sabalyho a tak domácí neměli k dispozici ani rozehrávku rohového kopru. Bordeaux se ale k balonu dostalo rychle zpět.
     
    23
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux se raduje ze srovnání stavu! JIMMY BRIAND nejprve vydřel rohový kop v pokutovém území, následně se po centru do vápna dostal k zakončení. Ruffier netrefil vysoký centr, nedokázal ho vyboxovat mimo šestnáctku a tak balon skončil u Brianda. Ten sice míč netrefil ideálně, ale i tak ho dopravil do sítě.
    23. Jimmy BRIAND - 1:1
     
    25
    Neven Subotić inkasoval při souboji v pokutovém území ošklivé zranění v oblasti obličeje. Se srbským stoperem to nevypadá nejlépe, lékaři musí řešit spoustu krve.
    25.
     
    26
    Subotić byl vyveden k rovnováhy a poté inkasoval úder kolenem od vlastního brankáře. Stále probíhá ošetřování na hrací ploše.
    26.

     
    29
    Neven Subotić je odnášen z hrací plochy na nosítkách se zafixovaným krkem. Na jeho místo přichází z lavičky Saliba.
     
    30
    Více než pět minut se nyní nehrálo. Hosté rozehrávali po obdržené brance ze středového kruhu. Po dlouhé přestávce jsou nyní oba týmy bez pohybu,
     
    31
    Bordeaux se snažilo prodrat po levé straně, ale Youssouf si pomohl v souboji s Mvilou nedovoleným zákrokem a hlavní rozhodčí odpískal faul.
     
    32
    Cabella byl sice držen za dres, ale i tak dokázal skvěle přihrát Chazrímu. Hosté se usadili na útočné polovině, ale Diony pokusem přes hlavu neuspěl.
     
    33
    Hosté se pokoušejí uklidnit hru postupnou kombinací ve střední části trávníku. Debuchy byl ubráněn jen za cenu faulu, ale hlavní rozhodčí tentokrát nechal hru pokračovat.
     
    34
    Ani s Debuchym to nevypadá po pádu na trávník nejlépe. To už by byla pro hostující tým druhá ztráta v obraně v dnešním zápase.
     
    35
    Debuchy je ale zpět na nohou. Sice se snaží levý kotník nezatěžovat, ale vrací se na hrací plochu za potlesku tribun.
     
    36
    Mathieu Debuchy je ale zpět na trávníku. Tohle už nepůjde. Levý kotník hostujícího obránce není v pořádku. Saint-Étienne bude muset podruhé střídat.
     
    37
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mathieu Debuchy, přichází Kévin Monnet-Paquet.
     
    38
    Karamoh se hnal za balonem po přihrávce Leragera. Hostující tým nyní zachránil parádním zásahem proti střele k přední tyči Stéphane Ruffier.
     
    39
    Hosté jsou nyní pod tlakem. Poundjé vhazoval z levé strany, ale míč následně utekl Kamanovi. Bordeaux se ale dokázali rychle dostat zpět do hry. Briandova přihrávka skončil jen u Ruffiera.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Určitě se ale bude nastavovat pěkných pár minut po ošetřování Subotiće s Debuchym.
     
    41
    Youssouf Sabaly prověřil Ruffiera podobně jako v prvních minutách zápasu. Tentokrát ale dokázal hostující brankář zasáhnout sám a nepotřeboval pomoc konstrukce.
     
    42
    Poundjé se snažil rozběhnout přihrávkou po levé straně Kamana. Právě Kamano ale poté musel skousnout tvrdé dojetí od Polomata.
     
    43
    Pořádně nebezpečná standardní situace. Youssouf centroval z místa přestupku, ve vápně našel Karamoha, který ale v solidní příležitosti hlavičkoval mimo.
     
    44
    Bordeaux se drží i nadále na polovině soupeře. Otávio si poradil s napadajícím Selanesem, poté vyzval ke spolupráci Poundjého. Akce domácího celku skončila u Karamoha.
     
    45
    Hosté si dávali na čas s rozehrávkou. Saint-Étienne je v posledních minutách pod tlakem a tak chce první poločas dohrát bez obdrženého gólu.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase osm minut.
     
    45+2
    Domácím se daří držet balon daleko od své branky. Youssouf pozval do kombinace Karamoha, následně se Bordeaux přesunulo až téměř před vápno soupeře.
     
    45+3
    Po faulu Selnaese putoval míč do šestnáctky Saint-Étienne. Ruffier však mohl balon pouze kontrolovat jak míří mimo tři tyče za brankovou lajnu.
     
    45+4
    Také Saint-Étienne se ještě nedechlo k útoku v prvním poločase. Cabella sice na pravé straně hledal Salibura, ale tomu utekl balon mimo hrací plochu.
     
    45+5
    Poundjé si chtěl obhodit Monnet-Paqueta, ale střídající obránce hostujícího celku se nenechal oblafnout a balon jasně získal pro svůj tým.
     
    45+6
    Zničehonic mohl Diony přidat svou druhou branku. Nenápadná spolupráce na pravé straně vyústila z parádní centr těsně před vápno. Diony tvrdou hlavičkou ale poslal míč těsně mimo.
     
    45+7
    Chazrí měl prostor před vápnem, ale až ke střele se neodhodlal. Naopak na druhou stranu poté pádil s balonem Karamoh, ale ani on neuspěl proti přesile obránců.
     
    45+8
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dlouhých osm nastavených minut je u konce. První poločas končí nerozhodně 1:1.

    Bordeaux vstoupilo aktivněji, ale do vedení šli hosté. Po parádní akci Rémyho Capella se dostal k míči Loïs Diony, který překonal bezmocného Costila. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po zmatcích v pokutovém území se prosadil Jimmy Briand. Právě při srážce Ruffiera se Subotićem musel stoper Saint-Étienne střídat po tržném zranění na hlavě. O něco později musel předčasně opustit trávník také Mathieu Debuchy, kterého trápil levý kotník.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:08.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Zaydou Youssouf, přichází Younousse Sankharé.
     
    47
    Druhé dějství dnešního zápasu rozehráli ze středového kruhu hostující fotbalisté. Polomat dlouhou přihrávkou hledal Dionyho, ale nenašel.
     
    48
    Po několika soubojích ve středu pole vyplaval míč u Sankharého. Střídající hráč Bordeaux posílal balon mezi obránce na Brianda, ale obrana hostů obstála na jedničku.
     
    49
    Vahbí Chazrí zkoušel ještě před vápnem kličku, ale to se mu nevyplatilo. Míč s přehledem získal Koundé, následná prosba o odpískání faulu se neujala.
     
    50
    Od Koundého putoval míč směrem dopředu. Kamano si ale ukousl příliš velké sousto, Selnaese nedokázal obejít a navíc také ztratil míč v nadějné pozici.
     
    51
    Druhý poločas začal v poklidném tempu. Ani jeden z týmů se příliš nežene do útoku a spíše vyčkává co předvede s balonem soupeř.
     
    52
    Salibur ale mohl po rychlé souhře skórovat. Polomot si to namířil od levé postranní lajny k ose trávníku, poté našel Salibura, který ale z úhlu pálil jen do boční sítě.
     
    53
    Bordeaux se dostává pod tlak. Nyní musel v pokutovém území zasahovat Sabaly, který odkopl nepříjemný přízemní pas Dionyho. Hosté ještě zůstávají u vápna.
     
    54
    Tlak Saint-Étienne pokračoval rozehrávkou od rohového praporku. Cabella ale z prvního doteku pálil jen vysoko nad domácí branku.
     
    55
    Pablo dokázal uspět v obraně proti dvěma útočníkům. Costil se už už připravoval na zákrok na brankové čáře, ale nakonec si na balon sáhnout nemusel.
     
    56
    Po delší odmlce se hnali do útoku také domácí. Karamoh se uvolnil ve vápně, následnou střelu k zadní tyči ale dokázal srazit Saliba na rohový kop.
     
    57
    Hlavní rozhodčí ještě dostal pokyn od pomocníků u video upozornění, že Saliba zahrál v pokutovém území rukou!
     
    58
    Je to z toho penalta! Hlavní rozhodčí se byl podívat na opakovaný závěr a usoudil, že Saliba hrál rukou.
    58. Penaltový zákrok
     
    59
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeuax otáčí stav dnešního duelu! Balon si na značku pokutového kopu postavil FRANCIOS KAMANO. Útočník domácího celku na nic nečekal a s přehledem poslal míč mimo dosah Ruffiera.
    59. François KAMANO - 2:1
     
    60
    Po hodině hry tak vedení domácí celek o jednu branku. Další nadílku vezl po levé straně Sabaly, ale tentokrát přihrávkou po trávníku oslovil jen soupeře.
     
    62
    Hosté jsou zaskočeni inkasovanou brankou. Do této doby byli totiž ve druhém poločase aktivnějším týmem směrem dopředu. Bordeuax je naopak nyní při chuti
     
    63
    Sankharé fauloval na třiceti metrech od vlastní branky a hosté měli k dispozici volný přímý kop z velmi nadějné pozice. Yannis Salibur se postavil k balonu na místě přestupku, ale trefil pouze zeď.
     
    64
    Chazrí předvedl hodně nepřesný pas do šestnáctky. Míč od útočníka hostujícího celku zamířil vysoko nad branku Benoita Costila.
     
    65
    Další sporný zákrok! Chazrí byl těsně před vápnem stažen k zemi Pablem. Hlavní rozhodčí ale kontrolovat situaci na videu tentokrát nebude.
    65. Souboj Chazrího s Pablem těsně za pokutovým územím
     
    66
    Vahbí Chazrí navíc dostává žlutou kartu za přílišné průpovídky k hlavnímu rozhodčímu.
     
    68
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Saint-Étienne přidává druhou branku a srovnává na 2:2! Rémy Cabella byl na zadní tyči úplně zapomenutý, míč sice dokázal propasírovat skrz domácího brankáře, ale raději balonu pomohl do sítě z blízkosti VAHBÍ CHAZRÍ. Pablo byl už u celé situace poměrně pozdě.
    68. Vahbí CHAZRÍ - 2:2
     
    69
    Najednou jsou nažhaveni hostující hráči. Po rohovém kopu mohl hlavičkovat Chazrí, ale těsně před střelcem vyrovnávací branky zasáhl Koundé.
     
    70
    Saint-Étienne zůstává na polovině domácího celku. MVila našel Chazrího, následně byl ve vápně stažen Salibur, ale pokračuje se ve hře bez přerušení.
     
    72
    Cabella přihrával do pokutového území, ale hned první bránící hráč Bordeaux dokázal odvrátit nepříjemnou situaci hlavičkou.
     
    73
    Domácí tým nyní potřebuje uklidnit hru postupnou kombinací ve středu pole. Otávio vedl útočnou akci po levé straně, ale dlouhou přihrávkou Brianda nenašel.
     
    74
    Od Polomata putoval míč jen ke středové čáře. Cabella si posunul míč kolem obránce, ale poté se po lehkém kontaktu zřítil na trávník.
     
    75
    Domácí nebyli daleko od třetího zásahu. Otávio hledal středem Brianda, který si ale nedokázal načasovat postup směrem k brance hostujícího celku.
     
    76
    Pořádná nepříjemnost pro Bordeaux! Younousse Sankharé inkasuje po potyčce se Selnaesem rovnou červenou kartu.
    76. Žlutá karta
     
    77
    Tak to se jen tak nevidí! Younousse Sankharé už byl v tunelu do útrob stadionu, ale hlavní rozhodčí se byl ještě na celý zákrok podívat na videu. Následně zrušil červenou kartu a udělil pouze žlutou. Sankharé tak pokračuje ve hře!
     
    79
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Andreas Cornelius.
     
    80
    Domácí byli pod tlakem napadajících soupeřů. Nakonec ale dokázal Pablo společně se Sabaly vykombinovat pravou stranu, pomohl přihrávkou také Costil.
     
    81
    Po divokých minutách se domácím daří uklidnit hru postupnou kombinací. Chazrí získal balon ve středu pole, ale Cabella už nebyl přesný.
     
    82
    I v závěrečné desetiminutovce se pokračuje v pořádném tempu. Karamoh byl už v pokutovém území, ale přes Salibu se neprodral ke střele.
     
    83
    Právě Saliba, který před malou chvílí obral o balon Karamoha pádil s míčem do vápna na druhé straně. Nakonec ale pálil jen do soupeře před šestnáctkou.
     
    84
    Chazrí prodlužoval přihrávku na levou stranu, kde vybojoval volný přímý kop Diony. Yan Karamoh navíc dostává žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Nicolas de Préville.
     
    85
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Robert Berić.
     
    86
    Vahbí Chazrí se postavil k rozehrávce standardní situace. Před Costilem bylo pořádně horko, ale hosté se nakonec k hlavičce nedostali.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Youssouf Sabaly (Girondins Bordeaux FC).
     
    87
    Zápas vrcholí. Nyní se pokoušel projít až do vápna střídající Andreas Cornelius. Ani jemu se ale nepodařilo vstřelit třetí branku.
     
    88
    Costil musel řešit nepříjemný Berićův pokus. Na přední tyči byl ale domácí brankář včas a míč zastavil s klidem ještě před brankovou lajnou.
     
    89
    Útočnou akci Saint-Étienne vedl středem trávníku Yannis Salibur. Saliburova přihrávka však skončil jen u Costila. Po velmi rychlém přechodu na opačnou stranu hlavičkoval mimo Cornelius.
     
    90
    Poundjé nebyl dlouho vidět u balonu. Nyní rozehrával akci po levém kraji. Nakonec mohl Briand projít do vápna po přihrávce Sankharého, ale jako první byl u balonu Saliba.
     
    90+1
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeuax přidává v nastaveném čase třetí branku! Po centru od rohového praporku se nejvýše v pokutovém území vyšplhal PABLO. Domácí stoper byl trestuhodně osamocený těsně na hranici malého vápna. Ruffier neměl šanci reagovat.
    90+1. PABLO - 3:2
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase šest minut.
     
    90+3
    Rohový kop měli k dispozici také hostující hráči. I tentokrát se ale k hlavičce dostal pouze stoper Bordeaux Pablo. Parádní práce domácího hráče v posledních minutách zápasu.
     
    90+4
    Hlavní rozhodčí nyní musel uklidňovat hráče u vápna Saint-Étienne. Briand s Chazrím se vyslechli napomínání. Hra může pokračovat rozehrávkou Bordeaux.
     
    90+5
    Zdá se, že Saint-Étienne už nemá síly na vyrovnávací branku. Před Chazrím dokázal balon skrýt do rukavic Benoit Costil.
     
    90+6
    Domácí nespěchají s rozehrávkou zpoza postranní lajny. Bordeaux si hlídá jednobrankové vedení daleko od vlastní branky. Lerager navíc odkopl míč mimo dosah hostů.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Šest nastavených minut uplynulo a Bordeaux se raduje po dlouhé době z vítězství! Na domácím stadionu tým Jaroslava Plašila porazil Saint-Étienne ve vynikajícím zápase 3:2!

    Bordeaux vstoupilo do souboje aktivněji, ale do vedení šli hosté. Po parádní akci Rémyho Capella se dostal k míči Loïs Diony, který překonal bezmocného Costila. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po zmatcích v pokutovém území se prosadil Jimmy Briand. Právě při srážce Ruffiera se Subotićem musel stoper Saint-Étienne střídat po tržném zranění na hlavě. O něco později musel předčasně opustit trávník také Mathieu Debuchy, kterého trápil levý kotník. Nešťastný první poločas zakončil zraněním Zaydou Youssouf, který přepustil své místo Sankharému. Po změně stran nejprve dokázal Francois Kamano proměnit nařízenou penaltu po odpískané ruce Williama Sabaly. Následně ale velmi rychle srovnat Vahbí Chazrí, který dotlačil do sítě tečovanou střelu Cebella. V pětasedmdesáté minutě viděl červenou kartu střídající Younousse Sankharé za potyčku se Selnaesem. Po zhlédnutí videa, ale hlavní rozhodčí vyloučení odvolal a oba aktéři pokračovali v zápase se žlutou kartou. Vyvrcholení celého souboje přišlo v devadesáté minutě, když De Prévillův centr od rohového praporku dokázal hlavou uklidit do sítě Pablo.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12. (21:07:06)

    Vít Schück

    Branky: 23. Briand (Pablo), 59. Kamano (pen.), 90+1. Pablo (de Préville) – 17. Diony (Cabella), 68. Chazrí (Cabella)

    Karty:   76. Sankharé (BOR), 84. Karamoh (BOR), 86. Sabaly (BOR) – 58. Saliba (SET), 66. Chazrí (SET), 76. Selnaes (SET)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Pablo, Koundé, Poundjé – Lerager, Otávio – Youssouf (46. Sankharé), Karamoh (85. de Préville), Kamano (79. Cornelius) – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Cornelius, de Préville, Jovanović, Palencia, Sankharé, Tchouaméni.

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy (37. Monnet-Paquet), Subotić (29. Saliba), Kolodziejczak, Polomat – Selnaes, M'Vila – Salibur, Cabella, Diony (85. Berić) – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Berić, M. Camara, Dioussé, Monnet-Paquet, Nordin, Saliba.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore
    ocianews.com