Bordeaux – Saint-Étienne 3:2 (kon.) | Caen – Nîmes 1:2 (kon.) | Dijon – Guingamp 2:1 (kon.)
Lyon – Rennes 0:2 (kon.) | Nantes – Marseille 3:2 (kon.) | Remeš – Toulouse 0:1 (kon.)
Štrasburk – PSG 1:1 (kon.)
konec
Stade de Reims
0:1 (0:1)
Toulouse FC
Středa 05.12.2018, 19:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (21:09:55)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 11:3. Rohy: 22:15. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:22.
     
    Je dobojováno! Remeš na svém hřišti nepotvrdila roli mírného favorita a před vlastními fanoušky nestačila na Toulouse v poměru 0:1. Jediný gól padl v samotném závěru první půle a postaral se o něj Issiaga Sylla. Po změně stran se hrál mizerný fotbal, hráči Toulouse neustále faulovali a nakonec dohrávali v deseti, když druhou žlutou kartu viděl střídající García. Domácí tým v 58. minutě trefil tyčku, další menší šance měl až v posledních deseti minutách a jelikož žádnou z nich nevyužil, tak v tabulce klesl na jedenácté místo. Toulouse naopak zůstává patnácté s náskokem pěti bodů na sestupové pásmo.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Na poslední standardku přišel podpořit útok také Edouard Mendy, jenž po odvráceném centru vracel míč do ohně, ale jeho spoluhráč hlavičkoval mimo.
    90+6. Červená karta po 2. žluté
     
    90+6
    Vzhledem k počtu žlutých karet není žádným překvapením, že Toulouse bude dohrávat v deseti. Střídající Manu García skluzem zastavil Doumbiu, aniž by měl šanci hrát míč. Druhá žlutá karta je rozhodně na místě.
     
    90+5
    Chavarría chtěl střílet z první, Konanem centrovaný míč ale netrefil podle představ a branka Toulouse v ohrožení nebyla. S šancemi Remeše už to začíná vypadat bledě.
     
    90+4
    Kamarova unáhledná střela z velké dálky rovněž nemohla ohrozit čisté konto hostujícího gólmana, jenž nebude spěchat s odkopem.
     
    90+3
    Utekla sotva půlminuta a domácí se dostali do dalšího zakončení. Opět vzniklo z centrovaného míče, ale neškodnou hlavičku Ndoma si Goicoechea opět pohlídal.
    90+2. Moussa Doumbia (REI)
     
    90+2
    Asi nejzajímavější střelecký pokus celého druhého poločasu má na svědomí Doumbia, který nezpracovával Konanův centr z hloubi pole a z osmnácti metrů střílel z voleje. Rána ale nebyla příliš prudká a Goicoechea si pro ni doskočil k levé tyči.
     
    90+1
    Na vstřelení kýžené branky má Remeš ještě šest minut, které jsou přidány nad rámec pětačtyřiceti.
     
    90
    Xavier Chavalerin se už nemohl dívat na řadu soubojů u pokutového území a z dobrých sedmadvaceti metrů vystřelil z voleje. Branku o pořádný kus minul a vyrovnání je stále v nedohlednu.
     
    89
    Konanovo vhazování nedoletělo do vápna a Toulouse se bez větších problémů ubránilo. Celá situace se však bude ještě jednou opakovat.
     
    88
    Mendy se postaral o rozehrávku zpoza půlící čáry. Jeho spoluhráči měli co dělat, aby míč udrželi ve hřišti, ale nakonec z nastalé situace vytěžili aspoň aut.
     
    87
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jimmy Durmaz, přichází Mathieu Dossevi.
     
    86
    Jacques François Moubandje doslova odtlačil Doubiu mimo hrací plochu a nechal dokutálet balón za koncovou čarou.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45. Sylla

    Karty:   48. Romao (REI), 60. Engels (REI), 80. Doumbia (REI) – 39. Gradel (TOU), 46. Durmaz (TOU), 77. Sylla (TOU), 78. García (TOU), 81. Diakité (TOU)   90+6. García (TOU)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 11:3. Rohy: 22:15. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:22.
    Stade de Reims: Mendy – Foket, Engels, Abdelhamid, Konan – Romao (C) (82. Ndom), Chavalerin – Oudin (70. Suk Hjun-Čun), Cafaro (62. Kamara), Doumbia – Chavarría.
    Náhradníci: J. Carrasso – Fontaine, Kamara, Mbemba, Métanire, Ndom, Suk Hjun-Čun.

    Toulouse FC: Goicoechea – Sylla, Amian, Diakité, Moubandje – Sidibé (62. Cahuzac), Mbia – Jean (68. García), Durmaz (87. Dossevi), Gradel (C) – Leya Iseka.
    Náhradníci: Carvalho – Bostock, Cahuzac, Dossevi, García, Moreira, Mubele.

    Rozhodčí: Stinat – Zakrani, Berchebru
    ocianews.com