Novosibirsk – Magnitogorsk 1:0 (2:1 po s.n.) | Jaroslavl – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Kunlun 4:3 (kon.)
Soči – Riga 3:2 (4:3 po s.n.) | Spartak Moskva – Jokerit 5:1 (kon.) | HC Slovan – Ufa 2:5 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Red Star Kunlun
Středa 05.12.2018, 17:30 • Megasport Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, užijte si zbytek večera. Na počtenou příště! (19:57:47)
     
    V Moskvě je dohráno, Dynamo dnes proti Kunlunu potvrdilo výbornou formu z posledních dnů a prodloužilo svou šňůru vítězství už na šest utkání! Red Star na žhavém ledě Megasport Areny nepředvedl špatný výkon, na zneškodnění domácích to však prostě a jednoduše nestačilo.
     
    Československá stopa
    Tomáš MERTL (KUN) – 0+0, 1 střela, ice-time 18:57
    Ondřej VITÁSEK (KUN) – 0+1, 1 střela, ice-time 18:41
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 28 – 31
    Zblokované střely: 16 – 10
    Vhazování: 22 – 27
    Trestné minuty: 18 – 8
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/4
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Opuštěnou klec mohl trefit Vadim Šipačov, jehož tažení do útočného pásma ale ukončila siréna – Dynamo vítězí a bere dva body!
     
    59:16
    Alexandr Lazušin opouští svůj post, Kunlun už nemá co ztratit a zkusí své štěstí v power-play! Na led už naskakuje šestý hráč!
     
    58:48
    Jako blesk z čistého nebe se před brankou zjevil Kagarlickij, který chtěl definitivně pojistit dvoubodový úspěch Dynama. Na gólmana ale nevyzrál.
     
    57:44
    Ivan Muranov mohl vyrazit dopředu, hbitý Olli Palola ale jeho výlet ukončil už ve středním pásmu. Lazušin si tak mohl oddechnout.
     
    56:57
    Domácí gólman si poradil s Lattovou dorážkou, po hvidzu sudích se do Kanaďana pustili hned dva hráči Moskvy. Atmosféra by se dala krájet.
     
    55:52
    Kunlun je v útočném pásmu jako přikovaný, nekompromisní defenzíva Dynama ho ale nepouští do větších šancí. Jerjomenko moc vytěžován není.
     
    54:40
    Trenéři Dynama jsou vzteky bez sebe, klidný není ani Andrej Mironov (DMS). Ten dostal menší trest za úder hlavou, ke kterému si do statistik připisuje ještě desetiminutový "osobák".
     
    53:41
    Ani jeden klub nechce soupeři nechat ani centimetr ledu zadarmo, sledujeme velmi agresivní podívanou. Do konce zbývá něco přes šest minut.
     
    52:53
    Atmosféra v Megasport Areně houstne, po přerušení se teď před Jerjomenkem odehrála menší strkanice. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    51:41
    Skvělou práci teď odvedl Jevgenij Mozer, který zachytil Wolského přihrávku a vyvezl kotouč ven z obranného pásma. Ukrojil tak cenné vteřinky z oslabení.
     
    50:38
    Taylor Beck byl zahákován Andrejem Mironovem (DMS), který se za zvuku hlasitého pískotu ochozů na dvě minuty odebírá na trestnou lavici.
     
    49:09
    Vitásek je nyní na ledě hodně vidět, teď ve středním pásmu zákrokem na hranici pravidel odzbrojil rozjetého Kagarlického. To se publiku pochopitelně nelíbilo.
    48:54 Justin FONTAIN - 4:3
     
    48:54
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku!
    Tak pozor, tohle bude ještě zajímavé! Hosté aktivitu přetavují v kontaktní gól. Jeho autorem je JUSTIN FONTAIN, který se uvolnil v prostoru mezi brankovištěm a kruhem pro vhazování a následnou přesnou střelou vykřesal pro Kunlun jiskru naděje. Asistence: Ondřej Vitásek, Taylor Beck.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 23. Alexejev (Kagarlickij, I. Nikulin), 30. Kagarlickij (Šipačov), 36. I. Makarov (Moisejev, Koivisto), 42. Alexejev (Kagarlickij, Šipačov) – 11. Palola (Viklund, Fontain), 28. Savinainen (Wolski), 49. Fontain (Vitásek, Beck)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Mironov, Koivisto, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov (A) – I. Makarov, Igumnov, Brjukvin – V. Kuljomin, Moisejev, Mozer – Petunin, Jefremov, Muranov.
    Red Star Kunlun: Lazušin (Karhunen) – V. Lajunen, Viklund, Parlett, Järvinen, Vitásek, Bartley, Jüe – Wolski, Savinainen, Mertl – Palola, Fontain, Lundh – Yip (C), Beck (A), Latta – Lockhart, Squires.

    Rozhodčí: Fatejev, Schrader – Šalagin, Šišlo.

    Diváci: 3 594
    thejrc.org