Novosibirsk – Magnitogorsk 1:0 (2:1 po s.n.) | Jaroslavl – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Kunlun 4:3 (kon.)
Soči – Riga 3:2 (4:3 po s.n.) | Spartak Moskva – Jokerit 5:1 (kon.) | HC Slovan – Ufa 2:5 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Red Star Kunlun
Středa 05.12.2018, 17:30 • Megasport Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, užijte si zbytek večera. Na počtenou příště! (19:57:47)
     
    V Moskvě je dohráno, Dynamo dnes proti Kunlunu potvrdilo výbornou formu z posledních dnů a prodloužilo svou šňůru vítězství už na šest utkání! Red Star na žhavém ledě Megasport Areny nepředvedl špatný výkon, na zneškodnění domácích to však prostě a jednoduše nestačilo.
     
    Československá stopa
    Tomáš MERTL (KUN) – 0+0, 1 střela, ice-time 18:57
    Ondřej VITÁSEK (KUN) – 0+1, 1 střela, ice-time 18:41
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 28 – 31
    Zblokované střely: 16 – 10
    Vhazování: 22 – 27
    Trestné minuty: 18 – 8
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/4
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Opuštěnou klec mohl trefit Vadim Šipačov, jehož tažení do útočného pásma ale ukončila siréna – Dynamo vítězí a bere dva body!
     
    59:16
    Alexandr Lazušin opouští svůj post, Kunlun už nemá co ztratit a zkusí své štěstí v power-play! Na led už naskakuje šestý hráč!
     
    58:48
    Jako blesk z čistého nebe se před brankou zjevil Kagarlickij, který chtěl definitivně pojistit dvoubodový úspěch Dynama. Na gólmana ale nevyzrál.
     
    57:44
    Ivan Muranov mohl vyrazit dopředu, hbitý Olli Palola ale jeho výlet ukončil už ve středním pásmu. Lazušin si tak mohl oddechnout.
     
    56:57
    Domácí gólman si poradil s Lattovou dorážkou, po hvidzu sudích se do Kanaďana pustili hned dva hráči Moskvy. Atmosféra by se dala krájet.
     
    55:52
    Kunlun je v útočném pásmu jako přikovaný, nekompromisní defenzíva Dynama ho ale nepouští do větších šancí. Jerjomenko moc vytěžován není.
     
    54:40
    Trenéři Dynama jsou vzteky bez sebe, klidný není ani Andrej Mironov (DMS). Ten dostal menší trest za úder hlavou, ke kterému si do statistik připisuje ještě desetiminutový "osobák".
     
    53:41
    Ani jeden klub nechce soupeři nechat ani centimetr ledu zadarmo, sledujeme velmi agresivní podívanou. Do konce zbývá něco přes šest minut.
     
    52:53
    Atmosféra v Megasport Areně houstne, po přerušení se teď před Jerjomenkem odehrála menší strkanice. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    51:41
    Skvělou práci teď odvedl Jevgenij Mozer, který zachytil Wolského přihrávku a vyvezl kotouč ven z obranného pásma. Ukrojil tak cenné vteřinky z oslabení.
     
    50:38
    Taylor Beck byl zahákován Andrejem Mironovem (DMS), který se za zvuku hlasitého pískotu ochozů na dvě minuty odebírá na trestnou lavici.
     
    49:09
    Vitásek je nyní na ledě hodně vidět, teď ve středním pásmu zákrokem na hranici pravidel odzbrojil rozjetého Kagarlického. To se publiku pochopitelně nelíbilo.
    48:54 Justin FONTAIN - 4:3
     
    48:54
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku!
    Tak pozor, tohle bude ještě zajímavé! Hosté aktivitu přetavují v kontaktní gól. Jeho autorem je JUSTIN FONTAIN, který se uvolnil v prostoru mezi brankovištěm a kruhem pro vhazování a následnou přesnou střelou vykřesal pro Kunlun jiskru naděje. Asistence: Ondřej Vitásek, Taylor Beck.
     
    47:54
    Igumnova zneškodnil Blake Parlett, ruský forvard tak nakonec ani nezvládl zakončit. Celek z Pekingu má momentálně na ledě jasnou převahu.
     
    46:48
    Ondřej Vitásek ve vlastním pásmu zachytil vyhozený kotouč a pokusil se jej rozehrát dopředu. Moskvané si ale s celou situací rychle poradili.
     
    45:11
    Domácí přesilovku nezvládají, soupeř má situaci plně pod kontrolou a dokonce se mu podařilo i dvakrát vypálit na moskevskou klec.
     
    44:10
    Dynamo kombinuje, ohrozit Lazušina se mu zatím nepodařilo. Obrana Kunlunu odvádí dobrou práci a nepouští domácí moc blízko před klec.
     
    43:32
    Dvířka čínské trestné lavice se opět otevírají, tentokrát do nich vjíždí Patrik Lundh (KUN). Ten si jede odpykat dvouminutový trest za hákování.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 594 diváků (29,6% kapacity).
     
    42:11
    Prudká rána od modré šla mimo, Jerjomenko tak nakonec nebyl nucen zasahovat. Na pryž se dostává Dynamo, které může zamířit do útoku.
    41:25 Andrej ALEXEJEV - 4:2
     
    41:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Využije, stačilo jen deset sekund! Moskvané po trefě ANDREJE ALEXEJEVA odskakují do dvoubrankového vedení a Kunlun to teď bude mít už hodně těžké! Domácí forvard Lazušina překonal zakončením z bezprostřední blízkosti brankoviště. Asistence: Dmitrij Kagarlickij, Vadim Šipačov.
     
    41:15
    Michael Latta (KUN) za brankou podrazil Koivistu, a zamíří tak na trestnou lavici. Dynamo čeká další dvouminutová přesilovka, využije ji?
     
    41:00
    Jefremov okamžitě po vyhraném vhazování vybídl ke střele Koivistu, jehož jedovatá rána skončila v rukavici připraveného gólmana Rudé hvězdy.
     
    40:18
    Alexandr Lazušin už má na kontě první zákrok, proti zakončení z pravého kruhu předvedl rutinní zákrok pravým betonem. Dynamo zůstává vepředu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    Druhá perioda nabídla hodně akční podívanou, Megasport Arena viděla hned čtyři branky. Tři z nich padly do sítě Kunlunu, zatímco Jerjomenko inkasoval pouze jednou. Do třetí části tak půjdou s úzkým náskokem hokejisté Dynama, kteří body v kapse zatím rozhodně nemají. Zvládnou si vítězství pohlídat?
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 20 – 22
    Zblokované střely: 9 – 9
    Vhazování: 15 – 15
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Třetina se už jen dohrává, ani jeden celek teď nehraje na sto deset procent. Evidentně se těší na přestávku, která přijde za dvacet sekund.
     
    38:54
    Za domácí brankou probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno po dvou borcích z každého týmu. Uvidíme, kdo si pro sebe uzurpuje pryž.
     
    37:59
    Výpad Kunlunu byl zastaven už ve středním pásmu, Moskvané jsou momentálně lepším celkem na ledě. Hru mají plně pod kontrolou.
     
    36:52
    Jerjomenko Viklundovo nahození zastavil bez větších komplikací, Dynamo následně zamířilo dopředu. Domácím vstřelená branka vlila krev do žil.
    35:22 Igor MAKAROV - 3:2
     
    35:22
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Blesková akce Dynama končí třetím gólem, domácí jdou poprvé v zápase do vedení! Moisejev našel krásnou přihrávkou nikým nehlídaného IGORA MAKAROVA, který střelou z první překonal bezmocného gólmana Pekingu! Asistence: Dmitrij Moisejev, Miika Koivisto.
     
    34:18
    Pět a půl minuty do konce druhé třetiny, v Megasport Areně stále platí vyrovnaný stav. O něco více ze hry má Dynamo, Lazušin ale moc práce nemá.
     
    33:20
    Z prostoru pro vhazování zahrozil Patrik Lundh, na jehož prudkou ránu odpověděl maskovaný strážce moskevské klece betonem.
     
    32:44
    Šipačov poslal krátkou přihrávkou dopředu Alexejeva, který byl ale velmi rychle odzbrojen. Útočná akce Dynama tak skončila bez střely na branku.
     
    31:47
    Kunlun se usadil před Jerjomenkem a snaží se přihrávkami propracovat do kvalitní šance. Uvidíme, jestli se domácí obraně podaří kombinaci rozbít včas.
     
    30:48
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposedný kotouč. Ten tak často mění majitele.
    29:36 Dmitrij KAGARLICKIJ - 2:2
     
    29:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Megasport Arena teď sleduje hodně divokou show! Krátce poté, co Beckova teč trefila břevno moskevské klece, se kotouče chopil DMITRIJ KAGARLICKIJ, který proklouzl hostující obranou a usměrnil kotouč pod horní tyč soupeřovy klece – 2:2! Asistence: Vadim Šipačov.
    27:49 Veli-Matti SAVINAINEN - 1:2
     
    27:49
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku!
    Nepsané hokejové pravidlo "nedáš – dostaneš" teď v Moskvě opět potvrdilo svou platnost! Jen několik sekund poté, co se z ideální pozice neprosadil Mironov, se po kiksu obrany Dynama dostal do úniku VELI-MATTI SAVINAINEN. Ten si najel na mezikruží a rozvlnil odtamtud domácí síť! Asistence: Wojtek Wolski.
     
    26:55
    Odpískáno další zakázané uvolnění, tentokrát se jej dopustili hokejisté Rudé hvězdy. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po Lazušinově levici.
     
    25:56
    Jefremov nahodil kotouč za Lazušinovu branku, kde se k němu jako první dostali hosté. Ti se tak mohou pokusit znovu nasunout před soupeřovo brankoviště.
     
    24:50
    Hosté jsou stále pevně usazeni v útočném pásmu, nedaří se jim ovšem na branku poslat nebezpečnější střelu. Jerjomenko je skoro bez práce.
     
    23:58
    Kunlun se snaží na inkasovaný zásah nějak odpovědět a nechce opustit prostor před Jerjomenkem, ze kterého se jej domácí snaží co nejrychleji vyštípat.
    22:35 Andrej ALEXEJEV - 1:1
     
    22:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Latta opouští trestnou lavici, Moskvané v přesilovce vyrovnávají! ANDREJ ALEXEJEV se těsně před brankovištěm dostal ke kotouči a bez slitování jej okamžitě pohřbil do čínské sítě! Dvě a půl minuty po startu druhé periody tak začínáme zase od začátku. Asistence: Dmitrij Kagarlickij, Ilja Nikulin.
     
    21:43
    Slabší pokus jednoho z hostujících borců od modré čáry ani nedoplachtil k brankovišti, Jerjomenko tak mohl zůstat v klidu. Dopředu míří Dynamo.
     
    20:59
    Alexandr Lazušin (KUN) za zákrok proti Šipačovovi dostává trest za podražení, který za něj odpyká Michael Latta. Přesilovka Kunlunu je u konce.
     
    20:45
    Ve vlastním oslabení se dopředu dostal Šipačov, jehož únik musel hasit až Lazušin! Ten domácímu forvardovi doslova padl pod nohy!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    Úvod prvního dějství patřil Moskvanům, kterým se ale přes veškerou snahu nepodařilo najít recept na Lazušina. Jako první tak do vedení šli hosté, za které se v jedenácté minutě tečí prosadil Olli Palola. Kunlun měl od té doby o něco málo více ze hry, podruhé už ovšem Jerjomenka nepřekonal.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 8 – 10
    Zblokované střely: 6 – 3
    Vhazování: 8 – 8
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/1*

    *přesilovka Kunlunu bude po pauze pokračovat
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Domácí zahájí druhou periodu ve čtyřech. Sekundu před koncem první třetiny usedá na trestnou lavici Vitalij Menšikov (DMS), jenž se dopustil podražení.
     
    19:51
    Třetina se dohrává před Jerjomenkem, moskevská obrana má celou situaci pod kontrolou a nepouští tým z Pekingu do lepších střeleckých pozic.
     
    18:58
    Mohlo to být o dvě branky! Viklundovu ránu z velké vzdálenosti tečoval jeden ze spoluhráčů přesně do pravé tyče moskevské branky!
     
    17:58
    Čínský celek je pevně usazený před soupeřovou klecí a snaží se jí ostřelovat o sto šest. Domácí zatím zvládají enormnímu náporu čelit.
     
    16:39
    Další vyloučení, přesilovku si tentokrát vyzkouší zase Kunlun. Menší trest za zdržování hry dostává Ivan Igumnov (DMS), jenž vyhodil puk mimo hrací plochu.
     
    16:28
    Parlettova rána od modré zaduněla o plexisklo za Jerjomenkovou brankou, ruský veterán tak nakonec nemusel zasahovat. Ke kotouči se dostává Dynamo.
     
    14:58
    Šipačov byl za brankou odzbrojen jediným z protihráčů, z ochozů se nese hlasitý pískot. Moskva za svým soupeřem začíná výrazně zaostávat.
     
    13:43
    Útočník Dynama se už zvedá a po svých opouští ledovou plochu, pro zatím zůstává na střídačce. Vypadá to, že je v pořádku.
     
    13:43
    Po souboji u mantinelu zůstavá na ledě ležet Brjukvin, domácí fanoušci se hodně zlobí. Vylučovat se ale asi nebude, ač by si Järvinen trest zasloužil.
     
    12:20
    Kagarlickij měl na holi vyrovnání, jeho zakončení z otočky však natažený Lazušin vykryl samotnou špičkou hole! Velká škoda pro Dynamo!
     
    11:50
    Průběh hry nyní přerušuje moskevský icing, po krátké pauze se tak bude vhazovat před Jerjomenkem. Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou.
    10:07 Olli PALOLA - 0:1
     
    10:07
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku!
    Domácí byli sice v posledních minutách aktivnějším celkem na ledě, nakonec ale skóre v jedenácté minutě otevírá Kunlun! Tobias Viklund se uvolnil na zadní hranici kruhu a vypálil, přičemž letící kus pryže mimo dosah Jerjomenka tečoval OLLI PALOLA – 0:1! Asistence: Tobias Viklund, Justin Fontain.
     
    09:32
    Rozjetý Mironov to zkusil z prostoru mezi hranicí pásma a kruhem, jeho prudká dělovka se od betonu strážce svatyně odrazila do ochranné sítě.
     
    08:13
    Moskvané mají od přesilovky na ledě jasnou převahu, momentálně se opět rozestavují kolem soupeřovy branky a snaží se rozjet další kombinaci.
     
    07:19
    Lazušin se po dalším úspěšném zákroku rozhodl přikrýt pryž rukavicí, hra je tedy přerušena. Čeká nás první komerční pauza dnešního utkání.
     
    06:22
    Dlouhá kombinace Dynama skončila nebezpečnou ranou Mozera od modré, se kterou si Lazušin nakonec poradil. Hostující gólman se teď zapotil.
     
    05:53
    Jevgenij Mozer nic neřešil a okamžitě po vjezdu do útočného pásma vypálil, prudká střela následně zmizela někde ve výstroji připraveného Lazušina.
     
    05:01
    Přesilovka pro Dynamo! Hostující kapitán Brandon Yip (KUN) za Jerjomenkovou brankou podrazil Brjukvina, za což si vysloužil dvouminutový trest.
     
    04:28
    Z velké vzdálenosti vypálil Lundh, ani on však nemířil úplně přesně. Dosud jsme snad neviděli ani jednu střelu na branku, oba celky trápí koncovka.
     
    03:43
    Bartley pronesl kotouč za modrou čáru, kde jej okamžitě obral jeden z protihráčů. Moskvané se tak mohou pokusit rychle vrátit dopředu.
     
    02:38
    Dynamo se usadilo před Lazušinem, dotěrná defenzíva soupeře je ale nepouští do lepších střeleckých příležitostí. Gólman je takřka bez práce.
     
    01:32
    Viklund drží kotouč za vlastní svatyní a čeká, až Kunlun dostřídá. Úvod utkání se zatím nese v klidném tempu, větší šanci jsme dosud neviděli.
     
    00:32
    O první střelecký pokus dnešního utkání se postaral jeden z domácích obránců, jehož projektil od modré proletěl jen těsně vedle levé tyče čínské svatyně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! Domácí Vadim Šipačov na úvodním buly poměří síly s Tomášem Mertlem.
     
    Oba celky už vyjíždí na ledovou plochu a pomalu se řadí na modrých čarách. Před startem zápasu si ještě poslechneme státní hymny Ruska a Číny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne, níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy. Do akce naskočí oba Češi působící v Kunlunu – Tomáš Mertl bude spolu s Wolskim a Savinainenem tvořit první útok, zatímco Ondřeje Vitáska najdeme ve třetí obranné formaci.
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Mironov, Koivisto, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov (A) – I. Makarov, Igumnov, Brjukvin – V. Kuljomin, Moisejev, Mozer – Petunin, Jefremov, Muranov.

    Red Star Kunlun: Lazušin (Karhunen) – V. Lajunen, Viklund, Parlett, Järvinen, Vitásek, Bartley, Jüe – Wolski, Savinainen, Mertl – Palola, Fontain, Lundh – Yip (C), Beck (A), Latta – Lockhart, Squires.

    Rozhodčí: Fatejev, Schrader – Šalagin, Šišlo.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V ROČNÍKU 2017/18

    Kunlun má svému dnešnímu soupeři co vracet. Proti Dynamu totiž od svého založení v roce 2016 ještě ani jednou neuspěl. Moskvané zvítězili ve všech čtyřech vzájemných zápasech, včetně těch dvou z loňské sezóny.

    16. 1. 2018: Dynamo – Kunlun 5:2
    Branky:
    1. Nikulin, 30. Hietanen, 32. Hietanen, 43. Rylov, 58. Varnakov – 53. Chipchura, 59. Lockhart.

    14. 11. 2017: Kunlun – Dynamo 1:2sn.
    Branky:
    50. Kane – 8. Hietanen, rozh. náj. Varnakov.
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Dynamo Moskva
    Nikdo

    Kunlun Red Star
    Tomáš MERTL (CZE; Ú; 27 Z, 3+5)
    Ondřej VITÁSEK (CZE; O; 22 Z, 1+7)
     
    RED STAR KUNLUN
    8. místo ve Východní konferenci
    32 Z, 13-1-6-12, 73:86, 34 b.

    Kunlun si v aktuálním ročníku počíná podobně – o osmé místo, které momentálně okupuje, se už několik týdnů vkuse přetahuje s Čeljabinskem a Nižněkamskem. Oba dva celky na něj ztrácí jen jeden resp. dva body, a jeho pozice tak není vůbec pojištěná.

    Red Star trápí především nestabilní výkony. Už několikrát si letos poradil s papírově silnějšími celky, na druhou stranu ale také párkrát selhal proti jasným outsiderům. Překvapí dnes v Moskvě a odveze si do Pekingu body?

    Nejproduktivnější hráči
    Taylor BECK – 20 b. (9+11)
    Ville LAJUNEN – 18 b. (6+12)
    Brandon YIP – 16 b. (10+6)

    Brankářské statistiky
    Alexander LAZUŠIN
    – 1161 min. | 92,8% úsp. | prům. 2,17
    Barry BRUST
    – 521 min. | 89,5% úsp. | prům. 3,11
    Ivan NALIMOV
    – 233 min. | 91,7% úsp. | prům. 2,83
    Mezi nejlepšími hráči KHL uplynulého týdne figurují i dva Moskvané – gólman Jerjomenko a útočník Šipačov.

     
    DYNAMO MOSKVA
    6. místo v Západní konferenci
    35 Z, 11-5-3-16, 84:86, 35 b.

    Dynamo je zatím letos nejslabším ze všech tří moskevských klubů, které působí v KHL. Celou sezónu balancuje na hranici první osmičky Západní konference, zatímco jeho kolegové z ruské metropole jsou usazeni v pozicích zajišťující postup do play-off.

    Poslední dobu se mu však daří – celek vedený talentovaným Vadimem Šipačovem vyhrál posledních pět utkání v řadě, včetně střetnutí se silným Jokeritem. Prodlouží dnes sérii úspěchů?

    Nejproduktivnější hráči
    Vadim ŠIPAČOV – 36 b. (10+26)
    Dmitrij KAGARLICKIJ – 34 b. (13+21)
    Ilja NIKULIN – 17 b. (7+10)

    Brankářské statistiky
    Ivan BOČAROV
    – 1248 min. | 92,7% úsp. | prům. 2,02
    Alexander JERJOMENKO
    – 854 min. | 90,5% úsp. | prům. 2,95
     
    Krásné odpoledne! Součástí dnešního programu KHL je i duel mezi Dynamem Moskva a jediným čínským zástupcem v soutěži – Rudou hvězdou Kunlun.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 23. Alexejev (Kagarlickij, I. Nikulin), 30. Kagarlickij (Šipačov), 36. I. Makarov (Moisejev, Koivisto), 42. Alexejev (Kagarlickij, Šipačov) – 11. Palola (Viklund, Fontain), 28. Savinainen (Wolski), 49. Fontain (Vitásek, Beck)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Mironov, Koivisto, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov (A) – I. Makarov, Igumnov, Brjukvin – V. Kuljomin, Moisejev, Mozer – Petunin, Jefremov, Muranov.
    Red Star Kunlun: Lazušin (Karhunen) – V. Lajunen, Viklund, Parlett, Järvinen, Vitásek, Bartley, Jüe – Wolski, Savinainen, Mertl – Palola, Fontain, Lundh – Yip (C), Beck (A), Latta – Lockhart, Squires.

    Rozhodčí: Fatejev, Schrader – Šalagin, Šišlo.

    Diváci: 3 594
    thejrc.org