Novosibirsk – Magnitogorsk 1:0 (2:1 po s.n.) | Jaroslavl – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Kunlun 4:3 (kon.)
Soči – Riga 3:2 (4:3 po s.n.) | Spartak Moskva – Jokerit 5:1 (kon.) | HC Slovan – Ufa 2:5 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Red Star Kunlun
Středa 05.12.2018, 17:30 • Megasport Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné odpoledne! Součástí dnešního programu KHL je i duel mezi Dynamem Moskva a jediným čínským zástupcem v soutěži – Rudou hvězdou Kunlun.
     
    DYNAMO MOSKVA
    6. místo v Západní konferenci
    35 Z, 11-5-3-16, 84:86, 35 b.

    Dynamo je zatím letos nejslabším ze všech tří moskevských klubů, které působí v KHL. Celou sezónu balancuje na hranici první osmičky Západní konference, zatímco jeho kolegové z ruské metropole jsou usazeni v pozicích zajišťující postup do play-off.

    Poslední dobu se mu však daří – celek vedený talentovaným Vadimem Šipačovem vyhrál posledních pět utkání v řadě, včetně střetnutí se silným Jokeritem. Prodlouží dnes sérii úspěchů?

    Nejproduktivnější hráči
    Vadim ŠIPAČOV – 36 b. (10+26)
    Dmitrij KAGARLICKIJ – 34 b. (13+21)
    Ilja NIKULIN – 17 b. (7+10)

    Brankářské statistiky
    Ivan BOČAROV
    – 1248 min. | 92,7% úsp. | prům. 2,02
    Alexander JERJOMENKO
    – 854 min. | 90,5% úsp. | prům. 2,95
    Mezi nejlepšími hráči KHL uplynulého týdne figurují i dva Moskvané – gólman Jerjomenko a útočník Šipačov.

     
    RED STAR KUNLUN
    8. místo ve Východní konferenci
    32 Z, 13-1-6-12, 73:86, 34 b.

    Kunlun si v aktuálním ročníku počíná podobně – o osmé místo, které momentálně okupuje, se už několik týdnů vkuse přetahuje s Čeljabinskem a Nižněkamskem. Oba dva celky na něj ztrácí jen jeden resp. dva body, a jeho pozice tak není vůbec pojištěná.

    Red Star trápí především nestabilní výkony. Už několikrát si letos poradil s papírově silnějšími celky, na druhou stranu ale také párkrát selhal proti jasným outsiderům. Překvapí dnes v Moskvě a odveze si do Pekingu body?

    Nejproduktivnější hráči
    Taylor BECK – 20 b. (9+11)
    Ville LAJUNEN – 18 b. (6+12)
    Brandon YIP – 16 b. (10+6)

    Brankářské statistiky
    Alexander LAZUŠIN
    – 1161 min. | 92,8% úsp. | prům. 2,17
    Barry BRUST
    – 521 min. | 89,5% úsp. | prům. 3,11
    Ivan NALIMOV
    – 233 min. | 91,7% úsp. | prům. 2,83
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Dynamo Moskva
    Nikdo

    Kunlun Red Star
    Tomáš MERTL (CZE; Ú; 27 Z, 3+5)
    Ondřej VITÁSEK (CZE; O; 22 Z, 1+7)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V ROČNÍKU 2017/18

    Kunlun má svému dnešnímu soupeři co vracet. Proti Dynamu totiž od svého založení v roce 2016 ještě ani jednou neuspěl. Moskvané zvítězili ve všech čtyřech vzájemných zápasech, včetně těch dvou z loňské sezóny.

    16. 1. 2018: Dynamo – Kunlun 5:2
    Branky:
    1. Nikulin, 30. Hietanen, 32. Hietanen, 43. Rylov, 58. Varnakov – 53. Chipchura, 59. Lockhart.

    14. 11. 2017: Kunlun – Dynamo 1:2sn.
    Branky:
    50. Kane – 8. Hietanen, rozh. náj. Varnakov.
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Mironov, Koivisto, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov (A) – I. Makarov, Igumnov, Brjukvin – V. Kuljomin, Moisejev, Mozer – Petunin, Jefremov, Muranov.

    Red Star Kunlun: Lazušin (Karhunen) – V. Lajunen, Viklund, Parlett, Järvinen, Vitásek, Bartley, Jüe – Wolski, Savinainen, Mertl – Palola, Fontain, Lundh – Yip (C), Beck (A), Latta – Lockhart, Squires.

    Rozhodčí: Fatejev, Schrader – Šalagin, Šišlo.
     
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne, níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy. Do akce naskočí oba Češi působící v Kunlunu – Tomáš Mertl bude spolu s Wolskim a Savinainenem tvořit první útok, zatímco Ondřeje Vitáska najdeme ve třetí obranné formaci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky už vyjíždí na ledovou plochu a pomalu se řadí na modrých čarách. Před startem zápasu si ještě poslechneme státní hymny Ruska a Číny.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! Domácí Vadim Šipačov na úvodním buly poměří síly s Tomášem Mertlem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    O první střelecký pokus dnešního utkání se postaral jeden z domácích obránců, jehož projektil od modré proletěl jen těsně vedle levé tyče čínské svatyně.
     
    01:32
    Viklund drží kotouč za vlastní svatyní a čeká, až Kunlun dostřídá. Úvod utkání se zatím nese v klidném tempu, větší šanci jsme dosud neviděli.
     
    02:38
    Dynamo se usadilo před Lazušinem, dotěrná defenzíva soupeře je ale nepouští do lepších střeleckých příležitostí. Gólman je takřka bez práce.
     
    03:43
    Bartley pronesl kotouč za modrou čáru, kde jej okamžitě obral jeden z protihráčů. Moskvané se tak mohou pokusit rychle vrátit dopředu.
     
    04:28
    Z velké vzdálenosti vypálil Lundh, ani on však nemířil úplně přesně. Dosud jsme snad neviděli ani jednu střelu na branku, oba celky trápí koncovka.
     
    05:01
    Přesilovka pro Dynamo! Hostující kapitán Brandon Yip (KUN) za Jerjomenkovou brankou podrazil Brjukvina, za což si vysloužil dvouminutový trest.
     
    05:53
    Jevgenij Mozer nic neřešil a okamžitě po vjezdu do útočného pásma vypálil, prudká střela následně zmizela někde ve výstroji připraveného Lazušina.
     
    06:22
    Dlouhá kombinace Dynama skončila nebezpečnou ranou Mozera od modré, se kterou si Lazušin nakonec poradil. Hostující gólman se teď zapotil.
     
    07:19
    Lazušin se po dalším úspěšném zákroku rozhodl přikrýt pryž rukavicí, hra je tedy přerušena. Čeká nás první komerční pauza dnešního utkání.
     
    08:13
    Moskvané mají od přesilovky na ledě jasnou převahu, momentálně se opět rozestavují kolem soupeřovy branky a snaží se rozjet další kombinaci.
     
    09:32
    Rozjetý Mironov to zkusil z prostoru mezi hranicí pásma a kruhem, jeho prudká dělovka se od betonu strážce svatyně odrazila do ochranné sítě.
     
    10:07
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku!
    Domácí byli sice v posledních minutách aktivnějším celkem na ledě, nakonec ale skóre v jedenácté minutě otevírá Kunlun! Tobias Viklund se uvolnil na zadní hranici kruhu a vypálil, přičemž letící kus pryže mimo dosah Jerjomenka tečoval OLLI PALOLA – 0:1! Asistence: Tobias Viklund, Justin Fontain.
    10:07 Olli PALOLA - 0:1
     
    11:50
    Průběh hry nyní přerušuje moskevský icing, po krátké pauze se tak bude vhazovat před Jerjomenkem. Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou.
     
    12:20
    Kagarlickij měl na holi vyrovnání, jeho zakončení z otočky však natažený Lazušin vykryl samotnou špičkou hole! Velká škoda pro Dynamo!
     
    13:43
    Po souboji u mantinelu zůstavá na ledě ležet Brjukvin, domácí fanoušci se hodně zlobí. Vylučovat se ale asi nebude, ač by si Järvinen trest zasloužil.
     
    13:43
    Útočník Dynama se už zvedá a po svých opouští ledovou plochu, pro zatím zůstává na střídačce. Vypadá to, že je v pořádku.
     
    14:58
    Šipačov byl za brankou odzbrojen jediným z protihráčů, z ochozů se nese hlasitý pískot. Moskva za svým soupeřem začíná výrazně zaostávat.
     
    16:28
    Parlettova rána od modré zaduněla o plexisklo za Jerjomenkovou brankou, ruský veterán tak nakonec nemusel zasahovat. Ke kotouči se dostává Dynamo.
     
    16:39
    Další vyloučení, přesilovku si tentokrát vyzkouší zase Kunlun. Menší trest za zdržování hry dostává Ivan Igumnov (DMS), jenž vyhodil puk mimo hrací plochu.
     
    17:58
    Čínský celek je pevně usazený před soupeřovou klecí a snaží se jí ostřelovat o sto šest. Domácí zatím zvládají enormnímu náporu čelit.
     
    18:58
    Mohlo to být o dvě branky! Viklundovu ránu z velké vzdálenosti tečoval jeden ze spoluhráčů přesně do pravé tyče moskevské branky!
     
    19:51
    Třetina se dohrává před Jerjomenkem, moskevská obrana má celou situaci pod kontrolou a nepouští tým z Pekingu do lepších střeleckých pozic.
     
    19:59
    Domácí zahájí druhou periodu ve čtyřech. Sekundu před koncem první třetiny usedá na trestnou lavici Vitalij Menšikov (DMS), jenž se dopustil podražení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 8 – 10
    Zblokované střely: 6 – 3
    Vhazování: 8 – 8
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/1*

    *přesilovka Kunlunu bude po pauze pokračovat
     
    Úvod prvního dějství patřil Moskvanům, kterým se ale přes veškerou snahu nepodařilo najít recept na Lazušina. Jako první tak do vedení šli hosté, za které se v jedenácté minutě tečí prosadil Olli Palola. Kunlun měl od té doby o něco málo více ze hry, podruhé už ovšem Jerjomenka nepřekonal.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Ve vlastním oslabení se dopředu dostal Šipačov, jehož únik musel hasit až Lazušin! Ten domácímu forvardovi doslova padl pod nohy!
     
    20:59
    Alexandr Lazušin (KUN) za zákrok proti Šipačovovi dostává trest za podražení, který za něj odpyká Michael Latta. Přesilovka Kunlunu je u konce.
     
    21:43
    Slabší pokus jednoho z hostujících borců od modré čáry ani nedoplachtil k brankovišti, Jerjomenko tak mohl zůstat v klidu. Dopředu míří Dynamo.
     
    22:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Latta opouští trestnou lavici, Moskvané v přesilovce vyrovnávají! ANDREJ ALEXEJEV se těsně před brankovištěm dostal ke kotouči a bez slitování jej okamžitě pohřbil do čínské sítě! Dvě a půl minuty po startu druhé periody tak začínáme zase od začátku. Asistence: Dmitrij Kagarlickij, Ilja Nikulin.
    22:35 Andrej ALEXEJEV - 1:1
     
    23:58
    Kunlun se snaží na inkasovaný zásah nějak odpovědět a nechce opustit prostor před Jerjomenkem, ze kterého se jej domácí snaží co nejrychleji vyštípat.
     
    24:50
    Hosté jsou stále pevně usazeni v útočném pásmu, nedaří se jim ovšem na branku poslat nebezpečnější střelu. Jerjomenko je skoro bez práce.
     
    25:56
    Jefremov nahodil kotouč za Lazušinovu branku, kde se k němu jako první dostali hosté. Ti se tak mohou pokusit znovu nasunout před soupeřovo brankoviště.
     
    26:55
    Odpískáno další zakázané uvolnění, tentokrát se jej dopustili hokejisté Rudé hvězdy. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po Lazušinově levici.
     
    27:49
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku!
    Nepsané hokejové pravidlo "nedáš – dostaneš" teď v Moskvě opět potvrdilo svou platnost! Jen několik sekund poté, co se z ideální pozice neprosadil Mironov, se po kiksu obrany Dynama dostal do úniku VELI-MATTI SAVINAINEN. Ten si najel na mezikruží a rozvlnil odtamtud domácí síť! Asistence: Wojtek Wolski.
    27:49 Veli-Matti SAVINAINEN - 1:2
     
    29:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Megasport Arena teď sleduje hodně divokou show! Krátce poté, co Beckova teč trefila břevno moskevské klece, se kotouče chopil DMITRIJ KAGARLICKIJ, který proklouzl hostující obranou a usměrnil kotouč pod horní tyč soupeřovy klece – 2:2! Asistence: Vadim Šipačov.
    29:36 Dmitrij KAGARLICKIJ - 2:2
     
    30:48
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposedný kotouč. Ten tak často mění majitele.
     
    31:47
    Kunlun se usadil před Jerjomenkem a snaží se přihrávkami propracovat do kvalitní šance. Uvidíme, jestli se domácí obraně podaří kombinaci rozbít včas.
     
    32:44
    Šipačov poslal krátkou přihrávkou dopředu Alexejeva, který byl ale velmi rychle odzbrojen. Útočná akce Dynama tak skončila bez střely na branku.
     
    33:20
    Z prostoru pro vhazování zahrozil Patrik Lundh, na jehož prudkou ránu odpověděl maskovaný strážce moskevské klece betonem.
     
    34:18
    Pět a půl minuty do konce druhé třetiny, v Megasport Areně stále platí vyrovnaný stav. O něco více ze hry má Dynamo, Lazušin ale moc práce nemá.
     
    35:22
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Blesková akce Dynama končí třetím gólem, domácí jdou poprvé v zápase do vedení! Moisejev našel krásnou přihrávkou nikým nehlídaného IGORA MAKAROVA, který střelou z první překonal bezmocného gólmana Pekingu! Asistence: Dmitrij Moisejev, Miika Koivisto.
    35:22 Igor MAKAROV - 3:2
     
    36:52
    Jerjomenko Viklundovo nahození zastavil bez větších komplikací, Dynamo následně zamířilo dopředu. Domácím vstřelená branka vlila krev do žil.
     
    37:59
    Výpad Kunlunu byl zastaven už ve středním pásmu, Moskvané jsou momentálně lepším celkem na ledě. Hru mají plně pod kontrolou.
     
    38:54
    Za domácí brankou probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno po dvou borcích z každého týmu. Uvidíme, kdo si pro sebe uzurpuje pryž.
     
    39:38
    Třetina se už jen dohrává, ani jeden celek teď nehraje na sto deset procent. Evidentně se těší na přestávku, která přijde za dvacet sekund.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 20 – 22
    Zblokované střely: 9 – 9
    Vhazování: 15 – 15
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/2
     
    Druhá perioda nabídla hodně akční podívanou, Megasport Arena viděla hned čtyři branky. Tři z nich padly do sítě Kunlunu, zatímco Jerjomenko inkasoval pouze jednou. Do třetí části tak půjdou s úzkým náskokem hokejisté Dynama, kteří body v kapse zatím rozhodně nemají. Zvládnou si vítězství pohlídat?
     
    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Alexandr Lazušin už má na kontě první zákrok, proti zakončení z pravého kruhu předvedl rutinní zákrok pravým betonem. Dynamo zůstává vepředu.
     
    41:00
    Jefremov okamžitě po vyhraném vhazování vybídl ke střele Koivistu, jehož jedovatá rána skončila v rukavici připraveného gólmana Rudé hvězdy.
     
    41:15
    Michael Latta (KUN) za brankou podrazil Koivistu, a zamíří tak na trestnou lavici. Dynamo čeká další dvouminutová přesilovka, využije ji?
     
    41:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Využije, stačilo jen deset sekund! Moskvané po trefě ANDREJE ALEXEJEVA odskakují do dvoubrankového vedení a Kunlun to teď bude mít už hodně těžké! Domácí forvard Lazušina překonal zakončením z bezprostřední blízkosti brankoviště. Asistence: Dmitrij Kagarlickij, Vadim Šipačov.
    41:25 Andrej ALEXEJEV - 4:2
     
    42:11
    Prudká rána od modré šla mimo, Jerjomenko tak nakonec nebyl nucen zasahovat. Na pryž se dostává Dynamo, které může zamířit do útoku.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 594 diváků (29,6% kapacity).
     
    43:32
    Dvířka čínské trestné lavice se opět otevírají, tentokrát do nich vjíždí Patrik Lundh (KUN). Ten si jede odpykat dvouminutový trest za hákování.
     
    44:10
    Dynamo kombinuje, ohrozit Lazušina se mu zatím nepodařilo. Obrana Kunlunu odvádí dobrou práci a nepouští domácí moc blízko před klec.
     
    45:11
    Domácí přesilovku nezvládají, soupeř má situaci plně pod kontrolou a dokonce se mu podařilo i dvakrát vypálit na moskevskou klec.
     
    46:48
    Ondřej Vitásek ve vlastním pásmu zachytil vyhozený kotouč a pokusil se jej rozehrát dopředu. Moskvané si ale s celou situací rychle poradili.
     
    47:54
    Igumnova zneškodnil Blake Parlett, ruský forvard tak nakonec ani nezvládl zakončit. Celek z Pekingu má momentálně na ledě jasnou převahu.
     
    48:54
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku!
    Tak pozor, tohle bude ještě zajímavé! Hosté aktivitu přetavují v kontaktní gól. Jeho autorem je JUSTIN FONTAIN, který se uvolnil v prostoru mezi brankovištěm a kruhem pro vhazování a následnou přesnou střelou vykřesal pro Kunlun jiskru naděje. Asistence: Ondřej Vitásek, Taylor Beck.
    48:54 Justin FONTAIN - 4:3
     
    49:09
    Vitásek je nyní na ledě hodně vidět, teď ve středním pásmu zákrokem na hranici pravidel odzbrojil rozjetého Kagarlického. To se publiku pochopitelně nelíbilo.
     
    50:38
    Taylor Beck byl zahákován Andrejem Mironovem (DMS), který se za zvuku hlasitého pískotu ochozů na dvě minuty odebírá na trestnou lavici.
     
    51:41
    Skvělou práci teď odvedl Jevgenij Mozer, který zachytil Wolského přihrávku a vyvezl kotouč ven z obranného pásma. Ukrojil tak cenné vteřinky z oslabení.
     
    52:53
    Atmosféra v Megasport Areně houstne, po přerušení se teď před Jerjomenkem odehrála menší strkanice. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    53:41
    Ani jeden klub nechce soupeři nechat ani centimetr ledu zadarmo, sledujeme velmi agresivní podívanou. Do konce zbývá něco přes šest minut.
     
    54:40
    Trenéři Dynama jsou vzteky bez sebe, klidný není ani Andrej Mironov (DMS). Ten dostal menší trest za úder hlavou, ke kterému si do statistik připisuje ještě desetiminutový "osobák".
     
    55:52
    Kunlun je v útočném pásmu jako přikovaný, nekompromisní defenzíva Dynama ho ale nepouští do větších šancí. Jerjomenko moc vytěžován není.
     
    56:57
    Domácí gólman si poradil s Lattovou dorážkou, po hvidzu sudích se do Kanaďana pustili hned dva hráči Moskvy. Atmosféra by se dala krájet.
     
    57:44
    Ivan Muranov mohl vyrazit dopředu, hbitý Olli Palola ale jeho výlet ukončil už ve středním pásmu. Lazušin si tak mohl oddechnout.
     
    58:48
    Jako blesk z čistého nebe se před brankou zjevil Kagarlickij, který chtěl definitivně pojistit dvoubodový úspěch Dynama. Na gólmana ale nevyzrál.
     
    59:16
    Alexandr Lazušin opouští svůj post, Kunlun už nemá co ztratit a zkusí své štěstí v power-play! Na led už naskakuje šestý hráč!
     
    59:59
    Opuštěnou klec mohl trefit Vadim Šipačov, jehož tažení do útočného pásma ale ukončila siréna – Dynamo vítězí a bere dva body!
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 28 – 31
    Zblokované střely: 16 – 10
    Vhazování: 22 – 27
    Trestné minuty: 18 – 8
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/4
     
    Československá stopa
    Tomáš MERTL (KUN) – 0+0, 1 střela, ice-time 18:57
    Ondřej VITÁSEK (KUN) – 0+1, 1 střela, ice-time 18:41
     
    V Moskvě je dohráno, Dynamo dnes proti Kunlunu potvrdilo výbornou formu z posledních dnů a prodloužilo svou šňůru vítězství už na šest utkání! Red Star na žhavém ledě Megasport Areny nepředvedl špatný výkon, na zneškodnění domácích to však prostě a jednoduše nestačilo.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, užijte si zbytek večera. Na počtenou příště! (19:57:47)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 23. Alexejev (Kagarlickij, I. Nikulin), 30. Kagarlickij (Šipačov), 36. I. Makarov (Moisejev, Koivisto), 42. Alexejev (Kagarlickij, Šipačov) – 11. Palola (Viklund, Fontain), 28. Savinainen (Wolski), 49. Fontain (Vitásek, Beck)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Mironov, Koivisto, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov (A) – I. Makarov, Igumnov, Brjukvin – V. Kuljomin, Moisejev, Mozer – Petunin, Jefremov, Muranov.
    Red Star Kunlun: Lazušin (Karhunen) – V. Lajunen, Viklund, Parlett, Järvinen, Vitásek, Bartley, Jüe – Wolski, Savinainen, Mertl – Palola, Fontain, Lundh – Yip (C), Beck (A), Latta – Lockhart, Squires.

    Rozhodčí: Fatejev, Schrader – Šalagin, Šišlo.

    Diváci: 3 594
    thejrc.org