Písek – David Servis 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 4:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 3:1 (kon.)
Šumperk – Val. Meziříčí 2:1 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 3:2 (kon.) | Orlová – Opava 5:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
HC Tábor
Středa 05.12.2018, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod (kapacita: 4 000 míst). • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to z Kotliny vše. Hezký zbytek večera přeje a na počtenou se těší Richard Wagner. (20:10:10)
     
    Zápas je u konce. Bruslaři díky třem trefám z poslední třetiny vítězí 4:0 a připisují si druhou výhru v řadě. Výrazně se pod výsledek podepsali tříbodoví Jan Milfait a Luboš Voříšek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    David Blažek se probil před branku Čeňka Nováka, který jeho zakončení nadvakrát pokryl. Zároveň s tím je ještě na dvě minuty za držení vyloučen David Vala (HBR).
     
    59:13
    Útočný záchvěv hostů vyřešila defenziva Havlíčkova Brodu jednoduchým výhozem přes celé kluziště. Závěr oslabení i konec zápasu se mílovými kroky blíží.
     
    Věděli jste, že Čeněk Novák si zatím jedinou nulu v sezóně připsal právě v prvním vzájemném duelu s kohouty? Dnes zdařile směřuje k dalšímu čistému zápasu. Naopak hosté zatím inkasovali v každém duelu.
     
    58:39
    Havlíčkovu Brodu se povedlo osvobodit a po dobré anabázi u modré čáry dokonce i vybojovat buly ve středním pásmu.
     
    57:56
    Druhý trest v tomto zápase si připisuje Jiří Kopic (HBR), který je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    57:48
    Havlíčkův Brod si kontroluje náskok, který si nad sympaticky hrajícím Táborem vypracoval až v posledních okamžicích. Nyní se dostal ke střele z pravého kruhu, kterou ale Daniel Vecka pokryl.
     
    56:48
    Tomáš Chlubna ujížděl sám na Daniela Vecku, kterého se snažil překonat blafákem na forhend, avšak maskovaný muž domácích předvedl parádní zákrok betonem!
     
    55:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Destrukce hostujícího mužstva pokračuje! Je až s podivem, že první přesilovkový gól přišel až nyní. Čeněk Novák rozehrál puk od své brány na hokejku Patrika Přidala, který našel ve středním pásmu rozjetého MIROSLAVA TŘETINU. Ten si ukázkově vyměnil puk s Lubošem Voříškem a u levé tyče chladnokrevně zakončil. Osmatřicetiletý kapitán bruslařů tak podtrhuje kolaps jihočeského mančaftu. Asistence: Luboš Voříšek a Patrik Přidal.
     
    54:56
    Dalším potrestaným hráčem je Jan Březina (TAB), jehož hákování bylo o ceněno dvěma minutami. Je to dnes již patnáctý menší trest v zápase.
     
    54:20
    Hosté jsou kompletní a měli hned zajímavou šanci. Kryštof Hrala ale v tísni před brankou neodkázal zkrotit puk a ten doskákal jen vedle levé Novákovy tyče.
     
    53:05
    Vlnu emocí způsobilo na prořídlých tribunách zimního stadionu v Kotlině, kam dnes zavítalo pouhých 378 diváků, špatně posouzené zakázané uvolnění domácích. Nutno ale dodat, že se jedná o první přehmat pruhované trojice, která dnes jinak řídí duel velmi jistě a bezchybně. Palec nahorů!
     
    52:47
    Domácím ale výhoda jednoho muže v poli nevydržela ani půl minuty. K trestoměřičům je vykázán Martin Nepokoj (HBR) za nedovolené bránění.
     
    52:18
    Havlíčkův Brod bude mít k dispozici početní převahu. V útočném pásmu se hákováním provinil Jakub Matušík (TAB).
     
    51:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je krutý zásah pro hostující tým, leč s přihlédnutím k průběhu zápasu zasloužený pro bruslaře. Jan Milfait se probíjel obranou, ale atakován obránci nakonec nechal puk za sebou. Tam se jej chopil Tomáš Chlubna, který našel LUBOŠE VOŘÍŠKA, který si na brankovišti počínal famózně. Nejprve si položil Daniela Vecku a za dozoru přihlížejících defenzivních hráčů hostů jej v klidu objel a bezpečně zakončil. Nejlepší střelec ekipy z Vysočiny tak dává svou třináctou trefou v sezóně na brodské hole klid. Asistence: Tomáš Chlubna a Jan Milfait.
     
    50:17
    Bruslaři mohli přidat další uklidňující trefu. Ve velkém závaru na brankovišti se ale nakonec nepovedlo nikomu došťouchat touš za záda ležícího Daniela Vecky!

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 16. Kopic (Chlubna, Milfait), 50. Milfait (Voříšek), 52. Voříšek (Chlubna, Milfait), 56. Třetina (Voříšek, Přidal)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Kadeřávek, Šmíd, Kopic – Přidal, Třetina (C), Michálek, Chlubna, Voříšek (A), Milfait (A), Blinka, Ludvík, Beneš, Kuchta, Holenda, Kozlík.
    Trenér:: Jiří Čelanský, Richard Cachnín.

    HC Tábor: Vecka (M. Novák) – Havran (A), Skočovský, Dvořák, Duben, Hajič, Kachyňa, R. Pechánek (A) – Komma, Syrovátka, Řezáč, Blažek, Březina, Matušík (C), Zayml, Hrala, Prášek, Sladkovský.
    Trenér: Arpád Györi.

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Aleš Roischel, Ondřej Bohuněk.

    Diváci: 378
    thejrc.org