Písek – David Servis 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 4:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 3:1 (kon.)
Šumperk – Val. Meziříčí 2:1 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 3:2 (kon.) | Orlová – Opava 5:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
HC Tábor
Středa 05.12.2018, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod (kapacita: 4 000 míst). • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    David Blažek se probil před branku Čeňka Nováka, který jeho zakončení nadvakrát pokryl. Zároveň s tím je ještě na dvě minuty za držení vyloučen David Vala (HBR).
     
    57:56
    Druhý trest v tomto zápase si připisuje Jiří Kopic (HBR), který je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    56:48
    Tomáš Chlubna ujížděl sám na Daniela Vecku, kterého se snažil překonat blafákem na forhend, avšak maskovaný muž domácích předvedl parádní zákrok betonem!
     
    55:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Destrukce hostujícího mužstva pokračuje! Je až s podivem, že první přesilovkový gól přišel až nyní. Čeněk Novák rozehrál puk od své brány na hokejku Patrika Přidala, který našel ve středním pásmu rozjetého MIROSLAVA TŘETINU. Ten si ukázkově vyměnil puk s Lubošem Voříškem a u levé tyče chladnokrevně zakončil. Osmatřicetiletý kapitán bruslařů tak podtrhuje kolaps jihočeského mančaftu. Asistence: Luboš Voříšek a Patrik Přidal.
     
    54:56
    Dalším potrestaným hráčem je Jan Březina (TAB), jehož hákování bylo o ceněno dvěma minutami. Je to dnes již patnáctý menší trest v zápase.
     
    52:47
    Domácím ale výhoda jednoho muže v poli nevydržela ani půl minuty. K trestoměřičům je vykázán Martin Nepokoj (HBR) za nedovolené bránění.
     
    52:18
    Havlíčkův Brod bude mít k dispozici početní převahu. V útočném pásmu se hákováním provinil Jakub Matušík (TAB).
     
    51:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je krutý zásah pro hostující tým, leč s přihlédnutím k průběhu zápasu zasloužený pro bruslaře. Jan Milfait se probíjel obranou, ale atakován obránci nakonec nechal puk za sebou. Tam se jej chopil Tomáš Chlubna, který našel LUBOŠE VOŘÍŠKA, který si na brankovišti počínal famózně. Nejprve si položil Daniela Vecku a za dozoru přihlížejících defenzivních hráčů hostů jej v klidu objel a bezpečně zakončil. Nejlepší střelec ekipy z Vysočiny tak dává svou třináctou trefou v sezóně na brodské hole klid. Asistence: Tomáš Chlubna a Jan Milfait.
     
    50:17
    Bruslaři mohli přidat další uklidňující trefu. Ve velkém závaru na brankovišti se ale nakonec nepovedlo nikomu došťouchat touš za záda ležícího Daniela Vecky!
     
    49:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se probrali z drobné herní letargie a po parádním brejku se prosazují! Luboš Voříšek parádně potáhl puk až do těsné blízkosti Veckovy branky, odkud poslal perfektní pas do tandemu na hokejku JANA MILFAITA, který z pravého kruhu vyťal ostrou ránu. Ta se zastavila až o síťku v brance kohoutího mančaftu. Pro Milfaita je to osmý zásah v tomto ročníku. Asistence: Luboš Voříšek.
     
    47:40
    Mohlo být vyrovnáno! David Blažek již při plném počtu hráčů na ledové ploše sjel z levého kruhu blíže k brance a perfektní střelou zápěstím trefil spojnici břevna a tyče! Čeněk Novák se po kotouči jen ohlédl způsobem, jakým se muži lačně na ulici otáčení po sličných dámách.
     
    45:22
    Havlíčkův Brod se na chvíli usadil v útočném pásmu a vybojoval si početní převahu. Za nedovolené bránění je vyloučen Martin Havran (TAB).
     
    43:17
    V dobré pozici se před brankou ocitl Luboš Voříšek, který ale zblízka pouze vyprášil výstroj Daniela Vecky. Ten následně reflexivně pokryl puk pod svým tělem, aby zamezil dorážkám.
     
    41:18
    Kohouti si vytvořili zajímavý nápor maskovaný muž domácích musel likvidovat střelu z pravého kruhu. Následně to ještě zkoušel z opačné strany Jakub Matušík, ale jen těsně minul!
     
    40:00
    Na trestnou lavici putuje Vojtěch Šmíd (HBR), který je vyloučen za podražení.
     
    38:03
    Aby nakonec ještě bruslařskou ekipu nemrzely zbytečné útočné fauly. Nyní se jej dopustil David Michálek (HBR), který je vykázán za podražení.
     
    37:07
    Nyní ale Daniel Vecka zachyboval a při rozehrávce za brankou jej předskočil Petr Kuchta. Ten se ale nakonec do zakončení nevymotal, anžto vznikající požár uhasil skvěle reagující Marek Duben. Táborité se poté uklidnili výhozem přes všechny čáry.
     
    36:01
    Miroslav Třetina se na spodku levého kruhu dostal ke střele, ale na betony Daniela Vecky nevyzrál. Brodský kapitán posléze objel klec a hledal Jana Milfaita, leč puk pohotově přikryl hostující hrdina v masce.
     
    31:43
    Nápor Havlíčkova Brodu graduje a nyní bude mít domácí ekipa k dispozici dokonce přesilovou hru. Hákováním se totiž provinil Patrik Zayml (TAB).
     
    30:16
    Bruslaři mají nyní ohromný nápor! Petr Kuchta si zcela sám sjížděl z levého kruhu do blízkosti branky Daniela Vecky, kterého se snažil překonat střelou na zadní tyč. Kadaňský odchovanec se ale parádně roztáhl na brankovišti a předvedl parádní zákrok betonem!
     
    29:53
    Patrik Kadeřávek předskočil chybujícího obránce Tábora, potáhl puk do rohu a hledal Tomáše Ludvíka, který se nakonec dostal ke kotouči, ale zblízka minul odkrytou branku. Ležící gólman hostů už byl ve své podstatě překonán, což se projevilo i na zbrklosti brankového rozhodčího, který už rozsvěcel červené světlo.
     
    28:29
    Jan Milfait se prokličkoval na levý kruh, odkud si dobrým naznačením našel přímou cestu k brance. Jeho zakončení zblízka ale fantasticky vytáhl svou lapačkou Daniel Vecka!
     
    25:55
    Sotva jeden potrestaný hráč naskočil na led, už jede na lavici pro hříšné muže ledové plochy další. Jan Milfait (HBR) se v útočném pásmu provinil zcela zbytečným hákováním.
     
    23:19
    Táborskou kombinaci uťala domácí skvadra až faulem. Na trestnou lavici si jede oddychnout Jiří Kopic (HBR), jemuž jest vyměřen trest za nedovolené bránění.
     
    17:46
    Na trestnou lavici už míří Tomáš Syrovátka (TAB), který je potrestán za faul vysokou holí.
     
    16:58
    Tomáš Syrovátka se probil do rohu pásma, odkud zpětnou přihrávkou hledal Kryštofa Hralu, který v tísni z hrany brankoviště těsně minul Novákovu klec!
     
    15:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se dostávají do vedení! Předcházela tomu ale infarktová situace před vlastním brankovištěm, kdy po Hralově nahrávce zakončoval zblízka Lukáš Prášek, který ale nepropálil připravenou vyrážečku Čeňka Nováka. Havlíčkův Brod se poté oddal brejku přes celé kluziště a po Chlubnově pasu na pravý kruh se z první trefil JIŘÍ KOPIC. Dvacetiletý obránce domácích ranou do poloodkryté klece zaznamenal svou první trefu v sezóně! Asistence: Tomáš Chlubna a Jiří Kopic.
     
    08:50
    Táborité dostávají k dispozici přesilovou hru. Na levém kruhu obranného pásma se provinil hákováním David Kozlík (HBR).
     
    06:08
    Miroslav Třetina se ocitl v zajímavé pozici před brankou, ale zblízka trefil jen připravenou lapačku Daniela Vecky! Kmenový junior pražské Slavie, jenž má do táborské družiny vyřízené střídavé starty, zatím chytá velmi jistě.
     
    05:34
    Hlavní rozhodčí má znovu pravici nahoře a na trestnou lavici vykazuje Ondřeje Kachyňu. Rodák z Hodonína se provinil podrážením.
     
    04:24
    Jenže domácím radost z výhody jednoho muže v poli moc dlouho nevydržela. Než se stihli dostat ke střele, tak se podrážením provinil Luboš Voříšek (HBR). Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    03:50
    První přesilovku v utkání mají k dispozici domácí. Dvaadvacetiletý útočník Tábora Lukáš Sladkovský (TAB) je vyloučen za hru vysokou holí, které se dopustil v útočném pásmu.
     
    02:41
    Domácí defenziva nyní propadla a David Blažek za obráncem jemně tečoval puk do protipohybu brankáře Havlíčkova Brodu, který na poslední chvíli vymrštil beton a zachránil svůj tým od pohromy!
     
    00:24
    David Michálek ve středním pásmu našel Tomáše Semráda, který si vybruslil až na pravý kruh, odkud vypálil střelu dvacet čísel nad ledem. Daniel Vecka vykopl puk reflexivně betonem. Dorážející hráč domácích pak přestřelil poloodkrytou klec!

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 16. Kopic (Chlubna, Milfait), 50. Milfait (Voříšek), 52. Voříšek (Chlubna, Milfait), 56. Třetina (Voříšek, Přidal)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Kadeřávek, Šmíd, Kopic – Přidal, Třetina (C), Michálek, Chlubna, Voříšek (A), Milfait (A), Blinka, Ludvík, Beneš, Kuchta, Holenda, Kozlík.
    Trenér:: Jiří Čelanský, Richard Cachnín.

    HC Tábor: Vecka (M. Novák) – Havran (A), Skočovský, Dvořák, Duben, Hajič, Kachyňa, R. Pechánek (A) – Komma, Syrovátka, Řezáč, Blažek, Březina, Matušík (C), Zayml, Hrala, Prášek, Sladkovský.
    Trenér: Arpád Györi.

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Aleš Roischel, Ondřej Bohuněk.

    Diváci: 378
    thejrc.org