Lotyšsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Dánsko – Estonsko 3:2 (kon.) | Norsko – Austrálie 10:0 (kon.)
Německo – Kanada 7:2 (kon.)
konec
Dánsko
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Estonsko
Středa 05.12.2018, 12:45 • 02 Aréna • Mistrovství světa • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (14:48:30)
     
    Navíc jde zde ještě další zajímavost! Mike Trolle právě dnes slaví dvacáté osmé narozeniny, kdy dokonce dostal dort a bylo mu pogratulováno.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Dánsko – Emil Odfeldt
    Estonsko – Patrik Kareliusson
     
    Je konec! Do čtvrtfinále nakonec postupuje favorit tohoto utkání Dánsko, i když to tak dlouho nevypadalo. Estonci se rozhodně nemají za co stydět, jelikož podali opravdu perfektní výkon a Dánové vyhráli jen díky gólmanovi. Ve čtvrtfinále se Dánsko utká s Českou republikou! Pokud chtějí Dánové pomýšlet na úspěch, budou muset rozhodně zabrat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Balonek se nyní odrážel všude možně, kdy nakonec dopadl na hokejky Dánů. Ti ušetřili několik cenných vteřin na útočné polovině.
     
    59:00
    Poslední minuta do konce třetiny!
     
    58:57
    Obrovská možnost Dánů zůstala nevyužita, a tak je ještě zaděláno na drama! Ti se hnali vstříc prázdné brance, avšak poslední estonský hráč zasáhl.
     
    58:36
    Estonsko to zkouší v šesti!
     
    58:04
    Skvělý postřeh Vaigura drží Estonce ve hře! Dánové se totiž dostali do protiútoku, kdy přišla přihrávka do brankoviště. Tu však lapil právě Vaigur.
     
    57:27
    Patrik Kareliusson si vyběhl i s míčkem do dobré palebné pozice, avšak jeho pokus byl zastaven prvním hráčem, který stál před ním.
     
    57:10
    Oddechový čas pro Estonsko.
     
    56:45
    Estonsko rozehrávalo z dobré pozice a po střele z poloviny hřiště vznikl tlak! Victor Öberg pálil a jeho ránu vyrazil Trolle jen před sebe, kde Estonci doráželi. Dánský gólman je dnes ale zeď.
     
    56:14
    Ale Dánové se celkem záhy dostali k míčku a dalo se čekat, že se nikam hnát nebudou. Opak byl ovšem pravdou a Dánsko o míček přišlo.
     
    55:49
    Estonsko se však vůbec nevzdává a pokračuje v tlaku na útočné polovině. Tentokrát byla jeho rána sražena mimo mantinely.
    54:58 Neuznaná branka Estonska
     
    54:58
    Estonsko sice vstřelilo branku, ale ta naprosto jasně nemohla být uznána! Estonský hráč totiž zahrál jasně vysokou holí, kterou měl nad pasem. Na druhou stranu se Estonci ani moc nevztekali, že jim branka nebyla uznána, asi něco tušili.
     
    54:34
    Victor Öberg vyslal dlouhou přihrávku na svého spoluhráče, jenž byl nedaleko branky, ale tento pas nakonec ukořistili Dánové.
     
    53:53
    Rickard Rydell je v průběhu celého šampionátu hodně aktivním hráčem Estonska, což ukazuje i dnes. Jeho rána šla však do míst, kde byl Trolle.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Odfeldt (Dalkvist), 46. Schmidt (Roland Buckner), 52. Skov Nielsen (Odfeldt) – 33. Kareliusson (Widercrantz), 47. Tamme (Pass)


    Dánsko: Trolle (de Fries) – Krogsgaard, Wede, Nygaard Mørup, Schmidt, Kobberup, Holm – Glass, Odfeldt, Eldholm – Skov Nielsen, Roland Buckner, Lauridsen – Dalkvist, Køhler, Kleczewski – Parbo, Velgaard, Handgaard.
    Estonsko: Vaigur (Kalde) – Unga, Öberg, Tamme, Pass, Kallion, Einamann – Markus, Widercrantz, Kareliusson – Proos, Salm, Rydell – Pahn, Savi, Lehiste – Uue, Unga, Kasenurm.

    Rozhodčí: Heinola Henri, Marttinen Manu

    Diváci: 4013
    bahis siteleri