Barys – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Omsk 3:2 (kon.) | Minsk – N.Novgorod 3:6 (kon.)
Petrohrad – Kazaň 5:1 (kon.) | Viťaz – Nižněkamsk 3:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Avangard Omsk
Čtvrtek 06.12.2018, 17:30 • Ledový sportovní komplex CSKA, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    David Desharnais (OMS) dostává za zákrok na Robinsona, který byl pouzen jako vražení na hrazení, pětiminutový trest a "osobák" do konce utkání. Sergej Andronov (MOS) pak dvě minuty za hrubost.
     
    43:45
    Další trest za podražení, tentokrát jej dostává švédský zadák Klas Dahlbeck (MOS). Avangard si tak opět zahraje hru v početní výhodě.
     
    39:59
    Sergej Širokov (OMS) dostává po potyčce dvouminutový trest za hrubost, Mat Robinson (MOS) pak 2+2 za sekání a hrubost. Avangard tedy čeká přesilovka.
     
    35:39
    Maxim Šalunov (MOS) svým sekáním nadělil soupeři příležitost rychle snížit. Využije Avangard další přesilovku, nebo se CSKA tentokrát ubrání?
     
    28:31
    Hosté mají šanci se vrátit do zápasu. Jednoho z protihráčů teď před omskou brankou dost zákeřně podrazil Maxim Mamin (MOS).
     
    23:39
    Tak pozor, Avangard jde do tří! David Desharnais (OMS) za brankou podrazil Slepyševa a jede dělat Galimovovi společnost.
     
    23:06
    Ansel Galimov (OMS) míří na trestnou lavici za podražení, domácí si tak podruhé v zápase vyzkouší hru v početní výhodě. Využijí ji tentokrát?
     
    18:56
    Přesilovka pro Avangard! Minutu před koncem jde na trestnou Arťom Blažijevskij (MOS), který u mantinelu zasáhl Manukjana hokejkou do hlavy.
     
    05:31
    Na lavici hanby nakonec odjíždí jen Michail Fisenko (OMS), který dostal menší trest za vražení na hrazení. CSKA si tak vyzkouší hru v početní výhodě.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 25. Nestěrov (Grigorenko), 25. Tolčinskij (Okulov, Vey), 35. Tolčinskij (Marčenko, Vey) – 31. Jemelin (I. Michejev, Franson), 48. Zernov (Jaremčuk, Martynov)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (Korepanov) – Blažijevskij, Nestěrov (A), Romanov, Marčenko, Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov – Grigorenko, Šalunov, Kaprizov – Slepyšev, Andronov (C), Kalinin – Tolčinskij, Vey, Scott (A) – Al. Popov, Rtiščev, Okulov – Mamin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin, Franson, J. Medveděv (C), Berezin, Martynov, Čudinov – Zernov, Širokov, I. Michejev (A) – Manukjan, Desharnais, K. Petrov – Košelev, Talbot, K. Semjonov – Fisenko, Stas, A. Galimov – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Naumov, Fraňo – Ivanov, Černyšjov.

    Diváci: 5 200
    thejrc.org