Singapur – Thajsko 3:4 (kon.) | Polsko – Japonsko 6:2 (kon.) | Austrálie – Slovensko 3:12 (kon.)
Švýcarsko – Norsko 3:2 (po pr.) | Kanada – Estonsko 2:9 (kon.) | Česko – Dánsko 10:1 (kon.)
konec
Česko
10:1 (3:1, 4:0, 3:0)
Dánsko
Čtvrtek 06.12.2018, 19:30 • O2 arena • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
    59:27 Ondřej NĚMEČEK - 10:1
     
    59:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fanoušci se přeci jenom dočkali jubilejního gólu za Trollem. Pokus Curneyho sice ještě za čárou neskončil, ONDŘEJ NĚMEČEK ukázal důraz nejen na vlastním brankovišti, ale také v tom dánském a přece jen si Dáni odnesou ze čtvrtfinále desítku.
    50:57 Adam DELONG - 9:1
     
    50:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další krásná kombinace plná krosových přihrávek, která končí gólem. Akce na jeden dotek se dostala až k ADAMOVI DELONGOVI, jenž neměl problém trefit odkrytou branku a trefil se na šampionátu již poosmé. Asistence: Josef Rýpar.
    43:46 Matěj JENDRIŠÁK - 8:1
     
    43:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fanoušci v O2 areně vyžadovali po českém týmu gól a ten přišel. Po krásné kombinace se dostal míček až ke kapitánovi MATĚJOVI JENDRIŠÁKOVI, který přízemní střelou zpoza velkého brankoviště kompletuje hattrick. Asistence: Josef Rýpar.
    37:07 Matěj JENDRIŠÁK - 7:1
     
    37:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další pokus ovšem ano. Kisugite přihrávkou přes celou šíři hřiště našel MATĚJE JENDRIŠÁKA, který si chvilku potáhl míček a pak zamířil přesně do protějšího horního růžku. Trolle opět neměl šanci zasahovat. Asistence: Martin Kisugite.
    30:32 Lukáš VELTŠMÍD - 6:1
     
    30:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    A doputoval zpět k LUKÁŠI VELTŠMÍDOVI, který se z poloviny hřiště trefil milimetrově do horního růžku na bližší tyč a postaral se o jeden z nejhezčích gólů na šampionátu. Asistence: Marek Beneš.
    25:52 Martin KISUGITE - 5:1
     
    25:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další hráč českého týmu maže nulu v počtu gólů na tomto šampionátu. Tentokrát je to MARTIN KISUGITE, jehož našel Curney a český bek se trefil prakticky z nulového úhlu do branky. Trolle je teď hodně naštvaný, jak to že český bek nebyl nikým hlídaný. Asistence: Jiří Curney.
    23:39 Matěj JENDRIŠÁK - 4:1
     
    23:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Branka domácího týmu přeci jen přichází. Němeček vypálil z půlky skákavý míček, který ještě Trolle zachytil. Před ním byl ale osamocený český kapitán MATĚJ JENDRIŠÁK, jenž pohotově doklepl balónek na místo určení. Asistence: Ondřej Němeček.
    13:14 Patrik DÓŽA - 3:1
     
    13:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na další pokus už ne. Do střelecké pozice se dostal PATRIK DÓŽA, a jelikož neměl nikoho, kdo by jej bránil a měl okolo sebe dostatek prostoru, tak poslal míček neomylně do horního rohu. Také rekordman české nejvyšší soutěže ve čtvrtfinále smazal 0 v počtu gólů. Trolle byl proti jeho pokusu bez šance. Asistence: Martin Pražan.
    10:55 Mathias GLASS - 2:1
     
    10:55
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok přináší severskému celku kontaktní gól a vrácení se zpět do zápasu. Eldholm přistrčil míček MATHIASI GLASSOVI, jehož relativně slabou střelu překvapivě Souček neudržel a míček skončil až v brance. Asistence: Lukas Eldholm.
    05:04 Daniel ŠEBEK - 2:0
     
    05:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gólová siréna českého týmu z filmu Ať žijí duchové nestihla ani v O2 areně dohrát a hned hraje znovu díky druhému gólu. Jendrišák od mantinelu našel na středu DANIELA ŠEBKA, který poslal míček přesně k tyči a zbavuje se tak nuly na střeleckém kontě ve čtvrtém zápase na turnaji. Asistence: Matěj Jendrišák.
    04:49 Josef RÝPAR - 1:0
     
    04:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    JOSEF RÝPAR nejprve zkoušel střílet tak, aby tečoval Beneš před brankou, jenomže minul. Napodruhé tak vystřelil rovnou a trefil se parádně k zadní tyči. Asistence: Patrik Suchánek.

    Ondřej Jícha

    Branky a nahrávky: 5. Rýpar (Suchánek), 6. Šebek (Jendrišák), 14. Dóža (Pražan), 24. Jendrišák (Němeček), 26. Kisugite (Curney), 31. Veltšmíd (Marek Beneš), 38. Jendrišák (Kisugite), 44. Jendrišák (Rýpar), 51. Delong (Rýpar), 60. Němeček (Curney) – 11. Glass (Eldholm)


    Česko: Souček (L. Bauer) – Němeček, Kisugite, J. Bauer, Pražan, Veltšmíd, Suchánek, Garčar – Šebek, Jendrišák (C), Curney – Ondrušek, Dóža, Delong – Rýpar, Langer, Marek Beneš – Tomašík, Krbec.
    Dánsko: Trolle (de Fries) – Dalkvist, Wede, Nygaard Mørup, Schmidt, Kobberup, Holm, Krogsgaard – Skov Nielsen, Odfeldt, Lauridsen – Roland Buckner, Glass, Eldholm – Handgaard, Parbo, Køhler – Kleczewski, Velgaard.

    Rozhodčí: Glenn Boström a Håkan Söderman

    Diváci: 5073
    thejrc.org