Singapur – Thajsko 3:4 (kon.) | Polsko – Japonsko 6:2 (kon.) | Austrálie – Slovensko 3:12 (kon.)
Švýcarsko – Norsko 3:2 (po pr.) | Kanada – Estonsko 2:9 (kon.) | Česko – Dánsko 10:1 (kon.)
konec
Austrálie
3:12 (2:2, 0:4, 1:6)
Slovensko
Čtvrtek 06.12.2018, 15:30 • Aréna Sparta • Mistrovství světa • O 9. - 12. místo
Předzápasové kurzy
    55:13 Lukáš UJHELYI - 3:12
     
    55:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně si LUKÁŠ UJHELYI pohrál s australskou obranou a poté si gólmanem a v domácí hale přidal již dvanáctý gól Slováků a celkově svůj osmý na šampionátu. Asistence: Martin Grlický.
    52:09 Ronald GAŠPARÍK - 3:11
     
    52:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Další nepochopitelná chyba Australanů. Při standardní situaci Slováků nechali na brankovišti úplně volného RONALADA GAŠPARÍKA, který měl po přihrávce Pažáka dostatek času i prostoru na skórování. Asistence: Michal Pažák.
    51:01 Ben KOSTERICH - 3:10
     
    51:01
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Dlouho netrvalo a přichází srovnání. Creagh posunul míček na BENA KOSTERICHE, který si na chvilku pohrál s míčkem a vystřelil k protější tyči. Míček skonil v brance. Asstence: Cameron Creagh.
    49:22 Michal DUDOVIČ - 2:10
     
    49:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slabší chvilku si vybírá i australský gólman Yeou. MAREK DUDOVIČ pálil až z poloviny hřiště a stejně ho překonal, byť střelou pod tyčku a do horního růžku. Asistence: Ronald Gašparík.
    48:37 Martin GRLICKÝ - 2:9
     
    48:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nepochopitelná chyba Australanů na vlastním brankovišti, hned tři se objevili na hranici malého a toho využil MARTIN GRLICKÝ, kterého našel kapitán Řezanina. Asistence: Lukáš Řezanina.
    42:10 Ladislav GÁL - 2:8
     
    42:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Hned vzápětí přichází další trefa slovenského výběru. Na LADISLAVA GÁLA šla skákavá přihrávka a zkušený florbalista Vítkovic si s takovou situací počínal zkušeně a ze vzduchu poslal míček do branky. Asistence: Michal Krocko.
    40:54 Michal PAŽÁK - 2:7
     
    40:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně ale přichází rychlý gól ze šatny. Nejprve přišel parádní kros na Dudoviče, který si udělal šikovnou stahovačku na bekhend a posléze našel na hranicic velkého brankoviště MICHALA PAŽÁKA, jenž neměl problém trefit prázdnou branku. Asistence: Michal Dudovič.
    38:57 Martin KUBOVIČ - 2:6
     
    38:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci ještě odskakují, navíc je to rozdíl již čtyř branek! MARITN KUBOVIČ byl dobře před brankou, tam ho navíc míček trefil a australský gólman neměl na změnu směru nejmenší nárok. Asistence: Lukáš Mráz.
    33:51 Martin KUBOVIČ - 2:5
     
    33:51
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    O chvilku později na to ale nestačil! MARTIN KUBOVIČ obdržel křižnou přihrávku a jeho rána z první bezpečně zapadla k přední tyči. Asistence: Matúš Machara.
    30:05 Ronald GAŠPARÍK - 2:4
     
    30:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci využívají i druhou přesilovou hru v této třetině, i když trochu se štěstím! Střela slovenského hráče se totiž odrazila na hranici velkého brankoviště, kde byl připravený RONALD GAŠPARÍK, který z první nekompromisně zakončil. Asistence: Martin Kubovič.
    27:31 Lukáš ŘEZANINA - 2:3
     
    27:31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jenže Slovákům to vadit nemusí, jelikož využívají svou přesilovou hru. LUKÁŠ ŘEZANINA se do míčku opřel vší silou a jeho rána prošla za brankovou čáru. Asistence: Michal Dudovič.
    09:30 Michal MIŠKE - 2:2
     
    09:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme zase srovnáno! Slovensko dostalo možnost volného úderu z hranice brankoviště a beze zbytku jí využilo. Mráz poslal míček na levou stranu, kde byl MICHAL MIŠKE, jenž parádní střelou nedal australskému gólmanovi nejmenší šanci. Asistence: Lukáš Mráz.
    08:45 Liam PERRY - 2:1
     
    08:45
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Australané využívají přesilovou hru a jdou znovu do vedení! Dnes by to mohla být přestřelka. LIAM PERRY dostal přihrávku, popotáhl si míček a parádní ranou trefil šibenici na bližší tyči. Asistence: Carl Hammarlund.
    06:06 Lukáš MRÁZ - 1:1
     
    06:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Slováci se tedy celkem rychle vrátili do zápase. Kubovič vybídl přihrávkou skrze šířku hřiště ke skórování LUKÁŠE MRÁZE, který ranou z první nedal australskému brankáři šanci. Asistence: Martin Kubovič.
    01:11 Liam PERRY - 1:0
     
    01:11
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak se jako první prosazují Australané! LIAM PERRY zachytil míček, který sjel z hole slovenskému obránci a šel se spoluhráčem do přečíslení. Vzal celou akci na sebe a ránou na bližší tyč rozvlnil síťku. Asistence: Tomas Delaney.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 2. Perry (Delaney), 9. Perry (Hammarlund), 52. Kosterich (Creagh) – 7. Mráz (Kubovič), 10. Miške (Mráz), 28. Řezanina (Dudovič), 31. Gašparík (Kubovič), 34. Kubovič (Machara), 39. Kubovič (Mráz), 41. Pažák (Dudovič), 43. Gál (Krocko), 49. Grlický (Řezanina), 50. Dudovič (Gašparík), 53. Gašparík (Pažák), 56. Ujhelyi (Grlický)


    Austrálie: Yeoh (Alexandrakis) – Clairs, Delaney, Hammarlund, Suter, Speldewinde, Staindl, Nguyen – Perry, D. Gärtner, T. Gärtner – Veron, Staindl, Moran – Monckton, Creagh, Ebeling – Kosterich, Hay.
    Slovensko: Klobučník (Mazák) – Řezanina, Koščo, Šefčík, Gašparík, Miške, Machara, Krocko, Kriš – Ujhelyi, Grlický, Gál – Dudovič, Pažák, Čonka-Skyba – Kubovič, Katlovský, Mráz – Reguly.

    Rozhodčí: Alakare Mikko, Vilkki Vesa
    thejrc.org