Toronto – Detroit 4:5 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:2 (kon.)
Florida – Colorado 2:5 (kon.) | Ottawa – Montreal 2:5 (kon.) | Tampa – Boston 3:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 2:0 (kon.) | Arizona – Washington 2:4 (kon.) | Vancouver – Nashville 5:3 (kon.)
Vegas – Chicago 4:3 (kon.) | Los Angeles – New Jersey 3:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:2 (2:1, 3:0, 1:1)
New York Islanders
Pátek 07.12.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:00 Sidney CROSBY - 6:2
     
    53:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY si na pravém křídle vyměnil puk v rychlosti s Philem Kesselem, po jehož zadovce z ostrého úhlu napřáhl k nádherné a skvělé střele zápěstím a nad lapačkou Christophera Gibsona, který si nepohlídal dostatečně přední tyč, zamířil do bližšího pravého horního rohu brány! Asistence: Phil Kessel a Jake Guentzel.
    44:23 Anders LEE - 5:2
     
    44:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    ANDERS LEE si na přední tyči zpracoval puk zády k bráně po nahození Ryana Pulocka od modré čáry z pravého křídla a bekhendem ho poslal nad lapačkou brankáře Caseyho DeSmitha k přední tyči! Islanders byli za svou snahu odměněni a dokázali snížit na 5:2. Asistence: Ryan Pulock.
    37:37 Phil KESSEL - 5:1
     
    37:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby si v levém kruhu pro vhazování najel na pěknou zadovku od Jakea Guentzela a z ostrého úhlu mohl zkusit vystřelit, nebyl by to ovšem on, kdyby nevymyslel nějakou kulišárnu, když parádní přihrávkou přes šířku brankoviště poslal puk mezi Thomasem Greissem a klečícím Nickem Leddym na vzdálenější pravou tyč, kde podruhé v zápase skóroval PHIL KESSEL! Je to 5:1. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
    32:09 Phil KESSEL - 4:1
     
    32:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins předvedli nádhernou kombinační akci na jeden dotek, na jejímž konci Sidney Crosby zpětnou diagonální přihrávkou od pravé tyče přenesl hru na PHILA KESSELA, který z levého kruhu pro vhazování během přesilové hry zamířil do odkryté sítě! Hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
    27:21 Riley SHEAHAN - 3:1
     
    27:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin u pravé tyče vystřelil z blízkosti z ostrého úhlu a Thomas Greiss vyrazil puk do vzduchu, čehož využil RILEY SHEAHAN, když na úrovni horní tyče čepelí hole sklepl kotouč do odkryté sítě! Rozhodčí gól na ledě neuznali, po přezkoumání videa ale rozhodnutí změnili. Je to 3:1. Asistence: Jevgenij Malkin a Jamie Oleksiak.
    19:31 Kris LETANG - 2:1
     
    19:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    KRIS LETANG napřáhl po přihrávce Bryana Rusta z pravé strany na ose útočného pásma od modré čáry bez přípravy k milimetrově přesné střele s příklepem, která našla malou mezeru mezi levým betonem a lapačkou Thomase Greisse a zamířila k pravé tyči! Druhý gól Krise Letanga v zápase. Asistence: Bryan Rust a Brian Dumoulin.
    17:43 Brock NELSON - 1:1
     
    17:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tom Kühnhackl předvedl v levém rohu útočného pásma skvělý forčeking, když vypíchl puk jednomu z hráčů Penguins a zpětnou přihrávkou vpádu našel BROCKA NELSONA, který před bránou rychle zamíchal s kotoučem a poté bekhendem v oslabení zasunul puk mezi betony Caseyho DeSmitha! Islanders vyrovnali na 1:1. Asistence: Tom Kühnhackl a Scott Mayfield.
    08:34 Kris LETANG - 1:0
     
    08:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    KRIS LETANG si na pravém křídle po kolmé přihrávce vyměnil puk s Derickem Brassardem a krásnou střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování zamířil nad lapačkou Thomase Greisse do bližšího pravého horního rohu brány – 1:0 Pens! Asistence: Derick Brassard a Phil Kessel.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 9. Letang (Brassard, Kessel), 20. Letang (Rust, Dumoulin), 28. Sheahan (Malkin, Oleksiak), 33. Kessel (Crosby, Guentzel), 38. Kessel (Crosby, Guentzel), 53. Crosby (Kessel, Guentzel) – 18. B. Nelson (Kühnhackl, Mayfield), 45. Lee (Pulock)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Oleksiak, M. Pettersson, J. Johnson – Guentzel, Crosby (C), Rust – Pearson, Malkin (A), Hörnqvist – Aston-Reese, Brassard, Kessel – Sheahan, D. Grant, G. Wilson. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    New York Islanders: Greiss (41. Gibson) – Leddy, Boychuk, Hickey, Pulock, Pelech, Mayfield – Lee (C), B. Nelson, Eberle – Beauvillier, Barzal, Jo. Bailey (A) – Kühnhackl, Filppula, Komarov – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A). Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Francis Charron. Čároví: Lonnie Cameron, Kiel Murchison

    Diváci: 18440
    ocianews.com