Toronto – Detroit 4:5 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:2 (kon.)
Florida – Colorado 2:5 (kon.) | Ottawa – Montreal 2:5 (kon.) | Tampa – Boston 3:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 2:0 (kon.) | Arizona – Washington 2:4 (kon.) | Vancouver – Nashville 5:3 (kon.)
Vegas – Chicago 4:3 (kon.) | Los Angeles – New Jersey 3:6 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Boston Bruins
Pátek 07.12.2018, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:15 David KREJČÍ - 3:2
     
    58:15
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je sníženo! DAVID KREJČÍ dostal přihrávku od Pastrňáka přímo na hůl, najel si do lepší pozice a od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. 3:2. Asistence: David Pastrňák a David Backes.
    44:03 Anthony CIRELLI - 3:1
     
    44:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je to už o dva góly. Stamkos využil zaváhání Bostonu a rukavicí dostal puk ze třetiny. Poté se touš odrazil k hokejce domácích, a ti nezaváhali. ANTHONY CIRELLI jel v oslabení sám na Raska a krásnou kličkou zvýšil na 3:1. Bez asistence.
     
    43:49
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Louis Domingue – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    42:40 Mathieu JOSEPH - 2:1
     
    42:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí poprvé v zápase vedou. Využili svého dobrého vstupu do třetiny a vsítili gól. Domácí byli důraznější v osobních soubojích. Killorn uvolnil přihrávkou, která proletěla mezi nohama Kruga, MATHIEUA JOSEPHA. Joseph se ocitl sám před Raskem a dostal puk do brány mezi betony finského gólmana. 2:1. Asistence: Alex Killorn a Dan Girardi.
     
    36:09
    Stamkos dostal kotouč do jízdy, rychlou kličkou se uvolnil a nebezpečně vystřelil do protipohybu Raska. Kapitán Tampy Bay jen těsně minul bránu.
     
    27:04
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., podrážení).
     
    18:50
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., hákování).
    18:07 Pastrňákova šance
     
    18:07
    Obrovská šance Pastrňáka! Dostal se za obranu Tampy a bekhendem se snažil překonat brankáře. Domingue však nechal beton u ledu a zmařil českému hráči vsítit druhý gól v utkání.
    14:59 Brayden POINT - 1:1
     
    14:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí dostali odměnu v podobě gólu. Tampa byla v posledních minutách lepší, takže stav 1:1 je zasloužený. Johnson dokázal přihrát kotouč na pravou stranu Kučerovovi, který ukázal skvělý přehled a viděl v ideální pozici volného BRAYDENA POINTA. Právě Point pak zamířil do horního rohu brány a Rask byl bez šance. 1:1. Asistence: Nikita Kučerov a Tyler Johnson.
     
    14:02
    J. T. Miller se dostal do prostoru před Raskem a nakonec zvolil zpětnou přihrávku na Cirelliho. Cirelli se snažil Millerovi kotouč ještě vrátit do prázdné branky, ale obrana Bostonu situaci zvládla lépe.
    02:04 David PASTRŇÁK - 0:1
     
    02:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston je odměněn za svou aktivitu a střílí první branku. DAVID PASTRŇÁK vypálil 10 sekund před gólem ostře z voleje, ale Domingue vyrazil. Akce pokračovala a ke střele se odhodlal Cave. Jeho pokus vyrazil brankář Tampy před sebe a na brankovišti předvedl právě Pastrňák skvělou orientaci a vsítil svou dvacátou branku v sezoně. 0:1. Asistence: Colby Cave.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 15. B. Point (Kučerov, T. Johnson), 43. Joseph (Killorn, Girardi), 45. Cirelli – 3. Pastrňák (Cave), 59. Krejčí (Pastrňák, Backes)


    Tampa Bay Lightning: Domingue (Pasquale) – Girardi, Hedman (A), Černák, McDonagh, Sergačjov, Coburn – Gourde, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – J. T. Miller, Cirelli, Killorn – Callahan (A), Paquette, Joseph.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, Kampfer, J. Moore, Grzelcyk, McAvoy – Pastrňák, Cave, Marchand (A) – DeBrusk, Krejčí (A), Nordström – Backes (A), Kuraly, Heinen – Donato, Acciari, Forsbacka-Karlsson.

    Rozhodčí: MacDougall, Pochmara – Knorr, Mach

    Diváci: 19 092
    thejrc.org