Třinec – Chomutov 4:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Pardubice 4:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 4:0 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 07.12.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:18 Petr ZÁMORSKÝ - 2:1
     
    61:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už je ale rozhodnuto, o bod víc bere z dnešního mače Mountfield! PETR ZÁMORSKÝ si najel od modré čáry až do mezikruží, kde měl dostatek prostoru k zamíření, napřažení a umístění touše k pravé tyčce – 2:1p. Asistence: Radek Smoleňák.
     
    60:54
    Maris Bičevskis zakončoval přečíslení dva na jednoho, proti jeho ráně na bližší tyč však stihl máchnout lapačkou Pavel Kantor!
     
    57:28
    Teď měli domácí i štěstí, že Lukáš Žejdl nezpracoval na pravém kruhu puk. Jinak by totiž mohl nerušeně střílet!
    52:32 Tomáš KNOTEK - 1:1
     
    52:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hradec začal hrát na vyhazování z pásma, a to se mu nevyplatilo. Boleslav totiž právě nyní vyrovnává! TOMÁŠ KNOTEK si parádně najel mezi pravý kruh a osu hřiště, odkud krásnou a přesnou trefou vymetl levý horní růžek – 1:1. Asistence: Lukáš Pabiška, Martin Pláněk.
     
    46:24
    Tomáš Vincour obdržel parádní křižnou nahrávku, jenže si musel chvilku rovnat puk a poté napálil přesouvajícího se Kantora.
     
    45:16
    Početní výhoda tentokrát pro Mountfield, David Šťastný jde pykat za vysokou hůl.
     
    45:06
    Mislav Rosandič rozjel útočnou akci, na jejímž konci byla zajímavá rána, se kterou měl Kantor problémy.
     
    42:45
    Jenže teď už to bude mít Hradec o něco těžší. Filip Pavlík totiž kousek za modrou podrážel a domácí jdou na 48 vteřin do tří!
     
    41:34
    Lukáš Vopelka je vyloučen za sekání na buly a Boleslav bude hrát přesilovku. Zajímavý faul, který se moc často nevidí...
     
    39:18
    Radek Smoleňák se ocitl v roli bránícího hráče a nebezpečný nájezd Boleslavi uhasil podražením. Bruslaři tak mají početní výhodu.
     
    39:12
    Petr Koukal našel krásnou nahrávkou najíždějícího si Tomáše Linharta, ten ale netrefil v mezikruží puk!
     
    36:40
    Radovan Pavlík změnil těsně před gólmanem směr letu puku, hrací předmět ale prosvištěl jenom na zadní hrazení!
    31:06 Radek SMOLEŇÁK - 1:0
     
    31:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale teď už je přesilovka využita a po polovině zápasu tu máme konečně první gól! Tomáš Vincour nastřelil puk z levého kruhu cíleně k RADKU SMOLĚŇÁKOVI, který se ho pokusil lehce tečovat za záda brankáře. To se mu sice nepovedlo, nicméně kotouč odražený od Kantora rychle sebral a nikým nehlídán ho poslal do odkryté části svatyně – 1:0. Asistence: Tomáš Vincour, Filip Pavlík.
     
    30:33
    A Tomáš Knotek už míří na trestnou lavici, za je potrestán za držení.
     
    29:04
    Lukáš Vopelka jel dopředu v přečíslení dvou na jednoho a viděl, že skrz obránce nahrávka neprojde. Proto zkusil vystřelit na delší tyč, bleskový a úspěšný švih lapačkou však předvedl Pavel Kantor!
     
    26:07
    Radek Smoleňák se pěkně probojoval zpoza brány a předložil puk na ránu z první Radovanu Pavlíkovi, ten měl ale na hraně brankoviště zablokovanou hůl a nedokázal tak vypálit.
     
    23:30
    Pozdvižení teď přinesl Michal Dragoun, který se podobně jako v minulém zápase zjevil sám v mezikruží. Jenže tentokrát svou bombou přestřelil!
     
    19:24
    Michal Dragoun nahrál od zadního mantinelu Tomáši Vincourovi, ten však z mezikruží pokusem z první napálil jenom Kantorovu výstroj.
     
    09:23
    Hradeckým zatím nepřeje štěstí. Radek Smoleňák si totiž v dobré pozici rovnal puk před rozhozeným Kantorem, nestihl ale zakončit mezi betony!
     
    08:16
    Radovan Pavlík přenechal krátce za modrou najíždějícímu Tomáši Vincourovi, který z mezikruží vystřelil a jeho pokus zkoušel tečovat ještě třetí Hradečák. Ten pak mohl dorážet do odkrytého kousku klece, netrefil ale puk.
     
    04:16
    Až teď se hostům povedlo přejít modrou lajnu, Maxwell se ale musel mít na pozoru! Nejprve vytěsnil Pláňkovu střelu, poté další ránu od modré a v podstatě mimo brankoviště ještě polapil dorážku.
     
    02:45
    A možnost skórovat budou mít teď Bruslaři, Matěj Chalupa byl totiž vyloučen za hákování a hosté mají přesilovku.
     
    02:40
    To je neuvěřitelné, co teď Hradečtí neproměnili! Kantor byl úplně mimo bránu, kterou obkroužil Matěj Chalupa. Nestrefil se však mezi volné tři tyče, ani jedna z následných přibližně tří dorážek taky v síti neskončila!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 32. Smoleňák (Vincour, F. Pavlík), 62. Zámorský (Smoleňák) – 53. T. Knotek (Pabiška, Pláněk)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Cibulskis, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos (A) – Vopelka, Nedvídek, Bezúch.
    BK Mladá Boleslav: Kantor (Groh) – Pláněk, Kotvan, Dlapa, Hanzlík (A), Němeček, Bernad, Eminger – Skalický, Žejdl, Vondrka (C) – Šťastný, P. Musil, Orsava – Pabiška, T. Knotek, Pacovský – P. Kousal, Najman, Flynn.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Lederer

    Diváci: 4338
    thejrc.org