Třinec – Chomutov 4:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Pardubice 4:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 4:0 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Piráti Chomutov
Pátek 07.12.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:54 Pavel KLHŮFEK - 4:1
     
    59:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Odpověď na poslední otázku zápasu zní – neudrží. 6,8 sekund zůstalo na světelné tabuli, když se dorážkou z bezprostřední blízkosti prosadil PAVEL KLHŮFEK. Asistence: Masi Marjamäki, Matyáš Svoboda. Stav utkání 4:1.
     
    57:04
    Útočným faulem se provinil Erik Hrňa. Hosté hrají druhou přesilovku v utkání.
    56:44 Aron CHMIELEWSKI - 4:0
     
    56:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři asi definitivně pečetí výsledek utkání, respektive rozdělení týmů na vítěze a poražené. ARON CHMIELEWSKI se zjevil zcela sám před Petersem, nic nevymýšlel a střelou mezi lapačku a beton prostřelil chomutovského brankáře počtvrté. Asistence: Guntis Galvinš, Ethan Werek. Stav utkání 4:0.
     
    52:25
    Pro Chomutov bude ještě hůř. Kundrátek nahodil od modré směrem na chomutovského brankáře Peterse, který zkoušel rychle rozehrát, ale poslal puk mimo hřiště. Oceláři mají další přesilovku pět na tři – tentokrát prakticky celé dvě minuty (112 sekund).
     
    52:17
    Na druhou stranu se do útoku tlačil Chmielewski, ale rukama si proti němu provinil Jan Stránský. Dostal menší trest za držení a Třinec má přesilovku.
     
    39:42
    Hrubec neměl moc práce ve druhé třetině, ale drží Třinci sebevědomí vysoko. Duda ujížděl sám na třineckého brankáře, ale ten ho v první fázi dokázal vystát a následně jeho pokus ukryl do lapačky.
     
    39:02
    Velká šance agilního Klimy! Ten hraje parádní první zápas v lize, jeho pokus ze samotného brankoviště vykryl Hrubec betonem.
    37:29 Aron CHMIELEWSKI - 3:0
     
    37:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlá otáčka hry a gól Třince! ARON CHMIELEWSKI si nabruslil do útočného pásma a tak zvaným ruským blafákem propálil Peterse. Chomutovský brankář nestačil včas zakročil, ale puk ztlumil. Kotouč zůstal stát asi deset čísel za brankovou čárou. Asistence: Ondřej Kovařčík. Stav utkání 3:0.
    36:48 Tomáš MARCINKO - 2:0
     
    36:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinecký kotouč nakonec v brance končí, byť už se zdálo, že Oceláři situaci přehráli. Puk ale putoval z hole na hůl rychle a přesně, ležícího Peterse nakonec překonal TOMÁŠ MARCINKO. Asistence. David Musil, Erik Hrňa. Stav utkání 2:0.
     
    34:18
    Ondřej Kovařčík vyjel zpoza branky a dával skrz pásmo na Chmielewského. Jeho velká šance končí na zadním mantinelu.
     
    30:08
    Musil parádně našel Marcinka, který byl před chomutovskou brankou sám. Ten šikovně nastavil do střílené přihrávky hůl, kotouč ale skončil nad brankou. Na to by byl i famózní chomutovský brankář krátký.
    26:26 Ethan WEREK - 1:0
     
    26:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný kolotoč teď roztočili Oceláři, už se ale zdálo, že to snad nebude mít účinek. Nakonec ale ano. Trochu nenápadnou, ale svižnou a hlavně přesnou střelou z pravé strany přímo pod víko Petersovy branky se prosazuje ETHAN WEREK. Asistence: Martin Růžička, Vladimír Roth. Stav utkání 1:0.
     
    22:40
    Rothova bomba z první z vrcholu kruhu končí na pravé tyči Petersovy branky!
     
    22:13
    Brett Flemming je nakonec vyloučen do konce utkání za pozdní dohrání. Třinec má 83 sekund přesilovky pět na tři.
     
    22:13
    Těžce otřesený Doudera skončil v kabině. Rozhodčí se radí mezi sebou a komunikují s hráči, kapitány Adamským a Tomicou.
     
    22:13
    Emoce na třineckém zimáku! Doudera dostal tvrdou ránu od Flemminga, když byl zády k tomuto hráči a právě odehrál puk. Akce Třince pokračovala a situaci tři na dva zakončil střelou mezi Petersovými betony Marcinko. Kotouč skončil na tyči.
     
    21:47
    Růžička měl spoustu prostoru na levém křídle třineckého útoku, zavezl puk až před Peterse a z předbrankového prostoru zakončoval těsně vedle Marcinko.
     
    21:36
    Ronald Knot podržel svého soupeře a to se v hokeji nesmí. Oceláři mají druhou přesilovku v zápase.
     
    17:22
    Třinečtí to přehnali s útočením ve vlastním oslabení a poté, co na útočné modré propadl Doudera, jeli dva na jednoho beka Vantuch s Koblasou. Druhý jmenovaný ale ztroskotal na dobře postaveném Hrubcovi.
     
    17:05
    Domácí forvard Jiří Polanský podržel svému soupeři před brankou hůl a jde na dvě minuty. Přesilovku si v první třetině zapíše i Chomutov.
     
    17:00
    Kevin Klima v obrovské šanci před Hrubcem, kam se dostal přes Musila. Třinecký gólman úspěšný i proti bekhendové dorážce Dietze!
     
    04:13
    Jankovu bombu vyrazil Hrubec pouze před Klimu. Následně zlikvidoval střelu chomutovského novice. Po zmatku Oceláři vyhodili puk do středního pásma.
     
    01:56
    Gólu Třince zabránil Valach! Růžička našel na levém křídle Hrňu, který udělal Petersovi kličku a už mohl zasunout do prázdné branky, puk se ale od Valachových bruslí dostal z pohledu Pirátů do bezpečí.
     
    01:22
    Radek Duda hákoval Musila a Třinec bude hrát přesilovku.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 27. Werek (Martin Růžička, Roth), 37. Marcinko (D. Musil, Hrňa), 38. Chmielewski (O. Kovařčík), 57. Chmielewski (Galvinš, Werek) – 60. Klhůfek (Marjamäki, Ma. Svoboda)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Doudera, Matyáš – Martin Růžička (A), Marcinko (A), Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, Werek, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Christov.
    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný – Klima, V. Růžička (A), Sklenář – T. Svoboda, Duda, Tomica (C) – J. Stránský, Vantuch, Koblasa – Marjamäki, Klhůfek, Ma. Svoboda.

    Rozhodčí: Šír, Lacina – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 4 096
    ocianews.com