Jekatěrinburg – Chabarovsk 5:4 (po pr.) | Čerepovec – Kunlun 2:1 (po pr.) | Jaroslavl – Jokerit 0:3 (kon.)
Riga – Ufa 2:4 (kon.)
po prodl.
Avtomobilist Jekatěrinburg
5:4 (1:0, 1:1, 2:3 - 1:0)
Amur Chabarovsk
Pátek 07.12.2018, 15:00 • Uralec Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního dne, na počtenou. (17:27:03)
     
    Československá stopa:

    Jakub Kovář (JEK) odchytal celé utkání, inkasoval 4 branky, 86,67% úspěšnost zákroků

    Michal Jordán (CHA) 2 body (0+2),2 střely, 24:05 čas na ledě
    Tomáš Zohorna (CHA) 2 body (1+1), 3 střely, 20:33 čas na ledě
     
    Tak to bylo utkání, které muselo každého fanouška hokeje bavit. Na konec vítězí papírový favorit, a tak dva body zůstávají v Jekatěrinburgu. V duelu byli vidět všichni čeští hráči, a tak i fanoušci národního týmu si přišli na své.
     
    Konec zápasu.
    61:44 Denis BODROV - 5:4
     
    61:44
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Nádherná individuální akce končí rozhodujícím gólem! DENIS BODROV jel se spoluhráčem do přečíslení, naznačil střelu, čím si položil i vracející se hráče a poté zakončil do pravé části branky. Asistence: Alexandr Kučerjavenko.
     
    60:34
    Před Anatolijem Golyševem uklouzl obránce, a tak se domácí hráč dostal do střelecké pozice. Jeho zakončení, ale zamířilo jen do ramene Jevgenije Alikina.
     
    60:18
    Stéphane Da Costa naznačil přihrávku, ale místo ní objel branku. Ovšem hostující brankář stihl zareagovat betonem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou poslední dvacetiminutovku, v níž se Amuru podařilo rovnat. Ve vyrovnání měli hodně velkou zásluhu čeští hráči, Tomáš Zohorna – Michal Jordán. Už to vypadalo, že Jekatěrinburg bude sahat po třech bodech, ale Chabarovsku se podařilo velmi rychle vyrovnat a získat na ledě favorita minimálně bod.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    57:39 Tomáš ZOHORNA - 4:4
     
    57:39
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Jakub Kovář jen nevěřícně kroutí hlavou, protože puk měl mít v lapačce. Z mezikruží vypálil Igor Ruděnkov, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce se prodral TOMÁŠ ZOHORNA, jenž kolegu z reprezentace po ledě překonal. Asistence: Igor Ruděnkov.
    57:18 Stéphane Da Costa - 4:3
     
    57:18
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Cink a gól pro francouzského reprezentačního útočníka! STÉPHANE DA COSTA dostal přihrávku na pravý kruh, z něhož poslal černou gumu k zadní tyči. Asistence: Alexej Vasilevskij.
     
    57:03
    Střelou v oslabení se prezentoval Pavel Dědunov, jehož pokus srazil první bránící hráč do ochranné sítě. Následuje vhazování po levé ruce českého reprezentačního gólmana.
     
    56:22
    Od modré čáry vystřelil Ivan Višněvskij, jehož pokus brankář velmi dobře viděl. To i proto, že Anatolij Golyšev přejel ránu, a tak Jevgeniji Alikinovi neclonil.
     
    55:28
    Chabarovsk se pokusil vyhodit, ale trefil vlastního hráče. Poté Kirill Rasskazov a Tomáš Zohorna ušetřili několik desítek cenných vteřin.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Jegor Žuravljov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:18
    Alexandr Kučerjavenko nahodil puk za branku soupeře a oba celky opět střídají.
     
    53:40
    Jekatěrinburg už je v plném počtu a jistě půjde za vedoucí brankou. Ovšem hráči Amuru jsou posíleni vyrovnání.
     
    52:56
    Avtomobilist po sporném zákroku vybojoval černou gumu, kterou posílá za branku soupeře. Domácí celek rychle střídá a pouští do hry čerstvou čtveřici.
    52:04 Vjačeslav UŠENIN - 3:3
     
    52:04
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur využívá dvojnásobnou přesilovou hru a vyrovnává! VJAČESLAV UŠENIN si najel s kotoučem na osu hřiště, odkud vyslal projektil, na který Jakub Kovář nestihl zareagovat. Asistence: Michal Jordán.
     
    51:36
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jevgenij Gračov – 2 min., podrážení).
     
    51:19
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Ivan Višněvskij – 2 min., podrážení).
     
    51:14
    Nahození od modré čáry bylo nabídkou na teč. Ovšem ke kotouči se před brankou nedostal Ilja Krikunov, a tak hostující brankář v klidu zasáhl.
     
    50:21
    Francis Paré zachytil rozehrávku soupeře a okamžitě se hnal před branku, kde přihrával na Dana Sextona. Domácí útočník zakončil jen do nohy soupeře.
     
    49:13
    Ač atakován, tak se Pavel Dědunov dostal zpoza branky až do kruhu pro vhazování. Jeho pokus byl po ledě hodně nebezpečný, ale český gólman v domácích barvách si poradil.
     
    48:46
    Hraje se ve velkém tempu a více ze hry má nyní Amur. Na Jekatěrinburgu je vidět, že bude chtít ubránit hubené vedení, ale tentokrát vyhodil na icing.
     
    48:35
    Pokus od modré čáry schoval Jakub Kovář do lapačky, ovšem zle na něj dotíral Alexandr Kuzněcov. Český brankář mu ale šanci k dorážce nedaroval.
     
    48:16
    Chabarovsk cítí šanci na vyrovnání, ale tentokrát zaparkoval s kotoučem za brankou. Oba celky střídají a pouští do hry čerstvé síly.
     
    47:26
    Po přihrávce vnikl do pásma aktivní Tomáš Zohorna, jenž z kruhu pro vhazování otestoval pozornost reprezentačního spoluhráče. Jakub Kovář vykopl pokus po ledě betonem.
    46:26 Kirill RASSKAZOV - 3:2
     
    46:26
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Výborná práce českého útočníka! Tomáš Zohorna dlouho míchal s kotoučem a ho přihrál mezi kruhy. V tomto prostoru dostal k zakončení spoustu času KIRILL RASSKAZOV, jenž propálil brankáře Jekatěrinburgu. Asistence: Tomáš Zohorna a Michal Jordán.
     
    45:55
    Po vstřelené brance se domácí celek hnal opět do šance, která gólem neskončilo. O chvíli později vyhazuje Avtomobilist na zakázané uvolnění, když na černou gumu nedosáhl Ilja Krikunov.
    44:58 Francis PARÉ - 3:1
     
    44:58
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek využívá hru v početní výhodě po nádherné přihrávce! Nigel Dawes našel u levé tyče osamoceného FRANCISE PARÉHO, který okamžitě zamířil přesně. Jevgenij Alikin stihl přesunout, ale v leže na kotouč nedosáhl. Asistence: Nigel Dawes.
     
    44:15
    Chabarovsk v této nevýhodě podruhé vyhazuje a opět pouští na ledovou plochu čerstvé síly. Jekatěrinburg musí začít s dalším útokem za brankou Jakuba Kováře.
     
    43:26
    Po pěkné souhře na pravé straně dostal přihrávku před branku Ilja Krikunov, který chtěl nejspíše vystřelit. Ovšem v předbrankovém prostoru trefil soupeřova obránce.
     
    43:07
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Kirill Rasskazov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    42:48
    V potížích s rozehrávkou se nacházel Dmitrij Vorobjov, a tak se Avtomobilist se vrátil k puku. Následuje faul a vyloučení hostujícího celku.
     
    42:08
    Z ostrého úhlu vystřelil Stěpan Chripunov, jenž brankáře nenachytal. Jevgenij Alikin se už chtěl přesouvat, ale u první tyče měl lapačku a zasáhl.
     
    41:23
    Vedoucí tým tabulky protečoval hru do útočného pásma, ale za kotoučem se nežene. Naopak hráči se otáčejí a míří na střídačku.
     
    40:32
    Ze středního pásma nahodil puk na branku Arťom Garejev, jehož pokus vyrazil hostující brankář. Amur otočil hru, ale přihrávka před branku úspěch neslavila.
     
    40:10
    Kirill Rasskazov vyhrál vhazování, a tak se Amur žene do útoku. Z levé strany vystřelil Michal Jordán, avšak český souboj vyhrál Jakub Kovář.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 24 – 20
     
    Také druhá třetina je za námi, v ní se domácí dostali do dvoubrankového náskoku a dále byli lepším týmem. Ale hosté zabojovali a v závěru periody se dostali na kontaktní branku. Čeká nás tak ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 16:40.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ještě to zkusili domácí hráči před brankou hostů, leč neúspěšně.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:36
    Domácí se hned dostali do útoku a snažili se znovu svůj náskok navýšit, to se jim ale nepovedlo. Stále se však drží před brankou Alikina.
    37:35 Igor RUDĚNKOV - 2:1
     
    37:35
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A hned je z toho branka. Hosté tak jdou na kontaktní branku. IGOR RUDĚNKOV dostal na pravou stranu přihrávku od Aťušova a jeho svižná střela skončila za zády Kováře – 2:1. Asistence: Kirill Rasskazov a Vitalij Aťušov.
     
    37:18
    Dalekonosnou střelu Nigela Dawese jistil Alikin a poté poslal získaný puk svým spoluhráčům, kteří se vydávají do další útočné akce na druhé straně.
     
    36:45
    Jevgenij Česalin se uvolnil po tom, co dostal puk do jízdy a z prostoru mezi kruhy nechal svou střelou vyznamenat Alikina, jenž si připisuje další zákrok.
     
    36:09
    Alikin se vyznamenal a proti další střele domácích zakročil, když ukryl puk do své lapačky. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    35:53
    Domácí celek se ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    35:25
    Až nyní vyhazují puk do bezpečí domácí hráči a osvobozují se. Následně odcházejí střídat a na led naskakuje čerstvá čtveřice domácích hokejistů.
     
    34:50
    Hosté se stále drží v útočném pásmu a hrozí před domácí brankou. Kovář se tak musí mít hodně na pozoru.
     
    34:15
    Jordán pálil od modré čáry a kotouč se odrazil od zadního mantinelu na hůl jeho spoluhráče, ten však z pravého kruhu nevystřelil.
     
    33:53
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Stěpan Chripunov.
     
    33:27
    Zakázané uvolnění Jekatěrinburgu a hra se stěhuje před Jakuba Kováře. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    32:50
    Česalin proskočil skrze hostující obranu, do zakončení se ale nedostal. Nicméně domácí hráči stále drží útočné pásmo.
     
    32:48
    Následuje další komerční přestávka.
     
    32:43
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    32:02
    Krikunovi nesedla střela a puk skončil kousek od něho. Hosté ho znovu posílají přes celé kluziště do bezpečí.
     
    31:30
    Domácím se nepovedlo znovu zahrozit před Alikinem a výsledkem toho je další odpálení puku hosty až před Jakuba Kováře.
     
    31:00
    Hosté se hned dokázali osvobodit a poslali puk až před domácí branku. Avtomobilist tak zakládá svou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    30:43
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valentin Pjanov – 2 min., držení).
     
    30:17
    Hosté jen nahodili puk do útočného pásma, kde si ho sebral Stéphane Da Costa a řídí akci domácích, kteří procházejí do útoku.
     
    29:33
    Stejný hráč pak mohl střílet znovu v prostoru mezi kruhy, ale jeho pokus byl znovu nepřesný. Do akce na druhé straně tak jdou znovu domácí hráči.
     
    29:04
    K odraženému kotouči se dostal Vladislav Ušenin, jeho pokus z dálky však branku Jekatěrinburgu minul.
     
    28:39
    Na druhé straně pak vymysleli kombinaci Chabrovští, byli však ve své koncovce opět bezzubí.
     
    27:46
    Aktivně hrající domácí celek se znovu usadil v útočném pásmu, kde chvíli kombinoval. Jenže hosté hráče Jekatěrinburgu o puk obrali.
     
    27:18
    Domácí ožili po své druhé brance a nyní se znovu natlačili před hostující klec. Jevgenij Česalin si sjel do blízkosti Alikina, ale prostřelit ho nedokázal.
     
    26:54
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:54
    Lazarev teď nebyl daleko od kontaktní branky, Jakub Kovář ovšem proti jeho nebezpečnému projektilu zakročil a znovu si připisuje přesný zákrok! Hra je přerušena.
    25:59 Nigel DAWES - 2:0
     
    25:59
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Nyní se to domácím povedlo a jdou do dvoubrankového náskoku. Da Costa našel z rohu kluziště svou přihrávkou najíždějícího NIGELA DAWESE, který se zblízka u levé tyče nemýlil – 2:0. Asistence: Anatolij Golyšev a Stéphane Da Costa.
     
    25:10
    Popugajev nadvakrát neprostřelil Kováře, který si tak zapisuje další důležitý zákrok. Udržel tak čisté konto a také těsný náskok Jekatěrinburgu.
     
    24:30
    Michal Jordán dobrým obranným zákrokem zastavil akci domácích a pomohl tak výrazně svému brankáři, který nemusel vůbec zasahovat.
     
    23:47
    Francis Paré z vlastního obranného pásma zakládal další akci Jekatěrinburgu, ovšem domácí se ke střele nedostali a následně pak i kotouč ztratili.
     
    23:14
    Golyšev našel přihrávkou Stéphaneho Da Costu a ten střílel z levého kruhu, znovu tak vytáhl přesný zákrok Jevgenij Alikin.
     
    22:31
    Nyní se déle v útočném pásmu drželi hokejisté Avtomobilistu, ale Alikin proti jejich střelám dokázal vždy zakročit.
     
    21:49
    Ilja Krikunov si sjel k levému mantinelu a poté vystřelil. Alikin tak vyrazil puk před sebe a sebrali si ho jeho spoluhráči, kteří otáčejí hru.
     
    21:31
    Proti střele Valentina Pjanova zasahoval znovu Jakub Kovář, jenž letící puk lapil pohotově do své lapačky a hra je znovu přerušena.
     
    20:55
    A také Alikin musel do zákroku, když rukavicí přikryl skákavý kotouč z hole Nigela Dawese. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    20:29
    Hosté se dostali ke střele před Jakubem Kovářem, ten pokus pokryl a hned poslal své spoluhráče do akce na druhé straně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 11 – 11
     
    První třetina je za námi. V ní jsme viděli jednu branku. Ve třinácté minutě hned po buly vystřelil Francis Paré, jenž překonal Jevgenije Alikina. Domácí tak mají před druhou částí hry jednobrankový náskok. Hosté se otrkali a ve druhé polovině prvního dějství se snažili o vyrovnání, Jakub Kovář však svými zákroky nic takového nedovolil. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 15:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Ještě to zkoušel před Alikinovou brankou Dawes, ovšem jeho střela po zemi skončila mimo tři tyče.
     
    19:24
    Michal Jordán dostal nabito na modrou čáru a střelou z první málem ohrozil Kováře. Ten nemusel nakonec zasahovat, pomohla mu vlastní obrana.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:38
    V neutrální zóně se nepovedlo hostům udržet puk na hokejkách a nabídli tak domácím další akci, která ale byla neúspěšná.
     
    17:43
    Ilja Krikunov číhal na pravé straně, přihrávky se však nedočkal a domácí ztrácejí puk. U něho tak jsou opět hosté, kteří to zkusí před brankou Jakuba Kováře v následné akci.
     
    17:12
    A také teď podržel těsné vedení svého celku, když zlikvidoval přízemní střelu svého krajana, a sice Tomáše Zohorny.
     
    16:55
    A hned z toho byla povedená akce, z vrcholu levého kruhu se napřáhl ke střele Gleg Korjagin a Jakub Kovář musel do zákroku. Sklapl včas své betony a neinkasoval.
     
    16:28
    Domácí jsou po úvodní brance na koni a zahrozili znovu před brankou hostů. Nakonec vše opět ustál Alikin a hosté tak procházejí do další útočné akce na druhé straně.
     
    15:42
    Další střela domácích. Alexej Vasilevskij pálil od modré čáry a jeho dělovka končí na Alikinovi. Ten si připisuje další pozorný zákrok.
     
    15:01
    Hosté se pokusili najít rychlou odpověď z následné akce, ale proti byla pozorná obrana Avtomobilistu, který tak znovu míří do útočné třetiny.
    12:47 Francis PARÉ - 1:0
     
    12:47
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre tohoto utkání. Po vyhraném vhazování dostal nabito do prostoru mezi kruhy FRANCIS PARÉ a jeho prudká střela, která se odrazila od levé tyče Alikina, zaplula za jeho záda – 1:0. Asistence: Dan Sexton.
     
    12:44
    Ještě ale přichází komerční přestávka.
     
    12:44
    Alikin se činil ve svém brankovišti, když zastavil další nebezpečnou střelu. Po ní hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    12:09
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    11:40
    Zohornova střela skončila jen na obraně domácích a ti šli do úniku ve vlastním oslabení. Ale nakonec nebezpečí uhasil Alikin, který dostal puk pod kontrolu.
     
    11:07
    Hned po vhazování v pásmu Jekatěrinburgu získali puk právě domácí hráči a odpálili ho až před Alikina. Zatím tak Avtomobilist hraje své oslabení velmi dobře.
     
    10:59
    Jakub Kovář nyní semaforem zastavil střelu Ruděnkova a zastavuje hru před dotírajícími host. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    10:21
    Domácí se okamžitě dokázali osvobodit a poslali puk až před Alikinovu branku. Amur tak zakládá další akci od vlastního brankáře.
     
    10:09
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 2 min., faul kolenem).
     
    08:47
    Domácí mají stále hru pod kontrolou, zatím se jim však nedaří otevřít účet zápasu. Hosté toho využívají k rychlým protiakcím, které jsou také nepřesné.
     
    08:12
    Jakub Kovář zachytil nahozený puk ze středního pásma a hned ho poslal svým spoluhráčům. Hráči Avtomobilistu tak spěchají do další útočné akce.
     
    07:26
    Ilja Krikunov hledal na levé straně přihrávkou Kučerjavenka, ten ale na kotouč nedosáhl a rázem tak skončila slibně se rodící akce domácího celku.
     
    07:00
    Murygin měl nějaký problém, zřejmě se při zákroku zranil a už v sedmé minutě tak opustil brankoviště. Na jeho místo nastoupil Jevgenij Alikin.
     
    06:22
    Nyní následuje první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    06:19
    Střídání v týmu Amur Chabarovsk: ze hřiště odchází Alexej Murygin, přichází Jevgenij Alikin.
     
    05:46
    Nigel Dawes byl opět aktivní, v rohu kluziště vybojoval puk a hned ho předložil najíždějícímu spoluhráči, ovšem Stéphane Da Costa pouze promáchl.
     
    04:58
    Jevgenij Gračov dostal nabito do prostoru mezi kruhy a jeho pokus skončil na pozorné obraně Chabarovsku. Hosté tak zatím dobře čelí úvodnímu tlaku Jekatěrinburgu.
     
    04:37
    Z hloubi vlastního obranného pásma zakládají po vystřídání domácí hráči další útočnou akci a míří před hostující branku.
     
    03:43
    Nigel Dawes nadvakrát nepřekonal Murygina, ten si připisuje další důležitý zákrok a podržel svůj tým. A to i po další střele domácích, kterou vyslal Ivan Višněvskij.
     
    03:09
    Poté hosté ujeli do rychlé akce a před brankou Kováře střílel Mamkin, jeho pokus však zamířil pouze mimo tři tyče.
     
    02:57
    Murygin taktéž musel do zákroku, když na něho najížděl Stéphane Da Costa, jeho přízemní střelu však brankář Amuru zastavil svými betony.
     
    02:32
    Stěpan Chripunov se prosmýkl mezi dvěma obránci hostů, ale neuspěl v dalším útočném snažení. Hned na to šli hosté do rychlého brejku a proti střele Veličkina musel zasahovat Jakub Kovář, který hru přerušil.
     
    02:09
    Puk zmizel z dohledu sudích a ti tak vykazují hru do středního pásma. Bude se tak vhazovat ve středovém kruhu.
     
    01:33
    Gorškov spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale jistil ho jeden z obránců Jekatěrinburgu a do střely před Jakubem Kovářem ho nepustil.
     
    00:51
    Dan Sexton si sjížděl mezi kruhy, klepl si o přihrávku, té se ale nedočkal. Místo toho se tak musí domácí hráči vracet zpět do obrany, kam míří Chabarovští.
     
    00:40
    Ale také hostům jejich první útočné počínání nevyšlo a také přicházejí o kotouč. U něho tak jsou opět hráči domácího Avtomobilistu.
     
    00:10
    Domácí se hned vydali do útoku, z pravé strany chtěl zakončit Dawes, ale jeho pokus nevyšel. Podklouzl a puk ztratil. Hosté tak jdou do rychlé akce na druhé straně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu vhazování a zápas může začít.
     
    Halou v Jekatěrinburgu už zní hymna Ruské sborné.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (An. Makarov) – I. Višněvskij, Gurkin, Ljamin, Alexej Vasilevskij (A), Mamkin, D. Bodrov (A), Pereljajev – Golyšev, S. Da Costa, Dawes (C) – Sexton, Paré, A. Garejev – Milovzorov, Kučerjavenko, Krikunov – Chripunov, Gračov, Česalin – Rassejkin.

    Amur Chabarovsk: Murygin (Alikin) – Aťušov, Jordán, Žuravljov, Korjagin, D. Vorobjov, Kuzmin, Alexandrov – A. Kuzněcov, Pjanov, A. Lazarev – Ruděnkov, Rasskazov, T. Zohorna (C) – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Dědunov, Železkov, Veličkin – Popugajev.

    Rozhodčí: Birin, Gamalej – Majtak, Strelcov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa:

    Jakub Kovář (JEK) 24 odchytaných zápasů, 95,33% úspěšnost zákroků, 5 čistých kont

    Marek Langhammer (CHA) 1 odchytaný zápas, 33,33% úspěšnost zákroků
    Michal Jordán (CHA) 28 odehraných zápasů, 5 bodů (1+4)
    Jan Kolář (CHA) 29 odehraných zápasů, 8 bodů (2+6), zraněný
    Tomáš Zohorna (CHA) 34 odehraných zápasů, 11 bodů (5+6)
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Jestli se vstup někomu do Kontinentální ligy letos vydařil, je to určitě Avtomobilist. Domácí celek se společně s Jakubem Kovářem svezl na vítězné vlně, což značí také postavení ve Východní konferenci. Jekatěrinburg s šestibodovým náskokem vede tabulku, když už má na kontě sedmapadesát bodů. Ovšem v posledních pěti případech třikrát prohrál. Avtomobilist v celé konferenci inkasoval nejméně branek, naopak nejvíce jich vsítil.

    Astana – Jekatěrinburg 2:7
    Omsk – Jekatěrinburg 3:0
    Ufa – Jekatěrinburg 0:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Nigel Dawes 45 bodů (17+28)
    Stephane Da Costa 31 bodů (15+16)
    Dan Sexton 30 bodů (15+15)
     
    Amur Chabarovsk

    Amur se nachází v nesnadné pozici, kdy musel z týmu odejít Libor Kašík, na jehož místo přišel Marek Langhammer. Navíc ruský celek usiluje o služby jiného Marka a to Hrbase, jenž obléká dres Vítkovic. Ovšem pojďme na postavení v tabulce. Ve Východní konferenci se Chabarovsk krčí na předposledním místě, když získal čtyřiadvacet bodů. Hostující celek v sezóně vsítil pouze sedmašedesát branek a inkasoval už 103 gólů.

    Jaroslavl – Chabarovsk 3:0
    Dinamo Moskva – Chabarovsk 3:2 po prodloužení
    Chabarovsk – Soči 2:3 po nájezdech

    Nejproduktivnější hráči:

    Alexander Gorškov 17 bodů (7+10)
    Valentin Pjanov 16 bodů (3+13)
    Igor Ruděnkov 15 bodů (9+6)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího utkání Kontinentální hokejové ligy, v níž se představí Avtomobilist Jekatěrinburg A Amur Chabarovsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vendula Zdražilová

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Paré (Sexton), 26. Dawes (Golyšev, S. Da Costa), 45. Paré (Dawes), 58. S. Da Costa (Alexej Vasilevskij), 62. D. Bodrov (Kučerjavenko) – 38. Ruděnkov (Rasskazov, Aťušov), 47. Rasskazov (T. Zohorna, Jordán), 53. Vj. Ušenin (Jordán), 58. T. Zohorna (Ruděnkov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (An. Makarov) – I. Višněvskij, Gurkin, Ljamin, Alexej Vasilevskij (A), Mamkin, D. Bodrov (A), Pereljajev – Golyšev, S. Da Costa, Dawes (C) – Sexton, Paré, A. Garejev – Milovzorov, Kučerjavenko, Krikunov – Chripunov, Gračov, Česalin – Rassejkin.
    Amur Chabarovsk: Murygin (7. Alikin) – Aťušov, Jordán, Žuravljov, Korjagin, D. Vorobjov, Kuzmin, Alexandrov – A. Kuzněcov, Pjanov, A. Lazarev – Ruděnkov, Rasskazov, T. Zohorna (C) – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Dědunov, Železkov, Veličkin – Popugajev.

    Rozhodčí: Birin, Gamalej – Majtak, Strelcov
    ocianews.com