Č. Budějovice – Třinec 2:5 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:0 (kon.) | Vsetín – Sparta 3:7 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Jihlava – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 4:5 (po pr.)
Havířov – Přerov 3:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:5 (0:0, 2:4, 0:1 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Pátek 07.12.2018, 16:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Třinec dnes bude určitě šťastnějším týmem. Z jihu Čech si odveze totiž odveze plný bodový počet. Po základní hrací době totiž ovládl i následné prodloužení. Motor bude mít možnost napravit dnešní zaváhání již zítra proti Vítkovicím. (18:04:45)
     
    Konec zápasu.
     
    60:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    A netrvalo to vůbec dlouho a je rozhodnuto i o tom, kam poputuje čtvrtý bod. ADAM RAŠKA obral soupeře o kotouč, přebruslil celé pásmo a sám před Prušákem zakončil naprosto bez kompromisů! Bez asistence.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třinec si z jihu Čech odveze minimálně tři body, které si po právu vybojoval v nyní skončené základní hrací době. Teď přijde na řadu nadstavba!
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Poslední třetina pomalu končí. A končí poměrně v poklidu. Českobudějovičtí už se nikam nehnali, posledních dvacet minut se tedy v poklidu dohrává za Prušákovou brankou.
     
    57:38
    Jiří Remta si na modré čáře počkal na kotouč, který nakonec dostal. Jeho následný dalekonosný pokus nebyl vůbec špatný, nicméně Švehlák jej dokázal za pomoci betonu zneškodnit.
     
    56:52
    Motor se pokouší zatlačit na soupeře, případně utkání ještě zdramatizovat. Je ale zřejmé, že příliš času mu už nezbývá a bude to mít hodně těžké.
     
    55:53
    Šimon Masopust nabral parádní rychlost, přičemž se z křídla pokusil natlačit před branku. To se mu sice ještě povedlo, jeho následný bekhendový pokus ale skončil mimo tyč.
     
    54:56
    Třineckým hokejistům začala přesilová hra. Zatím obstřelují domácí svatyni, seč to jde! V dobré příležitosti se objevil Štěpán Macháček, který zkusil zacílit do bližšího horního růžku, leč kotouč skončil jen na brankové konstrukci.
     
    53:56
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (J. Novák – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    52:27
    Českobudějovičtí hokejisté nezačali přesilovou hru nejlépe. Třinečtí vyhazují, domácí se tedy budou muset dostávat znovu do pásma.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Radzienciak – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:42
    Aleš Řezáč ujel se spoluhráčem od přečíslení. Budějovický útočník si sjížděl k vzdálenější tyči, kam se k němu snášela přihrávka. Byl ale také tísněn obránce, a tak se k zakončení nedostal.
     
    50:55
    Adam Raška si sjížděl před branku, přičemž dostal parádní přihrávku před ni. Raškův následný pokus ale skončil jen na výstroji připraveného Davida Prušáka.
     
    49:41
    Na ledové ploše se toho v posledních okamžicích moc neděje. Oba týmy si kotouč v držení pravidelně střídají, nicméně ani jeden z nich se nemůže dostat do pořádného zakončení. Uvidíme, kdo tuto méně záživnou část dnešního zápasu prolomí jako první.
     
    47:40
    Jeden z třineckých útočníků si vytvořil parádní šanci, když střílel z dobré pozice. Konkrétně z vrcholku kruhu. Zamířil na vzdálenější tyč, ovšem Prušák se natáhl a střelu vyrazil.
     
    46:03
    Třinečtí zatím hrají oslabení poměrně dobře, svého soupeře téměř k ničemu nepouští. Aleš Řezáč se pokusil o udržení kotouče, nicméně stáli proti němu dva protihráči, a tak neměl příliš šancí.
     
    44:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Čmiel – 2 min., hákování).
     
    43:36
    František Schwartz zkoušel obhodit protihráče, nicméně bez úspěchu. Třinec se následně dostal k střeleckému pokusu, ovšem Prušák kryje.
     
    42:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilová hra Třince bez proměnění nezůstane! Havránek našel na modré čáře stojícího JAKUBA MICHÁLKA, a ten si sjel do střelecké pozice, z níž krásně trefil pravý horní růžek z Prušákova pohledu. Asistence: Marek Havránek.
     
    41:31
    Oceláři si zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za pozdní dohrání totiž inkasuje Vojtěch Krcho.
     
    40:43
    Matouš Masopust hned v prvním střídání posledních dvaceti minut nabruslil do pásma, kde napřáhl ke střele a kotouč napálil. Jeho pokus byl velmi razantní, ovšem horní tyčku přelétl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V druhé periodě o góly teda rozhodně nouze nebyla. Spokojenější ale mohou být hostující hráči, kteří se z přesné trefy radovali rovnou čtyřikrát, naopak českobudějovičtí hokejisté pouze dvakrát. Uvidíme, zda zápas dospěje třeba do napínavého závěru.

    Posledních dvacet minut začne přibližně v 17:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Motor se snaží opět kombinovat v útočné třetině. Švehlák je ale opět pozorný, tentokrát drží střelu pohotově na své hrudi.
     
    38:44
    Českobudějovičtí hokejisté nebyli daleko od branky! Michal Silný dostal přihrávku do jízdy, byl ale tísněn obráncem, tudíž v těžké pozici. Přesto kotouč stihl poslat na Švehláka. Ten však kryje!
     
    37:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou opět do dvoubrankového vedení! Před brankou byla k vidění poměrně nepřehledná situace, ze které branku vytěžil DAVID HOMOLA. Asistence: Filip Indrst, Matouš Čmiel.
     
    36:42
    Motor se snaží zareagovat na soupeřův přesný zásah! Vojtěch Krcho dostal dobrou přihrávku před branku, z první to zkusil mezi betony, leč neúspěšně. Právě betony Švehlák secvakl včas.
     
    35:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté nedali vylouženou šanci, nyní za to pykají. Třinečtí obrali soupeře o kotouč, z čehož nakonec pramenila šance pro FILIPA KRZAKA, který se raduje z přesného zásahu! Asistence: Adam Raška, Marek Havránek.
     
    35:08
    O šance v posledních vteřinách rozhodně není nouze! I Motor si nyní jednu připisuje. Před brankou se totiž zjevil samotný Vaculík, který si ale tváří tvář na Švehláka nepřišel.
     
    34:30
    Další vůbec ne špatný pokus, který letěl na Prušákovu svatyni! Matouš Čmiel pálil zblízka branky z bekhendu, ale domácí brankář včas vytasil svůj beton!
     
    33:22
    Jeden z třineckých hokejistů se zjevil téměř sám před bránou. Do těchto prostorů také dostal přihrávku, bohužel pro něj a jeho spoluhráče ale z prvního dotyku přestřelil!
     
    32:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Na jihu Čech máme srovnáno! Ihned po vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, odkud vypálil PATRIK ŠKOLA, a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Povedený pokus!
     
    31:46
    Mohlo být srovnáno! Aleš Řezáč ujel protihráčům. Společně s ním jel ještě proti jedinému obránci jeden ze spoluhráčů. Řezáč vzal ale celou akci na sebe.. Jeho pokus se ale odráží jen od horní tyčky!
     
    30:46
    Nyní to byli naopak českobudějovičtí hokejisté, kteří museli dávat pozor v defenzívě. Provinili se ale zakázaným uvolněním, které vrátí hru před Prušákovu svatyni.
     
    29:56
    Nyní musí dávat pozor především Švehlák, který nyní chytil již několikátou střelu Českobudějovických. Všechny se mu ale bezpečně podařilo uschovat někde ve své výstroji.
     
    29:04
    Třinečtí hokejisté jeli dva na jednoho, jeden z českobudějovických obránců ale padl do přihrávky, čímž předvedl parádní obranný zákrok!
     
    28:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Vzápětí ale panuje radost také na českobudějovické střídačce! Před Švehlákovou svatyní nastala trma vrma, ze které nejprve neuspěl Hubata, následně to ale vyšlo ALEŠI ŘEZÁČOVI. Asistence: Tomáš Hubata.
     
    27:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třineckým hokejistům to sice před chvíli nevyšlo, nyní se ale radují! Jakub Michálek poslal pas na NICA GEIDLA, který bez okolků prostřelil! Asistence: Jakub Michálek.
     
    26:31
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Čmiel – 2 min., držení).
     
    25:33
    Třinečtí nebyli daleko od toho, aby navýšili vedení na dvoubrankový náskok! Štěpán Macháček najel mezi dva obránce, skrze které vypálil. Jeho pokus skončil jen těsně nad horní tyčkou!
     
    24:57
    Kotouč se pomalu snášel k domácí brance. Dojížděl jej Nico Geidl, před kterým raději David Prušák kotouč přikryl do lapačky. Následuje tedy vhazování.
     
    23:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí hokejisté se radují z první vstřelené branky! David Pastor poslal přihrávku před prázdnou branku, kde stál pohotový TOMMY WARDAS, jenž uklidil kotouč za brankovou čáru. Asistence: David Pastor, Jakub Michálek.
     
    21:21
    Jakub Čížek se dostal ke střeleckému pokusu, načež nabral pořádnou rychlost. Zkusil se natlačit před branku, jenže moc prostoru neměl, a tak to zkusil z bekhendu. Švehlák však pohotově vyráží.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi! Hrál se poměrně svižný hokej, který nabídl šance na obou stranách. O něco víc jich možná přeci jenom měli třinečtí hokejisté.
    Uvidíme, kdo nakonec prolomí soupeřovu obranu jako první.

    Další třetina začne přibližně v 16:43.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Michal Silný vzal kotouč na svou hůl a zavezl jej do útočné třetiny. Zde byl ale v těžké pozici. Stáli proti němu hned tři protihráči. Třinečtí se nakonec vracejí na kotouč.
     
    18:52
    Dobrou střelou od modré čáry se prezentoval David Homola. Jeho poklus se otřel ještě o někoho před brankou a nakonec končí poměrně vysoko nad horní tyčkou.
     
    18:03
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Doktor – 2 min., podrážení).
     
    17:57
    Oceláři opět v pásmu! Radzienciak se dostal do dobré střelecké pozici, kotouč mu ale v pravou chvíli sjel z hole. A to směrem na spoluhráče, který jej o chvíli později ztrácí.
     
    16:57
    Následuje vhazování po Švehlákově levé ruce. Třinecký brankář totiž udržel střelu z kruhu někde ve své výstroji.
     
    16:42
    Třinečtí hokejisté dnes působí velmi aktivně, nyní se opět pokusili o usazení v útočném pásmu. Budějovičtí je k tomu ale nepustili. Motor vyhazuje do neutrálního pásma.
     
    15:15
    Pastor se vrací na ledovou plochu, jeho tým oslabení přestál bez úhony.
     
    14:42
    Českobudějovičtí hokejisté se zatím drží v pásmu a obstřelují hostující branku. Nyní jmenovitě pálil Vojtěch Doktor. Jeho pokus nebyl špatný, nicméně puk vypadl jen těsně velmi pravou tyč.
     
    13:15
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Pastor – 2 min., hákování).
     
    12:49
    Třinečtí hokejisté se opět tlačí do útoku. Českobudějovická obrana zareagovala jen zakázaným uvolněním, které hru do pásma domácích opět vrátí.
     
    11:53
    Na opační straně musel dávat pozor také Švehlák! Ten čelil dalekonosné střele, jež vylétla z hole Václava Prospala. Kotouč rozezvučel jen zadní mantinel.
     
    11:14
    Nico Geidl jen nahodil kotouč po přejetí útočné modré na domácí branku. David Prušák za pomoci své holi rozehrává kotouč na své spoluhráče.
     
    10:29
    Vojtěch Doktor se nebál nacpat s kotoučem až za třineckou svatyni. Zde jej ale proti několikanásobné přesile nedokázal udržet. Oceláři se tak vracejí před Prušáka.
     
    09:19
    Další zákrok domácího brankáře! David Prušák nyní opět zasahuje svým betonem, tentokrát proti střele od modré, kterou vyslal na domácí branku Filip Krzak.
     
    08:06
    Třinečtí hokejisté zatím nehrají v početní výhodě vůbec špatně! Prušák musel vytasit velmi dobrý zákrok proti střele z pravého kruhu. Ta šla po ledě, domácí brankář ale včas zasahuje!
     
    07:23
    Na modré čáře se kotouč dostal směrem na Jakuba Michálka. Michálkův pokus nebyl vůbec špatný, nicméně Prušák mohl být v klidu. Puk plachtí nad horní tyčkou mimo branku.
     
    06:43
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min., hrubost).
     
    06:01
    Václav Svach si sjel hlouběji do pásma, kde se k němu dostal kotouč. Českobudějovický obránce pak vystřelil z první, jenže nenacpal kotouč mezi tři tyče.
     
    05:21
    Motor se pokusil o rychlé obrácení hry, nicméně přihrávka, jež letěla směrem k Jakubu Čížkovi, byla přebrána až za modrou čárou, tudíž sudí píská ofsajdové postavení.
     
    04:26
    Václav Svach na modré útočné čáře nestačil na soupeřovu přesilu, a tak se třinečtí hokejisté dostávají do útočného pásma, když s kotoučem už na holi už kombinují.
     
    03:33
    První dobrá šance zápasu! Marek Havránek dlouho držel kotouč v útočném pásmu. Dostal se až před branku, kde se s kotoučem ještě otočil, a střílel. David Prušák vyráží nad horní tyčku!
     
    01:56
    Formace s Šimonem Masopustem a Jaroslav Pouzarem uzamkla protihráče v obranném pásmu a snažila se obstřelovat Švěhlákovu svatyni. Bohužel pro ně ale neúspěšně.
     
    00:46
    Českobudějovičtí přešli s kotoučem na holi přes střední pásmo a nahodili puk za Švehlákovu svatyni. Zde se puku ujímají hosté a míří s ním na druhou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 28. Řezáč (Hubata), 33. Škola (Š. Masopust) – 24. Wardas (Pastor, Michálek), 28. Geidl (Michálek), 36. Krzak (Raška, Havránek), 38. Homola (Čmiel, Indrst), 43. Michálek (Havránek), 61. Raška


    HC Motor České Budějovice: Prušák (Dvořák) – Škola, Hubata, Remta, Svach, J. Novák, Doktor, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    HC Oceláři Třinec: Švehlák (Ochman) – Radzienciak, Krzak, Bulava, Konderla, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Wardas, Geidl, Raška, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček

    Rozhodčí: Šperl – Jindra, Vavruška
    thejrc.org