Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:2 (kon.) | Banská Bystrica – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Miskolc 4:5 (po pr.)
Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.) | MAC Budapešť – Košice 3:5 (kon.) | Nitra – Žilina 9:3 (kon.)
konec
MAC Budapešť
3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
HC Košice
Pátek 07.12.2018, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:36
    Košice vstřelily branku!
    Hosté střílejí pátý gól a asi definitivně rozhodují tento zápas. ŠIMON PETRÁŠ dobře vyvezl puk až do útočného pásma, kde to střelou švihem namířil přes rameno Bálizsa. Bez asistence.
     
    54:31
    Budapešť vstřelila branku!
    Domácí střílejí kontaktní gól, když se prosadili v přesilové hře 5 na 3. JESSE DUDÁS to vyzkoušel střelou zpoza kruhů, kterou ještě nešťastně tečoval Šedivý a Habal tak neměl šanci zasáhnout. Asistence: Tomáš Klempa.
     
    36:25
    Košice vstřelily branku!
    Hosté opět zvyšují svůj náskok. LADISLAV NAGY v trestném střílení nezaváhal a střelou mezi Bálizsové betony přidává druhý gól v tomto utkání.
     
    35:20
    Budapešť vstřelila branku!
    Domácí však dokázali nečekaně snížit stav tohoto utkání. KRISZTIÁN NAGY si přebral puk mezi kruhy, odkud střelou do horního rohu brány snižuje opět na rozdíl jediného gólu.
    Asistence: Chris Bodó.
     
    33:34
    Košice vstřelily branku!
    Pěkná akce hostů a je tu další využitá přesilová hra. EVAN BROPHEY dostal křížnou přihrávku do poměrně těžkého úhlu, ale to trefil výborně. Hosté tak odskakují na rozdíl dvou branek. Asistence: Petr Kafka.
     
    23:18
    Košice vstřelily branku!
    Hosté střílejí druhý gól, když využili početní převahu. PETR KAFKA dostal výbornou přihrávku před brankoviště, odkud střelou z první nedal žádnou šanci Bálizsovi.
    Asistence: Evan Brophey, Eduard Šedivý.
     
    19:15
    Budapešť vstřelila branku!
    Domácí v závěru první třetiny dokázali vyrovnat. MÁRTON PÁPA dostal výbornou přihrávku před brankoviště od Terbócsa a už neměl problém poslat puk do odkryté sítě. Asistence: István Terbócs.
     
    07:30
    Košice vstřelily branku!
    Hosté otevírají sóre dnešního utkání. LADISLAV NAGY využil zaváhání domácích na modré čáře a v samostatném úniku přízemní střelou mezi betony Bálizsa přidává svůj 25 gól v této sezoně. Asistence: Petr Kafka.

    Jan Přikryl

    Branky a nahrávky: 20. Pápa (Terbócs), 36. Nagy K. (Bodó), 55. Dudás (Klempa) – 8. Nagy L. (Kafka), 24. Kafka (Brophey, Šedivý), 34. Brophey (Kafka), 37. Nagy L. (TS), 58. Petráš


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, Macaulay, Vokla, Dudás, Negrin, Burt, Kedves, Csollák – Nagy K., Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, Terbócs, Pápa – Szabad, Majoross, Szigeti
    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš, Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Krajňák, Pretnar – Kafka, Brophey, Nagy L. – Spilár, Ignatuškin, Suja – Haščák, Klíma, Šoltés – Hričina, Galamboš, Petráš

    Rozhodčí: Stano, Kova – Synek, Kacej – Beniač (video)
    thejrc.org