Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:2 (kon.) | Banská Bystrica – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Miskolc 4:5 (po pr.)
Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.) | MAC Budapešť – Košice 3:5 (kon.) | Nitra – Žilina 9:3 (kon.)
konec
HK Nitra
9:3 (2:1, 4:2, 3:0)
MsHK Žilina
Pátek 07.12.2018, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Nitra právě vstřelila branku!
    Ještě jeden zásah pro domácí hokejisty! JURAJ ŠIŠKA vyhrál vhazování na modrou čáru. Korémovu střelu Fučík jenom vyrazil a Šiška se ještě dostal ke snadné dorážce. Asistence: Karol Korím.
     
    57:58
    Lantoši a Dubeň se dostali do potyčky před brankovištěm. Oba hráči půjdou na trestnou lavici.
     
    54:42
    Nitra právě vstřelila branku!
    Další domácí šance už končí gólem a Nitra vede už 8:3! Žilinovi se nepodařilo vyhodit, puk předním sebral Kale Kerbashian a KENNEY MORRISON střelu z levého kruhu ztečoval puk za Fučíkova záda. Asistence: Kale Kerbashian.
     
    54:22
    Lantoši se dostal do úniku, ale forhendovým blafákem poslal puk jen do levého betonu Fučíka, jenž udržel dolní končetinu před brankovou čarou!
     
    49:47
    Nitra právě vstřelila branku!
    Samostatný únik domácí do gólu ještě nedovedli, ale v ponechané výhodě se přece jenom prosadili! Fučík hodně podcenil střelu z levého mantinelu a SAMUEL BUČEK tak po přihrávce od Mezeie vstřelil druhý gól v oslabení Nitry. Asistence: Branislav Mezei.
     
    48:40
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Lane Scheidl – 2 min., sekání).
     
    33:46
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Kenney Morrison – 2 min., krosček).
     
    30:46
    Nitra právě vstřelila branku!
    Jenže šestý gól v rámci jedenácti minut druhé třetiny přidávají domácí, kteří opět vedou o tři góly! Jankovič ani Bagin se nestihli zachytit s ROBERTEM LANTOŠIM, který projel po ose hřiště do útočného pásma a ve velké rychlosti zakončil mimo dosah brankáře Fučíka. Asistence: Judd Blackwater.
     
    28:17
    Žilina vstřelila branku!
    Zničehonic hosté využívají přesilovou hru! LUKÁŠ HVILA si vzal puk v obranném pásmu, soupeři předním couvali a Juraj Šimboch tvrdou ránu příklepem od modré čáry nečekaně propustil za svá záda. Bez asistence.
     
    26:42
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Dalibor Borťnák – 2 min., podrážení).
     
    23:40
    Střídání v týmu MsHK Žilina: ze hřiště odchází Maroš Mikoláš, přichází Tomáš Fučík.
     
    23:40
    Nitra právě vstřelila branku!
    No tak to je parádní gólová nadílka na startu druhé třetiny! Scheidl z levého mantinelu vracel puk na modrou čáru, ze které výtečně vypálil KENNEY MORRISON a propálil úplně vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Lane Scheidl, Kale Kerbashian.
     
    23:19
    Nitra právě vstřelila branku!
    A je tady další gól! Lantoši ve středním pásmu snadno obešel Bagina a předal puk Slovákovi. Ten zopakoval situaci před třetím gólem Nitry a našel na levém kruhu JUDDA BLACKWATERA, jenž opět střílel do poloprázdné branky. Asistence: Marek Slovák, Robert Lantoši.
     
    20:59
    Žilina vstřelila branku!
    Jenže ve stejné minutě se hostům podařilo snížit na rozdíl jediné branky! René Piegl dostal od Jenčíka přihrávku z levého mantinelu na modrou čáru a vystřelil. Před Šimbochem clonil PETER HÚŽEVKA, jehož teč poslala kotouč do sítě. Asistence: René Piegl.
     
    20:33
    Nitra právě vstřelila branku!
    Svižný start do druhé části od domácích, kteří vedou už 3:1! Lantoši vyjel zpoza branky. Mikoláš ještě stačil hokejkou, jenže puk se dostal na Slováka a ten přihrál z mezikruží do levé strany, odkud pálil JUDD BLACKWATER a hostující gólman se už nestihl přesunout k pravé tyči. Asistence: Marek Slovák, Robert Lantoši.
     
    18:21
    Nitra právě vstřelila branku!
    Domácí skórují ve vlastním oslabení! Emil Bagin udělal hrozitánskou chybu na útočné modré čáře. Kotouč mu sebral BRANISLAV RAPÁČ a v úniku vystřelil přesně nad Mikolášovu lapačku. Bez asistence.
     
    17:58
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., podrážení).
     
    14:07
    Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Petr Beránek – 2 min., podrážení).
     
    10:30
    Žilina vstřelila branku!
    Ihned po skončení přesilové hry se hosté přece jenom prosadili a jsou odměněni za aktivní nástup! Jankovič po vyhraném buly ve středním pásmu hodil puk do pravé strany, odkud Huna připravil loženku RICHARDU JENČÍKOVI a ten už to měl poměrně jednoduché, neboť měl před sebou odkrytou branku. Asistence: Rudolf Huna.
     
    08:23
    Vyloučení v týmu HK Nitra (Juraj Šiška – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:39
    Nitra právě vstřelila branku!
    Hned první domácí střela na branku končí gólem! Hvila vyjížděl z obranného pásma, jenže ho o puk okradl Šiška a zprava přihrál před branku na LUKÁŠE HRUŠÍKA, jenž se zjevil sám před Mikolášem a otevřel skóre. Asistence: Juraj Šiška.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Hrušík (Šiška), 19. Rapáč, 21. Blackwater (Slovák, Lantoši), 24. Blackwater (Slovák, Lantoši), 24. Morrison (Scheidl, Kerbashian), 31. Lantoši (Blackwater), 50. Buček (Mezei), 55. Morrison (Kerbashian), 60. Šiška (Korím) – 11. Jenčík (Huna), 21. Húževka (Piegl), 29. Hvila


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, Pupák, Korím – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Šiška, Čaládi – Pätoprstý.
    MsHK Žilina: Mikoláš (24. Fučík) – Dubeň, Kučný, Hudec, Jankovič, Bagin, Piegl, Rehák, Žilin – Balej, Podešva, Hvila – Rud. Huna, Húževka, Jenčík – Beránek, Ručkay, Barta – Milý, Surovka, Síkela.

    Rozhodčí: Müllner, Juhász – Šefčík, Pálkövi

    Diváci: 1 972
    thejrc.org