Ostrava – Bohemians 1905 2:0 (kon.) | Olomouc – Slovácko 1:0 (kon.) | Karviná – Jablonec 2:1 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:0 (1:0)
1.FC Slovácko
Sobota 08.12.2018, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Kouč Václav Jílek využívá poslední možnosti střídání, na pozici Šimona Falty nyní naskakuje Juraj Chvátal.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Hanáci podruhé v tomto duelu střídají, místo Václava Pilaře míří na hřiště Milan Lalkovič.
     
    83
    A další tutovka!Tentokrát se prezentoval parádní dělovkou Jakub Rezek, brankář Buchta ale nyní na balón dobře viděl. Jeho zákrok do náruče je tak precizní.
     
    82
    V olomouckém vápně se znovu děly věci! Daníček se totiž opřel plnou silou do balónu a pořádně protáhl brankáře Buchtu. Olomoucký golman ale nakonec nemusel zasahovat, míč letěl těsně nad břevno.
     
    81
    Slovácko dnes naposledy střídá, místo Jana Jurošky jde do hray bývalý olomoucký plejer Jakub Petr.
     
    80
    Na hřišti zůstává ležet Martin Vepřek, který zřejmě schytal tvrdý úder při souboji s Janem Kalabiškou (SLO). Záložník Slovácka je oceněn žlutou kartou.
     
    77
    Viditelně zraněného Martina Nešpora musí kouč Jílek vystřídat, místo něj na hřiště míří Jakub Yunis.
     
    75
    Na hřišti znovu pořádně jiskří. Po pádu Martina Nešpora na útočné polovině se dožadovali domácí hráči zapískání faulu, ale zřejmě příliš důrazně. Sudí Miroslav Zelinka tak udělil Davidu Houskovi i Jakubu Plškovi (oba OLO) žluté karty.
     
    74
    Brankáři se překonávají! Jan Kuchta se dostal k hlavičce ve vápně, jenomže Miloš Buchta reflexivně na ránu k levé tyči reaguje. Slovácko promarnilo obrovskou tutovku.
    71. Nešpor neproměnil neprávem odpískanou penaltu
     
    71
    Nečekané! Sigmě se ve druhém domácím v řadě nepodařilo proměnit penaltu, tentokrát pálil sice Martin Nešpor zajímavě k levé tyči, ale Matouš Trmal jej vystihl. Pro 20letého brankáře jde o třetí vychytanou penaltu v řadě po minulém zápase se Spartou.
    69. Juroška sice fauloval Pilaře, ale mimo pokutové území! Následovala špatně nařízená penalta
     
    69
    Byla nařízena penalta pro Olomouc po faulu Jurošky na Pilaře!
     
    64
    Nešpor se hnal po chybě Hofmanna do obrovitánské šance. Naprosto sám a nikým neatakován avšak svůj samostatný únik do zdárného konce nedokončil, jeho oblouček ještě zřejmě nadzvedl padající brankář Trmal. Míč trefil boční síťku.
     
    62
    Slovácko dnes podruhé v utkání střídá, místo Jana Navrátila míří na hřiště Jakub Rezek.
    61. Kuchta v obrovské šanci na vyrovnání!
     
    61
    Slovácko mělo obrovskou tutovku! Brejk rozjetý Daníčkem se pokusil zakončit padající Kuchta, ale jeho exkvibristické zakončení končí ránou těsně mimo branku. Hanáci si mohou pořádně oddychnout.
     
    46
    Sudí Svědík zkouší na druhou půli korigovat základní sestavu Slovácka, místo Dominika Janoška na hřiště přichází Jan Kuchta.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 1 minutu nad standardní hrací čas!
     
    42
    Další přiostření. Olomoucký útok tentokrát zastavil již v samém zárodku Jan Juroška (SLO), jeho faul na Pilaře byl oceněn žlutou kartou.
     
    36
    I Miloš Buchta nyní musel být velmi dobře koncentrován! Navrátil se totiž dostal na hranici šestnáctky k pohotové palbě, rána s jemnou faleší ale končí v rukavicích olomouckého brankáře.
     
    34
    Hra se znovu přiostřuje! Dominik Janošek (SLO) ostře dohrál rozehrávajícího Plška, sudí Zelinka jej trestá žlutou kartou
     
    27
    Václav Jemelka (OLO) už v této chvíli musí překousnout žlutou kartu, ryšavý stoper si ji vysloužil za faul ve středu hřiště.
    21. Velká šance Olomouce, ale z ofsajdu! Střela Nešpora mířila jen těsně vedle
     
    21
    Nešpor se dostal v brejku k míči a po hezkém přikrytí balónu se dostal i palbě. První jeho ránu ovšem zablokovala ještě obrana Slovácka, napodruhé ale zaspal domácí forvard velkou tutovku. Jeho projektil zpoza šestnáctky proletěl těsně vedle levé tyče.
    7. Martin NEŠPOR - 1:0
     
    7
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jeden brejk a hned je v Olomouci obrovská euforie! Po rychlém nákopu do vápna se ještě snesl míč zpět na zadní tyč, odkud se ovšem ještě vrátil zpět na panaltový puntík. MARTIN NEŠPOR jej s obrovskou vervou raději takřka donesl za brankovou čárou. Přesunující se Trmal už na tento pohyb nestihl reagovat.
     
    Sigmě vypadl nakonec ze sestavy Martin Sladký kvůli svalovému zranění, na pravé straně obrany jej tak nahrazuje záložník Tomáš Zahradníček.

    Johan Čáp

    Branky: 7. Nešpor (Pilař)

    Karty:   27. Jemelka (OLO), 75. Houska (OLO), 75. Plšek (OLO) – 34. Janošek (SLO), 42. Juroška (SLO), 80. Kalabiška (SLO)

    Neproměněná penalta: 71. Nešpor (OLO), brankář Trmal zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:18.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Zahradníček, Kalvach, Jemelka, Vepřek (C) – Falta (90+2. Chvátal), Plšek, Houska, Pilař (89. Lalkovič) – P. Dvořák, Nešpor (77. Yunis).
    Náhradníci: Mandous – Lalkovič, Yunis, Manzia, Štěrba, Chvátal, Texl.

    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška (81. Petr), J. Krejčí, S. Hofmann, Divíšek – V. Daníček (C) – Navrátil (62. Jakub Rezek), Janošek (46. Kuchta), Havlík – Kalabiška, Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Mich. Kadlec, Kuchta, Jakub Rezek, Šimko, Sadílek, Petr.

    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Hájek

    Diváci: 2985
    thejrc.org