Winnipeg – St. Louis 0:1 (kon.) | Dallas – San Jose 3:2 (kon.) | Edmonton – Minnesota 7:2 (kon.)
Anaheim – Carolina 1:4 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 2:6 (kon.) | Los Angeles – Vegas 5:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:2 (3:1, 0:0, 4:1)
Minnesota Wild
Sobota 08.12.2018, 03:08 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:48
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Joel Eriksson Ek – 2 min., sekání).
    57:09 Darnell NURSE - 7:2
     
    57:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se vrátili do útočného pásma, Draisaitl si zastavil na pravé straně a našel svým pasem rozjetého DARNELLA NURSE, který si vjel mezi kruhy a prostřelil Stalocka. Asistence: Leon Draisaitl, Connor McDavid.
    53:48 Alex CHIASSON - 6:2
     
    53:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Oilers zvyšují na 6:2 po trefě ALEXE CHIASSONA, který dostal přihrávku před brankoviště, otočil se směrem ke Stalockovi a poslal puk pod horní tyč. Asistence: Jujhar Khaira.
    50:34 Leon DRAISAITL - 5:2
     
    50:34
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Nyní to platí dokonale! Connor McDavid vystihl rozehrávku soupeře a najel až do pravého kruhu. První přihrávku na levé křídlo neprotlačil, pak ale nahrál na střed, kam z druhé vlny najel LEON DRAISAITL a tomu se podařilo umístit střelu k levé tyči. Asistence: Connor McDavid.
     
    50:20
    Neskutečné, co nyní Minnesota neproměnila. Na Talbota letěly hned tři střely, Staal měl před sebou dokonce zčásti odkrytou klec. Ale neprotlačil puk.
    47:32 Nino NIEDERREITER - 4:2
     
    47:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    NINO NIEDERREITER si najel před brankoviště Talbota a protečoval střílenou přihrávku Pariseho za záda bezmocného brankáře. Přeci jen ještě Minnesota dramatizuje dnešní zápas. Asistence: Zach Parise, Charlie Coyle.
     
    45:55
    Lucic dostal perfektní přihrávku do pravého kruhu, ale jeho střelu dokázal Stalock v leže senzačně vytěsnit mimo tři tyče!
    41:51 Zack KASSIAN - 4:1
     
    41:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Těžká rána pro Minnesotu, která chtěla usilovat o zvrat! ZACK KASSIAN dostal puk na červené čáře a po přejetí té modré vyslal prudkou střelu k levé tyčce Stalockovi branky. Ten puk zachytit nedokázal. Asistence: Milan Lucic, Matt Benning.
     
    30:50
    Teď už se vylučovat bude. Coyle vystřelil z prostoru před brankovištěm, Talbot vyrazil a roztáhl se až ke své tyčce, kde nepovolil soupeři propasírovat puk z dorážky. Pomohl mu i Klefbom, který se ale dopustil držení hole Pariseho. A dostává dvě minuty.
     
    26:06
    Bude se vylučovat na straně domácích. Dvě minuty vyfasoval Zykov za držení. Komerční pauza.
     
    25:27
    McDavid nabral ve středním pásmu rychlost, prolétl kolem obránce, ale dostal se s pukem moc blízko ke Stalockovi, jenž puk vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    22:06
    Staal se řítil do puku, na levém křídle ho dopnil Zucker. Staal se ale rozhodl zakončit sám, střelu z pravého kruhu Talbot vyrazil zpět k útočníkovi Wild, jenž následně dorážku poslal ze strany do tyče.
    10:38 Marcus FOLIGNO - 3:1
     
    10:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    MARCUS FOLIGNO se napřáhl ke střele z pravého kruhu, a i když Talbot zpomalil jeho ránu, puk mu propadl mezi betony. Než stačil brankář domácích zareagovat, zaplul kotouč do branky. Asistence: Matt Hendricks, J.T. Brown.
     
    08:42
    Střídání v týmu Minnesota Wild: ze hřiště odchází Devan Dubnyk, přichází Alex Stalock.
    08:42 Connor MCDAVID - 3:0

    via Gfycat

     
    08:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Minnesotu hodně nepříjemné! CONNOR MCDAVID si najel na hranici kruhů pro vhazování a vyslal skrytou střelu za clonou, která zapadla do branky. Dubnyk vůbec nestihl zareagovat. Asistence: Kris Russell, Kevin Gravel.
    07:44 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:0

    via Gfycat

     
    07:44
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Velká chyba hostujícího brankáře! Dubnyk chtěl zastavit nahozený puk, ten mu ale ujel kousek do prostoru před ním a toho plně využili domácí útočníci. Puk se podařilo RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI usměrnit mezi betony brankáře hostů. Asistence: Jujhar Khaira, Darnell Nurse.
    04:14 Leon DRAISAITL - 1:0

    via Gfycat

     
    04:14
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Od začátku se hrálo bez přerušení a to přichází až po úvodním gólu zápasu! McDavid po přejetí útočné modré našel na levém křídle LEONA DRAISAITLA, který po sjetí na kraj levého kruhu procpal svou střelu skrz brankáře Dubnyka. Asistence: Connor McDavid.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 5. Draisaitl (McDavid), 8. Nugent-Hopkins (Khaira, Nurse), 9. McDavid (K. Russell, Gravel), 42. Kassian (Lucic, Benning), 51. Draisaitl (McDavid), 54. Chiasson (Khaira, A. Larsson), 58. Nurse (Draisaitl, McDavid) – 11. M. Foligno (Hendricks, J.T. Brown), 48. Niederreiter (Parise, Coyle)


    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – A. Larsson (A), Klefbom, K. Russell, Nurse, Benning, Gravel – Draisaitl, McDavid (C), Chiasson – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), Khaira – Rattie, Spooner, Zykov – Kassian, Brodziak, Lucic.
    Minnesota Wild: Dubnyk (9. Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Pateryn, Seeler – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Niederreiter, Coyle, Parise (A) – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – J.T. Brown, Fehr, Hendricks.

    Rozhodčí: O'Halloran, Hanson – Brisebois, Daisy

    Diváci: 18347
    thejrc.org