Samara – Rostov 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Jenisej 2:1 (kon.) | Lok. Moskva – Orenburg 2:1 (kon.)
Machačkala – Spartak 0:3 (kon.)
konec
Anži Machačkala
0:3 (0:1)
FK Spartak Moskva
Sobota 08.12.2018, 18:00 • Anži-Arena, Kaspijsk • Ruská Premier Liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 17. kola ruské Premier Ligy mezi domácí Machačkalou a moskevským Spartakem. Poslední vzájemné utkání obou mužstev se hrálo celkem nedávno – 1. listopadu v osmifinále ruského poháru, ze kterého postoupil mezi nejlepší osmičku Spartak Moskva po nejtěsnější výhře 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil Alžířan Hanni. Dnešní ligové utkání začíná v 18 hodin. Dobře se bavte.
     
    Domácí Anži Machačkala jde do utkání jako 14. tým tabulky a okupuje tedy nelichotivou barážovou pozici. V dosavadním průběhu sezony posbírala 15 bodů za čtyři výhry, tři remízy a devět porážek při skóre 9:22. S devíti nastřílenými góly má Machačkala spolu se Samarou nejhorší ofenzívu v soutěži. Nejlepším střelcem mužstva je se čtyřmi góly dvaadvacetiletý útočník z Venezuely Andres Ponce. Naposledy Machačkala remizovala doma s Ufou 0:0.
     
    Hostující FK Spartak Moskva je aktuálně na čtvrtém místě zajišťujícím kvalifikaci o Evropskou ligu. Doposud posbíral Spartak 25 bodů za sedm výher, čtyři remízy a pět porážek při skóre 19:17. Nejlepším střelcem mužstva je s pěti góly Ze Luis, sedmadvacetiletý útočník z Kapverd. V posledním utkání jeho tým porazil v městském derby 2:1 pátý Lokomotiv Moskva.
     
    Úvodní sestavy:

    Anži Machačkala: Djupin – Gapon, Novoselcev, Udalyj – Gigolajev, Glebov, Ondoua, Kulik (K), Savičev – Ponce, Dolgov.
    Náhradníci: Budakov, Sugrobov – Chancellor, Chamdamov, Kacajev, Agalarov, Achjadov, Rabiu, Bělorukov, Chistjakov, Jagjajev.

    FK Spartak Moskva: Maximenko – Rasskazov, Kutěpov, Džikija, Lomovickij – Melgarejo, I. Popov, Glušakov (K), Hanni – L. Adriano, Luís.
    Náhradníci: Selichov – Petković, Ananidze, Samedov, Ignatov, D. Kombarov, Melkadze, Timofejev, Gaponov, Poplevčenko, Tašajev, Pedro Rocha.

    Rozhodčí: Bezborodov – Danchenko, Gavrilin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První útočná snaha patřila domácím, ale nákop na Dolgova byl nepřesný.
     
    2
    Hanni se dostával do nebezpečné pozice, ale Glebov před ním odkopl míč na roh. Ze standardní situace už hosté nezahrozili a míč ze vzduchu stáhl Djupin.
     
    3
    Aktivní Hanni vybojoval míč pro Zé Luise, který poslal do pokutového území střílený centr z levé strany. Jeho útočný kolega Luiz Adriano chtěl zakončovat efektně patičkou, ale ve výborné pozici míč pořádně netrefil.
     
    5
    Průnikovou přihrávku Glušakova domácí obrana zachytila, ale zatím se Machačkala prakticky jen brání.
     
    7
    Spartakovci si ve středu pole dávali přednost a míč ukořistili domácí. Gigolajev si míč z levé strany navedl na střelu a vypálil, ale jeho pokus byl odvrácen na rohový kop. První centr od praporku hosté odvrátili zpátky z jeho exekutorovi, a ten pak našel svého spoluhráče jen v ofsajdu.
     
    9
    Lomovickij si pěkně narazil míč o útočníka Luíse, ale z ideální pozice na hranici velkého vápna vystřelil hodně nepřesně. Djupin zůstal bez práce.
     
    11
    Centr hostí z levé strany přizvedl Gapon a Djupin jej ve výskoku ukryl do náručí před Luísem.
     
    12
    Po pěti minutách na sebe z protiútoku opět upozornil domácí Gigolajev. Po akci jako přes kopírák si opět navedl míč na střelu levou nohou, ale jeho projektil minul Maximenkovu bránu.
     
    13
    Další moskevský centr zleva opět stáhl bez potíží brankář Djupin.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Roland Gigolajev (Anži Machačkala) za hodně zbytečný skluz zezadu na kotníky Rasskazova.
     
    16
    Po nepřesné přihrávce Popova měla rozehrávku od vlastní branky Machačkala. Ponce nahrál z pravé strany pod sebe na Ondoua, ale ten pálil ze 30 metrů bez přípravy velmi nepřesně.
     
    18
    Po slibném začátku je hra v posledních minutách hodně nepřesná. Bojuje se zejména ve středu pole.
     
    21
    Hanni chtěl chytrým obloučkem uvolnit Lomovickije, ale ten při snaze dostat se k míči fauloval Gapona.
     
    23
    Opět Hanni vybojoval míč pro Glušakova, který si na vápně narazil s Melgarejem, ale vracející se obránce mu před zakončením ukopl míč do autu. Podle sudího Bezborodova se navíc balon ještě otřel o Spartakovce, takže se nekope ani roh, což se hostům vůbec nelíbí.
     
    25
    Ponce se neprotlačil k míči přes hostující obránce, takže útočí opět Spartak.
     
    26
    ...po další nepřenosti ale hosté u míče dlouho nevydrželi.
     
    28
    Po centru z pravé strany se hostující útočník Luís vyšrouboval do vzduchu výše než obránce Udalyj, ale jeho hlavička z prostoru penalty byla nepřesná a letěla nad.
     
    29
    Gigolajev si hodně zahrával, když šel se žlutou kartou na triku do dvou ostrých skluzů, ale rozhodčí je zatím benevolentní. Nicméně pokud bude ruský záložník pokračovat podobným stylem, nemůže dnešní zápas dohrát.
     
    30
    Centr z pravé strany si na vápně zády k bráně zpracoval Ponce. Z otočky pálil levou nohou mimo Maximenkovu bránu.
     
    32
    V posledních minutách drží míč na kopačkách více domácí a snaží se vylákat Spartakovce, aby měli větší prostor pro útočení.
     
    35
    Po delší době zaútočili hosté. Melgarejův centr zleva si opět našel Zé Luís, ale zase hlavičkoval mimo.
     
    37
    Gigolajev si navedl míč zleva na střed hřiště a pak chtěl vtipnou uličkou mezi hostujícími stopery najít Ponceho, ale pas ruského záložníka byl nepřesný a skončil až v zámezí.
     
    39
    Po faulu Gapona měli hosté standardní situaci z pravé strany, ale přetažený centr v pohodě sebral ze vzduchu Djupin.
     
    40
    Melgarejo patičkou na vápně přenechal míč Lomovickému, který chtěl vystřelit technicky na zadní tyč, ale dal do střely příliš síly a bránu překopl.
     
    42
    Závěr první půle patří, stejně jako její začátek, zase hostům z hlavního města. Machačkala je teď zalezlá v deseti lidech kolem vlastního vápna. Lomovickij už si na hranici šestnáctky chystal míč na levou nohu, nicméně domácí zahustili hřiště a ke střele jej nepustili.
     
    44
    V posledních minutách aktivní Lomovickij se ve vápně pěknou kličkou uvolnil přes Gapona a chtěl pokračovat dál směrem k brance Machačkaly, ale ruský obránce mu nechal nohu v cestě a rozhodčí píská – penalta!
     
    45+1
    Spartak právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil nejlepší střelec hostí ZÉ LUIS a levou nohou poslal míč na opačnou stranu, než riskl Djupin. Hosté jsou tak odměněni za svou aktivitu ze závěru první půle a ujímají se vedení.
    45+1. Zé LUÍS - 0:1
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje první poločas o jednu minutu.
     
    45+1
    Zé Luis pálil ještě jednou, tentokrát zpoza vápna nepřesně a první poločas po výkopu brankáře skončí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Už se zdálo, že první poločas skončí bez branek. Po úvodním tlaku Spartaku se hra uklidnila a příliš vzruchu jsme neviděli. Domácí brankář Djupin pouze stáhl ze vzduchu několik centrů, Maximenko na druhé straně měl práce ještě méně a vystrašit jej mohly snad jen dva nepřesné střelecké pokusy Gigolajeva. V závěru první půle si ale aktivní Lomovickij vykoledoval faul ve vápně a nejlepší střelec Spartaku Zé Luís poslal svůj tým z penalty do vedení.

    Statistiky po prvním poločase:

    Držení míče: 45%–55%
    Střely: 3–6.
    Střely na brány: 0–1.
    Žluté karty: 1–0.
    Fauly: 3–4.
    Ofsajdy: 1–0.
    Rohové kopy: 2–1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Druhý poločas začali aktivněji domácí, ale Spartak poprvé zaútočil po třech minutách a hned z toho byla velká šance. Hanni v protiútoku našel na pravé straně Lomovického, který si míč přichystal na levačku a dalším technickým pokusem na zadní tyč donutil k parádní robinzonádě domácího gólmana Djupina. Z následného rohu už nebylo nic.
     
    51
    Další minuty opět navázaly na nepříliš záživnou podívanou z první půle. Hodně se bojuje o míč ve středu pole, ale kvůli nepřesnostem na obou stranách příliš šancí nevidíme.
     
    52
    Zé Luís si pokryl míč před Novoselcevem, který ho stáhl a hosté budou mít k dispozici standardní situaci z ideální pozice pro některého z levonohých Spartakovců...
     
    54
    ...Nakonec kopal pravák Luiz Adriano, ale nastřelil ruku Gigolajeva a uvidíme další penaltu!
     
    54
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává za ruku ve vápně Roland Gigolajev (Anži Machačkala). Už v první půli jsem předpovídal, že ruský záložník utkání nemůže dohrát. Nakonec druhou žlutou kartu nedostal za jeden z mnoha tvrdých zákroků, ale za ruku ve vápně.
     
    55
    Spartak právě vstřelil branku!
    Druhou penaltu v utkání proměňuje druhý forvard hostí LUIZ ADRIANO, gólman Djupin šel opět na opačnou stranu – 0:2. Domácí Machačkala navíc bude utkání dohrávat v oslabení a teď před ní stojí hodně těžký úkol.
    55. Luiz ADRIANO - 0:2
     
    58
    Hanni zasekávačkou ve vápně oklamal svého strážce, ale míč nakonec nechal za sebou.
     
    59
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Pavel Dolgov, přichází Adlan Kacajev.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Ivelin Popov (FK Spartak Moskva) za zbytečný skluz zezadu. Utkání je teď po druhé penaltě ve prospěch Spartaku hodně vyhecované.
     
    62
    Domácí mohli v oslabení snížit, po centru z levé strany byl na přední tyči úplně volný Ponce, ale hlavičkoval mimo.
     
    63
    Centr moskevského Popova proletěl domácím pokutovým územím bez povšimnutí spoluhráčů.
     
    65
    Melgarejo u levé postranní lajny krásně vycvičil dva soupeře, když naznačil pohyb do strany a pak si míč prostrčil mezi nimi, ale pohledný dribling následně pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    66
    Už se zdálo, že Hanni poběží po přihrávce ze středu pole zleva sám na bránu, ale zastavil ho pomezní rozhodčí – ofsajd.
     
    67
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Lorenzo Melgarejo, přichází Marko Petković.
     
    69
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Andres Ponce, přichází Apti Achjadov.
     
    70
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Luiz Adriano, přichází Džano Ananidze.
     
    70
    Hra se hodně rozkouskovala změnami v sestavách a nevypadá to, že by ještě domácí měli najít síly na zdramatizování zápasu, ale nechme se překvapit.
     
    71
    Hanni si narazil míč na vápně a už se tlačil k zakončení, míč před ním upálil Udalyj.
     
    73
    Obrovské zmatky v obraně domácích! Na kolmici Popova si nabíhal Luís, proti kterému šel ven brankář Djupin. S ním si však nerozumněl stoper Udalyj a málem si dal vlastní gól. Nakonec ale před Luísem dokázal odpálit míč do zámezí.
     
    74
    Glebov a Lomovickij se po vzájemném souboji trochu kočkovali a hodně zblízka se podívali tváří v tvář, ale nakonec po zakročení pomezního končí situace s úsměvem.
     
    76
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Alexandr Samedov.
     
    77
    Teď už ale tečou nervy ve velkém a do strkanice se zapojilo snad deset hráčů. Určitě se budou rozdávat karty.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Danil Glebov (Anži Machačkala).
    Žlutou kartu dostává Ilja Kutěpov (FK Spartak Moskva).
     
    79
    Hanniho střelu z vápna domácí obránce zblokoval a bude následovat rohový kop...
     
    79
    ...Spartak rozehrál standardní situaci na krátko a prokombinoval se postupně až úplně dozadu k brankáři Maximenkovi. Hosté nemají kam spěchat.
     
    81
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Vladislav Kulik, přichází Dostonbek Chamdamov.
     
    82
    Hosté šli do přečíslení pět na tři, které svým otálením hodně zbrzdili. K míči se na levé straně dostal Hanni a poslal do vápna centr, ale domácí už byli zformovaní a míč odvrátili.
     
    83
    Pěkná akce Machačkaly nic nepřinesla. Achjadovu narážečku s Kacajevem přečetli obránci Spartaku.
     
    84
    Spartak právě vstřelil branku!
    Teď už je definitivně rozhodnuto. Střídající záložník Ananidze z brejku krásnou uličkou vyslal ZÉ LUÍSE, který udělal v běhu kličku Djupinovi a poslal míč do prázdné brány. Kapverdský kanonýr dává svůj druhý gól v utkání a Spartak už vede rozdílem třídy.
    84. Zé LUÍS - 0:3
     
    87
    Hosté drží míč na svých kopačkách a utkání se dohrává.
     
    90
    Rozhodčí nastaví utkání o čtyři minuty.
     
    90+1
    Hosté kombinují na své útočné polovině a Anži vůbec nepouští k balonu.
     
    90+2
    Domácí brankář Djupin teď překvapil snad všechny diváky. Neměl komu rozehrát, tak si položil míč na trávník a sám s ním na noze vyběhl takřka k polovině hřiště. Až poté nahrál svému spoluhráči a běžel zpátky mezi tyče.
     
    90+3
    Ananidzeho technický pokus byl velmi nepřesný a končí ve druhém patře tribuny.
     
    90+4
    Snad až v poslední nastavené minutě si brankář Spartaku připisuje svůj první zákrok. Střelu Kacajeva vyrazil na rohový kop.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání 17. kola ruské Premier Ligy mezi domácí Machačkalou a moskevským Spartakem bylo jasnou záležitostí hostů. Spartak Moskva druhý poločas jednoznačně ovládl a nakonec bere ze hřiště Machačkaly všechny tři body za vítězství 3:0. Na Zé Luísův gól do šatny z pokutového kopu navázal po deseti minutách druhé půle z další penalty Luiz Adriano. Domácí navíc šli po ruce, která předcházela penaltě, do deseti. V závěru ještě pojistil výhru svou druhou brankou kapverdský kanonýr Zé Luís,
    naopak hostující brankář Maximenko byl celý zápas prakticky bez práce.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:13. (20:00:03)

    Pavel Pubal

    Branky: 45+1. Luís (pen.), 55. L. Adriano (pen.), 84. Luís (Ananidze)

    Karty:   14. Gigolajev (MCK), 78. Glebov (MCK) – 61. I. Popov (SPM), 78. Kutěpov (SPM)   54. Gigolajev (MCK)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:13.
    Anži Machačkala: Djupin – Gapon, Novoselcev, Udalyj – Gigolajev, Glebov, Ondoua, Kulik (C) (81. Chamdamov), Savičev – Ponce (69. Achjadov), Dolgov (59. Kacajev).
    Náhradníci: Budakov, Sugrobov – Chancellor, Chamdamov, Kacajev, Agalarov, Achjadov, Rabiu, Bělorukov, Jagjajev.

    FK Spartak Moskva: Maximenko – Rasskazov, Kutěpov, Džikija, Lomovickij – Melgarejo (67. Petković), I. Popov (76. Samedov), Glušakov (C), Hanni – L. Adriano (70. Ananidze), Luís.
    Náhradníci: Selichov – Petković, Ananidze, Samedov, Ignatov, D. Kombarov, Melkadze, Timofejev, Gaponov, Tašajev, Pedro Rocha.

    Rozhodčí: Bezborodov – Danchenko, Gavrilin.
    bahis siteleri