Bayern – Norimberk 3:0 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 3:0 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 1:0 (kon.)
Schalke – Dortmund 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:0 (0:0)
FC Augsburg
Sobota 08.12.2018, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Bayer 04 Leverkusen vs. FC Augsburg

    BayArena uvidí souboj o únik od sestupových vod. Momentálně jedenáctý Bayer Leverkusen má patnáct bodů a čtyřbodový náskok na barážovou pozici Stuttgartu. Ještě o něco hůře je na tom Augsburg okupující se třinácti body čtrnáctou příčku, což znamená jen dvoubodový náskok na zmíněný Stuttgart.

    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    FC Augsburg – Bayer 04 Leverkusen 1:1
    Branky: 49. Danso – 47. Volland.

    Bayer 04 Leverkusen – FC Augsburg 0:0

    STATISTICKÉ SROVNÁNÍ LEVERKUSEN VS. AUGSBURG:

    Umístění: 11. místo vs. 14. místo.
    Skóre: 19:25 vs. 20:22.
    Bilance: 4-3-6 vs. 3-4-6.
    Střely na branku: 184 vs. 209.
    Tyčky: 4 vs. 5.
    Penalty: 1/2 vs. 2/2.
    Vlastní góly: 1 vs. 1.
    Fauly: 145 vs. 169.
    Žluté karty: 21 vs. 26.
    Vyhrané souboje: 1273 vs. 1352.
    Naběhané kilometry: 1557,1 vs. 1495,6.
     
    BAYER 04 LEVERKUSEN

    Tým kouče Heiko Herrlicha sice vede skupinu A Evropské ligy, jenže v domácí soutěži se zatím spíše trápí, i když poslední dva zápasy neprohrál.

    Brankářskou jedničkou Bayeru je finský gólman Lukáš Hrádecký, jenž si připsal už 35 zákroků, což čtrnáctý nejlepší počin Bundesligy. Druhou desítku mezi nejčastěji střílejícími hráči načínají Kai Havertz (32) a Kevin Volland (31), které najdeme také na čele klubového pořadí kanonýrů. Druhý jmenovaný se trefil pětkrát, jeho parťák mířil přesně čtyřikrát. Julian Brandt má na kontě tři gólové přihrávky, což ho řadí na desáté místo v celé soutěži.

    POSLEDNÍ PĚT UTKÁNÍ LEVERKUSENU:

    Brémy – Leverkusen 2:6
    Leverkusen – Hoffenheim 1:4
    Lipsko – Leverkusen 3:0
    Leverkusen – Stuttgart 2:0
    Norimberk – Leverkusen 1:1
     
    FC AUGSBURG

    Soubor kouče Manuela Bauma se zatím pohybuje v podobných patrech tabulky jako na konci minulého ročníku, kdy skončil Augsburg dvanáctý.

    V rbance zatím dostal více prostoru Andreas Luthe a pochytal 36 střel soupeřů, což ho řadí na třinácté místo Bundesligy. Nejčastěji z týmu pálí na branku Michael Gregoritsch (33 střel), který však skóroval jen dvakrát, což však stačí na stříbrnou příčku mezi hráči Augsburgu. Už sedmkrát rozvlnil síť za zády soupeřových gólmanů Alfred Finnbogason.

    POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ AUGSBURGU:

    Hannover – Augsburg 1:2
    Augsburg – Norimberk 2:2
    Hoffenheim – Augsburg 2:1
    Augsburg – Frankfurt 1:3
    Stuttgart – Augsburg 1:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hradecky – L. Bender, Tah, Dragović, Jedvaj – Baumgartlinger, Aránguiz – Bellarabi, Havertz, Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Weiser, Wendell, Kohr, Brandt, Kiese Thelin, Alario.

    FC Augsburg: Luthe – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier – Hahn, Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Giefer – Danso, Ku Ja-Čeol, Schmid, Či Tong-won, Richter, Córdova.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Augsburg se po sérii autů na polovině Leverkusenu dostal ke střele, jenže Daniel Baier pálil z hranice velkého vápna mimo, takže Lukas Hradecky nemusel zasahovat.
     
    4
    Hosté jsou v úvodu zápasu aktivnější, ovšem ani napodruhé nemusel Hradecky zasahovat. Z levé strany zkoušel centrovat Richter, ovšem míč z jeho nohy přeletěl břevno domácí branky.
     
    7
    Karim Bellarabi byl faulován na půlící čáře, jenže Leverkusen postupuje kupředu jen pomalu a zásluhou autů na levé straně.
     
    8
    Teď se dstal k zakončení z velkého vápna Julian Baumgartlinger, ale jeho střelu zblokovala obrana Augsburgu.
     
    8
    Leverkusen přebírá aktivitu. Po autu na pravé straně přiťukl Charles Aránguiz hlavičkou z vápna na jeho hranici Vollandovi, který však pálil jen do boční sítě.
     
    9
    Teď už musel Andreas Luthe zasahovat poté, co Lars Bender přihrál do vápna Charlesi Aránguizovi, který se na pravé straně otočil a vypálil na branku. Ke smůle Leverkusenu jen do míst, kde stál Luthe.
     
    12
    Bayer má teď velkou územní převahu, ale k nebezpečenému zakončení se zatím nedostal.
     
    13
    Leon Bailey rozehrál první roh Leverkusenu velmi dobře, na jeho centr si naskočil Kai Havertz, jenž však těsně minul levou tyč hostující branky. Teď se Augsburg brání opravdu zuby nehty.
     
    15
    Benderův pas sebral ve vápně jeden z obránců, který v následném souboji poslal míč o napadajícího útočníka Leverkusenu do zázemí, takže Luthe vykopává od své branky.
     
    18
    Kai Havertz měl na hlavě první gól utkání poté, co mu ve vápně také hlavou přihrál Leon Bailey. Ofenzivní záložník či útočník domácích však mířil do středu branky, kde stál připravený Luthe. Následně akci Leverkusenu zastavil praporek asistenta rozhodčího a je odpískán ofsajd.
     
    20
    Bayer rychle zpacifikoval protiútoku Augsburgu a vyrazil kupředu, jenže Bellarabimu centr zprava nevyšel a Luthe bude rozehrávat od vlastní branky.
     
    21
    Také Augsburg zahrával první rohový kop, jenže centr na první tyč jen založil rychlý protiútok Leverkusenu. Ten táhl po levé straně Charles Aránguiz, jenž se po vlastním centru dožadoval penalty, ale hlavní sudí jen zavrtěl hlavou.
     
    22
    Na druhé straně se ukázal nejlepší střelec hostů Alfred Finnbogason, který napřáhl na hranici velkého vápna, ale mířil jen do míst, kde stál pozorný Hradecky, který se alespoň trochu zahřál.
     
    24
    Rani Khedira sestřelil těsně před velkým vápnem Baileyho, takže Leverkusen má k dispozici přímý volný kop ze zajímavé vzdálenosti.
     
    25
    K míči se postavili Charles Aránguiz a Leon Bailey. První jmenovaný byl nakonec tím, kdo vystřelil a nebylo to vůbec špatné. Míč jen o decimetr možná dva minul pravou šibenici augsburgské branky.
     
    27
    Augsburg na chvíli zaměstnal obranu Leverkusenu, ale jeho akce neměla dlouhého trvání. Teď bude Bayer vhazovat na polovině soupeře, ale hlavní sudí ještě musí domluvit rozhorleným kohoutům Baileymu s Baierem. Zatím vše řeší jen slovně podobně jako před chvílí v případě faulujícího Khediry.
     
    30
    Leverkusen dostal sérií přihrávek míč do velkého vápne, jenže tam se hodně špatně rozhodl Karim Bellarabi, který chtěl o obránce získat roh, ale Luthe pomalý míč bez problémů chytil před čárou.
     
    30
    Luthe je ošetřován po sráčce s Vollandem. Bailey totiž poslal z levé strany přesný pas do vápna, kam si nabíhal Volland. Byl sice u míče první, ale Luthe vystartoval včas, aby mu zabránil mířit lépe a více v klidu. Volland píchl do míče jen špičkou kopačky a Luthe jeho pokus zneškodnil ve spolupráci s Khiedirou ještě než hlavní sudí přerušil hru, protože Luthe zůstal ležet na trávníku.
     
    33
    Navrátilec Bailey je hodně aktivní, ale teď roh na levé straně nevybojoval.
     
    34
    Jenže netrvalo dlouho a Leverkusen se rohu dočkal. Luthe rozehrál doleva na Hintereggera, který však chyboval a přihrál přímo na nohu Bellarabimu, který hned centroval do vápna na Vollanda. Ten se k míči nedostal, ale Bayer kopal roh. Po něm se míč dostal za vápno opět k Bellarabimu, jenže ten by při tomto pokusu potřeboval ragbyovou branku, jak vysoko míč po jeho ráně letěl.
     
    37
    Uklouznutí jednoho z bránících hráčů Leverkusenu mohlo být kritické, jenže Michael Gregoritsch přihrával doleva hodně nepřesně, takže domácí obrana v pohodě sebrala míč.
     
    38
    Aleksandar Dragović fauloval ve středovém kruhu Finnbogasona a také jemu hlavní sudí důrazně domlouvá, že příště už by to mohlo být se žlutým kartónkem.
     
    39
    Karim Bellarabi centroval zleva do vápna, kde Volland přiťukl do levého rohu velkého čtverce Larsi Benderovi, jehož utažená placírka na vzdálenější tyč se do branky jen těsně nevešla.
     
    41
    Alfred Finnbogason vedl jednu z mála ofenzivních akcí Augsburgu, ale narazil na připraveného Jonathana Taha, takže se nedostal ani do zakončení.
     
    42
    Kai Havertz zkoušel něco vymyslet ve vápně po levici Lutheho, jenže sudí viděl jeho faul, takže rozehrávat bude Augsburg.
     
    43
    Alfred Finnbogason si našel na hranici velkého vápna centr z levé strany, ale jeho ránu zblokoval Aleksandar Dragović. Míč však letěl směrem k brance, kde musel Lukas Hradecky podstoupit souboj s André Hahnem. Domácí brankář míč vyboxoval, i když byl faulován.
     
    45
    Rozhodčí nastaví v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    Alfred Finnbogason hledal ze středu na levé straně úplně volného Philippa Maxe, jenže ztlumená přihrávka nebyl úplně přesná a jako první si ji našel Hradecky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme viděli velkou územní převahu Leverkusenu, který měl častěji míč na kopačkách, ale zatím pálil jen do připraveného Lutheho nebo mimo tři tyče. I proto jsme zatím v BayAreně gól neviděli.

    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo branku: 2:2.
    Rohy: 2:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První akci druhého poločasu se snažil táhnout po levém křídle Leverkusenu Leon Bailey, ale obrana Augsburgu byla pozorná, takže hosté získali autové vhazování.
     
    47
    K Danielu Baierovi se odrazil míč z velkého vápna, ale hostujícími kapitánovi rána hodně nevyšla. Míč přeletěl brankovou čáru o několik metrů vedle pravé tyče leverkusenské branky.
     
    47
    Augsburg měl ale o něco později možnost nepřímého volného kopu z levé strany, jenže Hradecky si bez problémů stáhl míč ze vzduchu.
     
    49
    U rohového praporku vpravo od hostující branky se strhla strkanice po souboji Baileyho s Frambergerem.
     
    50
    Výsledek mely v rohu hřiště je žlutá karta pro Baileyho, který byl ze všech nejaktivnější.
     
    51
    Bellarami našel zprava na hranici vápna Vollanda, který si posunul míč ještě trochu doleva a vystřelil. Do rány se však položil Jeffrey Gouweleeuw a zblokoval míč na roh.
     
    53
    Po ošetření Caiubyho zahrávali domácí rohový kop, který však hostující obrana bez problémů odvrátila do bezpečí.
     
    54
    Lars Bender vhodil míč z autu na pravé straně do vápna, kde si ho dobře kryl Volland, jenže obrana ho vytlačila a domácí forvard následně o míč přišel.
     
    55
    Bailey našel zleva ve vápně Vollanda, jehož vychytal Luthe a jeden z obránců zastavil i dorážku Havertze. Odražený míč ještě doletěl doprava k Bellarabimu, který přestřelil.
     
    56
    Na druhé straně si Hradecky došel pro vysoký centr, který poslal do vápna z pravého křídla Hahn.
     
    58
    Raphael Framberger vyrazil kupředu a dostal se až k brankové čáře, kde však o míč přišel a obrana Leverkusenu si sebrala míč.
     
    60
    Bailey přišel na polovině Augsburgu o míč, ale svědomitě se vrátil, takže rodící se protiútok hostů zastavil. Augsburg bude jen vhazovat kousek od půlící čáry.
     
    61
    Karim Bellarabi se na 20 metrech hezky uvolnil patičkou, ale jeho střela trefila jen spoluhráče před ním, od něhož míč putoval za brankovou čáru, takže Luthe bude vykopávat od vlastní branky.
     
    62
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Alfred Finnbogason, přichází Či Tong-won.
     
    63
    Karim Bellarabi posouva dopředu, ale jeho přihrávka byla příliš dlouhá, takže z toho bude znovu jen odkop od hostující branky.
     
    64
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Jonathan Tah, přichází Wendell.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg).
     
    66
    Po faulu na Aránguize centroval Bailey, jemuž se ale pas nepovedl a hostující obrana ho bez problémů poslal až k půlící čáře.
     
    69
    Postupný útok Leverkusenu zastavili hosté na levé straně, kde Caiuby zablokoval centr Wendella a následně Bailey fauloval, takže augsburgská obrana si může chvíli oddechnout.
     
    70
    Při dalším obléhání branky Augsburgu zastavila hostující obrana kolmici Dragoviće od půlící čáry na hranici velkého vápna. Hosté následně odkopli míč na polovinu Bayeru.
     
    71
    Teď musí Leverkusen začít až od brankáře Hradeckého, k němuž dolétl dlouhý centr z vlastní poloviny Augsburgu.
     
    72
    Kai Havertz zůstal ležet po souboji ve velkém vápně, takže hostující hráči přestali hrát. Rozhodčí však nepískl, a tak mohl z pravé strany velkého čtverce střílel Bellarabi, jenž však nevměstnal pokus mezi tři tyče a míč letěl nad branku.
     
    72
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Julian Brandt.
     
    73
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Lucas Alario.
     
    75
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Můžeme konstatovat, že Bayer se konečně dočkal. První dotek LUCASE ALARIA s míčem končí prvním gólem zápasu. Domácí se dožadovali po souboji ve vápně penelty, jenže sudí nepískal, a tak si míč na pravé straně našel Lars Bender, který ho poslal na střed, kde stál osamocený Alario a s pomocí teče obránce překonal Lutheho. Asistence: Lars Bender.
    75. Lucas ALARIO - 1:0
     
    78
    Teď měl na noze vyrovnání Caiuby, který se po rohu dostal těsně u branky k míči, ale hradbu těl před sebou nepropálil. Míč se odrazil těsně vedle tyčky.
     
    80
    Martin Hinteregger fauloval na hranici velkého vápna Harvetze, takže domácí mají dobrou možnost zvýšit náskok.
     
    81
    Harvetz trefil z přímého kopu jen vyskočivší zeď a následný pokus Bellarabiho neměl potřebnou razanci a Luthe si ho v pohodě stáhl ze vzduchu.
     
    81
    Leverkusen teď měl obrovské štěstí. Či Tong-won převzal v pravé části velkého vápna krásnou patičku Khediry a vystřelil. Míč se od padajícího obránce odrazil a přeletěl Hradeckého. Ke smůle Augsburgu ho zastavilo břevno.
     
    82
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Marco Richter.
     
    87
    Po několika zajímavých situacích na obou stranách se spád hry uklidnil. Augsburg marně hledá skulinu ve zformované obraně Leverkusenu.
     
    88
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Caiuby, přichází Sergio Córdova.
     
    88
    Martin Hinteregger dobře vystoupil zpoza útočníka a sebral domácím míč. Augsburg vyrazil kupředu, jenže Michael Gregoritsch byl v ofsajdu.
     
    89
    Raphael Framberger nacentroval z pravé strany, na hranici malého vápna si míč parádně zpracoval Sergio Córdova a zády k brance přes hlavu zakončoval. Míč však domácí branku přeletěl a Hradecky tak nemusel zasahovat.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Marco Richter (FC Augsburg).
     
    90
    Druhý poločas bude delší o čtyři minuty.
     
    90+2
    Domácí dělají to nejlepší, co mohou. Drží míč daleko od své branky. Brandt rozehrál roh nakrátko a u praporku se Bayer snažil tahat čas, což se povedlo jen z části, protože domácí budou házet aut.
     
    90+3
    Tak myslím, že o fanoušky Bayeru se teď pokoušel infarkt. Centr z levé strany proletěl až k penaltě, kde střílel Sergio Córdova. Jeho ránu zblokoval Julian Baumgartlinger a následně Rani Khedira ve vynikající pozici trefil jen boční síť.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velkou územní převahu Leverkusenu, který ji přetavil v gól v 75. mnutě, kdy se zhruba po dvou a půl minutách na hřišti prosadil Lucas Alario. V závěru Bayer přežil dvě velké šance Augsburgu a uhájil tak těsné vedení, které ho přece jen trochu vzdálí od barážových a sestupových vod.

    Držení míče: 58,98 % vs. 41,02 %.
    Střely na branku: 13 vs. 8.
    Střely mimo branku: 8 vs. 5.
    Rohy: 4 vs. 2.
    Fauly: 12 vs. 19.
    Ofsajdy: 1 vs. 1.
    Naběhané kilometry: 117,5 vs. 115,8.
    Průměrná rychlost běhu: 6,9 km/h vs. 6,7 km/h. (17:27:11)

    Libor Kult

    Branky: 75. Alario (L. Bender)

    Karty:   50. Bailey (LEV) – 65. Gouweleeuw (AUG), 90. Richter (AUG)


    Bayer Leverkusen: Hradecky – L. Bender (C), Tah (64. Wendell), Dragović, Jedvaj – Baumgartlinger, Aránguiz (73. Alario) – Bellarabi, Havertz, Bailey (72. Brandt) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Weiser, Wendell, Kohr, Brandt, Kiese Thelin, Alario.

    FC Augsburg: Luthe – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Hahn (82. Richter), Gregoritsch, Caiuby (88. Córdova) – Finnbogason (62. Či Tong-won).
    Náhradníci: Giefer – Danso, Ku Ja-Čeol, Schmid, Či Tong-won, Richter, Córdova.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    ocianews.com