Atlético – Alavés 3:0 (kon.) | Valencia – Sevilla 1:1 (kon.) | Villarreal – Celta Vigo 2:3 (kon.)
Espanyol – Barcelona 0:4 (kon.)
konec
Atlético Madrid
3:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Sobota 08.12.2018, 13:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 20:15. (14:55:22)
     
    Dvě nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí. Atlético Madrid si připsalo důležité vítězství 3:0 v souboji se sousedem z tabulky – Alavés.

    Domácí nastoupili na soupeře ve velkém stylu, v první desetiminutovce Alavés pouze bránilo. Odměna pro Atlético přišla těsně před půlhodinou hry, když si na Ariasovu přihrávku naběhl Nikola Kalinić a netradičním zakončením umístil balon za záda Fernanda Pacheca. Kvůli zranění musel předčasně střídat domácí stoper Lucas Hernández, který byl nahrazen Giménezem. Po změně stran se dlouhou dobu nemohl prosadit ani jeden tým byť ke střele. Závěr zápasu už ale patřil domácím. Antoine Griezmann zužitkoval parádní přihrávku Vitola a samostatný únik zakončil přesně. Konečnou podobu na 3:0 určil pohotovou dorážkou z blízkosti Rodri.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Také Laguardia dostává žlutou kartu. Ten ale musel hasit nebezpečný únik Griezmanna, který by se už už hnal sám na brankáře hostujícího celku.
     
    90+1
    Montero si vysloužil v nastaveném čase žlutou kartu, když zcela zbytečně ve středu trávníku fauloval Garcíu.
     
    90
    Po několika soubojích u středové čáry se dostal k balonu Tomás Pina. Rychlou přihrávkou chtěl oslovit na pravé straně Burguie, ale ten ale po sprintu míč na trávníku nezastavil.
    88. RODRI - 3:0
     
    88
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Atlético přidává těsně před koncem zápasu také třetí zásah! Po zmatcích v pokutovém území Alavés se dostal ke střele Correa, jeho pokus ještě dokázal Pacheco skvěle vyrazit, ale pouze do pohybu RODRIHO, který z blízkosti už dopravil míč do sítě.
     
    87
    Balon po rohovém kopu propadl až na zadní tyč, Oblak podskočil vysoký centr, ale Bastón nadějnou pozici nedokázal proměnit ve snížení.
     
    86
    Jony rozehrával volný přímý kop pouze do kombinace. Po sraženém centru Ariasem budou mít hosté k dispozici ještě rohový kop.
     
    85
    Hosté se ještě snaží se zápasem něco udělat. Ale balon získal opět Vitolo. Nakonec se ale domácí provinili proti pravidlům.
    83. Antoine GRIEZMANN - 2:0
     
    83
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Je nejspíše rozhodnuto! Atlético přidává deset minut před koncem druhý zásah! Vitolo získal míč těsně před vlastním vápnem, poté dokázal prokličkovat mezi soupeři až do středu pole a přesnou přihrávkou vyzval ANTOINEA GRIEZMANNA k úniku. Skluzem dokázal Francouze téměř zastavit Laguardia, ale balon se se štěstím odrazit od tyče přesně ke Griezmannovi.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Alavés, které se snaží srovnat krok.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Martín, přichází Rubén Sobrino.
     
    81
    Ani jeden z týmů se v posledních chvílí nemůže na delší dobu udrže tu balonu. Po několika nákopech se balon odrazil za postranní čáru.
     
    80
    Thomas Partey přidržel ve střední části trávníku za dres Pinu a dostává za to žlutou kartu. Hlavní rozhodčí dnes s tresty rozhodně nešetří.
     
    79
    Střídající Burgui vycestoval s balonem až za postranní čáru. Domácí se tak dostali téměř zadarmo k míči ještě na polovině trávníku.

    Vít Schück

    Branky: 26. N. Kalinić (Arias), 83. Griezmann, 88. Rodri

    Karty:   6. N. Kalinić (ATM), 24. Á. Correa (ATM), 60. Arias (ATM), 80. Partey (ATM), 90+1. Montero (ATM) – 17. Calleri (DAL), 18. Pina (DAL), 39. Navarro (DAL), 90+2. Laguardia (DAL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 20:15.
    Atlético Madrid: Oblak – Arias, Savić, Lucas Hernández (37. J. Giménez), Saúl Ñíguez – Á. Correa, Partey, Rodri, Lemar (66. Montero) – Griezmann (C), N. Kalinić (58. Vitolo).
    Náhradníci: Adán – G. Martins, Vitolo, J. Giménez, Garcés, Montero, Muñoz Benavides.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín (82. Sobrino), Navarro, Laguardia, R. Duarte – García (C), Pina, Wakaso (46. Bastón) – I. Gómez (72. Burgui), Calleri, Jony.
    Náhradníci: Sivera – Maripán, Sobrino, Guidetti, Burgui, Bastón, Brašanac.

    Rozhodčí: Hernández – Sobrino, Naranjo
    ocianews.com