Slovan Bratislava – Žilina 5:2 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 0:1 (kon.) | Sereď – Dunajská Streda 0:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Nitra 0:3 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:1 (kon.) | Trnava – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
ŠKF Sereď
0:1 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 08.12.2018, 14:00 • Štadion pod Zoborom, Nitra • Niké liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Úvodní sestavy:

    ŠKF iClinic Sereď: Penksa – Sus, Michalík (C), Menich, Hučko – Baéz, Ventúra – Gatarić, Pankarićan, Ulrich – Morong.
    Náhradníci: Nwolokor – Baša, Mečiar, Bilas, Richnák, Ba, Ondong-Mba.

    FK DAC Dunajská Streda: Jedlička – Šatka, Huk (C), Koné, Davis – Herc, Vida, Kalmár – Tretiakov, K. Vida, Divković.
    Náhradníci: Slančík – Šimčák, Bilenkyi, Nagy, Koštrna, Špiriak, Bednár..
     
    Nejzajímavější skupinou na celém utkání je jednoznačně početný hostující kotel. Jinak je na stadionu pusto prázdno, samozřejmě berme v potaz to, že Sereď musí své zápasy hrát v Nitře, 30 kilometrů daleko.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Poslední podzimní kolo začíná, výkop provedla Sereď. A hned se po 13 sekundách dostala do ofsajdu.
     
    1
    Krátkou nahrávku na levé křídlo zarazil hostující Davis, navíc tak šikovně, že má DAC vhazování.
     
    2
    Přihrávku dopředu na K. Vidu zkušeně pohlídal Michalík a s kotlem za zády bude moci Penksa rozehrát.
     
    3
    Davies na středu pole udělal tři kličky a třikrát běžel dále, jeho úspěšnost je tak 100 %. Bylo mu to ale k ničemu, o chvíli později si jeho nahrávku špatně pokryl jeho spoluhráč a musel faulovat.
     
    4
    Do běhu dostával míč Ulrich, ale ve finální fázi udělal o krok více, tím pádem se musel otáčet, mezitím ho domácí obrana obrala o balon.
     
    5
    Herc u střídačky protlačil míč přes obránce a otevřel se mu prostor, nízký centr do vápna neprošel.
     
    6
    První žluté karty zápasu. Vida tvrdým skluzem poslal na zem Baéze, který mu nasadil kravatu kopačkami okolo hlavy, což si nenechal faulující líbit a jak to tak ve fotbale bývá, nějaké strkanice, simulace a žluté karty pro oba.
     
    8
    Kalmár se otočil okolo tří hráčů Seredě, Ventúra ho zezadu trefil a ze zajímavé vzdálenosti je tu možnost DAC na šanci.
     
    9
    Kalmár centroval do malého vápna, pro balon si však došel Penksa a rychle rozehrál, pokus o zaskočení hostující defenzivy skončil ofsajdem.
     
    10
    Další žlutá karta, Gatarić šel velice tvrdě do Davise v souboji na středu pole a vidí napomenutí.
     
    11
    Ze vzduchu se snášel hrací předmět na Gatariće, ale ten podběhl míč a hostující defenziva si už pak bez potíží poradila.
     
    12
    K. Vida si udělal kličkou prostor ve vápně a přiťuknul na Šatku, který ve skluzu dvakrát balon trefil do gólmana!
    12. Pavol Penksa (SER), Ľubomír Šatka (DUN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    14
    Morong si u rohového praporku počkal na podporu spoluhráčů, nakonec z toho nevzešla ani jedna střela, zato hned dvě vhazování.
     
    15
    Šance nevidíme v takové míře jako emoce. Hráči jdou do sebe zejména na středu pole ostře, často se píská v rámci přerušení. Důsledkem jsou už tři žluté karty.
     
    16
    Divković nasadil jesle Morongovi, podruhé se mu to ale v rámci zpětné přihrávky nepovedlo. Sereď kontrovala dlouhým výkopem dopředu, Jedlička ale vyběhl a poslal míč zpět na útočnou polovinu.
     
    17
    Michalík zezadu poctivě nakopl protihráče, poprvé mu to ještě prošlo, podruhé nikoli a i on vidí žlutou kartu.
     
    18
    Davisův centr skončil na první hlavě pod letícím míčem a Sereď opět zkusila rychlý protiútok, ten skončil o něco lépe a domácí si vybojovali vhazování.
     
    19
    Ventúra se snažil vyhnout souboji s Kalmárem, co to šlo, ale stejně ho trefil, tím pádem se opět přerušila hra a DAC mělo rozehrávku faulu, ale nepřineslo to větší šanci.
     
    20
    Ta přišla na druhé straně, když Ulrich potáhl míč až do šestnáctky a obstřelil protihráče, obstřelil i gólmana a těsně obstřelil i pravou tyč!
     
    20
    Eric Davis si pomohl v souboji s Gatarićem rukama, což vyhodnotil sudí Marhefka jako nepřípustné a uděluje žlutou kartu.
     
    22
    Rohový kop ŠKF šel na zadní tyčku, kde si sbíhal Hučko, ale v pozici Supermana trefil balon o zem za branku.
     
    23
    Davis ustál vzdušný souboj a vybojoval vhazování, o pár sekund později i faul, který nenese domácí Michalík dobře. Zrovna on by si měl dávat pozor, neb má žlutou kartu.
     
    24
    V Seredi se vyrábí velice dobré Horalky, ale také debatní kroužky u rozhodčího. Herc obíhal protihráče, který mu dal nohu do cesty, načež Herc upadl. I toto bylo posouzeno jako faul.
     
    25
    Kalmár to pustil z 23 metrů přímo na branku Seredě, Penksa skoro zacouval až za brankovou čáru, v náručí ale míč udržel před čárou.
     
    26
    Baéz prováhal ideální čas pro kolmou přihrávku do běhu, navíc při návratu zpět fauloval a hráč známý z působení v české lize není moc šťastný.
     
    27
    Sus se pokoušel prosadit individuálně po pravém křídle, Šatka ho ale zastavil šlápnutím do míče a odehráním za pomezní čáru.
     
    28
    Morong ramenem odstavil Huka, který hrál jako poslední a pomezní má jasno: míč jde Seredi.
     
    29
    Morong byl ve vzdušném souboji zasažen do obličeje, po delší prodlevě je pískán faul zhruba na úrovni středového kruhu.
     
    31
    Ventúra vracel rychle míč do vápna po předchozí situaci, razanci ale vůbec neodhadl a Jedlička bez problémů vykryl centr zákrokem.
     
    32
    Divković se stal cílem nedovoleného zákroku přímo před hostující střídačkou. Rozehrávka přinesla tři přihrávky na úrovni vápna, které však nebyly na střelu a ŠKF jde dopředu.
     
    33
    Davis držel Moronga v souboji ve vápně za ruku, což domácí #14 vehementně signalizovala, sudí Marhefka je však naprosto klidný a vyrovnaný v této situaci.
     
    35
    Mohla to být tutová šance Seredi! Výhoda po faulu u postranní čáry vzešla v nahrávku Gatariće na Suse, který už těsně před brankovou čárou našel Ulricha, který se mohl radovat z gólu asi tři sekundy, neboť byl pískán ofsajd.
     
    35
    Koné je pak zpětně trestán za zmíněný faul u postranní čáry.
     
    37
    Gatarić se z ničeho nic ocitl mezi dvěma obránci a rozhodl se pro střelu ze šestnácti metrů, kterou Jedlička vyrazil na rohový kop.
     
    38
    Kombinace ŠKF přešla do šance, kdy Sus od brankové čáry vrátil míč na hranici vápna, kde si ho našel Ulrich a tvrdou střelou z první pálil, trefil prostor vedle pravé tyče!
    38. Ľubomír Ulrich (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    41
    DAC přeneslo hru na vlastní útočnou polovinu, kde si dokázalo dojít pro další faul, opět se jedná o zásah do hlavy, snad vidíme i krev z obličeje K. Vidy.
     
    43
    Koné měl problémy s rozehrávkou pod tlakem, nakonec vše vyřešil s Davisem, který se pokusil vysunout útočníky, útlum DAC je ale znatelný a Sereď začíná mít tlak.
     
    44
    Sus potopil jesličkami Divkoviće a vzešel z toho brejk tažený Morongem a i jeho vlastní střelou z velké dálky. Velká dálka odpovídala kvalitě střely, tedy deset metrů nad branku a míč na prázdné tribuně.
     
    45
    Jeden z posledních centrů DAC do vápna, Tretiakov na zadní tyči našel jednoho z hostí, ale hlavičkující soupeř dal Dunajské Stredě roh.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Rohový kop nic nepřinesl, oba týmy odcházejí do kabiny s nulou na kontě a dá se asi říci, že zaslouženou. Vyložené šance nám zápas nenabídl, nabídl nám však 6 žlutých karet, z nichž pět bylo uděleno během úvodních dvaceti minut. Herně má mírně navrch ŠKF po očekávaném úvodním tlaku, zpět se vrátíme za 14 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    DAC zahájilo poločas dvěma nebezpečnými centry, které však svůj cíl nenašly a na druhé straně hrozil Ulrich, ale byl zastaven včas.
     
    47
    Ulrich byl faulován Šatkou a domácí hráč byl velice aktivní ve vysvětlování celé situace, Šatka ho měl na párku, přesto jsou oba uklidňováni hlavním rozhodčím.
     
    48
    Morong táhl přečíslení 3 na 2, které se snažil řešit přihrávkou přes Koného, hostující bek celou situaci přečetl a vybojoval pro hosty vhazování.
     
    49
    Kalmár jednoduchým lobem uvolnil Herce, který sice balon těsně nedoběhl, zato pořádně trefil Menicha ve skluzu. Domácí obránce to rozběhl a hrajeme.
     
    51
    Sus opět jednoduchou přihrávkou vybídl ke střele Ulricha, zpoza vápna mířil na levou tyč, Jedlička šel na zem a vyrazil na rohový kop.
    51. Ľubomír Ulrich (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    Huk se hlavou srazil s Menichem ve vzdušném souboji. Po chvilce ledování se pokračuje nadále v plném počtu na obou stranách.
     
    53
    Dunajská Streda vstoupila do druhé půle opět s tlakem. Ten je však zatím spíše platonický, není to žádný tlak podobný tomu, co se dá vytvořit ráno na záchodě po nějaké oslavě s alkoholem.
     
    54
    Herc před zraky pomezního stáhl na zem zezadu Moronga a čeká ho žlutá karta za tento zákrok.
     
    56
    Divkovićovi se vrátil míč na centr, který přišel z pravé strany, jenže domácí obrana odvrátila na rohový kop.
     
    56
    Ten prodlužoval Herc, ale přímo do prvního obránce před sebou. ŠKF si pak oblast malého vápna pohlídalo a vyhnalo DAC za půlku.
     
    58
    Huk si naskočil centr od Kalmára, trefil ale pouze střed branky. Na druhé straně se hnal do útoku Morong, jeho přihrávka na Pankarićana však nebyla ideální.
     
    59
    Davis trefil Gatarića na stojnou nohu a těsně unikl druhé žluté kartě. ŠKF bude mít přímý kop, ale daleko od branky.
     
    59
    Jenže Hučko se do toho pořádně opřel a Jedlička u pravé tyče vyrazil na rohový kop.
     
    60
    Z rohu hlavičkoval na branku Hučko, vysokým obloukem ale trefil pouze vrchní síť.
    60. Martin Jedlička (DUN), Tomáš Hučko (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    61
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Erick Davis, přichází Milan Šimčák.
     
    62
    Kalmár výbornou přihrávkou za obranu vysunul K. Vidu, kterého těsně před pokutovým územím stáhl za ruku na zem Sus a přichází žlutá karta pro něj. Prakticky souběžně s čárou bude DAC zahrávat přímý kop.
    62. Martin Sus (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    65
    Zeď se stále staví a stále se nehraje...
     
    65
    Kalmár trefil pouze zeď, snažil se o podstřel! Z této situace tak hosté nevytěžili vůbec nic...
     
    66
    Morong se dostal v brejku před Koného a snažil se zakončit, ale místo střely šel hodně ochotně na zem, dostává tak kartu.
     
    68
    Baéz byl možná poprvé faulován Tretiakovem, jenže pískal se faul Baézův a opět jsou k vidění emoce.
     
    70
    Opět se fauluje, tentokrát byl faulovaným hráčem Tretiakov, kterého došlápl Ulrich. Hostující kotel to viděl z první a dává na odiv svoji hlasitost.
     
    71
    Morong odvedl velmi dobrou práci na levém křídle a vybojoval ŠKF roh.
     
    72
    Z něj ale vůbec nezapršelo a DAC přechází do útoku, snažil se o rychlou kombinaci, která ale vlivem špatné přihrávky vůbec nevyšla a na tahu jsou znovu domácí.
     
    73
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Souleymane Koné, přichází Kristián Koštrna.
     
    74
    Pěkný strom dostal ve vápně do cesty Gatarić od Šatky, o nějaké penaltě ale nemůže být vůbec řeč, Šatka prakticky zůstal pouze stát.
     
    76
    Centr do vápna z dílny Menicha směřoval pouze do ruk Jedličky, který ihned žene spoluhráče do útoku.
     
    77
    Další centr, tentokrát od Moronga, přízemní pokus nebyl prakticky ničím zajímavý. Ale v kontextu posledních minut se o něm můžeme zmínit.
     
    78
    Herc se dostal ke střele zpoza vápna, ale slabou razancí neudělal Penksovi vůbec žádné problémy.
     
    80
    Rohový kop se povedlo DAC odvrátit, následná střela z voleje z velké dálky již byla pouze dozvuk celé akce. Nic víc, nic míň.
     
    80
    Střídání v týmu ŠKF iClinic Sereď: ze hřiště odchází Filip Pankarićan, přichází Rudolf Bilas.
     
    82
    Gatarić se toho vůbec nebál a vehementně se tlačil za míčem, dokonce překvapil i samotného Jedličku v brance DACu. Nakonec z této situace ale nic nevzešlo.
     
    84
    Hučko se ve sprinterském souboji přetlačoval s K. Vidou, nakonec to dopadlo přerušením hry a žlutou kartou pro domácího hráče.
     
    85
    Střídání v týmu ŠKF iClinic Sereď: ze hřiště odchází Ľubomír Ulrich, přichází Martin Mečiar.
     
    86
    Faul na Mečiara vyústil v závar, míč zpět do ohně vrátil Morong a Hučko byl nejvýše, ale hlavičkou mířil vedle levé tyče!
    86. Tomáš Hučko (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90
    Dunajská Streda dala gól! V samotném závěru jde DAC do vedení a zřejmě klíčového! Už to vypadalo na ztrátu míče, ale těsně před brankovou čárou se podařilo odehrát na volného ĽUBOMÍRA ŠATKU, který měl hodně prostoru a pouze doklepl do prázdné branky!
    90. Ľubomír Šatka (DUN) - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+1
    Nastavují se závěrečné tři minuty zápasu, ty začnou střídáním. Herce nahradí Bednár.
     
    90+2
    Rozhodčí si na závěr dnešního utkání nemůže stěžovat. Menich dostal úder do brady, narozdíl od Divkoviće se ale rychle zvedl a chtěl hrát. Hostující hráč ne a začíná se to postrkávat.
     
    90+4
    Pokus o závěrečný tlak ukončuje ŠKF útočným faulem a zřejmě je dnešní utkání rozhodnuto.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je za námi dnešní utkání 18. kola, posledního podzimního. Domácí v závěru nekousli prohru a stěžovali si hlavnímu sudímu, který s tím ale nic udělat nemohl. Zápas jako takový nebyl nijak pohledný, spíše bojovný a také vyrovnaný. Gól padl pouze jediný, v samotném závěru se prosadil Šatka a rozhodl o výhře DAC 1:0. Z mé strany je to dnes vše a přeji vám pěkný zbytek víkendu!
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 26:21. (15:55:11)

    Tomáš Kalas

    Branky: 90. Šatka

    Karty:   6. Baéz (SER), 10. Gatarić (SER), 17. Michalík (SER), 62. Sus (SER), 66. Morong (SER), 84. Hučko (SER) – 6. Vida (DUN), 20. Davis (DUN), 35. Koné (DUN), 54. Herc (DUN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 26:21.
    ŠKF Sereď: Penksa – Sus, Michalík (C), Menich, Hučko – Baéz, Ventúra – Gatarić, Pankarićan (80. Bilas), Ulrich (85. Mečiar) – Morong.
    Náhradníci: Nwolokor – Baša, Mečiar, Bilas, Richnák, Ba, Ondong-Mba.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Šatka, Huk (C), Koné (73. Koštrna), Davis (61. Šimčák) – Herc (90+1. Bednár), Vida, Kalmár – Tretiakov, K. Vida, Divković.
    Náhradníci: Slančík – Šimčák, Bilenkyi, Nagy, Koštrna, Špiriak, Bednár.

    Rozhodčí: Marhefka – Tomčík, Jenčura

    Diváci: 1 012
    thejrc.org