Č. Budějovice – Vítkovice 4:8 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 3:4 (kon.) | Olomouc – Přerov 2:1 (kon.)
Chomutov – Kladno 4:3 (kon.) | Vsetín – Pardubice 2:6 (kon.) | Žďár n/S – Mountfield HK 3:4 (po pr.)
Havířov – Zlín 2:4 (kon.) | Salzburg – Třinec 3:4 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 3:4 (po pr.)
K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
4:8 (1:2, 2:4, 1:2 - N 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 08.12.2018, 12:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Utkání je za námi! Vítkovičtí dnes předvedli parádní výkon, po kterém si z jihu Čech všechny body, a to včetně toho z nadstavby. Z tohoto utkání je to tedy vše, děkuji za pozornost! (14:10:29)
     
    Konec zápasu.
     
    61:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí se mohou radovat ze zisku také čtvrtého bodu! PETR FRIDRICH vykoupal domácího brankáře a následně zakončil nekompromisně z bekhendu!
     
    61:36
    Po faulu jednoho z domácích hráčů uvidíme nájezd Vítkovických! Toho se ujme Petr Fridrich.
     
    61:17
    Vojtěch Krcho nabral rychlost a zkusil se nacpat před branku. Střílel k bližší tyči, Piták byl ale opět úspěšný.
     
    61:00
    Jeden z vítkovických hráčů se hnal na domácí branku. Tam ale ztratil rovnováhu a upadl. Přitom ještě sundal nechtěně helmu domácímu brankáři. Oba aktéři budou v pořádku.
     
    60:15
    Domácí nebyli daleko od toho, aby ujeli protihráčům do přečíslení. Jakub Novák ale v pravý čas ztratil kotouč, konkrétně mu sjel z hole. Vítkovičtí tak mohou začít akci zpoza své branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba je za námi. Vítkovičtí se dnes mohou radovat ze zisku minimálně tří bodů, které již mají jisté. Uvidíme, zda ukořistí ještě ten čtvrtý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí pojišťují své vedení! Bernovský poslal přihrávku na IVANA IVANA, který jel proti jedinému domácímu bekovi. Skrze něj zavěsil krásnou střelou o horní tyčku! Asistence: Jan Bernovský, Petr Fridrich.
     
    58:23
    Další střela českobudějovického celku z větší vzdálenosti! Dobře střílel Václav Prospal, jenž napálil kotouč do bližšího růžku. Tam se ale zavčasu objevila připravená Pitákova vyrážečka.
     
    57:31
    Jakub Novák zkusil své štěstí od modré čáry. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, nicméně Piták si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    56:34
    Vojtěch Krcho udržel kotouč za Pitákovou svatyní. Následně ho zkusil poslat před branku, kam si sjížděl i jeden z jeho spoluhráčů. Přes hradbu vítkovických hráčů se ale až k puku neprocpal.
     
    56:02
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Smička – 2 min., hákování).
     
    55:10
    Českobudějovičtí se také přesunuli do útoku. Dvěma střelami se prezentoval obránce Jan Vávra. Obě neměly vůbec špatné parametry, nicméně obě skončily na bránících protihráčích.
     
    54:24
    Žádnou šanci jsme v uplynulých okamžicích na ledové ploše neviděli. Vítkovičtí hokejisté se snažili o kombinaci, právě ale až k střeleckému pokusu se neprokombinovali.
     
    52:54
    Jakub Vacula se prezentoval skvělým pohybem. Dokonce se zbavil několika dotírajících protihráčů. Vacula se vydal skrze celé pásmo až před branku, kde zkoušel oslovit některého z Vítkovických, nicméně bez úspěchu. Prušák zasahovat nemusel.
     
    51:16
    Jan Janoch se pokusil nacpat přes posledního obránce před branku. Vítkovický bek se ale nedal a domácího útočníka do kýžené pozice nepustil.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 3. Masopust (Čížek, Krcho), 22. Silný (Krcho), 27. Škola (Silný), 49. Vaculík (Schwartz, Š. Masopust) – 17. Fridrich (Bernovský), 20. Ivan (Lewandowski), 26. Fridrich (Bernovský), 30. Bernovský, 36. Konečný (Lednický, Beránek), 40. Konečný (Vojtovič), 42. Tvrdý, 60. Ivan (Bernovský, Fridrich), 62. Fridrich


    HC Motor České Budějovice: Prušák (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Remta, Pavlát, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, Cubo, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Ivan

    Rozhodčí: Čáp – Zimmermann, Šimán
    thejrc.org