Č. Budějovice – Vítkovice 4:8 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 3:4 (kon.) | Olomouc – Přerov 2:1 (kon.)
Chomutov – Kladno 4:3 (kon.) | Vsetín – Pardubice 2:6 (kon.) | Žďár n/S – Mountfield HK 3:4 (po pr.)
Havířov – Zlín 2:4 (kon.) | Salzburg – Třinec 3:4 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 3:4 (po pr.)
K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:6 (0:0, 2:4, 0:2 - N 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 08.12.2018, 12:45 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:45.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes se proti sobě postaví juniorské týmy VHK ROBE Vsetín a HC Dynamo Pardubice, a to v rámci 4.kola skupiny "O pořadí v play-off".
     
    VHK Robe Vsetín

    Vsetínští junioři získali minulý týden dva body ze dvou zápasů. Oba si vydobyli v nadstavbě, když nejprve v Litvínově proměnili nájezdy Lukačka s Ondračkou a v Plzni se po dvaceti devíti sekundách nastaveného času prosadil Jindra. A jak zápasy probíhaly v základní hrací době? Zprvu nutno prozradit, že páteční utkání v Litvínově začínalo z důvodu extraligového zápasu, který předcházel tomu juniorskému, o půl hodiny později a hostující Vsetín v úvodních minutách možná trochu zaspal. Valachům se ale dařilo dotahovat, a tak bylo skóre 5 minut před koncem základní hrací doby 3:3. To bohužel na světelné tabuli do závěrečné sirény nevydrželo a domácí brali výhru 4:3. Pozdní konec se pravděpodobně promítl do následujícího utkání, kde Vsetín nevstřelil ani branku a Plzni podlehl 0:3.

    Pod třemi brankami z Litvínova se podepsali Ján Petriska, který svou druhou branku v sezóně přidal v oslabení (zajímavé je také rozpětí, které dělí dvě Petriskovy vstřelené branky – ta první je totiž z prvního zápasu letošního ročníku), Marco Lukačka (celkem 6+10) se trefil z trestného střílení a tuto dokonalou kombinaci doplnil brankou přesilovkovou Šimon Jenáček (6+9). Vsetínský obránce se tak v počtu gólů v početní výhodě dorovnal Lukáši Jindrovi, s nímž v této statistice sdílí druhé místo (za 3 branky v přesilovce). První místo, nejen v této statistice, ale v celém kanadském bodování týmu, patří Lukáši Frydrychovi (13+12). Stejný počet bodů má i kapitán Daniel Klímek (10+15), jenž ještě do nadstavby nezasáhl, jelikož minulý týden odjel s A-týmem k zápasu v Českých Budějovicích.
     
    HC Dynamo Pardubice

    S tímto soupeřem se tým Vsetína utkal naposledy 5. 2. 2016, a to v kategorii staršího dorostu, když parta okolo kapitána Davida Kováře bojovala o záchranu extraligové příslušnosti. Ročníkově jsou to starší hráči, než se představí nyní, jenže už tehdy nahlédl o kategorii výš právě Tomáš Ondračka. V utkání hraném o měsíc dříve na Lapači pak nastoupil na závěrečných 11 minut gólman David Sachr, jenž v bráně po 6 inkasovaných gólech nahradil Marka Huzlíka. Tehdy proti němu na druhé straně stál současný brankář pardubického áčka Milan Klouček. A co se týče jiných pardubických hráčů, z momentálního pardubického juniorského kádru se v té době představili obránce Václav Leder nebo útočník Michal Pochobradský.

    Ale zpět do současnosti. Pardubice sice skončily ve skupině B na druhém místě s propastným rozdílem devíti bodů, jejich forma ve skupině ale byla famózní. V posledních deseti zápasech bodovali, v sedmi z nich brali tři, případně čtyři, body. Ve dvou podlehli soupeři v prodloužení (domácí zápas s Mladou Boleslaví 1:2p) a na nájezdy (domácí zápas s Hradcem Králové 2:3sn) a v posledním utkání základní části urvali v Liberci výhru 3:2 v prodloužení. Chuť vyhrávat tedy určitě nechyběla, i tak ale Pardubice v nadstavbě ztroskotaly hned na prvních dvou soupeřích a minulý týden braly jen jeden bod. Zbytek si z východu Čech odvezly Vítkovice a Třinec.

    Vedoucím kanadského bodování pardubického celku je Jiří Bucek (10+17), hned za ním pak najdeme Víta Rozlílka (14+12). Ten je zároveň také nejlepším střelcem. Následující dvojicí s třiadvaceti a dvaceti body je duo Filip Koffer (4+19) a Martin Kostka (8+12). Nejčastěji bodujícím obráncem je Daniel Blažej (1+13). Brankářskou jedničkou je s úspěšností 89,53% v 18 zápasech Tomáš Vlk. Záda mu kryje Vojtěch Nečas (8 zápasů, 89,91%)
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Sachr) – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Houser – Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Leder, Nedelka, Blažej, Jelínek – Pochobradský, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Koffer, Kostka, Chára, Rohlík, Bucek, Trejbal, Kubíček, Tobiáš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Buly se zmocnili hosté a vyrazili střemhlav na Málka.
     
    00:48
    Pardubice zajeli do svého pásma, kde si počkali na soupeře, ten tam ale nejel, a tak zaútočili.
     
    01:38
    Puk mají na své straně opět hosté. Vsetínská sestava za nima trochu zaostává, ale nevzdávají to.
     
    02:39
    Rozehrávalo se před bránou domácích, puk získali hosté a vsetínské hráče k němu nehodlají pustit.
     
    03:17
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Bucek – 2 min.).
     
    04:37
    Petriska s Ondračku se dostali do útočného pásma, tam si všimli svého spoluhráče u bránu, kterému nahráli. Kotouč ale skončil v lapačce.
     
    05:30
    Puku se tentokrát zmocnili domácí, kteří si objeli Vlkovu bránu, tam jim byl však kotouč odebrán. Pardubičtí hráči se rozjeli do jejich útočného pásma, kde však byl Málek připraven na každou střelu.
     
    06:10
    Jenáček Š. se dostal zpoza brány hostů před Vlka, tam se pokusil vstřelit gól. Kotouč se ale odrazil od betonů. Na druhé straně brány byl připravený Lukačka, puk mu ale podjel těsně pod hokejkou.
     
    08:40
    Buly mají na své straně domácí Vsetín, nemůžou se ale dostat do útočného pásma.
     
    09:27
    Hráči Vsetína se přece jen dostali do útoku, obrana Pardubic, ale byla připravena a puk poslala přes celé hřiště zpátky před Málka.
     
    10:43
    Jenáček dostal skvělou přihrávku, ve stejnou dobu se ale před ním objevil pardubický hráč, a tak musel hráč Vsetína nahrát spoluhráči.
     
    12:49
    Blažej dostal kotouč pod svou hokej a měl prostor vystřelit. Na poslední chvíli si před něho stoupl vsetínský obránce, který této akci šikovně zabránil.
     
    13:21
    Petriska se dostal sám před Vlkovu bránu, puk byl dobře mířený, ale gólmanovi betony byli rychlejší.
     
    14:45
    Krupa se dostal do hry 1 na 3. Jeho pokus objet bránící hráče se povedl, ale i tak musel objet pardubickou bránu, aby mohl nahrát spoluhráči.
     
    15:46
    Hráči Pardubic si puk opět dostali do útočného pásma, kde vsetínská obrana zaspala. Málek byl, ale v pohotovosti a všechny střely pochytal.
     
    17:00
    V rozehrání puk získali na svou stranu hosté, kteří se zprvu nemohli dostat přes bránicí hráče do středního pásma. Vsetín si tedy přebral kotouč na svou stranu. Následně však byli zatlačeni do obranného pásma.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rouha – 2 min.).
     
    18:40
    Chára byl v obklíčení za vsetínskou bránou odkud se nemohl dostat. Vsetín se poté rozjel tryskem na Vlkovu bránu. Tam na ně však už čekala obrana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla vyrovnaná. O puk se hráči obou mužstev navzájem šikovně obírali, obrana ale byla většinou tam kde měla, takže jen málokdy měli hráči šanci vystřelit nabránu. Uvidíme jak junioři pozmění taktiku, aby získali převahu. Druhá třetina začne asi ve 13:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Buly si na svou stranu převzali hosté.
     
    20:19
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pár sekund po rozehrání se Buckovi Podařilo dostat přes vsetínskou obranu, tam poté nahrál DOMINIKU CHÁROVI, který bez zaváhání vystřelil na Málka. Asistence: Jiří Bucek.
     
    22:30
    Vsetínští hráči se dostali před Vlka, ten však do jejich střel vždy strčil beton.
     
    22:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí tým si předešlí gól nenechal líbit a vyjel do útoku. Autorem této brány byl TADEÁŠ POSPÍŠIL. Asistence: Šimon Jenáček.
     
    25:15
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Krupa – 2 min., podrážení).
     
    25:15
    Po rozehrání se puku zmocnil rohlík, který okamžitě nahrál svému spoluhráči.
     
    25:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté využili své přesilové hry a zaútočili. Autorem brány byl VÍT ROZLÍLEK. Asistence: Filip Koffer, Ondřej Rohlík.
     
    27:09
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rouha – 2 min., podrážení).
     
    28:05
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rohlík – 2 min., držení).
     
    28:20
    Vsetín je ve značné přesilovce, a vzali si také oddechový čas, aby se domluvili na taktice. Domácímu týmu se sice povedlo držet se před bránou Pardubic, gól ale nepadl.
     
    29:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté už byli v počtu 4 na 5. Byli sice v oslabení to ale nijak DOMINIKU CHÁROVI nevadilo a skóroval. Asistence: Michal Pochobradský, Dominik Dubovčí.
     
    30:08
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondračka – 2 min., nesportovní chování).
     
    32:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Těsně poté co se domácí opět dostali do plného, tak se puku dostal Koffer a Rohlík, ten nahrál VÍTU ROZLÍLKOVI, který puk jen posunul do odkryté brány. Asistence: Ondřej Rohlík, Filip Koffer.
     
    33:30
    Pardubická obrana zůstala pozadu a tak se Krupa rozjel sám proti Vlkovi v bráně, puk se ale odrazil od pravého betonu.
     
    35:09
    Buly mají na své straně opět hosté. Vsetínská obrana si je však na chvíli dostala do středního pásma. Tam kotouč přešel opět na stranu Pardubic, které se dali do útoku.
     
    36:00
    Vsetínský hráč Krupa měl opět šanci na gól. Pardubická obrana ho nestíhala dojet, a tak vystřelil z pravého kruhu. Kotouč ale skončil mezi betony.
     
    36:55
    Pardubice se opět dostali do pásma domácích, odtud je obrana ale včas vytlačila.
     
    37:47
    Petriskovi se dařilo šikovně objet obránce. Poté nahrál nebráněnému Ondračkovi, který neváhal a vystřelil.
     
    39:32
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácím se v poslední minutě podařilo opět skórovat, tentokrát díky střele TOMÁŠ FRIMEL, který se dostal sám před pardubickou bránu. Vystřelil úspěšně z pravého kruhu a snížil tak náskok Pardubic. Asistence: Bez asistence.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Dubovčí – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V první polovině třetiny jsme měli možnost vidět spoustu gólů patřících týmu z Pardubic, ale také jeden gól Vsetína. Když už to vypadalo beznadějně na snížení náskoku hostů, tak domácí tým překvapil a vstřelil druhý gól. Třetí třetina začne asi ve 14:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Jenáčkovi a Vašenkovi se podařilo dostat přes obranu až za bránu, tam jim však puk přebrali Pardubice.
     
    41:10
    Pardubice se dostali do útoku, nevšimli si ale vsetínského hráče, který se jim postavil do cesty.
     
    42:30
    Hostům se dařilo držet se za Málkovou bránou, vsetínská obrana ale včas zareagovala, puk jim sebrala a jela do útočného pásma.
     
    44:08
    Ondračka vypálil na bránu od levé tyčky, Vlk však do střeli strčil beton.
     
    44:50
    Petriska byl před bránou hostů, odtud ho ale vytlačila obrana, ke kotouči se následně dostal Krupa, který měl však v cestě pardubického hráče.
     
    46:21
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Dubovčí – 2 min., podrážení).
     
    46:42
    Boj o kotouč vyhráli hosté, kteří se okamžitě vydali na Málka.
     
    47:53
    Pernický měl v patách pardubického útočníka, když projížděl za zády Málka. Pardubická hráč mu však nestíhal a tak se Pernický dostal do středního pásma.
     
    48:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky byl MICHAL POCHOBRADSKÝ. Asistence: Dominik Dubovčí, Dominik Chára.
     
    49:10
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a hosté si na své konto připisuje další gól. Tentokrát patří PETRU ANTONÍČKOVI. Asistence: Michal Trejbal.
     
    49:55
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Málek – 2 min., podrážení). Trest odpyká Veselý.
     
    52:51
    Hrádek si získal puk a jel do svého obranného pásma, kde čekal na své spoluhráče. Čekal ale dlouho a kotouč získali domácí.
     
    54:16
    Pardubičtí hráči si nahrávali před jejich bránou. Poté se dostali do středního pásma odkud vypálili na Málka, bylo z toho však zakázané uvolnění.
     
    54:58
    Hra se odehrávala před Málkem, ten však dával pozor a žádný gól nepustil.
     
    55:54
    Hráči se přesunuli před Vlka, domácí tým se však nedostal k bráně tak blízko, aby mohl vypálit.
     
    56:44
    Petriska se rozjel proti dvěma hráčům, ti však byli silnější a kotouč mu sebrali.
     
    57:05
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jenáček – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    57:50
    Domácí Vsetín hraje v oslabení, hosty však nehodlají pustit k bráně.
     
    58:28
    Vsetínští hráči měli šanci skórovat, betony Vlka ale byli rychlé a každou střelu odrazili.
     
    59:05
    Leder a Bucek si nahrávali na modré čáře, kde se snažili zmást soupeře. To se jim ale nepovedlo a pro kotouč si dojeli vsetínští hráči.
     
    Konec zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Kotouč mají domácí a snaží se dostat přes obranu Pardubic.
     
    61:01
    Ondračka s Vašenkou jeli ve hře 2 na 1, gól ale nepadl.
     
    62:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Autorem brány byl VÁCLAV LEDER. Asistence: Jiří Bucek, Michal Pochobradský.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině byli junioři opět přestříleni. Poslední šancí na získání bodu měli v nadstavbě, ale ani ta jim nevyšla. Pardubice tak domů odjíždí se 4 body. (14:44:26)

    Anna Pavlína Sedláčková

    Branky a nahrávky: 23. Pospíšil (Jenáček), 40. Frimel – 21. Chára (Bucek), 26. Rozlílek (Koffer, Rohlík), 30. Chára (Pochobradský, Dubovčí), 33. Rozlílek (Rohlík, Koffer), 49. Pochobradský (Dubovčí, Chára), 50. Antoníček (Trejbal), 63. Leder (Bucek, Pochobradský)


    VHK ROBE Vsetín: Málek – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Houser – Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.
    HC Dynamo Pardubice: Vlk – Dubovčí, Hrádek, Leder, Nedelka, Blažej, Jelínek – Pochobradský, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Koffer, Chára, Rohlík, Bucek, Trejbal.

    Rozhodčí: Kubičík – Gebauer, Lederer

    Diváci: 87
    bahis siteleri