Havířov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 3:5 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
PZ Kladno – K. Vary 2:6 (kon.) | Warriors Brno – Vsetín 1:5 (kon.) | Plzeň – Slavia 3:2 (po pr.)
Přerov – Olomouc 4:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Technika Brno 3:0 (kon.) | Tábor – Jihlava 3:0 (kon.)
Chomutov – Sparta 4:3 (po pr.) | Žďár n/S – Č. Budějovice 1:7 (kon.) | Kobra – Třemošná 4:1 (kon.)
Liberec – HC Litvínov 5:4 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
HC Sparta Praha
Sobota 08.12.2018, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu • Nadstavba C
Partner:
    60:50 Jakub KOVÁR - 4:3
     
    60:50
    Piráti právě vstřelili branku!
    Marcel Štefančík v útočném pásmu obral obránce o kotouč a hnal se do střelecké pozice. Ovšem místo střely byl nucen zvolit přihrávku, kterou poslal do odkryté části branky JAKUB KOVÁR. Asistence: Marcel Štefančík a Erik Iljuk.
    57:05 Marcel ŠTEFANČÍK - 3:3
     
    57:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    To byla výtečná asistence od Štěpána Němce a v oslabení je znovu vyrovnáno! Chomutovský obránce přes celé kluziště viděl najetého MARCELA ŠTEFANČÍKA, jehož pokus v samostaném úniku na lapačku gólmana byl úspěšný. Asistence: Štěpán Němec a Martin Pöschl.
     
    56:27
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Príhoda – 2 min., faul loktem).
     
    51:26
    Hned třikrát střílel nebezpečně Marcel Štefančík! Jeho první pokus vyrazil gólman, druhý z mezikruží opět zamířil do brankáře. Třetí pokus vyslal Štefančík z pravého kruhu, odkud mířil na zadní tyč. Ovšem Jakub Krbeček si připsal parádní zákrok vyrážečkou.
     
    50:55
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (František David – 2 min., pozdní dohrání).
     
    50:38
    Chomutovští se dostali do přečíslení, ale Janu Spudichovi utekl puk příliš daleko. Jakub Krbeček se stihl přesunout a střelu po ledě vyrazit.
     
    50:15
    Marcel Štefančík orazítkoval brankovou konstrukci branky. Chomutovský útočník se dostal do střelecké pozice, ale z pravé strany zamířil až příliš přesně.
     
    49:14
    Přihrávku do předbrankového prostoru dostal Sebastian Höll, jehož pokus zamířil do pravého betonu chomutovského gólmana.
    42:30 Jan KRUPIČKA - 2:3
     
    42:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenže Pražané si berou vedení rychle zpátky. Oliveru Šatnému vypadl puk, za kterým jako první dojel JAN KRUPIČKA, jenž ho poslal do chomutovské svatyně. Bez asistence.
    42:00 Ondřej PRÍHODA - 2:2
     
    42:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    V signalizované výhodě je opět vyrovnáno! ONDŘEJ PRÍHODA vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, odkud propálil Jakuba Krbečka. Gólman Sparty se nyní musí pod maskou hodně červenat. Asistence: David Martínek.
     
    39:42
    V samotném závěru třetiny si za obranu najel Marcel Štefančík, který mířil do spodní části branky. Jenže také Jakub Krbeček si připisuje do statistik výborný zákrok betonem.
     
    38:32
    Oliver Šatný se vydal za branku, aby pomohl týmu s rozehrávkou. Ovšem našel pouze Lukáše kalného, jenž si s pukem vybruslil k mantinelu, ale místo opuštěné branky trefil jen bránícího hráče.
     
    36:01
    Přihrávku před branku dostal v oslabení Jan Spudich, jehož pokus byl sražený za branku. Poté ujížděl sám na chomutovského brankáře Jan Krupička, který mířil na vyrážečku brankáře. Ovšem Oliver Šatný opět skvěle zasahuje.
     
    34:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adam Frollo – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Jan Vostiňák.
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Príhoda – 2 min., pozdní dohrání).
    30:12 František DAVID - 1:2
     
    30:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    V signalizované výhodě otáčí Pražané stav zápasu na svou stranu. Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil Michal Vitouch, jehož pokus vyrazil Oliver Šatný před sebe, kde nejprve dorážel Sebastian Höll a poté FRANTIŠEK DAVID, jenž je také autorem gólu. Asistence: Sebastian Höll a Michal Vitouch.
    27:36 Sebastian HÖLL - 1:1
     
    27:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po náporu Sparty je znovu vyrovnáno! Zakončení Františka Davida vypadlo před Olivera Šatného, kam si najel SEBASTIAN HÖLL, jehož dorážka zamířila pod brankářem až za brankovou čáru. Asistence: František David a Lukáš Kalný.
     
    27:15
    Z pravého kruhu zakončoval Lukáš Kalný, jehož pokus chomutovskému brankáři vypadl. Poté Sparta poslal ještě dvě dorážky, s nimiž si Oliver Šatný poradil.
     
    17:30
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Patrik Brůna – 2 min., podrážení).
    16:49 Štěpán NĚMEC - 1:0
     
    16:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Cink a gól v přesilové hře! Od modré čáry se napřáhl ŠTĚPÁN NĚMEC, jehož pokus tečoval mezi kruhy bránící hráč. Po teči Jakub Krbeček už neměl šanci zareagovat a poprvé tak tahá puk z branky. Asistence: Tadeáš Svoboda a Jakub Kovár.
     
    16:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Filip Ducháč – 2 min., krosček).
     
    15:39
    Najetý Jan Krupička se dostal rychle za obranu a řítil se sám na Olivera Šatného. Chomutovský gólman si s forhendovým pokusem poradil a dál drží bezbrankový stav.
     
    08:02
    Před branku si od mantinelu najel Filip Doring, jehož bekhendový pokus minul pravou tyčku jen o pár centimetrů. Hostující brankář byl v tuto chvíli v pozici diváka.
     
    04:12
    Jan Vostiňák přihrával před branku, kde byl zcela osamocený Ondřej Príhoda. Jeho pokus po ledě zlikvidoval hostující gólman betonem a následná dorážka opět zamířila do Jakuba Krbečka.
     
    02:19
    Pas za obranu dostal najetý Jakub Červenka, který upaloval sám na brankáře. Hostující útočník hledal místečko mezi betony domácího gólmana. Ten ale zasáhl a ochránil svůj tým před inkasovaným gólem.
     
    01:20
    Před branku se dral Lukáš Kalný, jenž nepřehodil beton brankáře. Poté se k dorážce dostal další hráč Sparty, ale Oliver Šatný byl na místě.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Š. Němec (T. Svoboda, Kovár), 42. Príhoda (Martínek), 58. Štefančík (Š. Němec, Pöschl), 61. Kovár (Štefančík, Iljuk) – 28. Höll (David, Kalný), 31. David (Höll, Vitouch), 43. Krupička


    Piráti Chomutov: Šatný (Malant) – Š. Němec, Frollo, Perný, Kovár, Pöschl, Martínek – Spudich, Iljuk, Príhoda, Kulich, T. Svoboda, Štefančík, Vostiňák, Doring.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Šesták, Ducháč, Ludvík, Horáček – Broš, Pražák, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, David, Červenka, Kalný, R. Němec, Vitouch, Výkruta.

    Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Kába
    thejrc.org