Havířov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 3:5 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
PZ Kladno – K. Vary 2:6 (kon.) | Warriors Brno – Vsetín 1:5 (kon.) | Plzeň – Slavia 3:2 (po pr.)
Přerov – Olomouc 4:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Technika Brno 3:0 (kon.) | Tábor – Jihlava 3:0 (kon.)
Chomutov – Sparta 4:3 (po pr.) | Žďár n/S – Č. Budějovice 1:7 (kon.) | Kobra – Třemošná 4:1 (kon.)
Liberec – HC Litvínov 5:4 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
HC Sparta Praha
Sobota 08.12.2018, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu • Nadstavba C
Partner:
     
    S konstatováním, že Chomutov získal tři body a v tabulce se dotáhl právě na Spartu se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:59:13)
     
    Konec zápasu.
    60:50 Jakub KOVÁR - 4:3
     
    60:50
    Piráti právě vstřelili branku!
    Marcel Štefančík v útočném pásmu obral obránce o kotouč a hnal se do střelecké pozice. Ovšem místo střely byl nucen zvolit přihrávku, kterou poslal do odkryté části branky JAKUB KOVÁR. Asistence: Marcel Štefančík a Erik Iljuk.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Utkání po šedesáti minutách vítěze nenašlo, a tak doputuje minimálně do prodloužení. Sparta se na začátku třetiny dostala do vedení, když se prosadil Jan Krupička. Ovšem v závěrečných minutách v oslabení po krásné přihrávce přes celé kluziště ujel Marcel Štefančík, který vyrovnal a poslal duel do nastaveného času.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:20
    Sebastian Höll nabral ve středním pásmu velkou rychlost, objel branku a poté přihrával před ní. Ovšem domácí obrana v tomto momentu zapracovala na jedničku.
    57:05 Marcel ŠTEFANČÍK - 3:3
     
    57:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    To byla výtečná asistence od Štěpána Němce a v oslabení je znovu vyrovnáno! Chomutovský obránce přes celé kluziště viděl najetého MARCELA ŠTEFANČÍKA, jehož pokus v samostaném úniku na lapačku gólmana byl úspěšný. Asistence: Štěpán Němec a Martin Pöschl.
     
    56:27
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Príhoda – 2 min., faul loktem).
     
    55:39
    O přihrávku mezi kruhy si klepl Tadeáš Svoboda, jehož pokus zamířil jen do prvního bránícího hráče. Kotouč sice doskákal až k brankáři, ale pro něho už to nebyla těžká situace.
     
    54:16
    Filip Doring vybojoval puk u mantinelu, následně s ním zajel za branku odkud přihrával na spoluhráče. Ten přihrávku přejel, a tak černá guma končí až za brankou Pirátů.
     
    52:50
    Další pokus od modré čáry zaznamenal Martin Pöschl, ale jeho nabídku netečoval hráč v předbrankovém prostoru. Proti zakončení zasáhl gólman Sparty ramenem.
     
    51:26
    Hned třikrát střílel nebezpečně Marcel Štefančík! Jeho první pokus vyrazil gólman, druhý z mezikruží opět zamířil do brankáře. Třetí pokus vyslal Štefančík z pravého kruhu, odkud mířil na zadní tyč. Ovšem Jakub Krbeček si připsal parádní zákrok vyrážečkou.
     
    50:55
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (František David – 2 min., pozdní dohrání).
     
    50:38
    Chomutovští se dostali do přečíslení, ale Janu Spudichovi utekl puk příliš daleko. Jakub Krbeček se stihl přesunout a střelu po ledě vyrazit.
     
    50:15
    Marcel Štefančík orazítkoval brankovou konstrukci branky. Chomutovský útočník se dostal do střelecké pozice, ale z pravé strany zamířil až příliš přesně.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Š. Němec (T. Svoboda, Kovár), 42. Príhoda (Martínek), 58. Štefančík (Š. Němec, Pöschl), 61. Kovár (Štefančík, Iljuk) – 28. Höll (David, Kalný), 31. David (Höll, Vitouch), 43. Krupička


    Piráti Chomutov: Šatný (Malant) – Š. Němec, Frollo, Perný, Kovár, Pöschl, Martínek – Spudich, Iljuk, Príhoda, Kulich, T. Svoboda, Štefančík, Vostiňák, Doring.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Šesták, Ducháč, Ludvík, Horáček – Broš, Pražák, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, David, Červenka, Kalný, R. Němec, Vitouch, Výkruta.

    Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Kába
    ocianews.com