Zlín – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Chomutov – Olomouc 4:3 (1:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Třinec 1:4 (kon.)
Vítkovice – Litvínov 0:3 (kon.) | Liberec – Sparta 4:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
Piráti Chomutov
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
HC Olomouc
Neděle 09.12.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný den všem fanouškům extraligového hokeje! Poslední Chomutov vyzve v rámci šestadvacátého kola rozjetou Olomouc. Utkání o další extraligové body startuje v ROCKNET ARÉNĚ v 15 hodin a 30 minut.
     
    HC OLOMOUC (4.)

    Kohouti zajíždějí do Chomutova jako jasný favorit a tým s nejlepší formou v posledních pěti zápasech a druhou nejlepší formou v posledních deseti duelech! Celek z Hané je na čtvrté pozici Tipsport extraligy se ztrátou sedmi bodů na první Třinec a vyrovnaným skóre 61:60. Moravané v posledních třech venkovních duelech vyhráli a zdolali týmy Pardubic, Komety či Plzně.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Zbyněk Irgl – 25 zápasů, 20 bodů (14+6)
    Jan Knotek – 25 zápasů, 11 bodů (5+6)
    Vilém Burian – 25 zápasů, 10 bodů (5+5)
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (14.)

    Severočeský celek je stále na posledním fleku Tipsport extraligy a týmy před nimi jim značně utíkají. Jen zázrak by letos Piráty zachránil od náročné dvanáctikolové baráže. Chomutov ve svých posledních čtyřech duelech hned čtyřikrát prohrál, přičemž v těchto duelech nasbíral jediný bod za prohru v prodloužení na ledě Zlína. Jediná venkovní výhra Pirátů se letos udála na ledě Olomouce (3:2).

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Vladimír Růžička – 24 zápasů, 19 bodů (7+12)
    Jan Stránský – 24 zápasů, 11 bodů (4+7)
    Masi Jalmari Marjamäki – 18 zápasů, 10 bodů (5+5)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Dietz, Trefný, Knot, Štich, Valach, Buchtela – Koblasa, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klima, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Marjamäki, Klhůfek, Ma. Svoboda.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Dujsík, Jaroměřský – Irgl, Strapáč, Burian – Ostřížek, J. Knotek, Laš – Jergl, Nahodil, Holec – Podlaha, Mráz, Matiaško.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Malý, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky jsou na ledové ploše. Radek Duda před duelem obdržel dres s číslem 700, tolikáté utkání dnes zkušený útočník odehraje v rámci nejvyšší české soutěže.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Olomoučtí vstoupili do duelu aktivně a Jakub Galvas hned od pravého mantinelu nahazoval na branku. Justin Peters byl ovšem připraven a kotouč tělem vyrazil.
     
    00:44
    Vladimír Růžička zachytil u pravé tyčky rozehrávku Hanáků a přihrál brankovištěm na volného Koblasu. Ten mohl zakončovat do prázdné branky, kotouč ale minul!
     
    01:46
    Do útočné třetiny si následně najel Jakub Sklenář, jenž nabil Juraji Valachovi. Slovenský bek svižně zakončoval, ale jeho pokus skončil v rukavici připraveného Konráda.
     
    02:14
    Lukáš Nahodil se následně dostával do protiakce a unikal na Peterse. Chomutovský Juraj Valach se nicméně parádně vrátil a čistě Nahodila od puku odstavil.
     
    03:05
    Nejdříve zakončoval z levého kruhu Masi Marjamäki, jehož rána byla brankářem vyražena. Pavel Klhůfek následným bekhendem zblízka přestřelil branku.
     
    03:50
    Zbyněk Irgl přerušil hru poté, co si najel do útočné třetiny a zakončoval. Justin Peters střelecký pokus viděl a puk ukryl v lapačce, pokračuje se vhazováním.
     
    04:38
    Po přejetí modré čáry to opět hosté zkoušeli. Aleš Jergl střílel od pravého mantinelu, ale Justin Peters i tento spíše lehčí pokus ukryl v lapačce. Vhazuje se po levici brankáře.
     
    05:18
    Kevin Klima si následně najel do útočné třetiny a přihrávkou od levého mantinelu krásně hledal Jakuba Sklenáře. Ten před Konrádem chtěl tečovat, ale puk minul.
     
    05:54
    Asi největší šance duelu! Michal Matiaško se po levé straně dostal do zakončení zblízka, ale Peters jeho ránu ztlumil. Puk následně padal do branky, ale Pavel Klhůfek jej na čáře odehrál.
     
    06:21
    Následné nahození ze středního pásma ukryl domácí brankář v lapačce a hra bude pokračovat vhazováním po pravici Justina Peterse. Vše až po první komerční pauze duelu.
     
    06:53
    Aktivní napadání třetí lajny chtěl podpořit obránce Jakub Trefný, jenž ale nahazoval do pásma před červenou čárou. Píská se tedy icing a vhazuje se opět před Petersem.
     
    07:23
    Jan Knotek následně od pravého mantinelu nahazoval do brankoviště, kam si najížděl David Ostřížek. Tomu se ale kotouč zasáhnout nepovedlo a u kotouče jsou Piráti.
     
    08:17
    Další aktivita Olomouce byla zakončena svižnou ránou Robina Staňka od modré čáry. Hostující bek ale trefil jen hůl vysoce napadajícího Růžičky, jenž kotouč srazil nad ochrannou síť.
     
    08:25
    Kevin Klima po vhazování ujel a od pravého mantinelu nahazoval bekhendově do brankoviště. Vladimír Růžička se ale nakonec ke střele nedostal a Konrád puk vyrazil hokejkou.
     
    10:12
    David Ostřížek byl na pravém kruhu blízko k první trefě duelu. Otočil se a zakončoval na přední tyčku, ale právě branková konstrukce zamezila první radosti v duelu!
     
    11:00
    Snažení před brankou Pirátů zakončoval pokusem u levé tyčky hostující Lukáš Nahodil. Takovým plácnutím do kotouče se pokoušel prosadit, ale gól nedal.
     
    12:17
    Po delší době také střelecký pokus domácích hokejistů. Z levé strany pokoušel štěstí Pavel Klhůfek, ale jeho rychlá a svižná rána byla Konrádem vyražena.
     
    13:32
    Domácí celek byl následně pod tlakem a nemohl se dostat ven z pásma, pomohlo až nahození na zakázané uvolnění. Pokračovat se bude po levici Peterse.
     
    13:47
    Jiří Ondrušek se po vhazování dostal k dalšímu střeleckému pokusu po ledě, ale jeho rána nebyla důrazná a Peters kotouč s chladnou hlavou ukryl ve své rukavici.
     
    14:46
    Jan Stránský se pokoušel rychlou akci zakončit nahozením do brankovištěm. Před Konrádem stál Kevin Klima, kterému se ale nepovedlo zakončit, hostující brankář srazil puk do ochranné sítě.
     
    14:46
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vilém Burian – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    15:05
    Zbyněk Irgl našel v oslabení rozjetého Petra Strapáče, kterému se ale nepovedlo zakončit. Parádně jej ubránil bránící Lukáš Vantuch a Piráti jdou do pásma.
     
    16:15
    Pirátům se v přesilovce moc nedařilo a delší dobu se bojovalo u levého mantinelu. Kevin Klima vše chtěl ukončit pokusem z mezikruží, ale rychlá střela do pravé šibenice skončila v lapačce Konráda!
     
    16:46
    Hosté v plném počtu.
     
    17:19
    Po pravé straně následně pláchnul Zbyněk Irgl, který zakončoval z pravého kruhu na vzdálenější tyčku. Nejproduktivnější Kohout ale branku Peterse nakonec minul.
     
    18:34
    Dlouho se hrálo spíše ve střední třetině, štěstí tak poté pokoušel Marek Laš od modré čáry. Ale ani jeho rána nezměnila skóre, Peters byl i nyní pozorný a kotouč vyrazil.
     
    19:25
    Snahu domácích se pokoušel zakončit Bohumil Jank, který dostal puk na modrou čáru. Místo nějaké povedené střely přišlo ovšem promáchnutí a Piráti jsou bez pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina mezi Chomutovem a Olomoucí je u konce, branky nám nenabídla. O něco aktivnějším celkem jsou hráči Olomouce, kteří měli i více šancí, ale ani jedna nebyla tak dobrá, aby překonala Justina Peterse v brance. I Piráti některé akce měli, ale Branislav Konrád čarovat nemusel.

    Střely na branku: 10:11
    Druhá třetina začne v 16:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Piráti se hned pokoušeli dostat do útoku, ale Radek Duda se objevil v ofsajdové pozici. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    20:50
    Vilém Burian dostal přihrávku zpoza branky k levé tyčce, kde po ledě zakončoval. Justin Peters byl ovšem dobře postaven a betony zamezil první brance duelu.
     
    22:03
    Poté se hrálo hodně bojovně na obou stranách, ale nikdo z hráčů se do nějaké střelecké pozice nedostal. Juraj Valach to zkoušel, branku ovšem minul.
     
    23:00
    Aleš Jergl se následně dostal přes obránce a zblízka se pokoušel přehodit beton Justina Peterse. Ten ale i nadále drží domácí celek a na první branku nadále čekáme!
     
    23:45
    Možná nyní. Bohumil Jank jako poslední hráč nestíhal a přidržel si jednoho z hostů. Domácí bek inkasuje dvě minuty a Hanáci si zahrají první přesilovku v utkání.
     
    24:45
    Až po minutě se hosté dostali ke střeleckému pokusu. Petr Strapáč zakončoval a Vilém Burian se pokoušel dorážet. Justin Peters ale vše pokryl a Piráti vyhodili.
     
    25:21
    Vladimír Růžička následně vybojoval kotouč v pásmu a zakončoval z mezikruží do levé šibenice. Branislav Konrád si ale vyrážečkou připsal parádní zákrok, vhazuje se v útočné třetině domácích.
     
    25:45
    Domácí v plném počtu.
     
    26:29
    Hosté pokračovali v aktivitě, ale přihrávku na modrou čáru nedokázali přes Robina Staňka udržet v útoku. Pokračovat se bude ve střední třetině a po komerční pauze.
     
    27:07
    Piráti se už pokoušeli zakončovat od modré čáry, ale nakonec budou hrát oslabení. Radek Duda mimo hru fauloval a je druhým potrestaným Pirátem tohoto duelu.
     
    27:53
    Hosté dlouho kombinovali až vymysleli pokus od modré čáry. Tomáš Dujsík zakončoval po ledě, ale puk před Petersem někdo z hráčů tečoval nad branku.
     
    29:01
    V závěru přesilovky to z pravého úhlu zkoušel Zbyněk Irgl. Zkušený útočník Olomouce zakončoval pod víko, ale branku vůbec netrefil. Piráti jsou následně kompletní.
     
    30:35
    Dlouho se hrálo bez přerušení a ani jeden celek nemohl nic vymyslet. Nakonec se po nepovedené přihrávce dostala Olomouc k icingu a vhazovat se bude po pravici Konráda.
     
    30:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hned po vhazování se ke kotouči na modré čáře dostal STANISLAV DIETZ, jenž udělal kličku a po ledě vypálil. U střeleckého pokusu sice upadl, ale i tak se mu povedlo prostřelit Branislava Konráda mezi betony! Asistence: Jakub Sklenář a Kevin Klima.
    30:39 Stanislav DIETZ - 1:0
     
    31:04
    Vladimír Růžička a Tomáš Svoboda se dostali do přečíslení a ve vzduchu visela druhá branka. Druhý jmenovaný dostal puk před branku a šel do bekhendové kličky, ležícího Konráda ale nakonec neprostřelil!
     
    32:15
    Po aktivitě hostů se pokoušel poslat do útoku Marjamäkiho svou rozehrávkou obránce David Štich. Jeho přihrávka ale nebyla přesná a píská se icing, Vladimír Růžička si navíc vzal timeout.
     
    32:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po vhazování se prosazují také hosté a je promptně srovnáno! JAN JAROMĚŘSKÝ se dostal u levého kruhu ke kotouči a svižným pokusem propálil bezmocného Justina Peterse v brance. Asistence: Lukáš Nahodil.
    32:18 Jan JAROMĚŘSKÝ - 1:1
     
    33:16
    Piráti se následně pokoušeli po pravé straně dostat do pásma, ale Jakub Sklenář přihrávku nezachytil a pokračovat se bude vhazováním před Petersem.
     
    34:30
    Aktivní hra olomouckého mužstva byla zakončena tvrdým pokusem Tomáše Dujsíka od pravého mantinelu. Kotouč se po sérii odrazů dostal až k Petersovi, jenž musel zasahovat.
     
    35:08
    Vladimír Růžička zakončoval individuální akci střeleckým pokusem přes obránce. Branislav Konrád ale jeho ránu vyrazil a olomoučtí beci se ujali kotouče.
     
    36:11
    Do útočné třetiny se následně dostával chomutovský Jan Stránský, kterému se ale nepovedlo zakončit. Zvolil tak objezd branky, ale ani v tomto pokusu nebyl úspěšný.
     
    36:49
    Pár sekund na to se chomutovské jednadevadesátce již zpoza branky zakončit povedlo. Jan Stránský objel klec a po ledě bekhendově zakončoval, Branislav Konrád ale betony zakročil!
     
    37:26
    Vladimír Růžička opět nabízel kotouč do odkryté branky a opět v tomto momentě hrál roli Petr Koblasa. Ani nyní se ale levé křídlo Pirátů nedokázalo prosadit.
     
    38:27
    Následně to z ostrého úhlu zkoušel Lukáš Vantuch a Branislav Konrád se po tomto pokusu dosti zapotil. Puk skončil na břevně, aby se následně odrazil ven z branky.
     
    39:58
    Kevin Klima dlouho kličkoval za brankou a následně vymyslel gólovku v posledních sekundách! Petr Koblasa dostal puk na přední tyčku, ale úžasného Konráda nepřekonal ani nadvakrát!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, oba celky se prosadily jednou a rozhodne tedy třetí třetina, případně prodloužení. Skóre otevřel Stanislav Dietz, jenž dal branku trochu kuriózně v pádu. Hosté dokázali odpovědět do dvou minut, kdy se hned po vyhrané buly trefil Jan Jaroměřský. Hanáci jsou střelecky aktivnější, ale Justin Peters Piráty drží.

    Střely na branku: 18:22
    Třetí třetina začne v 17:10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Lukáš Vantuch se dostal hned na startu třetiny do šance. Podél pravého mantinelu si najel až do zakončení, ale rána nad betony skončila zákrokem Konráda!
     
    40:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se domácí prosadili a podruhé v utkání vedou! Vladimír Růžička našel geniální přihrávkou PETRA KOBLASU před brankou, který rychlým zakončením k pravé tyčce překonává Branislava Konráda jako druhý hráč v tomto duelu. Asistence: Vladimír Růžička a Tomáš Svoboda.
    40:56 Petr KOBLASA - 2:1
     
    42:15
    Piráti pokračovali v aktivitě, ale nic se jim vymyslet nepovedlo. Poprvé se tak do útočné třetiny ve třetí periodě dostávají hokejisté Olomouce, kteří kombinují.
     
    43:10
    Olomouc dlouho kombinovala a nakonec si vymodlila alespoň přesilovou hru! David Štich inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    43:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti rozehráli oslabení na jedničku a brzy se dočkali branky v nevýhodném počtu hráčů na ledě! Marek Tomica vybojoval kotouč a do úniku poslal JANA STRÁNSKÉHO. Chomutovský útočník celou situaci vyřešil střelou po ledě a Konráda překonal. Asistence: Marek Tomica.
    43:35 Jan STRÁNSKÝ - 3:1
     
    44:10
    Lukáš Nahodil se následně dostal do brankoviště, ale Justina Peterse zblízka překonat nedokázal. Domácímu celku se následně povedlo vyhodit a hraje se ve střední třetině.
     
    44:41
    Z pravého kruhu to následně zkoušel Petr Strapáč, jeho rána byla ovšem tečována a skončila v ochranné síti. Posledních třicet sekund přesilovky Olomouce, vhazuje se po levici brankáře.
     
    45:10
    Domácí v plném počtu.
     
    46:44
    Vilém Burian ukončoval hokej plný nepřesností střelou z levého kruhu na přední tyčku. Jeho pokus gólem ale neskončil, Justin Peters si připsal pohodlný zákrok.
     
    47:14
    Olomoučtí se následně dočkali gólu, ale rozhodčí jej nejdříve neuznal a následně jej bude řešit s videorozhodčím na videu!
     
    47:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Sudí nakonec branku uznávají a hosté brzy korigují stav duelu! David Ostřížek přihrával před branku na první tyčku, kde se bruslí prosadil ALEŠ JERGL! Asistence: David Ostřížek.
    47:14 Aleš JERGL - 3:2
     
    48:00
    Hosté pokračovali v aktivní hře a po komerční přestávce si zahrají další přesilovku! Dvě minuty za hákování inkasuje Jakub Sklenář.
     
    48:20
    I další oslabení domácí celek zvládá. Lukáš Vantuch protečoval kotouč podél mantinelu, který se nakonec dostal až na střídačku Olomouce. Pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině.
     
    48:50
    Olomouc se dostala do pásma a o kotouč se bojovalo za brankou Peterse. Nakonec se ke kotouči dostali domácí, který jej následně vyhodili až ke Konrádovi.
     
    49:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další pokus ale už gólem končí a hostující celek brzy srovnává na 3:3! ALEŠ JERGL zapisuje svou druhou trefu ve třetí třetině. Hostující útočník si najel do pásma individuálně a pokusem z pravého kruhu zamířil mezi betony Peterse. Asistence: Tomáš Dujsík a Branislav Konrád.
    49:25 Aleš JERGL - 3:3
     
    50:37
    Michal Matiaško se pokoušel o obrat svého celku. Najel si na pravý kruh, ale jeho bekhendové nahození nebezpečné nebylo. Puk trefil beton Peterse a útočí domácí.
     
    51:00
    Vladimír Růžička se u levé tyčky dostal ke střele z otočky, ale jeho rána po ledě na přední tyčku úspěšná nebyla. Puk skončil na boční síti a hraje Olomouc.
     
    52:14
    Piráti pokračovali v aktivní hře a Jakub Sklenář si najížděl mezi kruhy do střelecké pozice. Zkoušel to k pravé tyčce, ale nakonec trefil jen beton brankáře Konráda.
     
    53:05
    Ronald Knot zakličkoval u pravého mantinelu a následně přihrával do brankoviště, kde ale našel jen hokejku bránícího hráče Olomouce. Hosté si následně najeli do ofsajdu a pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    54:19
    Jan Stránský šlápl do bruslí a od pravého mantinelu se dostal za branku, aby následně mohl zakončovat u levé tyčky. Branislav Konrád ale parádně zasáhl!
     
    55:15
    Následně Juraj Valach nepřihrával úplně přesně a hosté mohli do přečíslení. Trojice hráčů Olomouce ale stále v ofsajdu a pokračuje se ve střední třetině.
     
    55:46
    Stanislav Dietz se pokoušel rozjíždět akci svého celku rozehrávkou o mantinel. Puk se ale dostal jen na icing a hrát se bude po pravici Justina Peterse.
     
    56:18
    Domácí družina se hned dostala do útoku. Ronald Knot zakončoval od modré čáry jen do Konráda, od levého mantinelu poslal další pokus Jakub Trefný, ale ani on nepřekvapil brankáře.
     
    56:28
    Olomoučtí následně vyhazovali puk z pásma a právě Jakub Trefný zahrál rukavicí a píská se přihrávkou rukou. Pokračuje se tedy vhazováním ve středu.
     
    57:01
    Tomáš Svoboda následně nedokázal dojet přihrávku za obranu a píská se další icing. Vhazuje se po levici Justina Peterse, tři minuty před koncem základní hrací doby.
     
    58:01
    Během nahození Dietze byly ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Utkání spěje do prodloužení, o něco aktivnější jsou hokejisté Olomouce.
     
    59:16
    Vilém Burian mohl rozesmutnit chomutovskou ROCKNET ARÉNU, když zakončoval od pravého mantinelu a rozvlnil síť. Šlo ale jen o tu boční.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Čtyři branky nabídla třetí třetina. Oba celky se prosadily dvakrát, a tak uvidíme prodloužení. Petr Koblasa a Jan Stránský skórovali a Piráti vedli o dvě branky. Branky Aleše Jergla ale utkání vyrovnaly, a tak uvidíme nastavený čas.

    Střely na branku: 30:36
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Vilém Burian se jako první dostával do slibné šance. Najel si před Peterse, kde zakončoval bekhendově po ledě. Justin Peters ale pohotově zakročil betony.
     
    60:41
    Do velké šance si pak sjel obránce Stanislav Dietz, jenž se podél pravého mantinelu najel až před branku. Konráda ale tvrdou střelou nepřekonal!
     
    61:56
    Petr Koblasa couval před najíždějícím Jerglem, kterého nakonec nešťastně podrazil a Olomouc si zahraje přesilovku! Střídačka Hanáků si navíc bere timeout.
     
    62:14
    Na hattrick útočil Aleš Jergl, ale jeho rána z levého kruhu nevyšla a puk byl zablokován. Následně se Olomouc pokouší něco vymyslet, ale zatím jen kombinuje.
     
    63:04
    Aleš Jergl měl následně ten hattrick opět na hokejce. Dostal přihrávku na levý kruh a mířil na přední tyčku, nakonec ale trefil právě tu brankovou konstrukci!
     
    63:54
    Piráti v závěru oslabení ujížděli do protiakce. Juraj Valach měl nejspíše střílet, ale místo toho přihrával na Sklenáře. Jeho nabídka ale byla zachycena bránícím hráčem.
     
    64:34
    Jiří Ondrušek zkoušel štěstí pokusem od modré čáry, ale jeho svižné nahození skončilo jen na betonech připraveného Justina Peterse.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 134 diváků.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Vilém Burian načal sérii samostatných nájezdů. Šel do rychlé střely, ale Justin Peters pohotově vyrazil.
     
    1. série
    0:0
    Za Piráty jel Kevin Klima, kterému se střelou po ledě uspět nepovedlo.
     
    2. série
    0:0
    Lukáš Nahodil to zkoušel mezi betony Peterse, ale mezeru se mu nakonec najít nepovedlo.
     
    2. série
    0:0
    Petr Koblasa na druhé straně zakončoval ke vzdálenější tyčce, ale trefil jen brankovou konstrukci.
     
    3. série
    0:0
    Aleš Jergl to zkoušel kličkou na zadní tyčku, ale beton položeného Peterse nepřehodil.
     
    3. série
    0:0
    Jan Stránský si najel před Konráda a zakončil do připraveného brankáře Olomouce.
     
    4. série
    0:0
    Jan Knotek šel do kličky po ledě, ale ani nyní neuspěl. Beton Peterse byl na svém místě.
     
    4. série
    1:0
    Vladimír Růžička posílá Piráty do vedení! Najel si před Konráda a k levé tyčce jej pohotově svižnou střelou překonal.
     
    5. série
    1:0
    Olomoučtí neproměňují a domácí celek bere dva body. David Ostřížek šel do kličky, ale nechal za sebou kotouč.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Piráti Chomutov.
    VLADIMÍR RŮŽIČKA byl jediným úspěšným střelcem nájezdů a Piráti tak vítězí. Nejproduktivnější domácí hráč si najel před Konráda a zakončil k levé tyčce.
    Vladimír RŮŽIČKA - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaný duel mezi Chomutovem a Olomoucí končí výhrou domácího celku v nájezdech. Piráti dvakrát vedli a jednou dokonce o dvě branky, ale své vedení udržet nedokázali. Za Chomutov se dnes prosadili Stanislav Dietz, Petr Koblasa a Jan Stránský. Nájezdy pak rozhodl Vladimír Růžička. Za hosty se prosadili Jan Jaroměřský a dvakrát rozvlnil síť Aleš Jergl.

    Střely na branku: 31:40
    Hvězdy: Stanislav Dietz (1+0) – Aleš Jergl (2+0)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou. (18:13:40)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 31. Dietz (Sklenář, Klima), 41. Koblasa (V. Růžička, T. Svoboda), 44. J. Stránský (Tomica), rozh. náj. V. Růžička – 33. Jaroměřský (Nahodil), 48. Jergl (Ostřížek), 50. Jergl (Dujsík, Konrád)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vilém Burian (OLO)
    0:0   Kevin Klima (CHM)
    2. série:
    0:0   Lukáš Nahodil (OLO)
    0:0   Petr Koblasa (CHM)
    3. série:
    0:0   Aleš Jergl (OLO)
    0:0   Jan Stránský (CHM)
    4. série:
    0:0   Jan Knotek (OLO)
    1:0   Vladimír Růžička (CHM)
    5. série:
    1:0   David Ostřížek (OLO)


    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Dietz, Trefný, Knot, Štich, Valach, Buchtela – Koblasa, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klima, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Marjamäki, Klhůfek, Ma. Svoboda.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Dujsík, Jaroměřský – Irgl, Strapáč, Burian – Ostřížek, J. Knotek, Laš – Jergl, Nahodil, Holec – Podlaha, Mráz, Matiaško.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Malý, Klouček

    Diváci: 3 134
    ocianews.com