Sassuolo – Fiorentina 3:3 (kon.) | Empoli – Bologna 2:1 (kon.) | Parma – Chievo 1:1 (kon.)
Udinese – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Janov – Spal 1:1 (kon.) | AC Milán – Turín 0:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:3 (1:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 09.12.2018, 15:00 • Dacia Arena, Udine • Italská Serie A • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (16:58:14)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 17:6.
     
    Je dobojováno! Atalanta vstoupila do zápasu gólem ze druhé minuty a předznamenala tím budoucí vývoj zápasu. Lasagna poměrně záhy vyrovnal na 1:1, ale pak už se hrálo hlavně na jednu branku. O výhře Bergama rozhodl zejména Duván Zapata, jenž po hodině hry přidal svůj druhý gól a deset minut před koncem dokonce zkompletoval hattrick. Udinese tedy zůstává na pouhých třech výhrách a znovu se o něco přiblížilo sestupovému pásmu. Atalanta naopak napravila porážky s Empoli a Neapolí a minimálně na pár hodin poskočila na šesté místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Gómezovu akci po ose hřiště nekompromisně zastavil Nuytinck. Míč se odrazil zpět na hostující kopačky a obrana Udinese tak musí být nadále v pozoru.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty. Na vítězství Atalanty se v nich s největší pravděpodobností nic nezmění.
    90. Musa Barrow (ABC)
     
    90
    Duván Zapata mohl ke třem gólům přidat i jednu asistenci, když z prvního doteku prodlužoval spoluhráčovu přihrávku na Barrowa. Mussa proti němu rychle vyběhl a nepovedená střela z pravé strany se mezi tyče nevešla.
     
    89
    Zmar Udinese hezky zdokumentovala Lasagnova střela z voleje z rohu pokutového území, která minula Berišovu branku o obrovský kus.
     
    88
    Etrit Beriša podběhl centr z hloubi pole a měl štěstí, že Vizeu byl zády brance a nemohl pohotově střídat do odkryté branky. Je z toho pouze rohový kop.
     
    87
    Fofana alespoň vypálil z delší vzdálenosti, jenomže od dobře postaveného Palomina se balón odrazil do zámezí.
     
    86
    Domácí fotbalisté už jsou definitivně zlomení a smířeni s osudem. Při držení míče se jen hodně pomalu přibližují k Berišovi.
     
    84
    Naopak hostující kapitán Alejandro Gómez toho za celý zápas moc nepředvedl. Nic na tom nezměnila ani odvážná střela z dálky, která letěla několik metrů nad branku.
     
    83
    Zapata byl u levé postranní čáry rychle dostoupen a nakonec pro svůj tým nevytěžil ani autové vhazování. I přesto se dá jeho výkon označit za naprosto brilantní.
     
    82
    Teď už to bude mít Udinese hodně složité. U míče jsou navíc hosté, kteří se nikam neženou a hrají hlavně na jistotu.
    80. Duván ZAPATA - 1:3
     
    80
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hodně smolná chvíle pro domácí tým, který při vlastním útoku trefil tyč a posléze zbytečnou nepřesností pustil Atalantu do protiútoku. Hateboer potáhl míč až do vápna a předal ho více doleva na DUVÁNA ZAPATU. Ten vypálil ze svého pohledu k pravé tyči a proti svému bývalému týmu zkompletoval hattrick!
     
    79
    Málem bylo vyrovnáno! Seko Fofana se dobře zorientoval v menším zmatku v pokutovém území a trefil levou tyč brankáře Mussa, který zůstal při křižné střele nehybně stát na středu branky.

    Michal Břuchanský

    Branky: 12. Lasagna (D'Alessandro) – 2. D. Zapata (Tolói), 62. D. Zapata (Barrow), 80. D. Zapata (Hateboer)

    Karty:   45+1. Stryger Larsen (UDI) – 76. A. Masiello (ABC)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 17:6.
    Udinese Calcio: Musso – Stryger Larsen, Troost-Ekong, Nuytinck – ter Avest, Fofana, Mandragora, de Paul, Gi. Pezzella (73. Vizeu) – D'Alessandro (66. Pussetto), Lasagna (C).
    Náhradníci: Nícolas, Scuffet – A. Balić, Behrami, Machís, Micin, Opoku, Pontisso, Pussetto, Vizeu.

    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói, Palomino, A. Masiello – Hateboer, de Roon, A. Gómez (C), Freuler, Gosens (78. Castagne) – Rigoni (58. Barrow), D. Zapata.
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Adnan, Barrow, Bettella, Castagne, Mancini, Pašalić, Pessina, Reca, Valzania, Tumminello.

    Rozhodčí: Calvarese – Bindoni, Galetto
    bahis siteleri