Rapid Ústí n/L – Wizards Praha 9:3 (kon.) | Olympik Mělník B – Mladá Boleslav 4:8 (kon.) | Pampuch Liberec – Kladno 3:5 (kon.)
konec
FC Rapid Ústí nad Labem
9:3 (4:1)
Wizards DDM Praha 10
Neděle 09.12.2018, 12:30 • Sportcentrum Sluneta, Jateční 1026/18, Ústí nad Labem 10-Klíše • 2. Futsal liga západ • 11. kolo
     
    Rapid si ve druhém poločase vedení zkušeně pohlídal a po výhře 9:3 dokázal tým z Prahy na rozdíl od předchozího ročníku porazit. Výrazným způsobem se pod vítězství Severočechů podepsal Jiří Chmelan, jenž zaznamenal bilanci 1+4.

    Akumulované fauly ve druhém poločase: 4:5.

    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (14:15:57)
     
    Pozápasové ohlasy trenérů:

    Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem):
    "Po dvou loňských prohrách s Wizards jsme chtěli konečně proti Pražanům zvítězit a po poslední porážce v Jablonci nad Nisou jsme potřebovali opět bodovat. V zápase se nám dařilo proměňovat vytvořené šance a od druhé půle jsme kontrolovali hru a přidávali góly. Na soupeři jsou vidět dlouhodobě futsalové prvky, což je sympatické, ale potřeboval by sehnat koncového hráče. Utkání bylo sehráno bez zákeřností i přes mnoho drobných faulů."

    Tomáš Imlauf (Wizards DDM Praha 10): "Do zápasu v Ústí nad Labem jsme jeli v sestavě hráčů srdcařů, kteří mají futsal jako prioritu. Smutné je to, že jako druholigový klub, který má na soupisce přibližně třicet hráčů, se sejdeme v počtu 7+1 a z toho jeden po zranění a další nemocní. Na to se samozřejmě nemůžeme vymlouvat, ale o aktuálním rozpoložení to něco vypovídá. V Ústí nad Labem jsme byli jasným outsiderem, přesto jsme nezačali špatně a vytvořili si nějaké šance. Soupeř nás potrestal střelami z dálky a dostal se do zaslouženého vedení. V poločase se ozvalo zranění Michaela Černohorského, a tak jsme druhou půli dohrávali v šesti hráčích. Na naše góly se tradičně nadřeme, zatímco Rapid nás ztrestal prakticky z každé příležitosti. Za stavu 4:2 jsme se dostali do zápasu, ale opět se soupeř ujal tříbrankového vedení laciným způsobem střelou na přední tyč. Poté jsme se uchýlili k power-play, kterou jsme nehráli špatně, ale ke snížení skóre a zdramatizovaní zápasu nevedla. V závěru to od nás byla křeč a Rapid pouze navyšoval skóre. Prohráli jsme zaslouženě, soupeři gratulujeme k výhře a nyní se musíme zamyslet uvnitř našeho klubu, kteří hráči mají zdravý charakter a chtějí druhou ligu futsalu hrát a kteří hráči si chodí pouze zahrát v případě, že mají zrovna volný čas. Na kluky, kteří přijeli do Ústí nad Labem jsem hrdý a i přes porážku velkým rozdílem se za naši bojovnost a snahu lidí, co přijeli, nemusím stydět."
     
    Konec zápasu.
     
    39:54
    Rapid právě vstřelil branku!
    JIŘÍ CHMELAN v přečíslení s Adamem Virtem ještě kosmeticky upravují stav. Asistence: Adam Virt.
     
    39:42
    Oddechový čas pro hosty.
     
    38:58
    Pátý akumulovaný faul Wizards.
     
    38:53
    Pražané se snaží s výsledkem ještě něco udělat, Ústí nad Labem pozorně brání.
     
    37:20
    Rapid právě vstřelil branku!
    JIŘÍ CHMELAN díky svému důrazu přelstil brankáře Wizards a posílá Rapid do vedení 8:3. Asistence: Václav Sloup.
     
    36:08
    Petr Pohorský jen těsně přestřelil.
     
    36:06
    Přihrávku Michala Janouška mířící před bránu Tomáše Mrázka zblokoval Martin Macháček.
     
    34:56
    Lukáš Krok byl napadán protihráči, kulatý nesmysl raději zakopl na roh pro Wizards.
     
    33:41
    Rapid právě vstřelil branku!
    Nyní měli domácí i trochu štěstí! Střelou o levou tyč se prosazuje VÁCLAV SLOUP, jenž dodává větší klid futsalistům Ústí nad Labem. Asistence: Jiří Chmelan.
     
    33:15
    Stav akumulovaných faulů 3:3, hosté každou chvíli střídají vlastního brankáře v poli za Jakuba Tichého.
     
    32:32
    Mezi tyčemi Rapidu došlo ke změně, Tomáše Votavu nahrazuje Tomáš Mrázek.
     
    31:45
    Jakub Tichý přestřelil.
     
    30:17
    Tým Wizards Praha právě vstřelil branku!
    Hra bez brankáře přinesla hostům ovoce! Dobrým důrazem na brankové čáře se prezentoval ONDŘEJ VALENTA, jenž snižuje vedení domácích. Asistence: Tomáš Imlauf.
     
    29:58
    Jakub Tichý nyní obléká jiný dres, Wizards budou hrát power-play!
     
    29:53
    Rapid právě vstřelil branku!
    Ústí nad Labem skóruje při ponechané výhodě! Přečíslení využívá k odskoku na rozdíl čtyř branek za asistence Jiřího Chmelana DALIBOR SLEPČÍK. Asistence: Jiří Chmelan.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 7. Votava (Macháček), 9. Krok, 16. Klier (Slepčík), 18. Sloup (Krok), 29. Klier (Chmelan), 30. Slepčík (Chmelan), 34. Sloup (Chmelan), 38. Chmelan (Sloup), 40. Chmelan (Virt) – 15. Valenta (Pohorský), 27. Tomek (Imlauf), 31. Valenta (Imlauf)


    FC Rapid Ústí nad Labem: Votava (33. Mrázek) – Klier, M. Macháček, Sloup, Virt – Krok, Slepčík – Chmelan – připraven M. Dlouhý. Hrající trenér: Martin Dlouhý.
    Wizards DDM Praha 10: Koudelka – M. Janoušek, Tomek, Imlauf – do 20. M. Černohorský, J. Tichý – Pohorský, O. Valenta. Hrající trenér: Tomáš Imlauf.

    Rozhodčí: Čurda, Vrtal; delegát: Smreček

    Diváci: 57
    thejrc.org