Ottawa – Boston 1:2 (po pr.) | Chicago – Montreal 2:3 (kon.) | Anaheim – New Jersey 6:5 (2:0 po s.n.)
Vegas – Dallas 4:2 (kon.) | Edmonton – Calgary 1:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Calgary Flames
Pondělí 10.12.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:19
    Flames se sami okrádají o drahocenný čas. Ve třetí třetině jdou potřetí do čtyř. Elias Lindholm totiž přesekl hokejku Puljujärvimu, jenž vyjížděl z obranného pásma.
     
    48:50
    Vášně začínají planout. Dalton Prout atakoval hlavu klečícího Rattieho a spustil menší rozmíšku, po které byl odeslán na trestnou lavici. Následuje další přesilovka pro Oilers!
     
    45:27
    Bennett měl velkou rychlost. Těsně před brankovištěm nestihl zastavit a za náraz do gólmana dostal trochu smolné dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    42:26
    Gaudreau udělal kličku před blížícím se Kylem Brodziakem. Ten ho hokejkou podrazil a Flames si zahrají svou druhou přesilovou hru.
     
    26:23
    Flames si vytvořili tlak v útočném pásmu. Bennettův bekhendový pokus neprošel přes Krise Russella. Darnell Nurse pak u zadního mantinelu držel Tkachuka a daroval hostům první přesilovku.
     
    15:21
    Anthony Peluso dostal dvě minuty navíc za nesportovní chování. Oilers tak z šarvátky vytěžili přesilovou hru!
     
    15:21
    Dlouhou dobu se schylovalo k nějaké pěstní šarvátce. Peluso a domluvil s Lucicem, který o pár vteřin dříve tvrdým hitem trefil Hamonica. Čároví rozhodčí dvojici roztrhli ještě dříve, než některý z rohovníků skončil na kolenou.
     
    08:36
    James Nechal nedosáhl na přihrávku k modré čáře a aby zamezil protiútoku, tak nedovoleným bráněním fauloval rychle se rozjíždějícího Gravela.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 13. McDavid (Chiasson, Draisaitl)


    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – A. Larsson, Klefbom, K. Russell, Nurse, Benning, Gravel – Draisaitl, McDavid (C), Chiasson – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), Khaira – Rattie, Spooner, Zykov – Kassian, Brodziak, Lucic (A).
    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Hamonic (A), Brodie, R. Andersson, Hanifin, Prout, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Jankowski, Tkachuk (A), Neal – D. Ryan, Mangiapane, Hathaway – Quine, Peluso, S. Bennett.

    Rozhodčí: Watson, Peel – Brisebois, Daisy

    Diváci: 18 347
    thejrc.org