NY Islanders – Pittsburgh 1:2 (1:2 po s.n.) | Detroit – Los Angeles 3:1 (kon.) | Tampa – NY Rangers 6:3 (kon.)
San Jose – New Jersey 5:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
New York Islanders
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Úterý 11.12.2018, 01:10 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo příjemný vstup do úterního dne, pokud právě vstáváte. (03:59:39)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Robin Lehner (NYI) 23 zákroků, 1 inkasovaný gól, 95,83% úspěšnost zákroků
    2. Casey DeSmith (PIT) 25 zákroků, 1 inkasovaný gól, 96,15% úspěšnost zákroků
    3. Derick Brassard (PIT) 1+0
     
    Díky dvěma bodům se Pittsburgh posunul na deváté místo tabulky a navíc se bodově dotáhl na osmé Ostrovany. Ti byli osudem potrestáni, jelikož nevyužili početní výhody v prodloužení. O rozhodující trefu se postaral Jake Guentzel, jenž nájezd provedl perfektně.
     
    Konec zápasu.
    Jake GUENTZEL - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    Tučňáci berou bonusový bod, když se prosadil JAKE GUENTZEL! Americký útočník naznačil střelu, ale poté si puk stáhl do bekhendu a zamířil přesně mezi betony švédského gólmana.
     
    5. série
    1:2
    Jake GUENTZEL proměňuje.
     
    5. série
    1:1
    Valtteri Filppula předvedl bekhendové zakončení, které poslal puk do lapačky gólmana.
     
    4. série
    1:1
    Kris Letang to měl dobře vymyšlené, ale kotouč do branky neuklidil.
     
    4. série
    1:1
    Anthony Beauvillier nedává, protože Casey DeSmith situaci ustál.
     
    3. série
    1:1
    Jevgenij Malkin mířil na stojnou nohu gólmana, kterou trefil.
     
    3. série
    1:1
    Josh Bailey si položil brankáře a poté zamířil do horní části branky.
     
    2. série
    0:1
    Sidney Crosby dlouho míchal s pukem, ale brankáře nepřekonal.
     
    2. série
    0:1
    Leo Komarov jel pomalu a netrefil branku.
     
    1. série
    0:1
    Phil Kessel našel mezeru mezi betony a dává branku.
     
    1. série
    0:0
    Mathew Barzal sice zacinkal na brankovou konstrukci, ale jeho bekhendová klička je neúspěšná.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani prodloužení vítěze nenašlo, a tak utkání dojde až do samostatných nájezdů. Ostrované v nastaveném čase nevyužili početní výhodu, v níž asi čtyřikrát pálil Ryan Pulock. Ovšem tři jeho pokusy byly zablokovány a jeden chytil Casey DeSmith.

    Střely na branku: 26:24.
    Střely na branku v prodloužení: 3:1.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    63:55
    To bylo velmi nepříjemné, jelikož Casey DeSmith byl bez hole, kterou mu vyrazila střela od Ryana Pulocka. Domácí obránce poté střílel ještě jednou, ale byl opět zablokován.
     
    62:40
    Ryan Pulock dvakrát střílel z vrcholu levého kruhu, ale oba pokusy mu zablokoval Bryan Rust. Poté ještě střílel Mathew Barzal, ale Casey DeSmith byl na místě.
     
    62:12
    Stejně jako proti Ottawě je vyloučený v prodloužení Derick Brassard. Pochopitelně přichází oddechový čas pro Ostrovany, kteří mají obrovskou šanci rozhodnout o osudu duelu.
     
    62:12
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Derick Brassard – 2 min., podrážení).
     
    61:56
    Z vrcholu pravého kruhu vypálil Mathew Barzal, jehož pokus vyrazil Casey DeSmith. Hostující brankář rychle vyklepal puk z lapačky a rozehrál.
     
    60:50
    Pittsburgh dlouho držel puk v útočném pásmu, ale ke střele se neodhodlal. Jake Guentzel si vzal velké sousto, po kterém o černou gumu přišel a společně se spoluhráči upaluje na střídačku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Sledovali jsme vyrovnanou, ale velmi zajímavou podívanou, kterou v poslední části vyrovnal Derick Brassard. Oba celky se rozdělily po bodu a o ten bonusový si zahrají v prodloužení, případně samostatných nájezdech.

    Střely na branku: 23:23.
    Střely na branku v této třetině: 7:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:27
    Islanders už nikam nespěchají a nahazují puk za branku soupeře. Domácí celek využívá situace a pouští do hry čerstvé hráče.
     
    57:53
    Nejlepší formace Ostrovanů v tomto utkání vyhazuje na zakázané uvolnění, hra se tak vrátí před domácího maskovaného muže.
     
    57:30
    Do nenápadné, ale nebezpečné akce se prodral na pravé straně Tanner Pearson, který střelou po ledě mířil k zadní tyči. Ovšem Robin Lehner měl beton na správném místě a vyrazil.
     
    56:54
    Od pravého mantinelu vypálil tvrdou ránu Ryan Pulock, jehož pokus trefil bránícího hráče. Černá guma poté zamířila do středního pásma.
     
    Střely na branku: 22:20.
     
    56:32
    Po vyhraném vhazování zakončoval od modré čáry Kris Letang, jehož pokus trefil soupeřovu hůl a kotouč poté zamířil do ochranné sítě.
     
    55:51
    Od modré čáry se napřáhl Scott Mayfield, jehož pokus mezi kruhy tečoval Anders Lee. Jenže Casey DeSmith vytasil další zákrok betonem a drží nerozhodný stav zápasu.
     
    54:44
    Casey DeSmith si nyní připsal důležité zákroky. Brankář Pittsburghu si poradil hlavně s dorážkou Joshe Baileyho, jenž střílel z předbrankového prostoru do levé šibenice.
     
    54:00
    V těchto chvílích se hraje hodně opatrný hokej. Na obou týmech je vidět, že nechtějí udělat chybu, protože jeden gól nejspíše tento zápas rozhodne.
     
    52:29
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Cal Clutterbuck – 2 min., krosček). Trest odpyká Anthony Beauvillier.
     
    52:29
    Po přerušení hry k sobě najeli Cal Clutterbuck a Kris Letang. První jmenovaný dal krosček obránci na záda. Ale asistent kapitána Tučňáku mu oplatil úderem na hlavu.
     
    52:29
    Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil Jevgenij Malkin, který trefil Thomase Hickeyho do hlavy. Domácí obránce utrpěl krvavé zranění, ale hned se k němu sklonil Sidney Crosby, aby jeho stav zmapoval.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:12
    Jevgenij Malkin na Crosbyho, jenž byl pokrytý, a tak černá guma zamířila až za branku Tučňáků. Ti budou muset přijít s dalším náporem.
     
    Dnešní utkání sleduje 13 917 diváků.
     
    Střely na branku: 19:20.
     
    51:02
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., hákování).
     
    50:42
    Islanders získali puk, který posouvají do útočného pásma a oba celky střídají.
     
    49:11
    Tučňáci jeli střídat, a tak se Ostrované dostali snadno do pásma. od pravého mantinelu vystřelil na první tyč Scott Mayfield, ale hostující gólman byl připraven zasáhnout betonem.
     
    48:50
    Jack Johnson se vlastní vinou dostal pod tlak, a tak si musel pomoci vyhozením přes všechny čáry. Pro icing se bude vhazovat po levé ruce Caseye DeSmitha.
     
    47:41
    Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jemuž zakončení nesedlo. Kotouč se sice doklouzal k domácímu brankáři, jenž jej holí posunul do rohu hrací plochy.
     
    47:15
    Derick Brassard ještě nevyjel z útočného pásma a zapojil se do hry, hra se pro ofsajd přerušuje a vrací do středního pásma.
     
    Střely na branku: 18:20.
     
    47:07
    Jevgenij Malkin mohl v této chvíli otočit stav zápasu, když dostal přihrávku od Phila Kessela. Ruský útočník vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, ale Robin Lehner se stihl přesunout a puk vyrazit do ochranné sítě. To byl výborný zákrok domácího maskovaného muže.
     
    46:45
    Jevgenij Malkin získal puk za brankou soupeře a přihrával ho na modrou čáru, kde nebyl obránce, protože ti jeli rychle střídat.
     
    45:35
    Co nyní vyváděl Jack Johnson, to je k zamyšlení. Hostující obránce měl kotouč pod kontrolou ale ve vlastním rohu ho nabídl soupeři. Valtteri Filppula se hnal před branku, ale Casey DeSmith holí zasáhl.
     
    44:16
    Tanner Pearson se sám vydal proti třem soupeřům, ale střelou přes beka nezamířil přesně. Hra se otáčí před druhou z branek, ale Ostrované ji neohrozili.
     
    43:41
    Pittsburgh ve vlastní třetině vyhrál souboj u mantinelu, ale místo zaútočení volí pouze posunutí hry do středního pásma.
    42:13 Derick BRASSARD - 1:1
     
    42:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zaslouženě je vyrovnáno! Jake Guentzel nejprve přihrál na kapitána Tučňáků, jenž poslal kotouč do oblouku branky. Akce pokračovala dále a prvně jmenovaný přihrál na obsazeného DERICKA BRASSARDA, jenž dopravil černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Jake Guentzel.
     
    41:16
    Po vyhraném vhazování vystřelil z vrcholu kruhů Phil Kessel, jenže Robin Lehner si připisuje do statistik další zákrok, tentokrát snadný, protože na zakončení velmi dobře viděl.
     
    41:07
    K odraženému puku se před brankou dostal Bryan Rust, jenž z dobré pozice zamířil jen do domácího brankáře. Ten stále živý naději na čisté konto v tomto zápase.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:49
    Pittsburgh se usadil v pásmu, ale střelu nevyprodukoval. ostrované dostali hru poté do středního pásma, ale Tučňáci se do třetiny kvůli ofsajdu nevrátili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme sledovali vyrovnanou partii, kterou rozhodla chyba Dericka Brassarda v momentě, kdy Tučňáci přebírali otěže zápasu. Ovšem po inkasovaném gólu jejich nápor opadl a další branky už jsme se nedočkali. O jediný zásah se zatím tedy postaral Anthony Beauvillier, a tak Ostrované vedou 1:0. Je jasné, že v poslední části zápasu nás ještě čeká velmi zajímavá podívaná.

    Střely na branku: 16:16.
    Střely na branku v této třetině: 7:11.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:08
    Ještě minimálně jednou se přerušovat bude, protože Ostrované poslali puk na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce Robina Lehnery.
     
    38:41
    Ve středním pásmu si převzal kotouč Mathew Barzal, který byl atakován hned dvěma soupeři. Domácí hráč se tak vystavil do ofsajdu a hra se tedy vrací do neutrální zóny.
     
    37:51
    Mathew Barzal opět zachytil přihrávku v pásmu soupeře. Před branku si najížděl Anthony Beauvillier, jenž nezasáhl černou gumu jen o kousek. Pittsburgh v této periodě nabídl šanci soupeři ke skórování už potřetí.
     
    36:14
    Od modré čáry vystřelil Olli Määttä, do jehož pokusu se vrhl soupeř, a tak černá guma zamířila za branku. Poté se ke střele z levé strany dostal ještě Phil Kessel, ale puk poslal jen do hrudi domácího gólmana.
     
    35:30
    Mathew Barzal už ve vlastní třetině nabral obrovskou rychlost, díky které se dostal až před branku soupeře. Ovšem Tučňáci si přihrávku mezi kruhy pohlídali.
     
    Střely na branku: 13:14.
     
    34:03
    Neuvěřitelný Casey DeSmith! Ross Johnston vyjel z rohu až vedle branku, odkud předal kotouč na Lea Komarova, který zblízka nedostal černou gumu do branky. Hostující gólman totiž přizvedl beton, kterým zasáhl.
     
    33:39
    Ostrované mířili do přečíslení, které nebylo zakončené střelou mezi tři tyče. Přihrávku před branku dostal Matt Martin, jenž místo střely zvolil přihrávku mezi kruhy.
     
    32:52
    New York Islanders nahazuje černou gumu do útočného pásma a domácí rychle míří na střídačku.
     
    31:33
    Z levé strany přihrával před branku Jordan Eberle, jenž našel najíždějícího spoluhráče. Ovšem Casey DeSmith se stihl přesunout a zasáhnout.
     
    30:28
    Jevgenij Malkin zabičkou přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Jake Guentzel, jehož pokus po ledě zamířil do betonu brankáře. K dorážce se dostal ještě Sidney Crosby, jenž zblízka nepřehodil beton Robina Lehnery. Gólman Islanders je hrdinou okamžiku.
     
    29:50
    Je tu další přerušení a také možnost pro Islanders k vystřídání. Kris Letang zamíchal s pukem na modré čáře, čímž se vystavil do ofsajdového postavení.
     
    29:19
    Derick Brassard chtěl přihrávat mezi kruhy, kde měl obsazeného spoluhráče. Kotouč do tohoto prostoru stejně zamířil a Ostrované vyhazují.
     
    28:31
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Thomas Hickey – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:16
    Sidney Crosby žabičkou našel Briana Dumoulina, který správně mířil k tyči. Ovšem Robin Lehner byl včas na místě, kam mířila černá guma.
     
    27:12
    V momentu, kdy Pittsburgh přebíral otěže zápasu přišla hrubá chyba Dericka Brassarda, který dovolil soupeři skórovat. Hostující hráči budou muset přidat, pokud chtějí bodovat.
     
    Střely na branku: 11:8.
    26:32 Anthony BEAUVILLIER - 1:0
     
    26:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Derick Brassard předvedl velmi špatnou přihrávku, kterou soupeře pustil do přečíslení, a tak se stav zápasu poprvé mění. Josh Bailey totiž na pravém kruhu našel přesnou přihrávkou ANTHONYHO BEAUVILLIERA, jenž nedal Caseyi DeSmithovi nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Josh Bailey a Mathew Barzal.
     
    25:52
    Od modré čáry vypálil Josh Bailey, jehož pokus tečoval mezi kruhy Anthony Beauvillier. Ovšem Casey DeSmith byl opět připravený zasáhnout a přerušit hru.
     
    25:09
    Sidney Crosby odmítl soupeře a poté přihrál do druhé vlny, kde byl Brian Dumoulin. Jeho pokus z nadějné pozice letěl jen nad branku Ostrovanů.
     
    24:20
    Cink! zpoza branky až na pravý kruh si vybruslil Jevgenij Malkin, jenž orazítkoval brankovou konstrukci. Ovšem u první tyče byl přilepený Robin Lehner, a tak černá guma neměla kudy zamířit do branky.
     
    23:14
    Krásná kombinace Pittsburghu zela pochopitelně nekončí gólem. Ke střele z výborné pozice se dostal Jake Guentzel, jenž nejprve trefil soupeře, ale k puku se velmi rychle vrátil. Dorážku už vyrazil Robin Lehner betonem.
     
    22:39
    Další akce Ostrovanů končí nepřesným zakončením. Na pravé straně se uvolnil Anthony Beauvillier, jehož pokus na první tyč minul branku o pár desítek centimetrů.
     
    22:14
    Anthony Beauvillier se prosmýkl mezi mantinelem a Marcusem Petterssonem. Poté přes dalšího bránícího hráče našel Mathewa Barzala, který v dobré pozici nastřelil Zacha Astona-Reeseho.
     
    21:15
    Vypadá to, že Jevgenije Malkina opustila forma ze začátku sezóny. Ruský hokejista hodně kazí přihrávky a směrem dozadu se mu v tomto utkání také moc nechce.
     
    20:23
    Jake Guentzel přizvedl soupeři hůl a poté nabídl puk na teč. Mezi kruhy se nacházel Sidney Crosby, jenž kotouč zasáhl, ale zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Díky zbytečným faulům hostujícího celku byli Ostrované nebezpečnější. Islanders si v úvodní části zápasu připravili několik nadějných šancí, ale Casey DeSmith se rozchytal k velkému výkonu. Až v samotném závěru třetiny se do hry dostali také Tučňáci, ale i Robin Lehner předvedl několik kvalitních zákroků, a tak je stav zápasu stále bezbrankový.

    Střely na branku: 9:5.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Jeden z hostujících hráčů trefil soupeře, který se vydal do protiútoku. Následná přihrávka mířila mezi kruhy, kde byl najetý Brock Nelson, ale v tváří tvář nepřekonal Caseye DeSmitha. Pittsburgh v letošní sezóně při vlastní přesilovce inkasoval už osmkrát a od devátého gólu nyní nebyl daleko.
     
    19:23
    Další pokus Krise Letanga vyrazil domácí brankář před sebe, kde se nacházel Phil Kessel. Jeho další střelu vychytal výborný Robin Lehner.
     
    18:51
    Jevgenij Malkin a Kris Letang si vyměnili pozice na modré čáře. Druhý jmenovaný poté pálil, ale trefil jen bránícího hráče mezi kruhy.
     
    18:00
    Polovina přesilové hry hostujícího mužstva je pryč a Tučňáci se s kotoučem nacházejí ve svém pásmu.
     
    17:16
    Jake Guentzel z levé strany přihrával před branku, kam si sjížděl Jean-Sébastien Dea. Jeho pokus z nebezpečné pozice letěl jen těsně vedle pravé tyče.
     
    16:25
    Skrytou střelu z levého kruhu vyslal Phil Kessel, jehož pokus zamířil těsně nad ledem do betonu domácího gólmana. Akce Tučňáků ale stále pokračuje.
     
    16:00
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Anders Lee – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    15:26
    Pittsburgh už byl v plném počtu, když ujel do přečíslení. Ovšem Jake Guentzel kotouč na Phila Kessela přes padajícího obránce neprocpal.
     
    14:48
    Josh Bailey viděl mezi kruhy najetého kapitána, na kterého také mířil kotouč. Ovšem Anders Lee neusměrnil černou gumu do prostoru tří tyčí.
     
    14:10
    Tak to byl zámek Ostrovanů, kteří ale trefovali prostory vedle branky nebo soupeře. Z vrcholu levého kruhu vystřelil Johnny Boychuk, jehož pokus srazil mimo hrací plochu soupeř.
     
    13:29
    Z levé strany vystřelil z voleje Valtteri Filppula, jehož pokus zamířil jen nad branku. Poté z druhé strany pálil Johnny Boychuk, který trefil jen bránícího hráče.
     
    13:00
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:13
    Anthony Beauvillier přihrával na modrou čáru, ale do prostoru, kde nebyl jeho spoluhráč. Kotouč proto zamířil do neutrální zóny.
     
    11:13
    Z ostrého úhlu vystřeli do masky brankáře Cal Clutterbuck, jenž to udělal velmi chytře. Hra se přerušuje, jelikož Caseyi DeSmithovi se po nastřelení masky rozepnul jeden z ochranných pásků.
     
    Střely na branku: 5:3.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:55
    Tentokrát střelecký pokus už Johnnymu Boychukovi vyšel, ale Casey DeSmith se stihl přesunout a zakončení zlikvidovat. Hostující gólman si poté poradil i s dorážkou, a tak je stav zápasu stále bezbrankový.
     
    10:34
    Islanders získali puk, který putoval na levou stranu, kde byl Johnny Boychuk. Ten se pokusil vypálit, ale trefil pouze brusli soupeře, od které černá guma zamířila do ochranné sítě.
     
    09:35
    Z pravého kruhu vypálil Josh Bailey, jenž trefil před brankou stojícího soupeře. Pittsburgh se opět snadno osvobozuje a mění celou čtveřici.
     
    09:18
    Riley Sheahan zachytil přihrávku mezi kruhy a vydal se s ním do útočné třetiny, kde ušetřil pár cenných vteřinek. Poté jde hostující útočník zaslouženě střídat.
     
    08:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., držení).
     
    08:02
    Brock Nelson dorážkou hledal mezeru mezi betony hostujícího brankáře, který puku cestu do branky zastavil. Nelson poté chtěl obkroužit bránu a přihrát před ní, ale Tučňáci puk do nebezpečného prostoru nepustili.
     
    07:43
    Od plexiskla se odrazil nepříjemně kotouč, který nadělal hostujícímu brankáři starosti. Ovšem Casey DeSmith byl pozorný a schoval jej do lapačky.
     
    07:00
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Brian Dumoulin, jehož pokus vyrazil Robin Lehner před sebe. Ovšem mezi kruhy se nacházeli jen jeho spoluhráči.
     
    Střely na branku: 1:2.
     
    06:53
    Zadáci Ostrovanů už jeli střídat, ale hosté zachytili přihrávku a hnali se do útoku. Z levé strany vypálil Tanner Pearson, jehož pokus zamířil jen do výstroje domácího maskovaného muže.
     
    06:07
    Jake Guentzel si najel na levé straně a po překonání modré čáry vystřelil jen do bránícího hráče. Zatím se hraje hodně bojovný hokej.
     
    05:27
    Penguins se ubránili v oslabení. Následně Islanders vyhazují na zakázané uvolnění, bude se vhazovat po levé ruce Robina Lehnery.
     
    04:40
    Mathew Barzal kombinoval se spoluhráči, ale byl pod velkým tlakem soupeřů. Po nepřesné přihrávce se Pittsburgh prodral ke kotouči, který míří okamžitě za branku týmu z New Yorku.
     
    03:26
    Přihrávku přes celou šířku třetiny dostal na levý kruh Jordan Eberle, jehož pokus po ledě vyrazil skvělým zákrokem Casey DeSmith. Brankář Tučňáků se v tomto momentu skvěle přesunul.
     
    03:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 2 min., sekání).
     
    02:55
    Pittsburgh po nepřesné přihrávce poslala černou gumu na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levici Caseye DeSmitha.
     
    02:28
    Phil Kessel dostal přihrávku mezi kruhy, kde se ocitl zcela sám. Kanonýr z povolání předvedl blafák do bekhendu, ale nepřehodil beton Robina Lehnery. To byl výborný zákrok domácího gólmana.
     
    00:43
    Islanders nahodili puk do útočného pásma a oba celky jdou střídat. Od modré čáry poté vystřelil Olli Määttä, jehož pokus vyrazil brankář betonem k zadnímu mantinelu.
     
    00:10
    Úvodní vhazování utkání vyhrál Sidney Crosby, a tak Tučňáci mají právo prvního útoku. Mezi kruhy se zjevil Phil Kessel, jenž černou gumu minul.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na střídačkách a zahajovací formace na ledové ploše, aby mohly znít Barclays Center hymny. Poté už vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech – Jo. Bailey (A), Barzal, Beauvillier – Eberle, B. Nelson, Lee (C) – Komarov, Filppula, Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Kessel, Crosby (C), Guentzel – Sheahan, Malkin (A), Pearson – Rust, Brassard, Aston-Reese – Dea, D. Grant, G. Wilson.

    Rozhodčí: Furlatt, Rehman – Murchison, Marquis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Pravděpodobné sestavy:

    New York Islanders: Greiss (Lehner) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech – Eberle, B. Nelson, Lee – Jo. Bailey, Barzal, Beauvillier – Komarov, Filppula, Johnston – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Kessel, Crosby, Guentzel – Sheahan, Malkin, Pearson – Rust, Brassard, Aston-Reese – Dea, D. Grant, G. Wilson..
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 26 odehraných zápasů, 13 bodů (4+9)
     
    New York Islanders

    Zraněných v domácím celku není tolik jako u soupeře, na listině je totiž jen Andrew Ladd. Ovšem jestli bude moci nasadit Barry Trotz Lucu Sbisu a bývalého Tučňáka Toma Kühnhackla, to se ukáže až před samotným duelem. V Západní konferenci najdeme Ostrovany na osmém místě, když získali jednatřicet bodů. Zatímco Pittsburghu nefunguje hra do obrany, u Islanders je problémem produktivita. Tým z New Yorku nastřílel pouze dvaaosmdesát branek, méně soupeřům nasázeli v konferenci už pouze hráči Bostonu a Caroliny.

    Detroit – Islanders 2:3
    Pittsburgh – Islanders 6:2
    Islanders – Winnipeg 1:3

    Nejproduktivnější hráči:

    Josh Bailey 24 bodů (8+16)
    Anders Lee 22 bodů (11+11)
    Mathew Barzal 22 bodů (3+19)
     
    Pittsburgh Penguins

    Hostující celek sužují zranění, vždyť na listině už mají pět hráčů. Trenér Mike Sullivan nemůže využít služby Justina Schultze, Matta Cullena nebo brankářské jedničky Matta Murrayho. Dále pak otazník visí nad starty Dominika Simona a Patrica Hörnqvista. Díry v útoku musel hlavní kouč zalepit mladými hráči z farmy. Ovšem pojďme nahlédnout do tabulky Východní konference, kde se Pittsburgh nachází na desáté příčce, když získal třicet bodů. Tučňáci po výborném vstupu do sezóny zachytila série několika porážek, po kterých přišel sešup tabulkou. Penguins by potřebovali zlepšit defenzivní činnost, jelikož už inkasovali jednadevadesát branek.

    Ottawa – Pittsburgh 2:1 po prodloužení
    Pittsburgh – Islanders 6:2
    Pittsburgh – Colorado 6:3

    Nejproduktivnější hráči:

    Phil Kessel 33 bodů (12+21)
    Jevgenij Malkin 33 bodů (10+23)
    Sidney Crosby 32 bodů (15+17)
     
    Vítám všechny nadšence u nejlepší hokejové ligy, tedy NHL. V dalším střetnutí se představí New York Islanders a Pittsburgh Penguins.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 27. Beauvillier (Jo. Bailey, Barzal) – 43. Brassard (Guentzel), rozh. náj. Guentzel

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Mathew Barzal (NYI)
    0:1   Phil Kessel (PIT)
    2. série:
    0:1   Leo Komarov (NYI)
    0:1   Sidney Crosby (PIT)
    3. série:
    1:1   Josh Bailey (NYI)
    1:1   Jevgenij Malkin (PIT)
    4. série:
    1:1   Anthony Beauvillier (NYI)
    1:1   Kris Letang (PIT)
    5. série:
    1:1   Valtteri Filppula (NYI)
    1:2   Jake Guentzel (PIT)


    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech – Jo. Bailey (A), Barzal, Beauvillier – Eberle, B. Nelson, Lee (C) – Komarov, Filppula, Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Kessel, Crosby (C), Guentzel – Sheahan, Malkin (A), Pearson – Rust, Brassard, Aston-Reese – Dea, D. Grant, G. Wilson.

    Rozhodčí: Furlatt, Rehman – Murchison, Marquis

    Diváci: 13 917
    ocianews.com