NY Islanders – Pittsburgh 1:2 (1:2 po s.n.) | Detroit – Los Angeles 3:1 (kon.) | Tampa – NY Rangers 6:3 (kon.)
San Jose – New Jersey 5:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
New York Islanders
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Úterý 11.12.2018, 01:10 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jake GUENTZEL - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    Tučňáci berou bonusový bod, když se prosadil JAKE GUENTZEL! Americký útočník naznačil střelu, ale poté si puk stáhl do bekhendu a zamířil přesně mezi betony švédského gólmana.
     
    62:12
    Stejně jako proti Ottawě je vyloučený v prodloužení Derick Brassard. Pochopitelně přichází oddechový čas pro Ostrovany, kteří mají obrovskou šanci rozhodnout o osudu duelu.
     
    62:12
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Derick Brassard – 2 min., podrážení).
     
    52:29
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Cal Clutterbuck – 2 min., krosček). Trest odpyká Anthony Beauvillier.
     
    52:29
    Po přerušení hry k sobě najeli Cal Clutterbuck a Kris Letang. První jmenovaný dal krosček obránci na záda. Ale asistent kapitána Tučňáku mu oplatil úderem na hlavu.
     
    51:02
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., hákování).
     
    47:07
    Jevgenij Malkin mohl v této chvíli otočit stav zápasu, když dostal přihrávku od Phila Kessela. Ruský útočník vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, ale Robin Lehner se stihl přesunout a puk vyrazit do ochranné sítě. To byl výborný zákrok domácího maskovaného muže.
     
    45:35
    Co nyní vyváděl Jack Johnson, to je k zamyšlení. Hostující obránce měl kotouč pod kontrolou ale ve vlastním rohu ho nabídl soupeři. Valtteri Filppula se hnal před branku, ale Casey DeSmith holí zasáhl.
    42:13 Derick BRASSARD - 1:1
     
    42:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zaslouženě je vyrovnáno! Jake Guentzel nejprve přihrál na kapitána Tučňáků, jenž poslal kotouč do oblouku branky. Akce pokračovala dále a prvně jmenovaný přihrál na obsazeného DERICKA BRASSARDA, jenž dopravil černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Jake Guentzel.
     
    34:03
    Neuvěřitelný Casey DeSmith! Ross Johnston vyjel z rohu až vedle branku, odkud předal kotouč na Lea Komarova, který zblízka nedostal černou gumu do branky. Hostující gólman totiž přizvedl beton, kterým zasáhl.
     
    30:28
    Jevgenij Malkin zabičkou přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Jake Guentzel, jehož pokus po ledě zamířil do betonu brankáře. K dorážce se dostal ještě Sidney Crosby, jenž zblízka nepřehodil beton Robina Lehnery. Gólman Islanders je hrdinou okamžiku.
     
    28:31
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Thomas Hickey – 2 min., nedovolené bránění).
    26:32 Anthony BEAUVILLIER - 1:0
     
    26:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Derick Brassard předvedl velmi špatnou přihrávku, kterou soupeře pustil do přečíslení, a tak se stav zápasu poprvé mění. Josh Bailey totiž na pravém kruhu našel přesnou přihrávkou ANTHONYHO BEAUVILLIERA, jenž nedal Caseyi DeSmithovi nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Josh Bailey a Mathew Barzal.
     
    24:20
    Cink! zpoza branky až na pravý kruh si vybruslil Jevgenij Malkin, jenž orazítkoval brankovou konstrukci. Ovšem u první tyče byl přilepený Robin Lehner, a tak černá guma neměla kudy zamířit do branky.
     
    23:14
    Krásná kombinace Pittsburghu zela pochopitelně nekončí gólem. Ke střele z výborné pozice se dostal Jake Guentzel, jenž nejprve trefil soupeře, ale k puku se velmi rychle vrátil. Dorážku už vyrazil Robin Lehner betonem.
     
    22:14
    Anthony Beauvillier se prosmýkl mezi mantinelem a Marcusem Petterssonem. Poté přes dalšího bránícího hráče našel Mathewa Barzala, který v dobré pozici nastřelil Zacha Astona-Reeseho.
     
    19:54
    Jeden z hostujících hráčů trefil soupeře, který se vydal do protiútoku. Následná přihrávka mířila mezi kruhy, kde byl najetý Brock Nelson, ale v tváří tvář nepřekonal Caseye DeSmitha. Pittsburgh v letošní sezóně při vlastní přesilovce inkasoval už osmkrát a od devátého gólu nyní nebyl daleko.
     
    19:23
    Další pokus Krise Letanga vyrazil domácí brankář před sebe, kde se nacházel Phil Kessel. Jeho další střelu vychytal výborný Robin Lehner.
     
    17:16
    Jake Guentzel z levé strany přihrával před branku, kam si sjížděl Jean-Sébastien Dea. Jeho pokus z nebezpečné pozice letěl jen těsně vedle pravé tyče.
     
    16:00
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Anders Lee – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    13:00
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., držení).
     
    03:26
    Přihrávku přes celou šířku třetiny dostal na levý kruh Jordan Eberle, jehož pokus po ledě vyrazil skvělým zákrokem Casey DeSmith. Brankář Tučňáků se v tomto momentu skvěle přesunul.
     
    03:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 2 min., sekání).
     
    02:28
    Phil Kessel dostal přihrávku mezi kruhy, kde se ocitl zcela sám. Kanonýr z povolání předvedl blafák do bekhendu, ale nepřehodil beton Robina Lehnery. To byl výborný zákrok domácího gólmana.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 27. Beauvillier (Jo. Bailey, Barzal) – 43. Brassard (Guentzel), rozh. náj. Guentzel

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Mathew Barzal (NYI)
    0:1   Phil Kessel (PIT)
    2. série:
    0:1   Leo Komarov (NYI)
    0:1   Sidney Crosby (PIT)
    3. série:
    1:1   Josh Bailey (NYI)
    1:1   Jevgenij Malkin (PIT)
    4. série:
    1:1   Anthony Beauvillier (NYI)
    1:1   Kris Letang (PIT)
    5. série:
    1:1   Valtteri Filppula (NYI)
    1:2   Jake Guentzel (PIT)


    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech – Jo. Bailey (A), Barzal, Beauvillier – Eberle, B. Nelson, Lee (C) – Komarov, Filppula, Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Kessel, Crosby (C), Guentzel – Sheahan, Malkin (A), Pearson – Rust, Brassard, Aston-Reese – Dea, D. Grant, G. Wilson.

    Rozhodčí: Furlatt, Rehman – Murchison, Marquis

    Diváci: 13 917
    thejrc.org