Plzeň – Skellefteå 2:1 (3:1 po s.n.) | Frölunda – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Mnichov 5:5 (po pr.)
Kärpät – Salzburg 1:1 (kon.)
po s.n. (3:1)
HC Škoda Plzeň
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Skellefteå AIK
Úterý 11.12.2018, 17:00 • Home Monitoring Aréna • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je to tam! Neskutečný duel končí vítězstvím českého týmu a jeho postupu do semifinále hokejové Ligy mistrů!
    Jan KOVÁŘ - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň.
    Autorem vítězné branky je JAN KOVÁŘ.
     
    62:32
    Pulpánova rána od modré skončila těsně mimo, pokračoval tlak Škodovky, Gulaš dostal pas na levý kruh a jeho dělovku vyrazil ramenem Lindvall do ochranné sítě!
     
    61:30
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Alvarez – 2 min., podrážení).
     
    61:30
    Kracík sám před branku, ale v tísni neprotlačil kotouč za Lindvalla! Nakonec byl ale podražen a Plzeň si zahraje přesilovku čtyři na tři, podruhé v zápase!
    59:24 Jakub KINDL - 1:1
     
    59:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Home Monitoring Aréna bouří, je srovnáno! JAKUB KINDL nejprve od modré dělovkou minul, ale kotouč dostal od Gulaše znovu a tentokrát propálil vše, co mu stálo v cestě, kotouč zapadl pod horní tyč! Lindvall nic neviděl a poprvé kapituluje. Asistence: Milan Gulaš a Jan Kovář.
     
    58:57
    Dominik Frodl míří na střídačku a Plzeň je v šesti v útočném pásmu!
    57:32 Robin ALVAREZ - 0:1
     
    57:32
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Dvě a půl minuty před koncem hosté využívají přesilovku a jsou blízko k postupu! Skellefteå udržela pásmo, ROBIN ALVAREZ dostal pas na levý kruh a osamocený mohl dlouho přemýšlet, kam vypálí, nakonec vymetl pravou šibenici, Frodl byl na střelu poprvé krátký. Asistence: Jonathan Pudas a Juhamatti Aaltonen.
     
    56:50
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kracík – 2 min., hákování). Naprosto zbytečný faul ve středním pásmu, Plzni nehrozilo žádné větší nebezpečí.
     
    54:36
    Po Kratěnově sražené střele dorážel z úhlu Denis Kindl, Lindvall už ležel na zemi, ale přesto dokázal natáhnout lapačku a kryje!
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Holloway – 2 min., podrážení).
     
    50:07
    Pěkná a rychlá kombinace Škodovky po ose Gulaš – Kovář – Indrák, zakončující Indrák však vyprášil Lindvallův beton!
     
    48:47
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Olimb – 2 min., sekání).
     
    48:47
    Oscar Möller dostal parádní pas a levý kruh a byl osamocen před Frodlem, který se neskutečně přesunul a rukou vyráží! Skellefteå zahodí dnes zatím vše... Olimb poté navíc fauloval u mantinelu Němce a Plzeň má šanci otevřít skóre v přesilovce.
     
    46:58
    Kodýtek s Allen pokazili přečíslení dvou proti jednomu, dopředu se mezi obránce poté vrhl Möller, ale nezakončil! Frodl následně musel řešit několik velikých hostujících šancí, ale Skellefteå zatím také nemá střeleckou mušku!
     
    43:03
    Sudí nakonec po dlouhé debatě s videorozhodčím rozpažil! Projíždějící Olimb skutečně ovlivnil chytání Dominika Frodla, a tak stav zůstává i ve 44. minutě bezbrankový a vše je otevřené!
     
    43:03
    Skellefteå právě vstřelila branku, ale ještě se bude kontrolovat video! Joakim Lindström dostal pas na hranici levého kruhu a propálil Frodla střelou o pravou tyč, plzeňským gólman však hned reklamuje postavení útočícího Olimba v brankovišti.
     
    41:52
    Kostrbatá rozehrávka domácích nakonec skončila dobrou šancí, Preisinger tvrdě vypálil od modré a maskou vyrazil puk do ochranné sítě Gustaf Lindvall.
     
    40:21
    Jones se natlačil k zakončení na pravém kruhu, Lindvall jen vyrážel a skórovat mohl z dorážky Miroslav Indrák, jenž ovšem bekhendem přestřelil!
     
    37:52
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Holloway – 2 min., sekání).
     
    37:15
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jones – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Ericsson – 2 min., krosček).
     
    33:40
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kracík – 2 min., hákování). Další šance v přesilovce pro Skellefteå.
     
    29:33
    Joakim Lindström osamocený za brankou a před ní si sjel Top Scorer hostů Oscar Möller, který dnes ale poněkolikáté souboj s Frodlem prohrál! Přízemní střelu plzeňský gólman betonem vytěsnil.
     
    28:12
    Linus Lindström se po pravé straně dostal do úniku brzy po návratu na led, natlačil se před obránce a zkoušel dlouhou kličku, kterou betonem vykryl Dominik Frodl! I přes velké šance je stav stále bezbrankový, následuje komerční přestávka.
     
    27:37
    Stach našel na pravém kruhu Kratěnu, jehož pokus hosté ztlumili a Lindvall se stihl přesunout, načež vyráží!
     
    25:50
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (L. Lindström – 2 min., podrážení).
     
    24:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Indrák – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:53
    Jan Kovář se dostal před brankou k odraženému kotouči a zakončoval k pravé tyči, Gustaf Lindvall vytáhl efektivní zákrok lapačkou.
     
    22:43
    Západočeši naprosto zbytečně propadli a na Vráblíka jen Aaltonen, který posunul kotouč ne Petterssona. Ten měl k puku daleko, jen položil hůl na led a tečoval kotouč mimo. Následovala ještě střela od modré, se kterou si poradil Frodl.
     
    18:27
    Domácí začali pořádně chybovat v rozehrávce, namazáno nyní dostal Pettersson, z pravého kruhu ale Frodla nepropálil a plzeňský brankář odolal i dorážkám.
     
    15:50
    Hrubka Kaňáka při rozehrávce, Holloway byl sám před Frodlem a ještě přihrával Alvarezovi, který už zdánlivě zakončoval do odkryté branky, ale to by nesměl brankoviště strážit Dominik Frodl! Ten se bravurně přesunul a drží bezbrankový stav.
     
    15:17
    Milan Gulaš osamocený před brankou, ale v tísni neprotlačil puk za Lindvalla! Následovala protiakce hostů a také Frodl si připsal jeden obtížný zákrok.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 60. J. Kindl (Gulaš, Kovář), rozh. náj. Kovář – 58. Alvarez (Pudas, Aaltonen)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Pudas (SKE)
    0:1   Kratěna (PLZ)
    2. série:
    0:1   L. Lindström (SKE)
    1:1   Kodýtek (PLZ)
    3. série:
    1:1   J. Lindström (SKE)
    2:1   Kovář (PLZ)
    4. série:
    2:1   Möller (SKE)
    3:1   Gulaš (PLZ)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Jones, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík – Indrák (A), Kovář, Gulaš (C) – Stach, Kracík, Kratěna – Němec, Preisinger, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Kantner
    Skellefteå AIK: Lindvall (Armalis) – Pudas (A), Djuse, Berglund, Lindgren, Granberg, Alm, Norén – J. Lindström, Olimb, Möller (A) – Ericsson (C), Wingerli, Aaltonen – Alvarez, Pettersson, Holloway – Hedberg, Sundvik, L. Lindström

    Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba GER) – Špůr, Svoboda (oba CZE)

    Diváci: 4224
    04.12.2018
    Skellefteå - Plzeň 3:3

    Branky a nahrávky: 48. Aaltonen (Wingerli, Alm), 53. L. Lindström (Aaltonen, Djuse), 58. L. Lindström (Granberg, Alm) – 12. Gulaš (Kantner), 26. Kantner, 29. Kodýtek (Kvasnička, Straka)

    thejrc.org