Boston – Arizona 4:3 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Carolina – Toronto 1:4 (kon.)
Columbus – Vancouver 2:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:2 (kon.) | St. Louis – Florida 4:3 (kon.)
Nashville – Ottawa 3:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 6:3 (kon.)
Colorado – Edmonton 4:6 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:3 (0:2, 4:1, 0:0)
Arizona Coyotes
Středa 12.12.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Bostonem Bruins a Arizonou Coyotes!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Boston Bruins

    Stejně jako před rokem, tak také v aktuálně rozběhnuté základní části, Boston potrápila početná marodka. V jednu chvíli mu z elitní šestice beků chybělo hned pět z nich, což se neblaze projevilo i na výsledcích. K tomu všemu se nějakou dobu velmi trápila také brankářská jednička Tuukka Rask, jež se střídá o starty s Jaroslavem Halákem. S mírně pozitivní bilancí šestnácti výher a čtrnácti porážek jsou Medvědi na pátém místě Východní konference. Na třetí Buffalo ztrácí jen dva body, ovšem na první Tampu už má manko třinácti bodů. Předchozí dva zápasy Boston vyhrál, v atraktivním duelu nejprve přestřílel silné Toronto 6:3 a pak udolal 2:1 v prodloužení i Ottawu. Na marodce zůstávají obránci Chára s Millerem a zároveň první centr Patrice Bergeron.

    Nejproduktivnější hráči:
    • D. Pastrňák – 35 bodů (20+15)
    • B. Marchand – 29 bodů (8+21)
    • P. Bergeron – 26 bodů (9+17).
     
    Arizona Coyotes

    Mužstvo vedení trenérem Rickem Tocchetem mělo podařený vstup do sezóny, ovšem nevyvarovalo se výraznému poklesu formy. Zpět do pohody se Coyotes dostali až s příchodem útočníka Nicka Schmaltze, po kterém vyhráli čtyři zápasy v řadě a znovu oživili naděje na účast ve vysněném play-off. Poslední dva zápasy Arizona ale nezvládla, kvůli nepovedeným koncovkám třetích třetin podlehla Washingtonu i San Jose. V tabulce západní konference patří Kojotům dvanácté místo, z něhož ztrácí na osmé Vegas sedm bodů, nicméně mají hned tři zápasy k dobru. Klubu z Glendale už delší dobu chybí brankářské duo Darcy Kuemper a Anti Raanta, jenž pravděpodobně do sezóny už nezasáhne. V poslední době se na dlouhodobou marodku přidali také křídla třetí formace – Michael Grabner a Vinnie Hinostroza.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 20 bodů (8+12)
    • N. Schmaltz – 17 bodů (5+12)
    • O. Ekman-Larsson – 15 bodů (2+13).
     
    Vzájemné zápasy

    18.11.2018 Arizona – Boston 1:2
    08.12.2017 Boston – Arizona 6:1
    15.10.2017 Arizona – Boston 2:6
    01.03.2017 Boston – Arizona 4:1
    13.11.2016 Arizona – Boston 1:2

    *Arizona svého dnešního soupeře už třináctkrát za sebou neporazila. Naposledy se jí to podařilo v říjnu roku 2010. Alespoň bod za porážku v prodloužení si připsala o čtrnáct měsíců později.
    Davida Krejčího dnes čeká jubilejní 800. zápas v základní části NHL. Na kontě má 591 bodů, což je desátý největší počet v historii Bruins.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes, Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Kuraly, G. Smith.

    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Chychrun, Oesterle – Keller, Schmaltz, Crouse – Fischer, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Richardson, Cousins – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodčí: Pochmara, Walsh – Marquis, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Archibald proletěl pravým křídlem až ke střele, která mu moc nesedla a puk rozvlnil jen ochrannou síť za Raskovými zády.
     
    00:56
    Crouse přišel o puk a Pastrňák šel do protiútoku dvou na jednoho. Hostům pomohl vynikající obranný zákrok kapitána Ekmana-Larssona.
     
    01:33
    Krugova střela po vhazování byla nepřesná. Donato pak dojel s pukem až do brankoviště, ovšem Kuemper jeho pokus o zasunutí mezi betony zneškodnil.
     
    01:59
    Ofsajd Bostonu.
     
    02:21
    Michael Bunting se během svého prvního střídání v kariéře dostal do slibné možnosti, když nejprve tečoval Garlandovo nahození a pak se společně s Kempem neúspěšně snažil dorážet před Raskem.
     
    02:54
    Kellerova zadovka našla jen Pastrňáka. Hostující útočník zároveň trefil vysokou holí McAvoye a dostal čtyřminutový trest!
     
    03:05
    Poprvé se tak potkává nejlepší oslabení v soutěži proti šesté nejlepší přesilovce. Bruins v prvních vteřinách hned dvakrát přišli o útočné pásmo.
     
    03:24
    Marchand to vzal na sebe, pěknou kličkou se dostal mezi čtyři soupeře a Niklas Hjalmarsson zvedl zakončení švihem do ochranné sítě.
     
    03:39
    Pastrňákova křižná přihrávka dostala do šance Davida Backese, jehož pokus z pravé strany Kuemper s námahou vytěsnil nad břevno.
     
    04:33
    Krejčí zavezl puk zpět do útočné třetiny. Kombinace Bruins ale byla neúčinná a Ekman-Larsson po chvilce vyhodil.
     
    04:48
    Kampfer přihrál do ostrého úhlu na Heinena, který to zkusil z první, ale Darcy Kuemper zasahovat nemusel.
     
    05:15
    Kampfer shodil puk doprava, ale ani další střela nebyla natolik přesná, aby se vešla mezi tři tyče.
     
    05:43
    Grzcelcyk nezpracoval přihrávku na modré čáře a Bruins kvůli tomu museli vyklidit útočné pásmo.
     
    06:09
    Znovu se kotouč zjevil až na hokejce Raska. Přesilová hra Bostonu se mezitím dostala už do poslední minuty.
     
    06:36
    Richardson našel puk na hokejce a poslal ho přes všechny čáry. O pár vteřin později ho napodobil také Josh Archibald.
     
    06:54
    Hosté v plném počtu.
     
    07:09
    Carlo už odehrával Nordströmem nahozený puk zpoza modré čáry, takže čárový sudí zvedl pravici na signalizaci hrozícího ofsajdu.
     
    07:45
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Za Kuemperem vyčkává s rozehrávkou hostujícího útoku Jakob Chychrun.
     
    08:22
    Bunting nahodil puk sám pro sebe. Ostatní Kojoti během jeho neúspěšného boje u zadního mantinelu stihli vystřídat.
     
    08:55
    Jen propagační střela z levé strany od Ekmana-Larssona. Rask ji viděl a srazil puk pro spoluhráče na krátký mantinel.
     
    09:23
    Backes vystřelil přes Hjalmarssona zpoza pravého kruhu. Kuemper měl rovněž dobrou výchozí pozici pro zákrok a počkal si na hvizd hlavního arbitra.
     
    09:30
    Krug nabil na vrcholek levého kruhu Carlovi, který se opřel do střely z první, nicméně hostující gólman ji vyrazil.
     
    09:53
    Goligoského nahození od modré bylo Cousinsem tečováno těsně před Raskem. Puk proletěl vedle jeho pravé tyče a navíc se tak stalo po hře vysokou holí.
     
    10:06
    Marchand si znovu vzal puk v hloubi pole a po přejetí přes útočnou modrou rychle střílel zápěstím. Kuemper zakončení jenom vyrazil, ale jelikož domácí střelec byl v pásmu úplně sám, tak nečelil žádné dorážce.
     
    10:31
    Matt Grzelcyk po střele Chychruna a zákroku Raska zahákoval mrštného Kellera a první přesilovou hru si zahrají také hosté z Arizony.
     
    10:46
    Pánik po menší mele z vhazování střílel z levého kruhu nepřesně a Bruins, kteří v oslabení patří mezi nejhorší v lize, úspěšně vyhodili.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:26
    Oesterleho přihrávku Goligoski nezpracoval a Brad Marchand se utrhl do úniku! Kuemper svůj tým podržel, když přečetl úmysl v podobě hození puku mezi betony.
     
    12:10
    Keller přihrál na modrou k Ekmanu-Larssonovi, který poslal dopředu důrazné nahození, ale to si ani po teči nenašlo cestu do sítě.
     
    12:22
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes přečkali několik šancí a sami udeřili v přesilové hře! Oliver Ekman-Larsson shodil puk na pravou stranu, odkud Keller parádním křižným pasem našel NICKA SCHMALTZE a ten bez přípravy zakončoval do úplně prázdné branky, protože Rask až moc vyjel proti autorovi přihrávky. Asistence: Clayton Keller, Oliver Ekman-Larsson.
    12:22 Nick SCHMALTZ - 0:1
     
    13:02
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hosté se postarali o velmi překvapivý vývoj první třetiny! Ihned po prvním gólu se usadili v útočném pásmu, Goligoski přenechal puk NICKU COUSINSOVI a ten vypálil zápěstím z vrcholku pravého kruhu. Letící kotouč svou hokejkou tečoval Moore a pomohl mu zapadnout k levé tyči Raskovy branky. Asistence: Alex Goligoski, Josh Archibald.
    13:02 Nick COUSINS - 0:2
     
    13:53
    Boston je naprosto rozhozený a viditelně nestíhá. Keller převzal puk od Schmaltze a zleva se vydal před brankoviště, kde bekhendem přestřelil. Ještě předtím se do zakončení dostal Fischer a zřejmě trefil tyčku.
     
    14:13
    Colby Cave byl odzbrojen kousek před brankovištěm. Odražený puk si ještě našel Joakim Nordström, jenže Kuemper jeho střelu vyrazil nad hrazení.
     
    14:46
    Kempe vjel s pukem až k Raskovi. Kotouč mu utekl a hra se rychle otočila. Donatova střela z levé strany však letěla mimo.
     
    15:06
    Archibaldův bekhendový pokus z mezikruží byl také nepřesný. Puk se od mantinelu odrazil zpět do ohně, ale obránci Bruins hladové Kojoty k dorážce nepustili.
     
    15:32
    Ljubuškin zaváhal před útočnou modrou a Richardson vjel do útočného pásma o něco dříve, z čehož vyplynulo postavení mimo hru.
     
    16:14
    Znovu nejistý Ljubuškin, který přišel o puk na útočné modré. Backes rychle přešel do útoku a po objetí branky nahrál Grzelcykovi, jehož střelu od modré Kuemper pravou nohou vyrazil.
     
    16:29
    Hodně nepříjemná chvíle pro Davida Backese, který byl v souboji s Ekmanem-Larssonem. Ten ho neustál a trefil zkušeného útočníka bruslí do tváře.
     
    16:29
    Bývalý kapitán St. Louis Blues doslova utekl na šití, protože se to neobešlo bez značné krvavé stopy. Kvůli té se musí uklidit ledová plocha.
     
    17:01
    McAvoy a jeho rychlá střela švihem od modré čáry. Puk letěl mimo, stejně jako pár vteřin dříve z hokejky Pastrňáka.
     
    17:47
    Medvědům se v posledních vteřinách podařilo Kojoty zkrotit. Opět už se hraje zejména v útočném pásmu Bostonu, kde Carlovu střelu zablokoval Goligoski.
     
    18:18
    Další Carlovo zakončení už prošlo, jenomže nemělo potřebnou přesnost. Hosté vyhodili na zakázané uvolnění a musí zůstat mezi mantinely.
     
    18:33
    Stepan vyhrál buly a Pánik doslova vytlačil puk i s McAvoyem do středního pásma. Coyotes tak mohou dokončit střídání.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    McAvoy trochu nešikovně odrazil puk na Richardsona, který zleva dával puk na zadní tyč, ale tam už neměl nikoho v bílém dresu.
     
    19:14
    Krejčí se postaral o rychlé přepnutí z obrany do útoku a poslal puk na rozjetého Gemela Smithe, jenž vypálil přes obránce, ale skrz Kuempera už nikoliv.
     
    19:25
    Kuraly vyhrál buly na Moorea, který si na hostujícího gólmana rovněž nepřišel. Zleva chtěl dorážet Wagner, ale trefil jen Hjalmarssona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, po které je publikum v TD Garden naprosto opařeno. Bruins měli v úvodu více ze hry, čemuž napomohla i čtyřminutová přesilová hra. Největší šance měl Marchand, který žádnou z nich nevyužil, a tak udeřilo na druhé straně. Po faulu Grzelcyka se ujala už tradiční souhra mezi Kellerem a Schmaltzem, aby o pár vteřin později Rask kapituloval i po střele Cousinse a znatelné teči Moorea.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 12 – 7
    Zablokované střely soupeře: 0 – 4
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/1
    Vyhraná vhazování: 61% – 39%
    Bodyčky: 12 – 7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál David Backes, který je naštěstí v pořádku poté, co ho v první části pořezala v obličeji brusle Ekmana-Larssona
     
    20:57
    Po zakázaném uvolnění Arizony se dlouho nehrálo, neboť jeden z hráčů zasáhl puk vysokou holí.
     
    21:30
    Pánik využil velkého nedůrazu Carla, přes kterého se protlačil do koncovky, i když neměl puk ve své moci.
     
    22:14
    Donato nadvakrát přihrál do ohně z pravého kruhu. Kotouč byl v brankovišti chvíli volný, ale nikdo z domácích se k dorážce nedostal.
     
    22:59
    Backesovo nahození sebrali hráči Arizony. Garland nabral rychlost a zprava vystřelil na Raska, který puk jenom vyrazil a musel řešit dorážku Kempeho.
     
    23:58
    Cousins hraje ve velké pohodě. Teď projel po levé straně až do střelecké pozice a zakončením na zadní tyč vyprášil Raskovu lapačku.
     
    24:39
    Kempe promáchl po přihrávce Garlanda zpoza koncové čáry. Arizona o puk ale nepřišla a pokračuje v útočné akci.
     
    24:58
    Bunting si klepal o přihrávku od Garlanda. Ta ale nepřišla a druhý jmenovaný sám neúspěšně střílel z nulového úhlu.
     
    25:47
    Bruins vyhodili puk k vzdálenější modré čáře a dále pokračovat nemohli, neboť čárový sudí signalizoval ofsajd.
     
    26:21
    Goligoského nahození tečoval Fischer do protipohybu Raska, ale zároveň do místa, kde už nestáhla jeho klec.
     
    26:48
    Cousins zastavil pokus o vyhození. Richardson puk ale nezpracoval a Pastrňák mu ho sebral, načež vepředu nic nevymyslel.
     
    27:26
    Moore nejprve trefil clonícího Archibalda, ale pak dostal ještě jednu šanci. Kuemper s ní ale počítal a připsal si úspěšný zákrok.
     
    27:46
    Hráči Arizony mají mnohem lepší pohyb, což ukazují prakticky ve všech rychlostních soubojích. Domácí jakoby se nemohli dostat do obvyklé provozní teploty.
     
    28:10
    Cave roztáhl hru doleva na Nordströma, který sice vystřelil, ale byla z toho jen propagační střela, která nemohla Kuempera zaskočit.
     
    28:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Další střela už ale byla gólová a Boston zmenšil své manko na polovinu! Jakob Forsbacka-Karlsson se prosmýkl mezi Oesterlem a levým mantinelem, z něhož bekhendem odcentroval a DANTON HEINEN na druhé straně zakončoval do poloprázdné klece, ve které se Kuemper neměl šanci pořádně přesunout. Asistence: Jakob Forsbacka-Karlsson, Ryan Donato.
    28:40 Danton HEINEN - 1:2
     
    29:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    A hned vzápětí se v TD Garden slaví vyrovnání! A byla to hodně podobná situace, která začala chybou Ljubuškina na červené čáře. Marchand nabral rychlost a zleva našel v tandemu jedoucího DAVIDA PASTRŇÁKA, který sám před přesouvajícím se gólmanem nezaváhal a zaznamenal už jednadvacátý gól v sezóně. Asistence: Brad Marchand, David Krejčí.
    29:13 David PASTRŇÁK - 2:2
     
    29:30
    Kempe uspěl na buly proti Kuralymu. Po boji dostal puk na modrou čáru a následnou tvrdou střelu zkrotil Rask ve své lapačce.
     
    30:13
    Cousins se individuálně dostal až do koncovky. Akci mu pokazil až zákrok Raska, který betonem zlikvidoval také dorážku Alexe Goligoského.
     
    30:53
    Stepan měl puk na pravé straně, odkud ho nahazoval před branku, jenže tam nebyl nikdo, kdo by mohl usilovat o přesměrování centru do branky.
     
    31:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí před malou chvíli prohrávali 0:2, ale teď už je všechno úplné jinak! David Krejčí přenesl hru zprava doleva na Pastrňáka, který už během letu kotouče věděl, že z prvního doteku bude přihrávat před branku. U ní stál BRAD MARCHAND a protečoval puk do sítě. Asistence: David Pastrňák, David Krejčí.
    31:31 Brad MARCHAND - 3:2
     
    32:20
    Ofsajd Arizony, kterému předcházela dosti nepřesná střela od domácího obránce Matta Grzelcyka. Následuje komerční pauza.
     
    32:40
    Kampferova rozehrávka od vlastní branky měla k dokonalosti hodně daleko. Mrzet ho to ale nemusí, neboť hosty po zachycení puku opět zastavil ofsajd.
     
    33:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hostům se všechny plány na bodový zisk bortí jako domeček z křivých karet! Krejčího šance po křižné přihrávce McAvoye skončila na Kuemperovi. Kojoti ale propadli ve středním pásmu a přes Pastrňáka a Krejčího se puk dostal až do brankoviště, ve kterém byl znovu připravený BRAD MARCHAND. Kuemper byl bez šance, protože se zasekl u levé tyčky. Asistence: David Krejčí, David Pastrňák.
    33:30 Brad MARCHAND - 4:2
     
    35:00
    Arizona právě vstřelila branku!
    Důležitá kontaktní branka, která hosty vrací do hry! John Moore nezpracoval neškodně nahozený puk, který se od něj odrazil k brankovišti. Rask kotouč nezastavil a místo přerušení hry se k dorážce protlačil pozorný MICHAEL BUNTING, jenž skóruje hned při svém debutu v NHL! Bez asistence.
    35:00 Michael BUNTING - 4:3
     
    35:23
    Ljubuškinova rána šla do zadního mantinelu. Žádné další zakončení se už nekonalo a Boston vyvezl puk alespoň do středního pásma.
     
    36:14
    Pánik měl trochu času před pravým kruhem, odkud i vystřelil, avšak Grzelcyk srazil puk až do ochranné sítě.
     
    36:39
    Kuraly vyhrál buly po domácím icingu. Hra se rychle přesunula na druhou stranu a byl to právě centr čtvrté formace, jenž svižnou ranou z pravého kruhu zaměstnal Kuempera.
     
    37:28
    Postavení mimo hru domácích Medvědů. Statistika střel na branku je v této chvíli srovnaná na poměru 20:20.
     
    37:55
    Moore opět nebyl zrovna jistý za vlastní brankou. Tentokrát rozehrál na Goligoského, který ihned pálil od modré čáry do Raskovy připravené lapačky.
     
    38:16
    Natěšený Bunting podpořil Kempeho v boji o neposedný puk a z nepřipravené akce vypálil přes nohy Kampfera do finského gólmana ve službách Bruins.
     
    38:36
    Oesterleho nahození od modré svou hokejkou tečoval Richardson, ale Rask tentokrát v ohrožení nebyl. Hostující centr o pár vteřin později střílel zpoza levého kruhu, ale obráncem sražený puk pomalu docestoval k pozornému brankáři.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:01
    Marchand nezpracoval přihrávku v rámci obranného pásma. Stepan ihend posílal puk na branku, ale Rask byl znovu dostatečně koncentrován a vyvaroval se jakékoliv chybičky.
     
    39:57
    Charlie McAvoy při jízdě vzad převzal přihrávku z pravé strany, nicméně tahem vypálil jen na střed těla Darcyho Kuempera.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina byla nesmírně zajímavá a bavit musela hlavně fanoušky Bostonu, kteří v rozmezí pěti herních minut slavili hned čtyři vstřelené góly! Z totožných akcí se o vyrovnání na 2:2 postarali Heinen a Pastrňák, který měl prsty i v dalších dvou gólech Brada Marchanda. Zapomenut se nesmí ani na posledního člena elitní formace Davida Krejčího, který rovněž připsal už tři body za asistence. Arizona se vzápětí nesesypala jen díky svému debutantovi Buntingovi, jenž využil chyby Moorea a Raska a snížil manko Coyotes na rozdíl jediné trefy.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 21 – 24 (12:7, 9:17)
    Zablokované střely soupeře: 7 – 7
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/1
    Vyhraná vhazování: 60% – 40%
    Bodyčky: 21 – 19.
    Michael Bunting se prosadil hned ve svém prvním utkání v NHL a velkou radost z toho měl i jeho otec, který je v Bostonu rovněž přítomen.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:25
    Možná poslední dvacetiminutovka zápasu startuje nevynuceným zakázaným uvolněním Bostonu.
     
    40:51
    Puk vyletěl mimo hrací plochu. Znovu se bude vhazovat v útočném pásmu Arizony, konkrétně po levici Tuukky Raska.
     
    41:43
    Krugova zadovka šla jen k hostujícím hráčům, kterým se nechtělo do rychlého protiútoku a Fischer jenom nahodil puk ze středního pásma.
     
    42:09
    Oesterleho střela od modré se rovněž dá zařadit do kategorie těch propagačních. Hra se záhy přerušila kvůli vyletý puku na střídačky.
     
    42:46
    Začátek třetí třetiny se odehrává v naprosto poklidném tempu. Více na kotouči jsou Kojoti, ale do velkých šancí se nedostávají.
     
    43:35
    Krug a Carlo se vrátili zpět do vlastního pásma. Rozehrávka nebyla přesná a protiakci Arizony zakládá Alex Goligoski.
     
    44:26
    Stepanovi utekl puk z boje na levém křídle. Pánik to k němu měl daleko a obránci Bruins znovu posunuli hru do klidnějších míst.
     
    44:46
    Nick Schmaltz rychlou kličkou ošálil dva strážce a dostal se s pukem z levého křídla blíže osy kluziště. Svižnou střelu zápěstím mu Rask pokazil pohotovým zákrokem.
     
    45:06
    Ljubuškinova střela od modré čáry byla zřejmě zablokovaná, neboť puk se dostal do vysoké letové hladiny. To trochu zaskočilo Raska, který zasahoval dosti krkolomně.
     
    45:38
    Marchand předal puk na Pastrňáka, který tvrdě vypálil z vrcholku pravého kruhu, ovšem branka pro něj byla tentokrát moc malá.
     
    46:11
    Útok Arizony ztroskotal a domácí se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Opět u toho byli Pastrňák s Marchandem, jehož basebalové zakončení proletělo kolem levé tyče Kuemperovy branky.
     
    46:25
    A zase promptně na druhý konec hřiště. Crouseho střela tahem tak nebezpečná nebyla a Tuukka Rask si s ní bez potíží poradil.
     
    47:03
    Cousis pustil puk na modrou, ze které natáhl Goligoski. Rask si toho všiml a střelu vytěsnil mimo prostor jeho branky.
     
    47:45
    Mario Kempe nabral rychlost a z pravého kruhu zkoušel bekhendové zakončení, které neprošlo přes obránce Moorea.
     
    48:03
    Trochu to vypadá, jakoby Boston přeřadil na nejvyšší rychlostí stupeň jen na pár minut, ve kterých stihl skóre otočit. Ve třetí třetině je to od Bruins hodně vlažné a jejich výhře ještě rozhodně není jasno.
     
    48:50
    Forsbacka-Karlsson se svými křídly přece jenom dostali hosty pod tlak. Heinen ani Donato skórovat nedokázali, ale jejich kolegové to můžou zvládnout v přesilovce. Držením se provinil Jakob Chychrun.
     
    49:24
    Pastrňák si rozmyslel střelu přes zahuštěnou osu hřiště a ještě rozdal puk doprava na Marchanda, který napálil pouze Goligoského.
     
    49:51
    Krug zprava poslal puk do brankoviště, u kterého hrozil Donato, ale obrana Coyotes ve spolupráci s Kuemperem odolala.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:21
    Bruins to v útočném pásmu překombinovali, až o puk přišli vinou McAvoye. Arizona se dostala do přečíslení, jenže nepozorný Stepan po zpětné přihrávce Pánika už nestihl zasunout puk za pravou nohu ležícího Raska.
     
    50:50
    Hosté v plném počtu.
     
    51:03
    Kellerem vypálený puk se od Brandona Carla odrazil vysoko do vzduchu a vyletěl nad hrazení. Pokračovat se bude po dvouminutém reklamním brejku.
     
    51:39
    Místo Crouse se v první formaci Arizony ocitl ve společnosti Kellera a Schmaltze nezkušený Garland, který hraje teprve druhé utkání v NHL.
     
    52:06
    Hosté se několik desítek vteřin pohybovali po útočném pásmu, ale pozorná obrana jim nepovolila ani jedno zakončení na Raskovu branku.
     
    52:54
    Hjalmarssonovu rozehrávku u červené čáry zachytil Carlo a vrátil puk obraně Arizony, které utíkají cenné vteřinky.
     
    53:28
    Dosti nezáživná pasáž vyvrcholila přihrávkou rukou. Po menší diskuzi se nakonec chystá vhazování po pravé ruce Tuukky Raska.
     
    53:56
    Garland nevyřešil situaci tři na dva nejlépe. Jeho dva kolegové přihrávku z pravé strany nezachytili a Donato otáčí hru na druhou stranu.
     
    54:11
    John Moore rozhodně nehraje své nejpovedenější utkání v kariéře. Další jeho chybou je podražení Conora Garlanda v útočném pásmu. Coyotes půjdou do přesilovky.
     
    54:22
    Faulovaný Garland dostává důvěru i v přesilové hře. Schmaltz v ní z prvního doteku přesměroval přihrávku Ekmana-Larssona před branku, kde nebyl vůbec nikdo.
     
    55:05
    Oliver Ekman-Larsson si vyměnil přihrávky se Schmaltzem a pak i Kellerem. Střela bez přípravy z osy hřiště šla nad horní tyčku.
     
    55:16
    Nick Schmaltz chtěl Kellerovi vrátit asistenci z první gólové situace. Nejproduktivnější hráč Arizony však střelou z levého kruhu Raska nepropálil.
     
    55:22
    Goligoski překazil domácí vyhození. Puk si na modré čáře zpracoval a nahodil ho k Raskovi, který raději přerušil hru.
     
    55:39
    Kuraly uspěl na buly, ale Boston znovu nevyhodil. Následovala kombinace, kterou zakončoval Goligoski střílející do zmíněného Kuralyho.
     
    56:13
    Domácí v plném počtu.
     
    56:18
    Jordan Oesterle převzal puk od Goligoského a vystřelil. Před Raskem vznikl krátký závar, ze kterého Bruins vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    56:39
    Po několika odrazech se ve velké šanci zjevil David Krejčí, který z mezikruží trefil Kuemperovu pravou tyč! Hostující gólman vleže odolal i dorážkám důrazného Nordströma.
     
    57:09
    Heinen se stihl přesunout do dráhy střely Ekmana-Larssona a zablokoval ji do ochranné sítě. Hra zůstává v útočném pásmu Coyotes.
     
    57:52
    Schmaltz zadovkou pouštěl puk na Kellera, který se neprotlačil přes dvojici obránců. Ti mu zavřeli dveře do předbrankového prostoru.
     
    58:19
    První útok Arizony ještě pokračoval. Keller po výpadu nedostal střelu přes obětavého McAvoye a vše skončilo hrou vysokou holí. V přerušené hře si Rick Tocchet vzal time-out, aby jeho největší hvězdy nabraly nové síly.
     
    58:45
    Jen co hosté přejeli s pukem útočnou modrou, tak Darcy Kuemper vyrazil na střídačku. Coyotes to zkusí v šesti proti pěti!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:06
    Nick Schmaltz míchal s pukem v levém kruhu tak dlouho, až sám vystřelil zápěstím. Svižný pokus ale putoval nad horní tyčku.
     
    59:40
    Arizona se sice udržela v útočném pásmu, ale neměla jak zakončit. O to se pokusil až Keller, jenže Krejčí srazil puk do ochranné sítě.
     
    59:59
    Velká šance v úplně poslední vteřině! Goligoského křižná přihrávka neplánovaně skončila u Ekmana-Larssona. Ten nepřesně vypálil zpoza pravého kruhu a puk se od zadního mantinelu odrazil k pravé tyči, kde Schmaltzovi dorážka z první úplně nesedla, ale o to byla nebezpečnější. Rask měl velké štěstí, že se mu kotouč ve slajdu zastavil mezi roztaženýma nohama!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Arizona odehrála v TD Garden velmi dobré utkání. Pětapadesát minut byla rozhodně lepším týmem, svého soupeře znatelně přestřílela, avšak doplatila na pětiminutový výpadek ze druhé třetiny, kdy inkasovala hned čtyři góly a přišla o svůj náskok 2:0. Ještě před druhou sirénou se prosadil debutant Bunting, ovšem z velkého tlaku v poslední periodě už hosté vyrovnat neodkázali. Medvědi se tak dopotáceli k očekávanému vítězství a porazili Kojoty už počtrnácté za sebou. Se svým výkonem každopádně nemohou být vůbec spokojeni.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 26 – 33 (12:7, 9:17, 5:9)
    Zablokované střely soupeře: 15 – 9
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 59% – 41%
    Bodyčky: 29 – 24.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brad Marchand (BOS) 2+1
    2. David Krejčí (BOS) 0+3
    3. David Pastrňák (BOS) 1+2.
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS)
    0+3, 1 střela, čas na ledě 19:44
    David Pastrňák (BOS) 1+2, 1 střela, čas na ledě 22:14
    Richard Pánik (ARI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:12.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:59:28)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 29. Heinen (Forsbacka-Karlsson, Donato), 30. Pastrňák (Marchand, Krejčí), 32. Marchand (Pastrňák, Krejčí), 34. Marchand (Krejčí, Pastrňák) – 13. Schmaltz (Ekman-Larsson, Keller), 14. Cousins (Goligoski, J. Archibald), 35. Bunting


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes, Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Kuraly, G. Smith.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Chychrun, Oesterle – Keller, Schmaltz, Crouse – Fischer, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Richardson, Cousins – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodčí: Pochmara, Walsh – Marquis, Daisy

    Diváci: 17 565
    thejrc.org