Boston – Arizona 4:3 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Carolina – Toronto 1:4 (kon.)
Columbus – Vancouver 2:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:2 (kon.) | St. Louis – Florida 4:3 (kon.)
Nashville – Ottawa 3:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 6:3 (kon.)
Colorado – Edmonton 4:6 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:3 (0:2, 4:1, 0:0)
Arizona Coyotes
Středa 12.12.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Velká šance v úplně poslední vteřině! Goligoského křižná přihrávka neplánovaně skončila u Ekmana-Larssona. Ten nepřesně vypálil zpoza pravého kruhu a puk se od zadního mantinelu odrazil k pravé tyči, kde Schmaltzovi dorážka z první úplně nesedla, ale o to byla nebezpečnější. Rask měl velké štěstí, že se mu kotouč ve slajdu zastavil mezi roztaženýma nohama!
     
    58:45
    Jen co hosté přejeli s pukem útočnou modrou, tak Darcy Kuemper vyrazil na střídačku. Coyotes to zkusí v šesti proti pěti!
     
    56:39
    Po několika odrazech se ve velké šanci zjevil David Krejčí, který z mezikruží trefil Kuemperovu pravou tyč! Hostující gólman vleže odolal i dorážkám důrazného Nordströma.
     
    54:11
    John Moore rozhodně nehraje své nejpovedenější utkání v kariéře. Další jeho chybou je podražení Conora Garlanda v útočném pásmu. Coyotes půjdou do přesilovky.
     
    48:50
    Forsbacka-Karlsson se svými křídly přece jenom dostali hosty pod tlak. Heinen ani Donato skórovat nedokázali, ale jejich kolegové to můžou zvládnout v přesilovce. Držením se provinil Jakob Chychrun.
     
    46:11
    Útok Arizony ztroskotal a domácí se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Opět u toho byli Pastrňák s Marchandem, jehož basebalové zakončení proletělo kolem levé tyče Kuemperovy branky.
    35:00 Michael BUNTING - 4:3
     
    35:00
    Arizona právě vstřelila branku!
    Důležitá kontaktní branka, která hosty vrací do hry! John Moore nezpracoval neškodně nahozený puk, který se od něj odrazil k brankovišti. Rask kotouč nezastavil a místo přerušení hry se k dorážce protlačil pozorný MICHAEL BUNTING, jenž skóruje hned při svém debutu v NHL! Bez asistence.
    33:30 Brad MARCHAND - 4:2
     
    33:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hostům se všechny plány na bodový zisk bortí jako domeček z křivých karet! Krejčího šance po křižné přihrávce McAvoye skončila na Kuemperovi. Kojoti ale propadli ve středním pásmu a přes Pastrňáka a Krejčího se puk dostal až do brankoviště, ve kterém byl znovu připravený BRAD MARCHAND. Kuemper byl bez šance, protože se zasekl u levé tyčky. Asistence: David Krejčí, David Pastrňák.
    31:31 Brad MARCHAND - 3:2
     
    31:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí před malou chvíli prohrávali 0:2, ale teď už je všechno úplné jinak! David Krejčí přenesl hru zprava doleva na Pastrňáka, který už během letu kotouče věděl, že z prvního doteku bude přihrávat před branku. U ní stál BRAD MARCHAND a protečoval puk do sítě. Asistence: David Pastrňák, David Krejčí.
    29:13 David PASTRŇÁK - 2:2
     
    29:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    A hned vzápětí se v TD Garden slaví vyrovnání! A byla to hodně podobná situace, která začala chybou Ljubuškina na červené čáře. Marchand nabral rychlost a zleva našel v tandemu jedoucího DAVIDA PASTRŇÁKA, který sám před přesouvajícím se gólmanem nezaváhal a zaznamenal už jednadvacátý gól v sezóně. Asistence: Brad Marchand, David Krejčí.
    28:40 Danton HEINEN - 1:2
     
    28:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Další střela už ale byla gólová a Boston zmenšil své manko na polovinu! Jakob Forsbacka-Karlsson se prosmýkl mezi Oesterlem a levým mantinelem, z něhož bekhendem odcentroval a DANTON HEINEN na druhé straně zakončoval do poloprázdné klece, ve které se Kuemper neměl šanci pořádně přesunout. Asistence: Jakob Forsbacka-Karlsson, Ryan Donato.
    13:02 Nick COUSINS - 0:2
     
    13:02
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hosté se postarali o velmi překvapivý vývoj první třetiny! Ihned po prvním gólu se usadili v útočném pásmu, Goligoski přenechal puk NICKU COUSINSOVI a ten vypálil zápěstím z vrcholku pravého kruhu. Letící kotouč svou hokejkou tečoval Moore a pomohl mu zapadnout k levé tyči Raskovy branky. Asistence: Alex Goligoski, Josh Archibald.
    12:22 Nick SCHMALTZ - 0:1
     
    12:22
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes přečkali několik šancí a sami udeřili v přesilové hře! Oliver Ekman-Larsson shodil puk na pravou stranu, odkud Keller parádním křižným pasem našel NICKA SCHMALTZE a ten bez přípravy zakončoval do úplně prázdné branky, protože Rask až moc vyjel proti autorovi přihrávky. Asistence: Clayton Keller, Oliver Ekman-Larsson.
     
    11:26
    Oesterleho přihrávku Goligoski nezpracoval a Brad Marchand se utrhl do úniku! Kuemper svůj tým podržel, když přečetl úmysl v podobě hození puku mezi betony.
     
    10:31
    Matt Grzelcyk po střele Chychruna a zákroku Raska zahákoval mrštného Kellera a první přesilovou hru si zahrají také hosté z Arizony.
     
    02:54
    Kellerova zadovka našla jen Pastrňáka. Hostující útočník zároveň trefil vysokou holí McAvoye a dostal čtyřminutový trest!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 29. Heinen (Forsbacka-Karlsson, Donato), 30. Pastrňák (Marchand, Krejčí), 32. Marchand (Pastrňák, Krejčí), 34. Marchand (Krejčí, Pastrňák) – 13. Schmaltz (Ekman-Larsson, Keller), 14. Cousins (Goligoski, J. Archibald), 35. Bunting


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes, Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Kuraly, G. Smith.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Chychrun, Oesterle – Keller, Schmaltz, Crouse – Fischer, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Richardson, Cousins – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodčí: Pochmara, Walsh – Marquis, Daisy

    Diváci: 17 565
    thejrc.org