Boston – Arizona 4:3 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Carolina – Toronto 1:4 (kon.)
Columbus – Vancouver 2:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:2 (kon.) | St. Louis – Florida 4:3 (kon.)
Nashville – Ottawa 3:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 6:3 (kon.)
Colorado – Edmonton 4:6 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
4:6 (0:1, 1:4, 3:1)
Edmonton Oilers
Středa 12.12.2018, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:53 Gabriel LANDESKOG - 4:6
     
    58:53
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Přestřelka směle pokračuje dál. Už to sice nebylo během přesilové hry, ale Avalanche se dostávají na rozdíl dvou branek, ačkoli moc času do konce nezbývá. Brankáře Koskinena zblízka prostřelil kapitán domácích GABRIEL LANDESKOG, jenž svému celku vrátil aspoň špetku naděje. Asistence: Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon.
     
    57:40
    Mikko Koskinen je zase hlavním mužem těchto okamžiků. Minimálně třemi výbornými zákroky nyní podržel svůj tým nad vodou.
     
    56:43
    Matt Benning dnes poněkolikáté míří na trestnou lavici, tentokrát za nedovolené bránění. Colorado navíc odvolává brankáře a zkusí ještě něco s výsledkem udělat.
    56:11 Nathan MACKINNON - 3:6
     
    56:11
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Na vyrovnání už to asi stačit nebude, ale aspoň korekce ve skóre. Finský útočník Mikko Rantanen potvrzuje, že je v každém zápase velmi platný, dnešek není výjimkou. Svůj druhý gól večera sice nevstřelil, ale měl velký podíl na zásahu spoluhráče NATHANA MACKINNONA. Koskinen neměl šanci přesunout se zavčas ke druhé tyči. Bez asistence.
     
    49:46
    Je tu ale ještě jedna komplikace. U hrazení se vysypalo jedno plexisklo, takže bude chvíli trvat, než se opraví. Snad to nebude zdlouhavé.
     
    49:46
    A máme tu dokonce bitku. Tak tomuto zápas nechybí nic. Calvert se pustil do rvačky s Benningem, která byla docela vyrovnaná. Oba borci samozřejmě dostanou pětiminutové tresty.
     
    45:44
    Je tu trest pro obě strany. Nathan MacKinnon vyfasoval dvě minuty za krosček, zatímco Milan Lucic si jde sednout za sekání. Budeme tedy sledovat hru ve čtyřech.
    43:05 Darnell NURSE - 2:6
     
    43:05
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ne, dnes se asi s góly jen tak nerozloučíme. Stejně jako Colorado, i Oilers využívají svou přesilovku. Střela DARNELLA NURSE od modré čáry prošla až do sítě, přestože Grubauer docela dobře viděl. Domácí střídačka ještě reklamovala nedovolené bránění brankáři, ale rozhodčí tuto domněnku nepotvrdili. Oilers tak mají zpátky náskok o čtyři zásahy. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Leon Draisaitl.
     
    42:12
    Jenže nyní se Colorado bude muset pro změnu bránit, protože Andrigheto evidentně podrazil soupeře. To jsou opětovné komplikace pro domácí mužstvo.
    41:41 Colin WILSON - 2:5
     
    41:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka a naděje Colorada ještě žijí. Poměrně rychlou a pohlednou akci nyní předvedli domácí. Mikko Rantanen si srovnal kotouč na hokejce za brankou a podíval se, koho má volného. Na levém kruhu našel COLINA WILSONA, jenž střelou z první propálil Koskinena. Je tu tedy stále naděje, že by Laviny mohly zabojovat o body. Asistence: Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog.
     
    41:04
    Je tu vyloučení na straně Edmontonu. Dvě minuty si dnes podruhé míří odpykat Matt Benning. Arbitři si totiž všimli, že sekal do soupeře, což je proti pravidlům.
     
    37:42
    Možnost pro domácí, na dvě minuty za hákování si jde sednout Alex Chiasson.
    36:42 Leon DRAISAITL - 1:5
     
    36:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Teď se nám tedy s brankami roztrhl pytel, sledujeme prakticky jednu branku za druhou. Sotva se Colorado doradovalo z prvního gólu, už loví domácí gólman další kotouč ze své sítě. K dorážce u levé tyče se na dvakrát dostal útočník Edmontonu LEON DRAISAITL, jemuž se důraz vyplatil. Zvýšil na 5:1 a vrátil Oilers čtyřgólový náskok. Aistence: Zack Kassian, Kyle Brodziak.
    36:01 Mikko RANTANEN - 1:4
     
    36:01
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je tu ale světlo naděje pro domácí mužstvo. Z ničeho se totiž Avalanche prosazují, zrovna když to asi nikdo nečekal. A jak k tom došlo? Na pravé straně zůstal úplně nepokrytý MIKKO RANTANEN, který na nic nečekal, vypálil a prostřelil Koskinena. Tak uvidíme, co z toho bude. Asistence: Tyson Barrie.
    35:14 Connor MCDAVID - 0:4
     
    35:14
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ani střídání brankářů Coloradu nepomohlo. Avalanche si opět nepohlídali zadní vrátka a pykají za to. Německý útočník Leon Draisaitl poslal dlouhým pasem do úniku rychlíka CONNORA MCDAVIDA. Toho na levé straně nikdo nehlídal, takže měl dostatek času zamířit. Nakonec prostřelil Grubauera mezi betony a poslal hosty do čtyřbrankového náskoku. Asistence: Leon Draisaitl, Adam Larsson.
     
    33:37
    Střídání v týmu Colorado Avalanche: ze hřiště odchází Semjon Varlamov, přichází Philipp Grubauer.
    33:37 Ryan NUGENT-HOPKINS - 0:3
     
    33:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tohle byla velká chyba, která bude Colorado jistě mrzet . Bránící hráč domácích při rozehrávce ztratil kotouč, který následně převzal hostující útočník Milan Lucic. Ten předložil puk do jízdy RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI, který neměl problém z prostoru mezi kruhy překonat Varlamova. Trefuje se už podruhé v zápase a také podruhé ve druhé třetině. Velké komplikace pro Avalanche. Asistence: Milan Lucic.
    29:26 Ryan NUGENT-HOPKINS - 0:2
     
    29:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přeci jen se Oilers dočkali přesilovkové branky. Sice nezačali svou početní výhodu ideálně, ale její závěr byl o něco lepší. Což přineslo ovoce. Dobrou přihrávku dostal na levý kruh RYAN NUGENT-HOPKINS, který vystřelil a našel místo mezi betonem a rukou Semjona Varlamova. Tomu kotouč těsně propadl do sítě, ale propadl. Domácí tak budou nuceni dohánět dvoubrankovou ztrátu. Asistence: Connor McDavid, Matt Benning.
     
    27:40
    Pro změnu se vylučuje z řad Avalanche. Rozhodčí si všimli, že Nathan MacKinnon sekal soupeře, za tento prohřešek jej na dvě minuty odeslali za katr. Šance pro Edmonton.
     
    24:44
    Teď je to tedy velký zámek od Colorada. Jenže Koskinen září a dál likviduje jednu šanci Avalanche za druhou. Právě on je důvod, proč se ještě Lavinám nepodařilo skórovat.
     
    22:59
    Jost vypálil a jeho pokus vypadl Koskinenovi z náruče. Puk se šoural po ledě u tyče, ale těsně skončil mimo vymezený prostor tří tyčí.
     
    21:50
    Chystá se vyloučení. Hostující Benning podrazil Josta, za což musí jít pykat na dvě minuty. Dnes podruhé si tedy Colorado Avalanche zahrají přesilovou hru.
     
    18:50
    Gabriel Landskog pálil po nahrávce Rantanena z první a byla to hodně dobrá pecka. Trefila ale gólmana hostů pouze do betonu.
    13:51 Kyle BRODZIAK - 0:1
     
    13:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Už to sice nebylo v přesilové hře, přesto se mohou hokejisté Edmontonu radovat. Prosazují se totiž z nečekané akce. Darnell Nurse vybruslil zpoza klece a z otočky zakončil, jeho pokus ještě stačil Varlamov vytěsnit. Když se ale k dorážce dostal KYLE BRODZIAK, už to ruský gólman v barvách Avalanche nestihl. Kotouč mu zapadl někam pod horní tyčku. Máme tu tedy první gól a Laviny musejí dohánět. Asistence: Darnell Nurse.
     
    11:43
    Také Edmonton si zahraje svou první přesilovku. I domácí hokejista totiž dostává dvě minuty za hákování, konkrétně Ian Cole. Tak uvidíme, co z toho Oilers vytěží.
     
    07:29
    Poprvé v zápase budeme sledovat vyloučení. Hostující Khaira dostává dvě minuty za hákování, takže možnost přesilové hry se nabízí dnes jako první Coloradu.
     
    06:36
    McDavid v další možnosti, tentokrát střelou zpoza levého kruhu trefil horní tyčku. Semjon Varlamov si jistě musel oddechnout.
     
    03:38
    Connor McDavid se prosmýkl kolem Nemetha a už měl namířeno ke gólu. Na poslední chvíli jej ochránce domácí klece stačil zastavit. Zajímavá možnost.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 37. Rantanen (Barrie), 42. C. Wilson (Rantanen, Landeskog), 57. MacKinnon, 59. Landeskog (Rantanen, MacKinnon) – 14. Brodziak (Nurse), 30. Nugent-Hopkins (McDavid, Benning), 34. Nugent-Hopkins (Lucic), 36. McDavid (Draisaitl, A. Larsson), 37. Draisaitl (Kassian, Brodziak), 44. Nurse (Nugent-Hopkins, Draisaitl)


    Colorado Avalanche: Varlamov (34. Grubauer) – Girard, E. Johnson, Cole, Barrie, Nemeth, Zadorov – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Jost, Compher, C. Wilson – Nieto, Söderberg, Calvert – Andrighetto, Kerfoot, G. Bourque.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Gravel, Benning – Chiasson, McDavid, Draisaitl – Khaira, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – Zykov, Spooner, Rattie – Lucic, Brodziak, Kassian.

    Rozhodčí: McIsaac, StLaurent – Racicot, Driscoll

    Diváci: 15 809
    thejrc.org