Vsetín – Havířov 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Kladno 3:1 (kon.) | Poruba 2011 – Ústí n/L 5:1 (kon.)
Přerov – Motor ČB 2:1 (kon.) | Slavia – Prostějov 4:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
AZ Havířov
Středa 12.12.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u online přenosu z utkání čtyřiatřicátého kola Chence Ligy. Dnes se proti sobě na Lapači postaví v roli domácích tým VHK ROBE Vsetín, který hostí AZ RESIDOMO Havířov.
     
    AZ RESIDOMO Havířov

    Výkony Havířova jej doposud vynesly na šestou příčkou, na pátý Vsetín však ztrácí pouze bod, což také dozajista dodá utkání na atraktivitě. Slezané se mohou pyšnit skvělou bilancí z venkovních utkání, na stadionu soupeře totiž naposledy prohráli před více než měsícem.
    Zápas minulého kola: Havířov – Poruba 1:2

    Nejproduktivnějším hráčem je s pětadvaceti kanadskými body za dvanáct branek a třináct asistencí útočník Tomáš Gřeš. Zdárně mu sekunduje Branislav Rehuš (8+16), který má jen o bod méně. V obraně je nejlepším střelcem David Chroboček (4+6), na špici bodování beků ale najdeme Antonína Bořutu (2+11). Jedničkou v brankovišti je Ondřej Bláha, jehož úspěšnost je 89,34% z 24 odehraných utkání.
     
    VHK ROBE Vsetín

    To Valaši jsou úplným opakem svého dnešního soupeře. Tedy alespoň co se bodování a cizích stadionech týče. Za poslední měsíc hrál Vsetín venku sedmkrát a vítězství si odvezl pouze z Poruby (5:4) a Benátek nad Jizerou (4:1). Spolu s ostatními bodovými zisky to dělá 52 bodů pro Vsetín a páté místo v tabulce. Doma jsou totiž Vsetínští silní, takže bude jistě zajímavé sledovat, jakým způsobem se bude utkání ubírat.
    Zápas minulého kola: Kladno – Vsetín 6:3

    Vsetínští se mohou v ofenzivě spolehnou na Luboše Roba (21+19), Antonína Pechance (14+25) a také Víta Jonáka (15+16). Nejproduktivnějším obráncem žlutozelených je s třiadvaceti body (5+18) Ondřej Slováček. Více zápasů doposud odchytal Jan Šelepněv (89,2% v 20 zápasech), úspěšnost jeho kolegy Davida Gáby je 90,77%.
     
    Vzájemná utkání v sezóně
    15. 9. Vsetín – Havířov 2:3sn
    27. 10. Havířov – Vsetín 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Frolo, Jenáček, Slováček, Teper, Mikuš, Hryciow, Rudl – Rác, Pitule, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Šilhavý, Kucharczyk, Vávra – Hořanský, Kopta, Vítek.

    AZ RESIDOMO Havířov: Bláha (Matoušek) – Chroboček, Matai, Mrowiec, Bořuta, Dudek, Kachyňa, Zdeněk – O. Procházka, F. Seman, Rehuš – Gřeš, R. Veselý, Kotala – Maruna, Žukenov, L. Bednář – Macuh, Cihlář, Juhász.

    Rozhodčí: Čech, Cabák – Měkýš, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Vsetínští se po menších bojích za svou brankou chopili kotouče a Karafiát jej podél mantinelu zavezl až před Bláhovu branku. Uvidíme, co zde Valaši vymyslí.
     
    00:42
    Po buly před Bláhou vzal kotouč do svých rukou hostující obránce Bořuta, jenž rozehrál zpoza branky. A byl to právě on, kdo stál nakonec ve finále kombinace. Mířil však mimo.
     
    01:18
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Kotala – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:19
    Havířov vyhrál vhazování ofenzivním způsobem, přičemž Rácovi se nepovedlo kotouč na útočné modré zastavit. Hosté se tak osvobozují hned v úvodu oslabení.
     
    02:14
    Uplynula minuta z Kotalova trestu a Vsetínu se zatím nepodařilo udržet se v pásmu. Hostující celek má tuto početní nevýhodu zatím pod kontrolou.
     
    02:50
    Slováčkova střela byla spíše na teč, o kterou se také pokoušel u levé tyčky Jonák. Kotouč po jeho zásahu končí za brankou, kde se jej opět chopili hosté.
     
    03:18
    Hosté v plném počtu.
     
    03:42
    Cihlář zakončoval přečíslení čtvrté havířovské formace, na jehož začátku stálo dobré uvolnění juniora Juhásze. Jeho následná přihrávka a kombinace skončila až u Cihláře, který z vrcholu levého kruhu mířil na vzdálenější horní roh.
     
    05:22
    Oba týmy se ženou do útoku, k vidění jsou však spíše nepřesné střely a gólmani tak nemají příliš práce.
     
    06:02
    Havířovská rozehrávka byla nepřesná, načež skončila až u Gáby, který puk chvíli podržel a následně rozehrál. Jeho přesný pas na Roba do středního pásma se rozhodla druhá vsetínský útočná lajna hned využít a vydává se k Bláhovi.
     
    07:03
    Slováček se pokoušel o dlouhý pas mezi modré čáry, kde čekal Kucharczyk. Až k vsetínskému útočníku ale kotouč nedoputoval, jelikož si ho v půli cesty zkušeně zastavil havířovský útočník Macuh. U puku je tak nyní Havířov.
     
    07:55
    Valaši se usadili v útočném pásmu a do hloučku před bránou mířil Hryciow. O usměrnění kotouče do brány se snažil ještě Rác, puk ale končí mimo brankoviště.
     
    08:23
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Branislav Rehuš – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:33
    I druhá vsetínské přesilovka v dnešním zápase začíná vyhozením Havířova.
     
    08:56
    Hosté kopírují průběh svého předchozího oslabení a opět se osvobozují. Nyní si však vsetínská přesilovková formace stáhla kotouč už ve středním pásmu a nemusí rozehrávat až od Gábovy branky.
     
    09:43
    Jonáka našel v mezikruží Pechanec. Jeho střelu Bláha vyrazil a hosté opět dostali kotouč do bezpečí. Následně se k bráně prodíral Rác, těsně u levé tyčky byl však zastaven hostující obranou.
     
    10:11
    Karafiát si několikrát vyměnil kotouč s Mikušem na modré čáře a vypálil z vrcholu pravého kruhu. Puk končí na zadním mantinelu.
     
    10:23
    Hosté v plném počtu.
     
    10:32
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Ondřej Bláha – 2 min., podrážení). Trest odpyká Ondřej Procházka.
     
    10:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Zatímco v předchozích dvou početních nevýhodách se dokázal Havířov vždy rychle osvobodit, teď se dostali ke kotouči Vsetínští, kteří této příležitosti velmi rychle využívají. Z mezikruží se nad Bláhovo levé rameno trefil LUBOŠ ROB. Asistence: Antonín Pechanec, Ondřej Slováček.
    10:41 Luboš ROB - 1:0
     
    11:13
    Vsetín se dostal do přečíslení, které již bylo cítit druhou brankou v dnešním utkání. Nicméně Vávra dostal kotouč do ne příliš pohodlné střelecké pozice. Střelbou pak nakonec zakončoval Frolo, jehož pokus ukrývá Bláha pod lapačkou.
     
    12:15
    Další povedenou střelu předvedl Hořanský. Jeho prudká střela z otočky na levém kruhu jen zaduněla o gólmanovy betony. Bláha měl v této chvíli velké štěstí, jelikož na vsetínského hráče vůbec neviděl.
     
    12:57
    V přečíslení jsme mohli vidět také havířovskou dvojici Seman, Procházka. Hosté však byli až příliš nedočkaví a píská se postavení mimo hru.
     
    13:26
    Rob se snažil dostat přes čtyři bránící hráče Havířova ve své útočné akci blíže k brankovišti. I když bráněn přizvedl nakonec kotouč, který však zamířil mimo branku. Bláha ale zasahovat musel, jelikož kotouč nepříjemně trefil jeho spoluhráč Mrowiec.
     
    15:08
    Po nepříjemném zákroku zůstal Žukenov ležet u mantinelu. Nyní už se pomalu zvedá a odjíždí na střídačku. Následuje udělení trestu pro Vsetín.
     
    15:08
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Frolo – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Dominik Rudl.
     
    15:30
    Havířov se ihned chopil kotouče a kombinuje.
     
    15:41
    Kotouč zamířil z hokejky Semana na Procházku k levé tyčce, který přihrávku z mezikruží bez ostychu přijal. Zpracovat puk a vystřelit se mu však nepovedlo a Vsetín se osvobozuje.
     
    16:05
    Ofsajd při havířovském návratu byl posouzen jako úmyslný a další vhazování proběhlo po pravé ruce brankáře Bláhy. Valaši se snaží co nejdéle udržet ve svém útočném pásmu.
     
    17:00
    Hosté dokázali dostat svého soka opět pod tlak, střely ale nebyly příliš přesné, což pobídlo Valachy k dalšímu vyhození kotouče.
     
    17:08
    Domácí v plném počtu.
     
    17:48
    Slováček se pokusil prosmýknout kolem mantinelu a bránícího Kachyni. Hostující obránce byl úspěšnější a k puku se dostává Macuh. Ten z vlastního pásma rozehrává.
     
    18:19
    Přečíslení tři na dva v podání Procházky, Bořuty a Rehuše skončilo střelou posledního jmenovaného. Vsetínská obrana se dokázala rychle vrátit a zasahuje.
     
    18:48
    Do herní převahy se dostali také Jonák s Hořanským a právě útočník čtvrté formace nechal svou rychlou střelou bez přípravy vyniknout lapačku gólmana Bláhy. Vsetínští hráči se k havířovské brance přiřítili v opravdu velké rychlosti a havířovský gólman se dokázal stejně rychle přemístit ke své pravé tyčce, kterou pokryl.
     
    19:44
    V poslední minutě první třetiny je aktivnější Havířov, který cítí šanci na gól do šatny. Vsetínští ale soupeře do pásma nepouští.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí jednobrankovým rozdílem a šťastnějším týmem je domácí Vsetín. Valaši se dostali do celkem tří přesilových her. První dvě dokázali Slezané bez problému ubránit, v té třetí jim však utekl začátek a na rychlá přesilovková branka Vsetína byla na světe. Hosté mohli snížit jak třeba v početní výhodě po vyloučení Frola, tak v jednom z několika přečíslení. Do podobných herních situací se však dokázal dostat i Vsetín, ani on ale šanci na další skórování nevyužil.
    Druhá třetina začne cca v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Druhá třetina začíná opravdu zvolna. Puk je u domácího týmu, který z vlastní třetiny rozehrává. Zatím jsme však nic vážnějšího ze strany Vsetína neviděli a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    20:50
    Vhazování u Gáby vyhráli hosté a začali také kombinovat. Střela Veselého od modré čáry skončila na bruslích Pituleho, který zakládá útok svého celku.
     
    21:15
    Havířov převzal aktivitu a přišla druhá vlna útoku na vsetínskou bránu. První šanci ukryl Gába pod svou lapačkou a podobně si počínal také po Kotalově nájezdu okolo branky. Vsetínský brankář je u pravé tyče a kotouč má ve své moci.
     
    22:09
    Kucharczykovu střelu dostal Bláha betonem k Mataiovi. Havířovský obránce rozehrává směrem do středního pásma.
     
    22:37
    Není to poprvé, co vidíme Semana v přečíslení s Procházkou. Další ze série souher této dvojici končí podobně jako ty předchozí. Nyní stojí za havířovským neúspěchem obránce Rudl, který si s přesilou soupeře poradil.
     
    23:20
    Gřešova rozehrávka ve vlastním pásmu našla Karafiáta, jehož tvrdou ránu zablokovala obrana. Havířov blokuje i další střelecké pokusy Vsetína.
     
    24:01
    U vsetínské branky se strhla menší strkanice mezi domácím Jonákem a hostujícím Žukenovem. Na úplném začátku stála individuální akce Kotaly, který objel vsetínskou obranu a sám z předbrankového prostoru zakončoval pod betony. Gába se snažil zastavit puk a ukrýt jej před dojíždějícími hráči soupeře, ti však byly na vsetínský vkus až moc blízko gólmana.
     
    24:34
    Rob poslal před brankovištěm zadovku na Jonáka. Ten tuto nahrávku nečekal a k puku se dostali hosté. Protiakci zakončoval z pravého křídla Maruna.
     
    25:26
    Seman se ocitl sám u levé tyčky vsetínské branky. Tu si dokázal gólman domácího celku pokrýt a stále tak drží čisté konto.
     
    26:44
    Po nevýrazné pasáži ve středním pásmu a za vsetínskou brankou se k puku dostali Valaši, aby vyrazili do útoku. Akce tři na dva střelou neskončila a Vsetín se tak jen usadil v pásmu. První pokus vyslal až od modré Rudl. Pro Bláhu to byla střela velmi nepříjemná, úspěšný zákrok však zapsal.
     
    27:38
    Pechanec s Jonákem dokombinovali až do útočného pásma, kde je o puk obral Bořuta. To už ale byl v útočném pásmu i zbytek Vsetínských, který dokázal puk dostat zpět. Zakončoval Jonák, jehož střela byla zblokována.
     
    28:56
    Vsetínští nebyli se svou ofenzivou úspěšní a pískalo se zakázané uvolnění. Nyní se puku chopili hosté a z mezikruží vyslal lehkou střelu Veselý. Puk se zastavil o brusle domácího obránce Slováčka.
     
    29:59
    Na teč čekal u levé tyčky Matai. Po střele od modré se k nasměrování puku do branky dostal, vsetínský brankář Gába však bezchybně zasahuje.
     
    30:40
    Hostujícímu kapitánovi se nelíbilo chování Kopty v okolí havířovského brankoviště. Domácí útočník si to nenechal líbit a hned si to chtěl se soupeřem vyřídit v pěstním souboji, což však hostující útočník po několika úderech odmítl.
     
    30:40
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jan Maruna – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Kopta – 2 min., hrubost).
     
    31:15
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách a v útočném pásmu se drží Valaši, kteří své střely směřují na Bláhovy betony.
     
    32:10
    Po Veselého nahození od modré čáry se puku dotkl i domácí gólman Gába, který ihned rozehrává. Moc střelby ale při hře 4 na 4 nevidíme.
     
    32:40
    Obě mužstva v plném počtu.
     
    33:04
    Kachyňa riskantně rozehrával z vlastního pásma. Přihrávka také skončila na bruslích Roba, který puk z první poslal na spoluhráče na levém křídle. Valaši se usazují v útočné třetině.
     
    33:43
    Kombinace Kucharczyka s Frolem skončila až těsně u branky, kde s pomocí obránců zasáhl gólman Bláha. Havířov směřuje hru na druhou stranu.
     
    34:15
    Bořutovu odraženou střelu si přivlastnili domácí a v přečíslení tři na dva se vydali do útoku. Kucharczyk předložil v této situaci kotouč na teč Mikušovi, ten jej však netrefil.
     
    35:39
    V posledních chvílích je na ledě hodně vidět vsetínský útočník čtvrté formace Hořanský. Zakončoval z levého křídla, jeho střela byla zablokována obětavým zákrokem hostující obrany.
     
    36:50
    Havířovští zavezli kotouč do pásma a střelu od modré tentokrát vyslal obránce Mrowiec. Puk putoval na bližší tyčku, kterou Gába pokryl levým betonem.
     
    37:35
    Bednář prošel přes jednoho vsetínského hráče, ale Hořanského už neobelstil. V následném protiútoku vytáhli střelu Vítek se Slováčkem. Na ledě je čtvrtá formace Vsetína a drží soupeře pod tlakem.
     
    38:47
    Valachům se podařilo i vystřídat a další, komu musel Bláha čelit, byli Jenáček s Rácem. Jenáčkova střela od modré byla nepřesná a skončila na zadním mantinelu, Bláha si však proti ní povyjel tak, že se zpět na své pracoviště vracel velmi pomalu. V tu chvíli měl možnost pálit k odkryté levé tyčce Rác.
     
    39:09
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Tomáš Gřeš – 2 min., sekání).
     
    39:23
    Do konce druhého dějství nezbývá mnoho času a Valaši tak se střelou neotálejí. Gólmana svými přihrávkami vytáhli k levé tyčce. Nahrávka na Tepera, který by pak mohl pálit do prázdné brány, byla nepřesná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se skóre neměnilo, ale šance jsme mohli vidět na obou stranách. Stejně jako v první třetině, tak i nyní dokázaly oba týmy využít nepozornosti soupeřovy obrany k tomu, aby se dostaly do přečíslení. Finální střely ale byly většinou nepřesné nebo si s nimi vracející se obrana dokázala poradit. V několika chvílích jsme byli svědky i vyhrocenějších situací a strkanic. Uvidíme, co nám nabídne třetí třetina tohoto vyrovnaného utkání, která začne cca v 19:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Začíná třetí třetina utkání mezi Vsetínem a Havířovem. Domácí mají k dispozici minutu a osm sekund trvající přesilovou hru.
     
    40:46
    Hra se odehrává především ve středním pásmu, kde je kromě vsetínských hráčů aktivní také Seman. Nechybělo mnoho a dostal se do brejku.
     
    41:09
    Hosté v plném počtu.
     
    41:15
    Po střetu v útočném pásmu zůstává ležet na ledě Luboš Rob. Střelec zatím jediné branky v dnešním utkání se po chvíli těžce a za pomoci Vítka zvedá z ledu, na střídačku nakonec odjíždí bez pomoci.
     
    41:15
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Tomáš Gřeš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:20
    Uplynulo zatím jen pět sekund od začátku Gřešova trestu a už se hra dvakrát přerušovala. Naposledy, když Havířovští vyhodili kotouč po mantinelu, a ten skončil mimo ledovou plochu.
     
    41:58
    Mikušovu střelu od modré blokuje Veselý. Ten okamžitě vyhazuje kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    42:58
    Hráči Vsetína se dostali do útočného pásma ve dvou proti třem. Z levého křídla poslal Jonák pas do mezikruží na Roba. Ten už však byl velmi blízko brankoviště, a tak se mu puk nepodařilo zpracovat.
     
    43:15
    Hosté v plném počtu.
     
    43:47
    Gřeš po návratu z trestné lavice potrápil Gábu a celý jeho tým. Spolu s Bednářem se totiž ocitli jen proti jednomu domácímu obránci. Gřešovu střelu vsetínský brankář vyrazil betonem. Bednář se ke střele do prázdné brány nedostal.
     
    44:50
    Proti Bláhovi vystřelil Hořanský. V protiútoku na druhé straně vynikl havířovský kapitán Maruna, se střelou se ale příliš unáhlil.
     
    45:37
    Havířov právě vstřelil branku!
    Do konce třetí třetiny zbývá čtrnáct a půl minuty a na Lapači je vyrovnáno. Původní střelu ukryl Gába mezi betony a předvedl i další úspěšný zákrok, než se nakonec dostal k puku BRANISLAV REHUŠ, který jej přeci jen za jeho záda poslal. Asistence: Ondřej Procházka, David Chroboček.
    45:37 Branislav REHUŠ - 1:1
     
    46:02
    Havířov právě vstřelil branku!
    A RADEK VESELÝ otáčí vývoj dnešního utkání. Ihned po buly se Havířov chopil kotouče. Útočníci si na kruzích puk vyměnili a právě Veselý byl tím, kdo jej nakonec z levého křídla poslal za přemisťujícího se Gábu. Neuběhla tedy ani minuta a hosté jsou ve vedení. Asistence: Tomáš Gřeš.
    46:02 Radek VESELÝ - 1:2
     
    46:32
    Vítek s Hořanským se dostali do přečíslení, čímž mohli rychle odpovědět na nečekaný zvrat v zápasu. Vítkova přihrávka na spoluhráče ale byla zblokována.
     
    47:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak tohle je něco! Havířovští se z hubeného náskoku moc dlouho neradovali, protože opět zaúřadoval LUBOŠ ROB. Počkal v předbrankovém prostotu na střelu Jonáka, kterou pak lehce nasměroval do branky. Asistence: Vít Jonák.
    47:33 Luboš ROB - 2:2
     
    47:43
    Slováček mířil v brejku do horních pater branky. Bláha si povyjel, zmenšil tak střelecký úhel, a zasáhl lapačkou,
     
    47:45
    Oddechový čas pro hosty.
     
    48:02
    Další z gólových šancí Vsetína troskotá na Bláhovi. Do poloprázdné brány mířil Šilhavý, ale hostující brankář se stačil včas přemístit.
     
    48:12
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Peter Mikuš – 2 min., podrážení).
     
    49:27
    Havířov se snaží vzpamatovat z tlaku, kterému teď nějakou dobu čelil, a snaží se jej soupeři opětovat. Nutno podotknout, že se mu to daří a tato přesilová hra vypadá z pohledu Havířova velmi dobře.
     
    49:39
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Slováček – 2 min., podrážení).
     
    49:56
    Domácí jsou ve třech, zatím se jim však daří úspěšně bránit, v čemž dozajista pomáhá i podpora fanoušků. První havířovskou střelu v dvojnásobné přesilovce vytěsnil Gába, druhou zastavila obrana, která vyhazuje.
     
    50:12
    Mikuš je na ledě, domácí jsou ve čtyřech.
     
    50:46
    Hosté se drží v útočném pásmu a kombinují.
     
    51:21
    Havířov čím dál tím víc svírá své přesilovkové rozestavení a tlačí se k Gábově brance. Střela však zatím chybí.
     
    51:37
    V přečíslení dva na jednoho se ocitli Rob s Jonákem. Rob už mohl střílet, ale nakonec se rozhodl pro přihrávku, jelikož jeho spoluhráč by měl větší šanci dostat kotouč za rozpohybovaného gólmana. Jonák minul, jelikož ještě zřejmě hledal najíždějícího Roba, který byl obráncem zastaven.
     
    51:39
    Domácí v plném počtu.
     
    52:50
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Vítek – 2 min., podrážení).
     
    53:30
    Valachům se daří vyhodit kotouč. Kotala rozehrává od vlastní branky.
     
    Dnešní utkání sleduje 2420 diváků.
     
    54:21
    Hosté jsou usazeni v útočném pásmu a okupují prostor okolo brankoviště. Pokus Žukenova jen těsně minul pravou tyčku vsetínské branky.
     
    54:50
    Domácí v plném počtu.
     
    55:09
    Karafiát s Vítkem se vydali proti přesile havířovských do útočného pásma. Karafiát posílal puk k hraně brankoviště na Vítka. Až tam ale kotouč nedoputoval.
     
    55:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lapač se opět raduje. Vsetínští si vytvořili tlak před brankou soupeře a ONDŘEJ KOPTA tečoval Jenáčkovu střelu od modré mezi brankářovy betony. Asistence: Jakub Jenáček, Tomáš Frolo.
    55:47 Ondřej KOPTA - 3:2
     
    56:02
    Pechanec objel branku Havířova a pokusil se zakončit k levé tyčce. To se mu ovšem nepovedlo a v blízkosti druhé tyčky se nenašel nikdo, kdo by osamocený kotouč do brány dostal.
     
    56:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:49
    Fanoušci se zde ve třetí třetině opravdu nenudí. Přečíslení Jonáka s Šilhavým zakončoval druhý jmenovaný. Bláha se roztáhl přes celé brankoviště a puk zastavil levým betonem.
     
    57:39
    Vhazování po Gábově levici vyhráli hosté a jako první rozehrál od modré Dudek. Jeho nahození na mantinel si ale berou na hokejky domácí.
     
    58:08
    Sám se po pravém křídle prosmýkl Jonák. Jeho střela směřovala na vzdálenější tyč a Bláha ji vytěsnil pravým ramenem. Kdyby na levém kruhu stál někdo ze Vsetínských, neměl by proti němu hostující brankář šanci. Naštěstí pro něj se tak nestalo.
     
    58:55
    Hosté jsou v útoku, Bláha odjíždí na střídačku.
     
    59:15
    Vsetín dostal puk do středního pásma, kde se jej chopil Bořuta. Zavezl ho do vlastního pásma a s rozvahou rozehrává.
     
    59:38
    Gába zastavil kotouč v rohu za svou brankou a byla zřetelné, že se pokusí o střelu. Puk mu ale z hokejky sjel, a tak jej nevyslal s potřebnou razancí, což ho málem stálo inkasovaný gól.Havířov měl v tuto chvíli před sebou úplně prázdnou branku.
     
    59:45
    Hra je přerušena, vhazuje se ve středním pásmu, Bláha zůstává na střídačce. Valaši ještě před buly diskutují o strategii pro následující sekundy.
     
    59:57
    Spolu s hostujícím obráncem se do havířovského pásma dostal Rob. Slezané mu však hattrick nepovolí.
     
    Konec zápasu.
     
    Divoká třetí třetina nakonec stanovila skóre dnešního utkání na 3:2 a fanoušci se během ní rozhodně nenudili. Nejprve hosté dvěma rychlými brankami sebrali Vsetínu náskok, ba co víc, sami se dostali do vedení. I nadále pak byli hosté velmi aktivní, ale Valaši se nevzdali a Rob vyrovnal. V 56. minutě přidal branku Kopta a bylo rozhodnuto. AZ se do poslední chvíle snažil vyrovnat, na Davida Gábu, který byl vyhlášen nejlepším hráčem na straně Vsetína, si nepřišli. Na druhé straně je nejlepším hráčem vyhlášen také brankář – Ondřej Bláha.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Lapače Vám přeji příjemný zbytek dne. (20:01:05)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 11. Rob (Pechanec, Slováček), 48. Rob (Jonák), 56. Kopta (Jenáček, Frolo) – 46. Rehuš (O. Procházka, Chroboček), 47. R. Veselý (Gřeš)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Frolo, Jenáček, Slováček, Teper, Mikuš, Hryciow, Rudl – Rác, Pitule, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Šilhavý, Kucharczyk, Vávra – Hořanský, Kopta, Vítek.
    AZ Havířov: Bláha (Matoušek) – Chroboček, Matai, Mrowiec, Bořuta, Dudek, Kachyňa, Zdeněk – O. Procházka, F. Seman, Rehuš – Gřeš, R. Veselý, Kotala – Maruna, Žukenov, L. Bednář – Macuh, Cihlář, Juhász.

    Rozhodčí: Čech, Cabák – Měkýš, Otáhal
    ocianews.com